OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
Ljubo2

#551 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

planamac wrote: 09/09/2020 23:31 Konkretno, tri osobe su sa 'zadovoljstvom i zahvalnošću' uzele bedž i zainteresovano sa/slušale sve ono što sam im ja is/pričao o Zakonu postojanja, ne samo prilikom preuzimanja bedža, nego i tokom posljednjih preko pola godine ali nisu baš dijelile moj entuzijazam u pogledu mogućnosti koje može polučiti ovo samoobilježavanje.
Bez brige, samo tako nastavite kao ste počeli i uspjeh neće izostati. Garancija za to je Zakon postojanja koji nije ni filozofija, ni teologija, ni ideologija, već neoboriva NAKA, koja, zahvaljujući svojoj provjerljivosti i razumljivosti, neće moći ostati anonimna i neprihvaćena, ako postoje ljudi koji će da je promovišu. Pogotovo kad politiučka i ekonomska situacija u svijestu postane još gora nego što jeste i kad ljudi shvate da drugo rješenje izlaza iz svjetske krize, osim ujedinjenja svijeta i stvaranja jedinstvenog pravednog svjetskog društvenog i ekonomskog poretka, ne postoji.
planamac wrote: 09/09/2020 23:31Tih više od šest mjeseci je period koji je protekao od kada sam se prvi put susreo sa Zakonom postojanja i u njemu prepoznao revolucionarnu ontološku spoznaju/znanje koje omogućava uvid u najdublju tajnu 'egzistencije' i nudi odgovor na pitanja koja 'muče' svakoga ko promišlja o suštinskim pitanjima koja se tiču postojanja i organizacije stvarnosti, Boga, materije i energije... ili kako već ko To – Svijest – naziva.
Ovo je dokaz da ljudi mogu razumjeti Zakon postojanja i njegov značaj i da nije sve izgubljeno. Pozdrav!
breba

#552 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

https://forum.krstarica.com/threads/zak ... de.675139/

Ako neko želi da se sačuva pet godina blebetanja i čitanja 97 stranica foruma Ljubo je već sve bezuspješno objasnio ranije, na tecnoj ekavici. :-D
Ljubo2

#553 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 10/09/2020 03:26https://forum.krstarica.com/threads/zak ... 675139/Ako neko želi da se sačuva pet godina blebetanja i čitanja 97 stranica foruma Ljubo je već sve bezuspješno objasnio ranije, na tecnoj ekavici.

Nije tajna da ja, ne pet, nego već više od 20 godina BEZUSPJEŠNO, na "RAZLIČITIM" JEZICIMA (bošnjačkom, hrvatskom i srpskom - šta mogu kad sam "poliglota") objašnjavam Zakon postojanja. Toliko bezuspješno da su me na hrvatskom forumu filozofije katolici, jer im rušim njihovu formulaciju "Božanske trojednosti", banovali (zabranili pristup) za sva vremena. Ne zbog toga, BEZUSPJEŠNO, što nisam dovoljno inteligentan da objasnim Zakon postojanja, niti zbog toga što ljudi nisu dovoljno inteligentni da ga razumiju, već zbog toga što nisu još uvijek spremni da se odreknu i sruše svoje dosadašnje lažne i štetne principe i sisteme vjerovanja po kojima su stvorili navike da žive.

Što se tiče "moje čiste ekavice", nema tu ništa neobično. Nema tu nikakvog nacionalizma, pogotovo što po nacionalnosti, kako se ljudi inače u svom neznanju dijele, nisam Srbin. Na ekavicu sam se navikao jednostavno iz razloga jer sam dobar dio života proveo u Srbiji, gdje sam se jedno vrijeme i školovao, oženio, a kasnije i u izbjeglištvu proveo oko 6 godina prije nego sam otišao u Australiju. Ali nisam ja zaboravio ni moje Bošnjake, Olovljane, sa kojima sam živio oko 50 godina i moje drugove Ahmeta, Zihniju, Akifa, Esku, Edhema, Hariza, Bajru Ibrahima i mnoge druge. Nisam ja zaboravio ni moje Sarajevo u kojem sam takođe proveo dvije godine u gimnaziji na obali Miljacke, otprilike 1956-7 godine. I uopšte, taj bošnjački mentalitet mi najviše leži, jer sam na njega najviše navikao. Valjda zbog toga su mi turske serije i najdraže. Imam kolekciju od preko 130 turskih serija koje sam skinuo sa interneta i samo njih gledam. Odgledao sam više od stotinu. Ne znam zašto, ali Turke i Indijce osjećam kao nešto "svoje". Takođe sam odgledao i preko hiljadu indijskih filmova. Neki mi zamjeraju što ništa ne čitam. Iz filmova i serija može mnogo više da se nauči o ljudima, njihom životu, svatanjima, vjerovanjima, običajima, težnjama, stradanjima, nevolljama i patnjama, nego iz svjetskih filozofskih i drugih djela. Što mi i jeste bio cilj - upoznati ljude širom svijeta i njihova stradanja, jer drugačije se ne može pronaći rješenje kako da im se pomogne. I nadam se da sam to rješenje pronašao, a do ljudi je da li će da ga prihvate i da se spase.
breba

#554 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Dobro barataš "bosnjackim".
I sreća pa si Turske serije gledao da razumiješ mentalitet.
bošnjačkom, hrvatskom i srpskom - šta mogu kad sam "poliglota"
Nisam ja zaboravio ni moje Sarajevo u kojem sam takođe proveo dvije godine u gimnaziji na obali Miljacke, otprilike 1956-7 godine. I uopšte, taj bošnjački mentalitet mi najviše leži, jer sam na njega najviše navikao. Valjda zbog toga su mi turske serije i najdraže.
Manipulator, šovinista, željan pažnje i voljan da se pretvara da je sta god da dobije pažnju i odgovor. Ako znaš "Ahmeda" to je valjda bonus.

Elem, kad odgovori presuše, predje se na drugi forum...

https://forum.krstarica.com/threads/zak ... de.675139/
Tempo
ZeModerator

#555 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

Potpuno si podbacio. Za 40 godina nisi nafatao ni jednog sljedbenika. Mozda ta bica i nisu tako pametna kad su tebe poslali.
Ljubo2

#556 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 10/09/2020 04:44 Dobro barataš "bosnjackim".

I sreća pa si Turske serije gledao da razumiješ mentalitet.

Manipulator, šovinista, željan pažnje i voljan da se pretvara da je sta god da dobije pažnju i odgovor. Ako znaš "Ahmeda" to je valjda bonus.

Elem, kad odgovori presuše, predje se na drugi forum...
Meni možeš da kažeš ili radiš šta god hoćeš. Važno je da Zakonu postojanja, kao nečemu što tebe najviše svrbi, ne možeš ništa. Zakon postojanja je taj koji ruši sve dosadašnje ideološko-političke i religijske poglede na svijet, pa i tvoj, ma koji da je. Hajde, pokušaj svojom vjerom, ideologijom, pa i naukom, argumentovano ili logički da oboriš i jedan stav Zakona postojanja, da te vidim? Tu se pkaži ako si u stanju. Zakon postojanja kao ideje je bojno polje na kome treba da se junačiš, a tu se bespomoćan. Tu možeš da biješ samo ćorcima. Uostalom, predmet ove teme i nisam ja, već Zakon postojanja. I ubuduće na ovakve tvoje primjedbe na moj lični konto, poput ovih gore, besmisleno je i da odgovartam.
Ljubo2

#557 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Tempo wrote: 10/09/2020 09:34 Potpuno si podbacio. Za 40 godina nisi nafatao ni jednog sljedbenika. Mozda ta bica i nisu tako pametna kad su tebe poslali.
NI meni, ni Zakonu postojanja nisu ptrebni "sljedbenici", jer Zakon postojanja nije ni ideologija, ni religija, tj. nešto u šta treba da se slijepo i bez pogovora vjeruje i živi. Zakon postojanja je NAUKA koja može samo da se RAZUMEJE. Ako ima onih koji imaju čime.

I nisu Svjetlosna bića poslala svijetu mene da ga spašavam, već su me poslala da svijetu prenesem Zakon postojanja, kako bi se svijet sam spasio uz pomoć Zakona postojanja. Imajući na umu da svijetom ne vladalju ljudi, već ideje. I ako svijet ne želi Zakon postojanja i ne želi po njemu kao ideji da se spasi, to nije moja greška, već greška svijeta, tj onih ideologija, pitika i religija koje sada na štetu svijeta vladaju svijetom, koje naš Tempo, Breba i još neki na ovom forumu zastupaju i brane. Brane napadom na mene, svjensi da Zakonu postojanja ne mogu ništa.
Tempo
ZeModerator

#558 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

Ljubo2 wrote: 10/09/2020 10:42 naš Tempo

nisam ja vas.
Last edited by Tempo on 10/09/2020 10:48, edited 1 time in total.
Ljubo2

#559 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Ljubo2 wrote: 10/09/2020 10:42
Tempo wrote: 10/09/2020 09:34 Potpuno si podbacio. Za 40 godina nisi nafatao ni jednog sljedbenika. Mozda ta bica i nisu tako pametna kad su tebe poslali.
NI meni, ni Zakonu postojanja nisu ptrebni "sljedbenici", jer Zakon postojanja nije ni ideologija, ni religija, tj. nešto u šta treba da se slijepo i bez pogovora vjeruje i živi. Zakon postojanja je NAUKA koja može samo da se ISKUSTVENO PROVJERAVA I RAZUMEJE. Ako ima onih koji imaju čime.

I nisu Svjetlosna bića poslala svijetu mene da ga spašavam, već su me poslala da svijetu prenesem Zakon postojanja, kako bi se svijet sam spasio uz pomoć Zakona postojanja. Imajući na umu da svijetom ne vladalju ljudi, već ideje. I ako svijet ne želi Zakon postojanja i ne želi po njemu kao ideji da se spasi, to nije moja greška, već greška svijeta, tj onih ideologija, pitika i religija koje sada na štetu svijeta vladaju svijetom, koje naš Tempo, Breba i još neki na ovom forumu zastupaju i brane. Brane napadom na mene, svjensi da Zakonu postojanja ne mogu ništa.
Ljubo2

#560 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Tempo wrote: 10/09/2020 10:44
Ljubo2 wrote: 10/09/2020 10:42 koje naš Tempo

nisam ja vas.
Da, u pravu su, pogriješio sam. Izvini! Ti nisi "NAŠ", već "NJIHOV". Ti nisi od "NAŠIH" koji žele da svijet bude spašen, već od "NJIHOVIH" koji žele i rade na tome da bude uništen.
Tempo
ZeModerator

#561 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

Tako je. Na kraju cemo ti izbrisati sve postove i spaliti sve knjige.
belfy

#562 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by belfy »

Ljubo, stalno se pozivas na cinjenice koje su potvrdjene u oblastima nauke da bih onda istima kontrirao kako nemaju pojma.
nadalje, stalno se pozivas na filozofe koje si odabrao da bi na kraju zakljucio da nemaju pojma.
govoris kako ne trazis sljedbenike, a trazis samo da te slijede u ideji i nosenju znaka...

i sam iznosis, a lako je i vidjeti da to radis dugorocno. ponavljas iste stvari razgovarajuci na drugim platformama i dobijas iste odgovore... jedan pametniji je od tebe rekao: "Albert Einstein is widely credited with saying, "The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results."

elem, sto bi narodno rekli - bicujes mrtvog konja. over and out od mene. :kakoste:
Ljubo2

#563 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

BELFI;
Sve zamjerke koje si mi ti uputo sada ili ranije ili bilo ko drugi, na bilo kom formumu, su beznačajne, jer ne dodiruju suštinu problema kojm se bavim i želim da istaknem. To je problem Dobra i Zla. Niko na svijetu ne može poreći da su se tokom istorije ljudima na Zemlji disila i još uvijek se dešavaju mnoga i velika ZLA. I upravo problem ZLa je problem kojim se bavim i želim da istaknem. Da ukažem na jedinstveni prirodni i univerzalni Zakon koji u sebi sadrži i najbolje prirodno i univerzalno rješenje pomoću kojega se najlakše izbjegava Zlo, a ostvaruje Dobro. To rješenje poznaje i koristi cijeli Univerzum - svi atomi, sva nebeska tijela, sistemi nebeskih tijela, tijela ćelija, biljaka, životinja i ljudi itd - osim ljudsko društvo. Koje, upravo zbog neznanja tog rješenja već hiljadama godina srlja iz jednog Zla u drugo, sve veće i gore od prethodnog. Umjesto da se razvoj ljudskog društva temeljio na otkrivanju i razvoju samo onoga što ima značenje opšteg Dobra, što život ljudi na Zemlji održava i osmišljava, taj razvoj se temeljio na otkrivanju i razvoju svega onoga što ima značenje Zla, što život ljudi na Zemlji otežava, ugrožava ili uništava. Tako da je danas razvoj Zla poprimilo takve razmjere da se već postavlja pitanje daljeg opstanka ili samouništenje ljudske vrste.

U ovoj temi ja sam već rekao i objasnio sve u vezi u problema Zla i svega onoga što je do sada bio i još uvjek je glavni uzrok Zla i ne treba da to i dalje ponavljam. Želim sada samo da zamolim učesnike u ovoj diskusiji, ukoliko žele još nešto da kažu, da svoju diskusiju drže u granicama postavljene teme, a to je ZAKON POSTOJANJA, tj, ZAKON DOBRA I ZLA. Odnosno, da svoju diskusiju ograniče na najbolje prirodno riješenje o tome kao se najlakše izbjegava svako Zlo, a ostvaruje svako Dobro, koje podrazumijeva jedinstveni svjetski društveni i ekonomski ravnopravni poredak, tj. poredak bez pilitičkih, nacionalnih, vjerskih i klasnih podjela.

Posebno bih zamolio one koji su protiv ovog prirodnog i univerzalnog rješenja da budu direktni, tj. da ne nalaze zamjerke meni kao zagovorniku ovog rješenja, već zamjerke predloženom svjetskom poretku bez političkih, nacionalnih, religijskih i klasnih podjela. Uz razložno i argumentovano objašnjenje ZAŠTO i KOME je bolje da političke, nacionalne, vjerske i klasne podjele i dalje ostanu? S obzirom da osim njih nikavi drugi uzroci vjekovnog ljudskog stradanja i Zla, NE POSTOJE.
Ljubo2

#564 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Tempo wrote: 10/09/2020 12:12Tako je. Na kraju cemo ti izbrisati sve postove i spaliti sve knjige.

Moraš objasniti ZAŠTO? Optuženi nije kriv dok se ne dokaže!

S obzirom da se u svim mojim postovima i knjigama zagovara i argumntovano objašnjava potreba uspostavljanja jednistvenog pravednog svjetskog društvenog i ekonomskog poretka sa značenjem Dobra, a ukudanje svih svjetskih političkih, nacionalnih, religijskih i klasnih podjela kao uzroka svakog mogućeg Zla.

Dakle, moraš objasniti i dokazati zašto i za KOGA misliš da je bolje da političke, nacionalne, religijske i klasne svjetskke podjele i ZLO treba i dalje da ostanu? I ako me razložno ubijediš da je bolje da sve te podjele i Zlo i dalje ostanu, ne moraš se truditi da brišeš moje postove i spaljuješ knjige - ja ću to da uradim sam. Jesmo li se dogovorili?
Last edited by Ljubo2 on 11/09/2020 03:41, edited 1 time in total.
breba

#565 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Ljubo2 wrote: 11/09/2020 03:08
Tempo wrote: 10/09/2020 12:12Tako je. Na kraju cemo ti izbrisati sve postove i spaliti sve knjige.

Moraš objasniti ZAŠTO?

S obzirom da se u svim mojim postovima i knjigama zagovara i argumntovano objašnjava potreba uspostavljanja jednistvenog pravednog svjetskog društvenog i ekonomskog poretka sa značenjem Dobra, a ukudanje svih svjetskih političkih, nacionalnih, religijskih i klasnih podjela kao uzroka svakog mogućeg Zla.

Dakle, moraš objasniti zašto i za KOGA misliš da je bolje da političke, nacionalne, religijske i klasne svjetskke podjele i ZLO treba i dalje da ostanu? I ako me razložno ubijediš da je bolje da sve te podjele i Zlo i dalje ostanu, ne moraš se truditi da brišeš moje postove i spaljuješ knjige - ja ću to da uradim sam. Jesmo li se dogovorili?
Možda zato što si ti nazvao nekolicinu ljudi na ovom forumu zlim samo jer se nisu slagali sa tobom? Ne zvuči bas kao "svijet sa značenjem dobra".
Ako se Aboridzini ne slažu sa tobom, sta predlažeš da se desi njima tako zlim?
Ljubo2

#566 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 11/09/2020 03:26Možda zato što si ti nazvao nekolicinu ljudi na ovom forumu zlim samo jer se nisu slagali sa tobom?
To je logično, jer ZAO je svako ko se izjasnili da je protiv onoga što sam ja označio kao DOBRO. Sve dok argumentovano ne dokaže da je ZLO to što sam ja argumentovano označio kao DOBRO. Što niti i jedan od onih za koje sam rekao da su zli, nije učinio.
breba wrote: 11/09/2020 03:26Ne zvuči bas kao "svijet sa značenjem dobra".
To što što kažeš "NE ZVUČI" da je dobro to što sam ja oznaćio za DOBRO, nije argument da to, zaista, nije dobro. Potrebno je argumentovano objasniti ZAŠTO to NIJE DOBRO, već ZLO.
breba wrote: 11/09/2020 03:26Ako se Aboridzini ne slažu sa tobom, sta predlažeš da se desi njima tako zlim?
Ne predlažem ništa da im se desi, niti će išta da im se desi, sve dok ne budu učinili nekome Zlo i dok im taj kome su učinili Zlo ne uzvrati Zlom. Pa onda kad sami osjete Zlo koje su drugima učinili, možda se na kraju i slože sa mnom. Zar politički, nacionalno, vjerski i klasno podijeljen svijet do sada nije živio po principu "vaši našima zlo - naši vašima zlo"? I zar bi tog zla bilo da nismo podijeljeni na "naše" i "vaše", već da smo svi samo "NAŠI"?

Ja tvrdim da je ZLO da budemo i dalje podijeljeni na "NAŠE" i "VAŠE", a da je dobro da svi budemo samo "NAŠI". A kao argument mojoj tvrdnji prližem ljudsku istoriju tokom koje su "NAŠI" i "VAŠI" činili jedni drugima ZLO i da tog zla ne bi bilo da nije bilo te podijeljenosti na "NAŠE" i "VAŠE". Zato onaj ko je potiv da svi postanemo samo "NAŠI" i odobrava ili insistira da i dalje budemo podijeljeni na "NAŠE" i "VAŠE", mora a rgumentovano da objasni ZAŠTO ta podijeljenost nema značenje ZLA, odnosno, ZAŠTO ta podijeljenost ima značenje DOBRA?

Ja sam čak dao i ZAKON POSTOJANJA sa značenjem KONAČNE ISTINE, kao osnovu za UJEDINJENJE SVIH, kako bi svi po toj ISTINI postali, zbog opšteg Dobra, samo "NAŠI". Imajući na umu da razne ideološko političke, filozofske, naučne, nacionalne i religijske LAŽI čine osnovu naše podijeljenosti, znog koje se već hiljadama godina nagonimo mjedni na druge i jedni druguma činimo ZLO.
Milenkov buraz

#567 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Milenkov buraz »

Ljubo2 wrote: 11/09/2020 04:19
breba wrote: 11/09/2020 03:26Možda zato što si ti nazvao nekolicinu ljudi na ovom forumu zlim samo jer se nisu slagali sa tobom?
To je logično, jer ZAO je svako ko se izjasnili da je protiv onoga što sam ja označio kao DOBRO. Sve dok argumentovano ne dokaže da je ZLO to što sam ja argumentovano označio kao DOBRO. Što niti i jedan od onih za koje sam rekao da su zli, nije učinio.
breba wrote: 11/09/2020 03:26Ne zvuči bas kao "svijet sa značenjem dobra".
To što što kažeš "NE ZVUČI" da je dobro to što sam ja oznaćio za DOBRO, nije argument da to, zaista, nije dobro. Potrebno je argumentovano objasniti ZAŠTO to NIJE DOBRO, već ZLO.
breba wrote: 11/09/2020 03:26Ako se Aboridzini ne slažu sa tobom, sta predlažeš da se desi njima tako zlim?
Ne predlažem ništa da im se desi, niti će išta da im se desi, sve dok ne budu učinili nekome Zlo i dok im taj kome su učinili Zlo ne uzvrati Zlom. Pa onda kad sami osjete Zlo koje su drugima učinili, možda se na kraju i slože sa mnom. Zar politički, nacionalno, vjerski i klasno podijeljen svijet do sada nije živio po principu "vaši našima zlo - naši vašima zlo"? I zar bi tog zla bilo da nismo podijeljeni na "naše" i "vaše", već da smo svi samo "NAŠI"?

Ja tvrdim da je ZLO da budemo i dalje podijeljeni na "NAŠE" i "VAŠE", a da je dobro da svi budemo samo "NAŠI". A kao argument mojoj tvrdnji prližem ljudsku istoriju tokom koje su "NAŠI" i "VAŠI" činili jedni drugima ZLO i da tog zla ne bi bilo da nije bilo te podijeljenosti na "NAŠE" i "VAŠE". Zato onaj ko je potiv da svi postanemo samo "NAŠI" i odobrava ili insistira da i dalje budemo podijeljeni na "NAŠE" i "VAŠE", mora a rgumentovano da objasni ZAŠTO ta podijeljenost nema značenje ZLA, odnosno, ZAŠTO ta podijeljenost ima značenje DOBRA?

Ja sam čak dao i ZAKON POSTOJANJA sa značenjem KONAČNE ISTINE, kao osnovu za UJEDINJENJE SVIH, kako bi svi po toj ISTINI postali, zbog opšteg Dobra, samo "NAŠI". Imajući na umu da razne ideološko političke, filozofske, naučne, nacionalne i religijske LAŽI čine osnovu naše podijeljenosti, znog koje se već hiljadama godina nagonimo mjedni na druge i jedni druguma činimo ZLO.
Ljubo, ja se slažem sa dosta stvari sa tobom i smatram da su sve abrahamske religije uzrok mnogih problema jer kao što reče dijelimo se po vjerskoj, rasnoj, političkoj i kakvoj sve ne pripadnosti a sve su to lažne podjele nametnute od ljudi. Međutim nemoj upadati u zamku upravo tih podjela i isključivosti pa da kažeš sve što nije u skladu sa mojim uvjerenjem to je pogrešno, loše i zlo. Upravo ta isključivost u abrahamskim religijama je proizvela većinu zla. Ljudi će sigurno u dalekoj budućnosti morati, biti natjerani, da prihvate univerzalni zakon jednakosti ili kako ti kažeš konačne isitne jer drugačije neće moći opstati u kosmosu.
allem_77

#568 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by allem_77 »

Ljubo2 wrote: 10/09/2020 01:11
allem_77 wrote: 09/09/2020 11:33 Ko je dresirao ta svjetlosna bića koja spominješ? I ko je dresirao to svjetlosno biće koje je prosvijetlilo ( dresiralo) tebe?
Aleme, nisi morao da citiraš cijeli moj posljednji kilometarski post i zatrpavaš bespotrebno temu i činiš je nepreglednom, da bi postavio samo ovo jedno malo pitanje, na koje svako ko razumije Zakon postojanja, može sam da pronađe odgovor.

Uz napomenu da svako može da razumije Zakon postojanja ko razumije enigmu trojednosti "jaje-pile-koka", sa značenjem mini univerzuma. Ničega u univerzumu nema, čega u jajetu, piletu i koki nema. Na isti način na koji postoeje jaje-pile-koka, a to je vječito trojedno ponavljanje, postoji i Univerzum. U jajetu-piletu-koki, "svjetlosna bića" koja kreiraju jaje-pile-koku su geni, tj. molekuli DNK. I na isti način na koji su oni kreirani, kreirana su i svjetlosna bića koja sada kreiraju čovječanstvo. Dakle, kao što se "jaje-pile-koka" uvijek iznova na isti način kreira i ponavlja, uz pomoć informacije o jajetu-piletu koki, koja se sečuva i generacijski, kao štafeta "iz ruke u ruku" prenosi dalje, na isti način se i sve ostalo u Univerzumu uvijek iznova kreira, kao i sam Univerzum kao cjelina. To podrazumijeva da svaka materijalna forma u Univerzumu, prije nego se sruši, ostavi iza sebe "sjemenku", tj. informaciju o sebi, po kojoj će kasnije ponovo da se razvije. Što podrazumijeva da su sadašnja "svjetlosna bića", zapravo, ljudi koji su živjeli u nekoj od ranijih inkarnacija čovječanstva, koji su do trenutka njegove propasti sakupili i sačuvali sva potrebna znanja o čovječanstvu, koja sada prenoce na ovo nače čovječanstvo i tako ga postepeno kreiraju kao organizam. Da bi mi, sadašnji ljudi ovog čovječanstva, sakupili i sačuvali sva znanja o ovom čovječanstvu i u svojstvu "svjetlosnih biča", kasnije, kada ovo naše čovječanstvo umre i nestane, kreirali isto takvo čovječanstvo.

Nešto slično tvrdi i objašnjava i Mahariši, indijski fizičar i jogin, tvorac svjetskog pokreta za transcendentalnu meditaciju, kada kaže:

”U osnovi svijeta stoji ujedinjeno polje svih prirodnih zakona. To je nešto nematerijalno, vanvremensko, nemanifestovano, neaktivno. To je veliko ništa koje je početak i uzrok svega. U njemu postoji sve, sve velike i male stvari, svi svjetovi, svi oblici, svi odnosi, ali samo kao princip, kao ideja, kao latentna mogućnost. To je čista svijest. I kad se dio te čiste svijesti, makar i naj- sitnija njena čestica, izdvoji i stupi u aktivno stanje, kad postane dinamična, pretvara se u konkretnu stvar, u materiju, u biće, u svemir. To ništa ima potpunu svijest o sebi jer je čista svijest. Ima ogromnu, beskonačnu moć samoorganizovanja, jer je kreativno, jer je ujedinjeno polje svih sposobnosti, svih mogućnosti. Njegova priroda je savršenstvo, sklad, harmonija, blaženstvo, i sve sto nastaje iz toga zadržava tu osobinu, ostaje blaženstvo.”

Dakle, informacije o svemu vječito postoje i one se uvijek vječito prenose. Odnosno, pogrešno je tvrditi da informacije postoje. Postoji samo Svijest, kao nosilac i čuvar svih mogućih informacija, jer informacije ne mogu postojati same po sebi. A najbolji primjer i model na kojem to može najbolje da se provjeri i razumije je "jaje-pile-koka". Uz napomenu da su i prirodne nauke, konkretno, fizika i biologija, došle do saznanja da osim energije i informacije nečeg drugog nema. Energija je uviujek i samo Svijest koja se napreže i kreće, a informacija je uvijek i samo ta ista Svijest koja to svoje naprezanje i kretanje opaža, osjeća, pamti, misli i razumije. Tako da će formula Zakona postojanja uvijek da glasi kratko: "JA (Svijest) + 7" Što znači da osim Svijesti, koja sebe zove imenom "JA" i njenih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, ničeg drugog nema. Ova formula Svijesti je, zapravo, formula onoga što se u svjetskim religijama podrazumijeva pod pojmom "Bog". Ili pak, TROJEDNI BOG. Ili pak JEDAN BOG, koji se vječito na mnogo različitih načina i oblika pretače kroz svoja TRI prirodna oblika i stanja.
Image
Ljubo2

#569 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Milenkov buraz wrote: 11/09/2020 08:04Ljubo, ja se slažem sa dosta stvari sa tobom i smatram da su sve abrahamske religije uzrok mnogih problema jer kao što reče dijelimo se po vjerskoj, rasnoj, političkoj i kakvoj sve ne pripadnosti a sve su to lažne podjele nametnute od ljudi. Međutim nemoj upadati u zamku upravo tih podjela i isključivosti pa da kažeš sve što nije u skladu sa mojim uvjerenjem to je pogrešno, loše i zlo. Upravo ta isključivost u abrahamskim religijama je proizvela većinu zla. Ljudi će sigurno u dalekoj budućnosti morati, biti natjerani, da prihvate univerzalni zakon jednakosti ili kako ti kažeš konačne isitne jer drugačije neće moći opstati u kosmosu.
Zlo ne dolazi od različitih uvjerenja, sve dok se ta različita uvjerenja ne institucionalizuju i postanu sredstvo manipulisanja ljudima - njihovog razdvajanja u izdvojene torove - da bi se osnivači tih institucija, pomoću njih, uzdigli na viši nivo, kao viša, "elitna" i privilegovana klasa, a sve zbog vlasti nad ljuma, radi što lakšeg njihovog manipulisanja i izrabljivanja. A kad te različite institucije i njihovi osnivači postanu jedni drugima konkurencija, radi pridobijanja što većeg broja ljudi na svoju stranu, tada se stvara zavist, prezir i mržnja između ljudi unutar tih institucija, koja se prenosi i na ljude unutar torova koji su pod upravom tih različitih institucija, da bi na kraju kao posljedica svega toga uslijedili i međudržavn- politički, međunacionalni, međuvjerski ili međuklasni ratovi i sva ona najgora zLa koja su zadesila ljude tokom istorije i koja se i dan-danas dešavaju.

Hoću da kažem to, da se ljudi ne smiju dijeliti i politički, nacionalno, vjerski i klasno organizovati po različitim uvjerenjima jer pomoću takvih vrsta organizacija se život ljudi ne održava i ne omogućuje, već ugrožava. Različita politička, nacionalna, vjerska i klasna ubjeđenja za život ljudi nisu ni od kave koristi, jer to nije nešto što može da se jede i da se pomoću toga preživljava, već u bijedi živi i strada. Neka bude tih različitih uvjerenja, neka stoje u bibliotekama, neka ih čita ko hoće i vjeruje u šta hoće, ali neka se ljujdi ne dijele po tim uvjerenjima, ne organizuju i ne intitucionalizuju, jer to dijeljenje nije ni od kakve koristi, već je, naprotiv, opasno po život.

Jedino što čovjekov život omogućuje i održava su materijalna dobra, koja ne padaju s Neba, do kojih može da se dođe samo proizvodnim i mukotrpnim radom i jedino se na ekonomskom planu ljudi mogu, smiju i trebaju organizovati i dijeliti po različitim zanimanjima, već prema podjeli rada i to je jedini mogući način i univerzalno prirodno rješenje, pomoću kojega se najlakše može izbjeći svako Zlo, a ostvariti maksimalno Dobro. To rješenje je u cijelom Univerzumu u primjeni, ono je temelj evolucije Univerzuma, i zahvaljujući tom rješenju Univezum i postoji i radi kao savršen mehanizam, od kojih je ljudski organizam jedan od najsavršenijih. U njemu nema nikakvih političkih, nacionalnih, vjerskih, ni klasnih podjela, organizacija, ni pripadnosti, već samo savršena i pravedna podjela rada i rezultata rada i ništa drugo.

Pa se na kraju postavlja i pitanje, kako i ljudsko društvo uskladiti sa Univerzumom da i ono postane savršeno kao i sam Univerzum ili kao ljudski organizam?

Ne postoji drugi način, već da se obore ili pak prečiste i podignu na nivo nauke sva dosadašnja različita ubjeđenja i vjerovanja po kojima se Čovječanstvo dijelilo poolitički, nacionalno, vjerski i klasno, kako bi se tako došlo do Konačne Istine u vezi postojanja materije, života i Univerzuma i kako bi po toj ISTINI svi ljudi svijeta postali ISTOMIŠLJENICI, a time ujedno i JEDINSTVENI i UJEDINJENI, da bi se konačno mogli posvetiti samo onome što njihov život omogućuje, održava i osmišljava. A to je, naravno, stvaranje jedinstvene svjetske društvene i ekonomske zajednice, sa pravednom podjelom rada i rezultata rada.

Mi sada tako MOĆNU i NEOBORIVU NAUKU, koja može ujediniti i spasiti svijet, IMAMO. To je ZAKON POSTOJANJA. Neka izvoli i neka ga obori ko misli da može.

Uz napomenu da za ovih proteklih 40 godina, od otkrića Zakona postojanja, to još uvijek niko nije ni pokušao, a kamo li oborio. Protivnici Zakona postojanja, vjerovatno službenici i pripadnici političkih i vjerskih institucija ili nacionalisti, koji se i u ovoj temi javljaju, vidjevši da Zakonu postojanja ne mogu ništa, pokušavaju da nađu zamjerke i omalovaže moju ličnost, ali to im ne može biti ni od kakve koristi.

Image
breba

#570 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Uz napomenu da za ovih proteklih 40 godina, od otkrića Zakona postojanja, to još uvijek niko nije ni pokušao, a kamo li oborio.
Tužno je čekati 40 godina na bilo šta, dobro ili loše.
Ljubo2

#571 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 12/09/2020 05:15Tužno je čekati 40 godina na bilo šta, dobro ili loše.
Zašto je "tužno"? Tužnije je onima što za proteklih 40 godina nisu mogli ni pero odbiti Zakonu postojanja i što sa primjedbama ovakve vrste kao ova tvoja to neće moći ni za slijedećih 40 godina, znajući da će za to vrijeme njihove dogme zasigurno pasti pred Zakonom postojanja. Kad po svojim dogmama uskoro budu srušili svijet, pa im kao jedina alternativa za spas ostane samo Zakon postojanja.

Image
Ljubo2

#574 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

BREBA,
Pokušavaš da budeš duhovit, ali, ne može se stavljati znak jednakosti između Dobra i Zla, ni između simbola Dobra i Zla. Osim ako to rade zli ljudi koji ne znaju razliku između Dobra i Zla - koji čine Zlo i koji Zlo vrednuju kao Dobro. Hitlerovi crni brčići su simbol nasilja i Zla i samo između tog simbola i simbola onih koji su tokom istorije napravili velika zla, može se stajati znak jednakosti. Kao što su, na primjer, simboli onih koji su srušili Jugoslaviju, pocijepali je na šest dijelova, srušili njenu ekonomiju, pobili masu ljudi, osiromašili ih i opljačkali ili otjerali sa njihovih ognjišta itd.
breba

#575 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Ljubo2 wrote: 13/09/2020 04:44 BREBA,
Pokušavaš da budeš duhovit, ali, ne može se stavljati znak jednakosti između Dobra i Zla, ni između simbola Dobra i Zla. Osim ako to rade zli ljudi koji ne znaju razliku između Dobra i Zla - koji čine Zlo i koji Zlo vrednuju kao Dobro. Hitlerovi crni brčići su simbol nasilja i Zla i samo između tog simbola i simbola onih koji su tokom istorije napravili velika zla, može se stajati znak jednakosti. Kao što su, na primjer, simboli onih koji su srušili Jugoslaviju, pocijepali je na šest dijelova, srušili njenu ekonomiju, pobili masu ljudi, osiromašili ih i opljačkali ili otjerali sa njihovih ognjišta itd.
Misliš na one koji, kao ti, kažu ako nisi sa mnom, protiv mene si?
Takva isključivost dovodi do zla, koje je taj sa brcicima napravio, a ti si mu blizu po ideologiji i dogmi, srećom daleko po efektivnosti.
Post Reply