Ma da.
Faktograf je dokazao da maske nisu štetne, prema tome, nosite maske.
Evo ja odoh na spavanje s maskom, što je sigurno-sigurno je!
Moderator: O'zone
Hirurzi dokazuju svaki dan da maske nisu stetne, sta vam nije jasno po tom pitanju?Naslovnica wrote: ↑14/09/2020 23:33 Iako mi nisi odgovorio na moje pitanje, da se zaključiti da nemaš djece.
Jesi li ti svjestan koje i kakve mjere su do sada epidemiolozi preporučili, pa promijenili mišljenje i dali drugačiju preporuku.
Znaš li mi spomenuti jednog BH epidemiologa koji je nadležan za izdavanje mjera i preporuka? Znaš li ko odlučuje u tome u BiH?!
Porediš stvari koje se ne mogu porediti.
Sjedenje u klupi/lazy bag vs stajanje u krugu s maskom na licu.
Čuješ li ti sebe šta pričaš?
To što ti bulazniš, da nije žalosno bilo bi smiješno.
BTW, imam dokaz da su maske štetne.
e tugo mojaumojvakat wrote: ↑15/09/2020 00:09Hirurzi dokazuju svaki dan da maske nisu stetne, sta vam nije jasno po tom pitanju?Naslovnica wrote: ↑14/09/2020 23:33 Iako mi nisi odgovorio na moje pitanje, da se zaključiti da nemaš djece.
Jesi li ti svjestan koje i kakve mjere su do sada epidemiolozi preporučili, pa promijenili mišljenje i dali drugačiju preporuku.
Znaš li mi spomenuti jednog BH epidemiologa koji je nadležan za izdavanje mjera i preporuka? Znaš li ko odlučuje u tome u BiH?!
Sta je konkretno problem u stajanju udaljen dva metra od drugih s maskom na licu? Nadlezni ljudi odredili tako (ne samo kod nas) jer ce smanjiti sirenje zaraze a vama ne to nekako dresiranje i ispiranje mozga? Prebacite kanal previse dokumentaraca o teorijama zavjete gledate. Cuj ti samo izraza molim te, ispiranje mozga, dresiranjea djeca ti dodju kuci i posadis ih za tv ili racunar da sami sebi ispiraju mozak glupostima s interneta, jedino je razlika sto si im ti to dopustio pa onda nije problem i nije ispiranje mozga.
E tugo moja kakvo rezonovanje.
Naslovnica wrote: ↑14/09/2020 23:43Ma da.
Faktograf je dokazao da maske nisu štetne, prema tome, nosite maske.
Evo ja odoh na spavanje s maskom, što je sigurno-sigurno je!
On ima samo pristup internetu... na zalost
umojvakat wrote: ↑15/09/2020 00:09Hirurzi dokazuju svaki dan da maske nisu stetne, sta vam nije jasno po tom pitanju?Naslovnica wrote: ↑14/09/2020 23:33 Iako mi nisi odgovorio na moje pitanje, da se zaključiti da nemaš djece.
Sta je konkretno problem u stajanju udaljen dva metra od drugih s maskom na licu? Nadlezni ljudi odredili tako (ne samo kod nas) jer ce smanjiti sirenje zaraze a vama ne to nekako dresiranje i ispiranje mozga? Prebacite kanal previse dokumentaraca o teorijama zavjete gledate. Cuj ti samo izraza molim te, ispiranje mozga, dresiranjea djeca ti dodju kuci i posadis ih za tv ili racunar da sami sebi ispiraju mozak glupostima s interneta, jedino je razlika sto si im ti to dopustio pa onda nije problem i nije ispiranje mozga.
E tugo moja kakvo rezonovanje.
Hirurg nosi masku zato što mora, isto kao što nosi i rukavice, a ti na osnovu toga zaključuješ da nošenje maske nije štetno, pogotovu da nije štetno po mladi organizam. Stavi masku na lice pa probaj trčati 200-300 metara. Isto kao i bez maske? Meni je samo taj detalj dovoljna potvrda da nije isto da li nosiš masku ili ne. Ne kažem da li je štetno ili nije, ali nije isto.Hirurzi dokazuju svaki dan da maske nisu stetne, sta vam nije jasno po tom pitanju?
Sta je konkretno problem u stajanju udaljen dva metra od drugih s maskom na licu?
To šta ja radim sa svojom djecom i kako ih odgajam nije tvoj problem i ne tiče te se. Ako budeš imao svoju djecu odlučuj kako ćeš ih odgajati, do tada gledaj svoja posla i ne bavi se odgojom tuđe djece u njihovim domovima, niti si nadležan niti imaš nilo kakve kompetencije.. Cuj ti samo izraza molim te, ispiranje mozga, dresiranjea djeca ti dodju kuci i posadis ih za tv ili racunar da sami sebi ispiraju mozak glupostima s interneta, jedino je razlika sto si im ti to dopustio pa onda nije problem i nije ispiranje mozga.
Pretpostavio sam kakav si tip osobe, onaj koji pametuje svima sta i kako trebaju raditi sa SVOM djecom u drzavi a kad njemu neko spomene sta radi onda ide “nemoj ti meni”.Naslovnica wrote: ↑15/09/2020 09:27 To šta ja radim sa svojom djecom i kako ih odgajam nije tvoj problem i ne tiče te se. Ako budeš imao svoju djecu odlučuj kako ćeš ih odgajati, do tada gledaj svoja posla i ne bavi se odgojom tuđe djece u njihovim domovima, niti si nadležan niti imaš nilo kakve kompetencije.
A zasto hirurg MORA da nosi masku i rukavice? Je li zasto sto se oni nisu na vrijeme bunili protiv maski?
Previše pretpostavljaš.umojvakat wrote: ↑15/09/2020 10:20Pretpostavio sam kakav si tip osobe, onaj koji pametuje svima sta i kako trebaju raditi sa SVOM djecom u drzavi a kad njemu neko spomene sta radi onda ide “nemoj ti meni”.Naslovnica wrote: ↑15/09/2020 09:27 To šta ja radim sa svojom djecom i kako ih odgajam nije tvoj problem i ne tiče te se. Ako budeš imao svoju djecu odlučuj kako ćeš ih odgajati, do tada gledaj svoja posla i ne bavi se odgojom tuđe djece u njihovim domovima, niti si nadležan niti imaš nilo kakve kompetencije.
Eto ti imas ikakve kompetencija vezane za medicinu ali si se nasao da pametujes ovdje ko kakav ekspert. Bolje ti je pometi ispred svoje kuce pa onda govori nadleznim epidemiolozima, doktorima i nastavnicima kako da rade svoj posao.
Iz istog razloga zbog kojeg mora da pere i ruke prije operacije, to je valjda jasno?
Nisam te skontao, na koji razlog tacno si mislio? Zasto hirurzi bas moraju nositi maske? Eto neka peru ruke, ali zasto maske??Naslovnica wrote: ↑15/09/2020 10:49Iz istog razloga zbog kojeg mora da pere i ruke prije operacije, to je valjda jasno?
I kakve veze ima to što hirurzi nose maske i rukavice sa ovim o čemu pričamo?
Kada je bilo ko (osim stručnih lica kojima je to potrebno zbog posla) nosio masku i rukavice vani, u "real life"?
Svake godine imamo epidemije sezonske gripe, povalja pola stanovništva, odbolujemo i vratimo se na posao i u škole.
Bez maski.
Da ih pacijenti ne bi prepoznali...GAU8 wrote: ↑15/09/2020 11:00Nisam te skontao, na koji razlog tacno si mislio? Zasto hirurzi bas moraju nositi maske? Eto neka peru ruke, ali zasto maske??Naslovnica wrote: ↑15/09/2020 10:49Iz istog razloga zbog kojeg mora da pere i ruke prije operacije, to je valjda jasno?
Kada je bilo ko (osim stručnih lica kojima je to potrebno zbog posla) nosio masku i rukavice vani, u "real life"?
Svake godine imamo epidemije sezonske gripe, povalja pola stanovništva, odbolujemo i vratimo se na posao i u škole.
Bez maski.
Ako nista, imamo bar srece pa se ti i slicni nista ne pitate. Vi svoje kod kuce provodite, na javnim mjestima cete se ponasati kako pravila nalazu, i vi i vasa djeca.Naslovnica wrote: ↑15/09/2020 10:49Iz istog razloga zbog kojeg mora da pere i ruke prije operacije, to je valjda jasno?
Bez maski.
Pa nose ih i kada je pacijent pod punom anestezijom. Ne kontam. Kada je maska toliko stetna. Koliko sati jedan hirurg mora provesti s maskom na licu za vrijeme svoje karijere....Naslovnica wrote: ↑15/09/2020 11:19Da ih pacijenti ne bi prepoznali...GAU8 wrote: ↑15/09/2020 11:00Nisam te skontao, na koji razlog tacno si mislio? Zasto hirurzi bas moraju nositi maske? Eto neka peru ruke, ali zasto maske??Naslovnica wrote: ↑15/09/2020 10:49
Iz istog razloga zbog kojeg mora da pere i ruke prije operacije, to je valjda jasno?
Bez maski.
Mlatiš praznu slamu liče.umojvakat wrote: ↑15/09/2020 11:54Ako nista, imamo bar srece pa se ti i slicni nista ne pitate. Vi svoje kod kuce provodite, na javnim mjestima cete se ponasati kako pravila nalazu, i vi i vasa djeca.Naslovnica wrote: ↑15/09/2020 10:49Iz istog razloga zbog kojeg mora da pere i ruke prije operacije, to je valjda jasno?
Bez maski.
Ja sam se probudio u toko operacije (bez zezanja), valjda bila slaba anestezija. Sva sreća, to je bilo možda na sekundu-dvije. Inače, znao sam hirurga, tako da mu maska nije pomogla.GAU8 wrote: ↑15/09/2020 11:56Pa nose ih i kada je pacijent pod punom anestezijom. Ne kontam. Kada je maska toliko stetna. Koliko sati jedan hirurg mora provesti s maskom na licu za vrijeme svoje karijere....![]()
![]()
![]()
Koliko ih promijeni za nekoliko sati operacije za početak? Trči li hirurg sa maskom po dvorištu?
Isto zašto se varioci ne bune protiv vizira...
Nemoj izlaziti iz kuće nikako, zatvori se u podrum najbolje, navuci tariguza i brašna i čekaj mesiju sa lijekom, a u međuvremenu ostavi ljude da žive i svoja posla gledaj...