Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
studiorum_tuzlaensis

#112551 Re: Premijer liga BiH

Post by studiorum_tuzlaensis »

@nosara I kad im nacrtaš, opet će priča o tome kako milijarderi ne bacaju pare.

Istina je da ne bacaju, ali zato vole oprat keš. :)

Vrijeme će pokazati, i to relativno brzo...
nosara

#112552 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

Smijesni su.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#112553 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

:lol:

OT:
4. kolo Premijer lige BiH:
FK OLIMPIK - FK SARAJEVO X2

:oops:
(Cuvamo se za TZ)
Blixen

#112554 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

nosara wrote: 15/09/2020 12:53
Blixen wrote: 15/09/2020 12:29
studiorum_tuzlaensis wrote: 15/09/2020 12:20 Isplivaće puno problema za komšije zbog načina poslovanja kluba, što se moglo vidjeti iz finansijskog izvještaja, barem onog dijela za javnost. To će izaći na površinu za par godina, tako da ne bih kopirao taj sistem upravljackih prava za sada ni u snu.

Šta to u praksi znači? Vijetnamac je i alfa i omega dok drzi klub i nikom ne polaže račune, dok su za odgovorna lica postavljeni neki nebitni likovi. Kad bude izlazio iz priče, predviđam sudbinu Čelika i SMS ostavku, samo umjesto iz Alanye, biće iz Phnom Penha... :)
inace su bogati milijarderi poznati po tome da uloze pare i da gledaju da ih NE izvuku
obogatili su se bacajuci pare okolo
vec sam jednom napisao pa da ponovim sto kokuz moze smisliti to voz ne moze povuci :D
Namu je inace zelja da usreci navijace protivnickih klubova, zato je investirao u FKS (iskljucivo zbog toga)
ko vama prodaje ove price?
vjerujete li fakat u njih?
Pricu su prodali vama. Vi se zapitajte koja budala baca pare u halu godinama i na sta ce sve izaci na kraju. To su pitanja za vas.

A mozete ih gurat pod tepih dok moze stati.

Cinjenica je da generisete sve veci minus svake godine, uredno. Pare odlaze u vjetar, a nemate nista. Cak ni transfere. Misterija.
znas li ti ista o ekonomiji?
znas li citati bilanse stanja i uspjeha?
molim te mi odgovori na ovo
Blixen

#112555 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

nosara wrote: 15/09/2020 12:58 Smijesni su.
dobro necemo argumentovano
kakiba vi :D Rade Paprica je najruzniji igrac ikad i tako to
Blixen

#112556 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

studiorum_tuzlaensis wrote: 15/09/2020 12:57 @nosara I kad im nacrtaš, opet će priča o tome kako milijarderi ne bacaju pare.

https://www.goal.com/en/lists/man-utd-j ... qeihg8im80

po tebi negativan bilans stanja i uspjeha dovodi brzom gasenju kluba
hajde molim te objasni na cemu to baziras
ali argumentima
objasni mi te pojmove kao studentu ekonomije
Blixen

#112557 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

https://www.fksarajevo.ba/assets/img/ar ... igraca.pdf

evo ga
e hajde ko zna citati ove parametre?
sumirprimus

#112558 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Pitar sa Kariba wrote: 15/09/2020 12:59 :lol:

OT:
4. kolo Premijer lige BiH:
FK OLIMPIK - FK SARAJEVO X2

:oops:
(Cuvamo se za TZ)
mojne cuvanja gas gas.
Grean

#112559 Re: Premijer liga BiH

Post by Grean »

Sto se tice Akademije, tu se slazem da smo rezultatski morali bolje i da nam ova sezona na zalost nije dobro krenula. Tu ima javasluka, pusta se zasluznim da vode do vijeka bez neke odgovornost, zna li ti igrac primiti loptu sa obje noge, zna li centrirati, osnovne stvari a uz to rezultatski ne ide da si sesti na tabeli ako imas najbolje uslove.

Sa druge strane sto se tice promovisanja igraca tu smo zadnjih godina u odnosu na Zelju ispred jer vrijeme Bajica i Hadziahmetovica je proslost a mi smo ipak uspjeli sa nekima. Nema velikih imena ali nisu otisli dzabe, edit..Cimorot 2.6 miliona KM , edit... Mujakic 2 mil KM - izdaje pamcenje, Hadzic 600 hiljada KM, Mihojevic 500 hiljada KM, Mustafic 300 hiljada KM, Catakovic 290 hiljada KM, Sadiku 100 hiljada KM... Samo ovo je preko edit..6 miliona KM.

Uz to imamo nesto veci broj mladih igraca trenutno u prvom timu, istina da su uglavnom 22-godisnjaci i da ova nova generacija nije dala nikog sem Djokanovica, Salcina i Resica ali ipak sve su to mladi igraci na kojima ce se nesto uzeti.

Naravno, Zeljini navijaci ce se truditi da prikazu sve crno jer ima ona sto je babi milo to joj se i snilo.
Last edited by Grean on 15/09/2020 13:20, edited 4 times in total.
studiorum_tuzlaensis

#112560 Re: Premijer liga BiH

Post by studiorum_tuzlaensis »

Blixen wrote: 15/09/2020 13:03
studiorum_tuzlaensis wrote: 15/09/2020 12:57 @nosara I kad im nacrtaš, opet će priča o tome kako milijarderi ne bacaju pare.

ali argumentima
Poredis klub u uređenoj državi, i ovu oazu pranja novca zvanu BiH. Ozbiljne investitore i sumnjive azijske profitere. Kad završiš taj fakultet, onda se javi, a ako nađeš posao u struci, onda ćeš i da skontaš.
sumirprimus

#112561 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

odoste daleko od teme premier liga bh...

jbs ba i ekonomiju i poslovanje i bilanse i vlasnicke odnose.
Grean

#112562 Re: Premijer liga BiH

Post by Grean »

sumirprimus wrote: 15/09/2020 13:16 odoste daleko od teme premier liga bh...

Mozda tebe ne interesuje ali ne znaci da nije tema za PL. Opet je relevantnije nego standardno prepucavanje iz supljeg u prazno.
nosara

#112563 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

Grean wrote: 15/09/2020 13:09 Sto se tice Akademije, tu se slazem da smo rezultatski morali bolje i da nam ova sezona na zalost nije dobro krenula. Tu ima javasluka, pusta se zasluznim da vode do vijeka bez neke odgovornost, zna li ti igrac primiti loptu sa obje noge, zna li centrirati, osnovne stvari a uz to rezultatski ne ide da si sesti na tabeli ako imas najbolje uslove.

Sa druge strane sto se tice promovisanja igraca tu smo zadnjih godina u odnosu na Zelju ispred jer vrijeme Bajica i Hadziahmetovica je proslost a mi smo ipak uspjeli sa nekima. Nema velikih imena ali nisu otisli dzabe, Cimorot 1.3 miliona KM - edit.ili je bilo eura :D izdaje pamcenje, Mujakic 1 mil KM, Hadzic 600 hiljada KM, Mihojevic 500 hiljada KM, Mustafic 300 hiljada KM, Catakovic 290 hiljada KM, Sadiku 100 hiljada KM... Samo ovo je preko 4 miliona KM.

Uz to imamo nesto veci broj mladih igraca trenutno u prvom timu, istina da su uglavnom 22-godisnjaci i da ova nova generacija nije dala nikog sem Djokanovica, Salcina i Resica ali ipak sve su to mladi igraci na kojima ce se nesto uzeti.

Naravno, Zeljini navijaci ce se truditi da prikazu sve crno jer ima ona sto je babi milo to joj se i snilo.
Sve to je uslo u bilans? Dobre pare, recimo tako. I opet godisnje minus 5 miliona. I kaze "koja budala ce bacat pare"...

Ocigledno baca, a zasto i sta je pozadina, mozda saznamo nekad. Kao i to zasto milijarder ne gradi kamp na svojoj zemlji, nego na otudjenom poljoprivrednom zemljistu montira kontejnere, zasto se ne isprsi za stadion, nego mulja javnim dobrom "za marku" itd itd...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#112564 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Blixen wrote: 15/09/2020 12:56
hrasno38 wrote: 15/09/2020 12:46 ali dzaba olesi ih kokuz Zeljo ko Pofalickog i onda mole boga da se prekine liga da bi dobili titulu
iskrene cestitke na 8 prosle godine
Husfref vam je valja pravo
mislim da se to sa Vinkom jasno promijenilo

prekid lige, Seranic, testovi zeljinih igraca pred nastavak sezone ulazi u knjigu "mitovi i legende iz doline cupova" by tvrdokorni pitari :D
Vjeruj mi da je Husref za Vinka Murinjo ali polako skontat cete vi to i sami.
sumirprimus

#112565 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

ma tema je premijer liga a standardno ode u prepucavanja ciji je veci ko ima vise para ko ce prije propast i standardna suplja a niko marke nije dao.
e niste sami i nije tema :D
makar ja sam bio i ima onaj bazinga i vanila. premijer liga.
ajde olimpiće umori hin poćeraaaaaj :izet:
Blixen

#112566 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

studiorum_tuzlaensis wrote: 15/09/2020 13:12
Blixen wrote: 15/09/2020 13:03

ali argumentima
Poredis klub u uređenoj državi, i ovu oazu pranja novca zvanu BiH. Ozbiljne investitore i sumnjive azijske profitere. Kad završiš taj fakultet, onda se javi, a ako nađeš posao u struci, onda ćeš i da skontaš.
ti znas da su Tan i Nam sumnjivi azijski profiteri
taj isti Tan kupi Cardiff i igra sa svojim timom u Britaniji
pusti ga MI5 i kraljica Elizabeta :D ali ti imas inside info
za Britance je ozbiljan ali si ga ti prokuzio :D

da sam bogdo ponovo student :D nego ti kazem "objasni mi kao da sam student ekonomije"
i meni i nama svima ovdje na forumu

ne prolaze te jeftine fore,
nije ovo taksi stand ili kladara da "ti meni nadjes posao u struci" kako bi ja nesto naucio :D
ne ide ba na aktera,
da li si edukovan da citas finansijske izvjestaje?
znas li zasto je FKS poslovalo sa minusom i zasto je FK Celik poslovao sa minusom, a ta dva minusa su dijametralno suprotna?
Blixen

#112567 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

hrasno38 wrote: 15/09/2020 13:21
Blixen wrote: 15/09/2020 12:56
hrasno38 wrote: 15/09/2020 12:46 ali dzaba olesi ih kokuz Zeljo ko Pofalickog i onda mole boga da se prekine liga da bi dobili titulu
iskrene cestitke na 8 prosle godine
Husfref vam je valja pravo
mislim da se to sa Vinkom jasno promijenilo

prekid lige, Seranic, testovi zeljinih igraca pred nastavak sezone ulazi u knjigu "mitovi i legende iz doline cupova" by tvrdokorni pitari :D
Vjeruj mi da je Husref za Vinka Murinjo ali polako skontat cete vi to i sami.
to se nadaju navijaci Zelje :D
Blixen

#112568 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

nosara wrote: 15/09/2020 13:20 Ocigledno baca, a zasto i sta je pozadina, mozda saznamo nekad. Kao i to zasto milijarder ne gradi kamp na svojoj zemlji, nego na otudjenom poljoprivrednom zemljistu montira kontejnere, zasto se ne isprsi za stadion, nego mulja javnim dobrom "za marku" itd itd...
tribina cita finansijske izvjestaje i komentarise ih :D
sumirprimus

#112569 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

al ga sajkaca slomi ko u najboljim danima :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#112570 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

nosara wrote: 15/09/2020 13:20
Grean wrote: 15/09/2020 13:09 Sto se tice Akademije, tu se slazem da smo rezultatski morali bolje i da nam ova sezona na zalost nije dobro krenula. Tu ima javasluka, pusta se zasluznim da vode do vijeka bez neke odgovornost, zna li ti igrac primiti loptu sa obje noge, zna li centrirati, osnovne stvari a uz to rezultatski ne ide da si sesti na tabeli ako imas najbolje uslove.

Sa druge strane sto se tice promovisanja igraca tu smo zadnjih godina u odnosu na Zelju ispred jer vrijeme Bajica i Hadziahmetovica je proslost a mi smo ipak uspjeli sa nekima. Nema velikih imena ali nisu otisli dzabe, Cimorot 1.3 miliona KM - edit.ili je bilo eura :D izdaje pamcenje, Mujakic 1 mil KM, Hadzic 600 hiljada KM, Mihojevic 500 hiljada KM, Mustafic 300 hiljada KM, Catakovic 290 hiljada KM, Sadiku 100 hiljada KM... Samo ovo je preko 4 miliona KM.

Sve to je uslo u bilans? Dobre pare, recimo tako. I opet godisnje minus 5 miliona. I kaze "koja budala ce bacat pare"...

Ocigledno baca, a zasto i sta je pozadina, mozda saznamo nekad. Kao i to zasto milijarder ne gradi kamp na svojoj zemlji, nego na otudjenom poljoprivrednom zemljistu montira kontejnere, zasto se ne isprsi za stadion, nego mulja javnim dobrom "za marku" itd itd...
https://sport.avaz.ba/nogomet/371397/ci ... a-u-fifa-u

Te price o nekim milionima mozete objesiti macku o rep.
Blixen

#112571 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

Grean wrote: 15/09/2020 13:19

Mozda tebe ne interesuje ali ne znaci da nije tema za PL. Opet je relevantnije nego standardno prepucavanje iz supljeg u prazno.
tema je i te kako premijer liga
navijaci Zelje ne vole da pricaju argumentovano o parama
mene jako interesuje koliko para ulazi u FKS, koga mozemo dovesti, kakav finansijski imidz imamo, jer to u osnovi rezultira time da se neko kvalitetan zeli upustiti u pregovore oko eventualnog dolaska u klub
kad cuju da imamo para lakse se odluce za pocetak pregovora
Last edited by Blixen on 15/09/2020 13:31, edited 1 time in total.
Grean

#112572 Re: Premijer liga BiH

Post by Grean »

nosara wrote: 15/09/2020 13:20

Sa druge strane sto se tice promovisanja igraca tu smo zadnjih godina u odnosu na Zelju ispred jer vrijeme Bajica i Hadziahmetovica je proslost a mi smo ipak uspjeli sa nekima. Nema velikih imena ali nisu otisli dzabe, Cimorot 2.6 miliona KM - edit. izdaje pamcenje, Mujakic 2 mil KM, Hadzic 600 hiljada KM, Mihojevic 500 hiljada KM, Mustafic 300 hiljada KM, Catakovic 290 hiljada KM, Sadiku 100 hiljada KM... Samo ovo je preko edit...6 miliona KM.

Minus je bio 4 miliona ako se dobro sjecam, 4 ulaza i 8 izlaza. Prilicno nejasan kao i vas +6 vs.-6 miliona ako poredimo sa ranijim izvjestajima, npr. one godine kad je Gredic predstavljao vas tad smo i mi imali totalno drugacije cifre. Zato oba uzimam sa rezervom.

Ali recimo da su tacni, sve i da se umori vlasnik, mi padamo na 2 miliona iza vas, tacno onoliko koliko ste vi trenutno iza nas sa trenutnim budzetom.

Btw, prepravio sam za Cimrota i Mujakica, euri u bili u pitanju a ne KM.
Blixen

#112573 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

hrasno38 wrote: 15/09/2020 13:26
https://sport.avaz.ba/nogomet/371397/ci ... a-u-fifa-u

Te price o nekim milionima mozete objesiti macku o rep.
ali Cimi igra za repku, prelazi iz PAOK-a u Belgiju, niko nije stopirao njegove nastupe
ja sam za to da se istrazi i da istina izadje na vidjelo
do tada ovo je samo piskaranje renomiranog sarajevskog dnevnika :D
sumirprimus

#112574 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

:izet: sarajvo :izet: pitare
:srce: slobodu :srce: fukare
:izet: ostale

poćeraaaaaj :D :izet:
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#112575 Re: Premijer liga BiH

Post by enko 1964 »

:lol: :lol: :lol: Pričaju ekonomisti koji ne znaju ispunit' uplatnicu. :D
Locked