Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Blixen

#112526 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

pokupi svoje igracke i idi u drugu sobu :D
necu sa tobom da se druzim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

analiza trenutnog stanja nije trolanje
tema je Premijer liga, a tu igra Zeljo i samim tim imam pravo da pisem sta hocu

vi (navijaci Zejle) ste kao i obicno neugodno iznenadjeni kada vam neko kaze istinu
mitovi i legende mogu uz pivu ili sa koljena na koljeno na Grbavici

Bilans stanja i uspjeha i IOS (izvod otvorenih stavki) pokazu pravu sliku :D
a ona je, u vasem slucaju, nazalost jako tuzna
avetinja

#112527 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Ricken wrote: 15/09/2020 11:33
avetinja wrote: 15/09/2020 11:20 Tačno je ovo što kaže Blixen. Ne znači da ćemo propasti, ali će se razlika u trofejima povećati ako nam se ne desi neki bum u vidu akademije, vlasnika ili slično. Smjene uprave i trenera su samo kozmetika, jer dugoročno to ne donosi uspjeh. I to što imamo stadion ne koristimo na pravi način. Čini mi se da od prošle godine ne možemo iznajmiti prostor ispod sjeverne tribine. Uvijek je bolje imati svoje i biti na svome, ali kažem da ni to ne koristimo punim kapacitetom. Moje mišljenje je da klub treba izmijeniti statut i otvoriti vrata potencijalnom vlasniku.
Pa oni imaju svježiju smjenu trenera? Čudna argumentacija.

Ne postoji zakonska mogućnost za ulazak investitora, jer se UG ne mogu privatizovati. Ovo što su komšije uradile je suštinski, da im je neko dao pare, koje nisu ništa drugo nego dug, a on kontroliše poslovanje kluba imenovanjem svojih ljudi. Onda kad izgubi interes, će dići sidro i potraživati svoje pare. Ne vidim svijetlu budućnost u takvom modelu.

Ne sekira me pretjerano odnos trofeja, tako je u sportu, nekad je bolje nekad lošije. Ono što se pokazalo, je da u ovoj ligi možeš napredovati samo onoliko koliko napreduje i ostatak lige jer nam je takva država i društveni sistem. I te pare o kojima se na Koševu se sanja, ne zavise od njih jer ih oni ne prave, nego zavise od tranši koje se šalju. A očigledno, da te tranše nisu dovoljne za iskorake. Drugim riječima, da bi bio Dinamo, što je njhova ambicija moraš imati političku pozadinu, što u našem sistemu, nije moguće, makar istu ne možeš održavati dugoročno bez Borca ili Zrinjskog. Da nije tako, Azmir bi već odavno imao neki trofej, jer relano najveće pare i ima i ulaže.
Govorim za nas. Trenutno trošimo 12. trenera u 7 godina i još smo bez uspjeha.

RS je donijela zakon, valjda će i FBiH ubrzo. Svejedno bih kopirao model od komšija. Vlasnik zna da tih, recimo, 20 miliona nikada ne bi mogao izvući iz kluba, tako da bi jedino prodajom ili na neki mudriji način vratio svoje pare, a vjerujem da ovo drugo već povremeno odrađuje, što je sasvim normalna stvar u sportu i u klubovima gdje nema vlasnika (mislim na kladionice).

Kako te ne sekira odnos trofeja? Do juče smo na njih gledali kao na Zrinjski, a na Zrinjski kao na Modriču. I za 7 godina pustismo da budemo egal sa komšijama, a i Zrinjski je blizu sa titulama. Meni je nepojmljivo da smo 7 godina bez titule. Možeš se uzdići, ali je potrebno vrijeme i pravi ljudi. Komšije su imali hahare u klubu pa sada plaćaju cijenu. Zato je Tan zavrtao pipu. Mislim da su oni na kraju tog procesa filtracije da se očiste od mahale i sitnih lopovluka. Prvi dokaz je da nisu posustali pod pritiskom ulice prošle godine. Nije ni kod njih toliko dobro kao što sada Blixen prikazuje, ali da je bolje nego kod nas jeste.
Blixen

#112528 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

Ricken wrote: 15/09/2020 11:33 Ne postoji zakonska mogućnost za ulazak investitora, jer se UG ne mogu privatizovati. Ovo što su komšije uradile je suštinski, da im je neko dao pare, koje nisu ništa drugo nego dug, a on kontroliše poslovanje kluba imenovanjem svojih ljudi. Onda kad izgubi interes, će dići sidro i potraživati svoje pare. Ne vidim svijetlu budućnost u takvom modelu.
e ovo je pravi i istinski navijac svog kluba
u porazu vidi pobjedu

sretno brko
nosara

#112529 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

Klub iz sive zone. Da ima drzave ko sto nema, vec bi ih istresli iz gaca.

"Placen je porez na transakciju u Maleziji i Vijetnamu" :lol:
Blixen

#112530 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

avetinja wrote: 15/09/2020 11:52 Nije ni kod njih toliko dobro kao što sada Blixen prikazuje, ali da je bolje nego kod nas jeste.
vas sportski direktor ode kod Koldze uz poruku "gasimo se, spasavaj" (bar sam tako cuo)
Koldzo prebaci 200.000 KM za spas kluba

mi jebenog TSS, koji do sada nista nije pokazao, toliko platimo godisnje
to je samo jedan od parametara koliko se novca okrece u Zelji, a koliko u Sarajevu
razlika u finansijama izmedju nas i vas je jos veca nego sto se cini
dobro je imati jakog i bogatog vlasnika kluba, koliko god to neko zeli predstaviti da nije
Blixen

#112531 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

nosara wrote: 15/09/2020 12:03 Klub iz sive zone. Da ima drzave ko sto nema, vec bi ih istresli iz gaca.

"Placen je porez na transakciju u Maleziji i Vijetnamu" :lol:
kao sto su istresli Cardiff i KV Kortrijk :D :D :D
avetinja

#112532 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Blixen wrote: 15/09/2020 12:09
avetinja wrote: 15/09/2020 11:52 Nije ni kod njih toliko dobro kao što sada Blixen prikazuje, ali da je bolje nego kod nas jeste.
vas sportski direktor ode kod Koldze uz poruku "gasimo se, spasavaj" (bar sam tako cuo)
Koldzo prebaci 200.000 KM za spas kluba

mi jebenog TSS, koji do sada nista nije pokazao, toliko platimo godisnje
to je samo jedan od parametara koliko se novca okrece u Zelji, a koliko u Sarajevu
razlika u finansijama izmedju nas i vas je jos veca nego sto se cini
dobro je imati jakog i bogatog vlasnika kluba, koliko god to neko zeli predstaviti da nije
To što Koldžo kaže ne znači da je istina. Pare su sigurno bile potrebne, ali ta svota ne pokriva ni sve mjesečne plate.
Nije riječ samo o novcu. Razlika je negdje u 2-3 miliona i pored svega toga ne možete uzeti glat ligu. Vjerujem da bi drugi klubovi sa istim parama napravili više nego vi.
Blixen

#112533 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

avetinja wrote: 15/09/2020 12:16 Vjerujem da bi drugi klubovi sa istim parama napravili više nego vi.
tako i ja kazem kada me pretekne 911 Turbo na autoputu
joj kako bi ja to :D
studiorum_tuzlaensis

#112534 Re: Premijer liga BiH

Post by studiorum_tuzlaensis »

Isplivaće puno problema za komšije zbog načina poslovanja kluba, što se moglo vidjeti iz finansijskog izvještaja, barem onog dijela za javnost. To će izaći na površinu za par godina, tako da ne bih kopirao taj sistem upravljackih prava za sada ni u snu.

Šta to u praksi znači? Vijetnamac je i alfa i omega dok drzi klub i nikom ne polaže račune, dok su za odgovorna lica postavljeni neki nebitni likovi. Kad bude izlazio iz priče, predviđam sudbinu Čelika i SMS ostavku, samo umjesto iz Alanye, biće iz Phnom Penha... :)
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 15/09/2020 12:22, edited 2 times in total.
avetinja

#112535 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Blixen wrote: 15/09/2020 12:19
avetinja wrote: 15/09/2020 12:16 Vjerujem da bi drugi klubovi sa istim parama napravili više nego vi.
tako i ja kazem kada me pretekne 911 Turbo na autoputu
joj kako bi ja to :D
Naljepše se smijati kada skontaš da nešto nije kako bi trebalo biti.
Blixen

#112536 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

imas li link zakona o sportu za koji kazes da je izglasan u RS?
ako imas unaprijed hvala
avetinja

#112537 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Ima članak.

https://mondo.ba/Sport/Ostali-sportovi/ ... portu.html

Zakonom je predviđena transformacija sportskog udruženja u sportsko privredno društvo.
Blixen

#112538 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

studiorum_tuzlaensis wrote: 15/09/2020 12:20 Isplivaće puno problema za komšije zbog načina poslovanja kluba, što se moglo vidjeti iz finansijskog izvještaja, barem onog dijela za javnost. To će izaći na površinu za par godina, tako da ne bih kopirao taj sistem upravljackih prava za sada ni u snu.

Šta to u praksi znači? Vijetnamac je i alfa i omega dok drzi klub i nikom ne polaže račune, dok su za odgovorna lica postavljeni neki nebitni likovi. Kad bude izlazio iz priče, predviđam sudbinu Čelika i SMS ostavku, samo umjesto iz Alanye, biće iz Phnom Penha... :)
inace su bogati milijarderi poznati po tome da uloze pare i da gledaju da ih NE izvuku
obogatili su se bacajuci pare okolo
vec sam jednom napisao pa da ponovim sto kokuz moze smisliti to voz ne moze povuci :D
Namu je inace zelja da usreci navijace protivnickih klubova, zato je investirao u FKS (iskljucivo zbog toga)
ko vama prodaje ove price?
vjerujete li fakat u njih?
Last edited by Blixen on 15/09/2020 12:33, edited 2 times in total.
Grean

#112539 Re: Premijer liga BiH

Post by Grean »

sumirprimus wrote: 15/09/2020 11:09 igrat na njemu, svoj na svom za pocetak...
ne moze ti niko zabranit.
cisto sumnjam da ce oni ikad ostat skroz bez love. nekako generisu uvijek..
Ovo je istina za Zelju, prilicno su stabilni sa obzirom na preduslove. Cini mi se zadnju fiskalnu su zavrsili sa 6 miliona ulaza i izlaza a tu je prije svega ulaz iznenadjenje u neku ruku.

Isto tako je sigurno da ce tesko pratiti FKS rezultatski dok mi imamo ovakav budzet.

Nasa briga je sa druge strane da povecamo prihode da bi mogli nastaviti ovako, da investitor ne bi promijenio plocu i zavrnuo pipu.

Stadion je lijepo imati ali to u nasim uslovima nije ekonomska prednost.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#112540 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Raigor Stonehoof wrote: 15/09/2020 09:58
hrasno38 wrote: 14/09/2020 22:47
0038733 wrote: 14/09/2020 21:17 Samo totalna neznalica i amater može u istu rečenicu staviti Benjamina i Mustafu, ako se gleda fudbalsko znanje i umijeće. :) Onako realno.
Eto sad ispade Tatar igracina u odnosu na Mujezinovica!
Ma nije, gdje bi Tatar levat, radi 3 godine ovo sto Mujezinovic radi 3 utakmice, ali normalno da je bolji strumfic od diva, jelde :lol:
Jesam li ja napisao da je Mujezinovic bolji igrac??? NE. Samo sam pitao jel to Tatar igracina u odnosu na Mujezinovica. Citaj sa razumjevanjem ubuduce.
studiorum_tuzlaensis

#112541 Re: Premijer liga BiH

Meni krivo, a ti si taj koji se lijepo primio.

Napisao sam svoje mišljenje, a tebi preporucam lagani odyeb u skokovima. :kiss:
Blixen

#112542 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

studiorum_tuzlaensis wrote: 15/09/2020 12:33 a tebi preporucam lagani odyeb u skokovima. :kiss:
klasika kad nema argumenata ide vrijedjanje
nisi odgovorio
ko ti plasira price o bogatim milijarderima koji bacaju pare?
studiorum_tuzlaensis

#112543 Re: Premijer liga BiH

Blixen wrote: 15/09/2020 12:35
studiorum_tuzlaensis wrote: 15/09/2020 12:33 a tebi preporucam lagani odyeb u skokovima. :kiss:
nisi odgovorio
Sabina B., Zijad B. i Benjamin "idi idi kusturice" Isović.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#112544 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

nisi odgovorio
Ma to im je matrica.
Spusti na licni nivo, uvrijedi kolegu forumasa, e onda ide smajli brigada.
Sto puta vidjeno.... :mrgreen:
studiorum_tuzlaensis

#112545 Re: Premijer liga BiH

Spusti se na moj nivo pa priĆaj. payel.
Blixen

#112546 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

studiorum_tuzlaensis wrote: 15/09/2020 12:37
nisi odgovorio
Sabina B.
Nam zvao Sabinu a ona tebe da ti javi da je SMS ostavka u najavi :D :D :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#112547 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

avetinja wrote: 15/09/2020 11:20 Tačno je ovo što kaže Blixen. Ne znači da ćemo propasti, ali će se razlika u trofejima povećati ako nam se ne desi neki bum u vidu akademije, vlasnika ili slično. Smjene uprave i trenera su samo kozmetika, jer dugoročno to ne donosi uspjeh. I to što imamo stadion ne koristimo na pravi način. Čini mi se da od prošle godine ne možemo iznajmiti prostor ispod sjeverne tribine. Uvijek je bolje imati svoje i biti na svome, ali kažem da ni to ne koristimo punim kapacitetom. Moje mišljenje je da klub treba izmijeniti statut i otvoriti vrata potencijalnom vlasniku.
O kakvoj Akademiji ti pricas??? Izbacili su jednu generaciju solidinih juniora na kojima su zaradili Kitu Marjanovu. Zeljo je na svojoj ggeneracciji koja je bila dobra Bajic, Hadziahmetovic....zaradio lijepe pare. Dalje pogledaj malo sada sve tri omladinke lige pa mi reci gdje su Akademci??? Neki dan juniore Sarajeva Zeljo pojeo na Butmiru 0:4! Eto koliko postoji akademija reci mi jedno vece ime danas u svijetu fudbaala koje je ona izbacila. Naravno ne poricem ja da je tu bilo finih igraca ali nekako kad odu iz Sarajeva nestanu i zavrse u Mladosti iz Doboja kod Kaknja.
Ne treba zaboraviti da je za vrijeme Adzema upravo gurnuto u vatru par omladinaca Zelje koji su se napili krvi Sarajevu. Pitari samo pricaju i dobro jee neko napisao da je bilo koga drugog uzeo Tan danas bi bio duplo bolji od svih ekipa u PL. Imaju pare ali dzaba olesi ih kokuz Zeljo ko Pofalickog i onda mole boga da se prekine liga da bi dobili titulu. Ne treba nama Akademija samo bolji rad sa omladinskim selekcijama i malo vise para da se u taj rad moze ukljuciti sve sto je potrebno.
Blixen

#112548 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

https://www.transfermarkt.com/bosnia-an ... ht/3170183

Kovacevic, Salcin, Djokanovic Pidro, Mustedanagic itd
kao sto rekoh mi smo na dobrom putu sa ovom omladinom

ponosan sam na igrace poput Mujakica
nosara

#112549 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

Blixen wrote: 15/09/2020 12:29
studiorum_tuzlaensis wrote: 15/09/2020 12:20 Isplivaće puno problema za komšije zbog načina poslovanja kluba, što se moglo vidjeti iz finansijskog izvještaja, barem onog dijela za javnost. To će izaći na površinu za par godina, tako da ne bih kopirao taj sistem upravljackih prava za sada ni u snu.

inace su bogati milijarderi poznati po tome da uloze pare i da gledaju da ih NE izvuku
obogatili su se bacajuci pare okolo
vec sam jednom napisao pa da ponovim sto kokuz moze smisliti to voz ne moze povuci :D
Namu je inace zelja da usreci navijace protivnickih klubova, zato je investirao u FKS (iskljucivo zbog toga)
ko vama prodaje ove price?
vjerujete li fakat u njih?
Pricu su prodali vama. Vi se zapitajte koja budala baca pare u halu godinama i na sta ce sve izaci na kraju. To su pitanja za vas.

A mozete ih gurat pod tepih dok moze stati.

Cinjenica je da generisete sve veci minus svake godine, uredno. Pare odlaze u vjetar, a nemate nista. Cak ni transfere. Misterija.
Blixen

#112550 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

hrasno38 wrote: 15/09/2020 12:46 ali dzaba olesi ih kokuz Zeljo ko Pofalickog i onda mole boga da se prekine liga da bi dobili titulu
iskrene cestitke na 8 prosle godine
Husfref vam je valja pravo
mislim da se to sa Vinkom jasno promijenilo

prekid lige, Seranic, testovi zeljinih igraca pred nastavak sezone ulazi u knjigu "mitovi i legende iz doline cupova" by tvrdokorni pitari :D
Locked