Pa jel.ti hoces demokratiju ili totalitarni sistem ? Ak neces demokratiju I slobodu govora, zasto bi neko pristao na tkavu drzavu
Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
-
VMxxx37
#1726 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
-
VMxxx37
#1727 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
E svasta. Prvo nije "kod nas" nego nekolicina ludaka I besposlicara. Uvijek ce biti ekstremista. U americi KKK moze da se okupi, sloboda govora. Ali to je 0.0001% stanovistva. Ja sta je njemu problemMaraschino wrote: ↑08/09/2020 20:56Kod vas praznik demokratije slaviti osudjenog ratnog zlocinca.
Pa, daleko vam kuca od moje ''demokrate''.
- oaza85
#1728 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
A demokratija je tudjoj djeci probiti sporedni ulaz u skolu da se ne bi sretala sa tvojom?
Ili im se segaciti sa jezikom i ne priznavati ga?
Nazivati skole po imenima ratnih zlocinaca?
A ako ti se to gadi, kao sto se gadi svakom pristojnom covjeku, onda si za totalitarni rezim?
Pa ti nisi samo demokratican, ti si i nevidjeni genije.
-
VMxxx37
#1729 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Meni je to nenormalno I potpuno ludilo, ali regulisati sta ljudi slave, dokle god nisu nasilni, je bezveze. Ako vam.je to najveci problem, ili ime jezika u knjizici, onda problema I nema.BHCluster wrote: ↑08/09/2020 20:17Zasto me ne cudi da je tebi normalno slavljenje i glorifikacija zlocina i njihovi pocinitrelja.VMxxx37 wrote: ↑08/09/2020 20:13Ih, ti bi regulisao sta ko slavi? To je problem? Koga briga. Sta me vriga sta ti slavis, slavi sta ti je volja.BHCluster wrote: ↑08/09/2020 19:45
Da to je bilo medjutim ako procitas do kraja vidjeti ces da ovi sdasnj politicki predstavnici Srba/Hrvata od toga nisu odstupili tu su slavljenja UZP-a glorifikacija osudjenih ratni zlocinaca, slavljenje dana tzv "rs-a" itd... Naravno njima kao i tebi su Bosnjaci krivi.
- Maraschino
#1730 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Velika vecina u genocidnom brlogu i Srbiji slavi ratne zlocince RM,RK i druge. Kakva manjina. Lako bi mi zajedno sa tom manjinom nego se radi o velikom broju stovatelja.VMxxx37 wrote: ↑08/09/2020 21:17E svasta. Prvo nije "kod nas" nego nekolicina ludaka I besposlicara. Uvijek ce biti ekstremista. U americi KKK moze da se okupi, sloboda govora. Ali to je 0.0001% stanovistva. Ja sta je njemu problemMaraschino wrote: ↑08/09/2020 20:56Kod vas praznik demokratije slaviti osudjenog ratnog zlocinca.
Pa, daleko vam kuca od moje ''demokrate''.![]()
- eltroxin
#1731 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Kakva imbecilna trolcina! 
-
VMxxx37
#1732 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Jel tebi demokratija da djeca u osnovnoj idu na vjeronauku, pa ako je dijete nereligioznih ljudi da se osjeca izolovano? Pa to je ista stvar! Hajmo ukinuti i vjeronauku I 2 skole pod 1 krovom, djeca nek uce sva 3 jezika I istoriju do 1990 I rjesen problem.oaza85 wrote: ↑08/09/2020 21:19A demokratija je tudjoj djeci probiti sporedni ulaz u skolu da se ne bi sretala sa tvojom?
A ako ti se to gadi, kao sto se gadi svakom pristojnom covjeku, onda si za totalitarni rezim?
- oaza85
- Maraschino
#1734 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
nesto i pametno od tebeVMxxx37 wrote: ↑08/09/2020 21:22Jel tebi demokratija da djeca u osnovnoj idu na vjeronauku, pa ako je dijete nereligioznih ljudi da se osjeca izolovano? Pa to je ista stvar! Hajmo ukinuti i vjeronauku I 2 skole pod 1 krovom, djeca nek uce sva 3 jezika I istoriju do 1990 I rjesen problem.oaza85 wrote: ↑08/09/2020 21:19A demokratija je tudjoj djeci probiti sporedni ulaz u skolu da se ne bi sretala sa tvojom?
...ali ubice te oni tvoji
- BHCluster
#1735 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Pa ako je tebi to nenormalno I potpuno ludilo kako mozes tvrditi da nema problema.
-
belfy
#1736 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
probaj slaviti Hitlera ili nacisticki rezim u Njemackoj ili isti rezim ili Blajburg u Austriji... elem, fini neki ljudi...
- Point.
#1737 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ne kvotajte ga kruhat vam. Troll neki, goni ga u.....
- horkesh
#1738 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Troler sve više otvara karte 
-
VMxxx37
#1739 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Maraschino wrote: ↑08/09/2020 21:29nesto i pametno od tebeVMxxx37 wrote: ↑08/09/2020 21:22Jel tebi demokratija da djeca u osnovnoj idu na vjeronauku, pa ako je dijete nereligioznih ljudi da se osjeca izolovano? Pa to je ista stvar! Hajmo ukinuti i vjeronauku I 2 skole pod 1 krovom, djeca nek uce sva 3 jezika I istoriju do 1990 I rjesen problem.oaza85 wrote: ↑08/09/2020 21:19
A demokratija je tudjoj djeci probiti sporedni ulaz u skolu da se ne bi sretala sa tvojom?
Pa ti nisi samo demokratican, ti si i nevidjeni genije.![]()
...ali ubice te oni tvoji
Nisam ja niciji, pogotovo ne onih tamo. Al ne vidim ni da su stranke iz Sa za ukidanje vjeronakue. Nek povedu primjerom.
-
VMxxx37
#1740 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ha? Pa svasta sto ljudi rade je ludilo I sta sad treba, da idem okolo regulisati ponasanje ljudi koje mi se ne svidja? Nit je to moguce, nit ima smisla. Jer ko odlucuje sta je nenormalno? Za vegane je nenormalno da se kolje kurban. Za vehabije je nenormalno da zena ide u mini suknji. I sta sad? Nek radi i misli ko sta hoce dokle god nije nasilan.BHCluster wrote: ↑08/09/2020 21:30Pa ako je tebi to nenormalno I potpuno ludilo kako mozes tvrditi da nema problema.![]()
- BHCluster
#1741 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Pa sto onda Bosnjacima govoris sta trebaju da rade?VMxxx37 wrote: ↑08/09/2020 22:42Ha? Pa svasta sto ljudi rade je ludilo I sta sad treba, da idem okolo regulisati ponasanje ljudi koje mi se ne svidja? Nit je to moguce, nit ima smisla. Jer ko odlucuje sta je nenormalno? Za vegane je nenormalno da se kolje kurban. Za vehabije je nenormalno da zena ide u mini suknji. I sta sad? Nek radi i misli ko sta hoce dokle god nije nasilan.
-
VMxxx37
#1742 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
BHCluster wrote: ↑08/09/2020 22:59Pa sto onda Bosnjacima govoris sta trebaju da rade?VMxxx37 wrote: ↑08/09/2020 22:42Ha? Pa svasta sto ljudi rade je ludilo I sta sad treba, da idem okolo regulisati ponasanje ljudi koje mi se ne svidja? Nit je to moguce, nit ima smisla. Jer ko odlucuje sta je nenormalno? Za vegane je nenormalno da se kolje kurban. Za vehabije je nenormalno da zena ide u mini suknji. I sta sad? Nek radi i misli ko sta hoce dokle god nije nasilan.
Govorim sta treba da rade politicki jer sam na politickom forumu, bas me briga sta slave I velicaju.
- BHCluster
#1743 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
E svasta. Znaci ti bi odlucivao kakvu politiku neko vodi? Ja uopste ne obracam paznju na stranke sa kojima se ne slazem, zaboli me imam pametnijeg posla. Zamisli da tebi neki vegan zabrani da jedes meso? Ne ide to tako u demokratiji.VMxxx37 wrote: ↑08/09/2020 23:01BHCluster wrote: ↑08/09/2020 22:59Pa sto onda Bosnjacima govoris sta trebaju da rade?VMxxx37 wrote: ↑08/09/2020 22:42
Ha? Pa svasta sto ljudi rade je ludilo I sta sad treba, da idem okolo regulisati ponasanje ljudi koje mi se ne svidja? Nit je to moguce, nit ima smisla. Jer ko odlucuje sta je nenormalno? Za vegane je nenormalno da se kolje kurban. Za vehabije je nenormalno da zena ide u mini suknji. I sta sad? Nek radi i misli ko sta hoce dokle god nije nasilan.
Govorim sta treba da rade politicki jer sam na politickom forumu, bas me briga sta slave I velicaju.
-
VMxxx37
#1744 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Lol, ja ne odlucujem ja samo izrazavam svoje misljenje. Pluralnost misljenja je definicija demokratije.
- BHCluster
#1745 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Buduci da je 49% populacije genocidno, sta bi oni s njima? Ok, ukinu se sve unutrasnje podjele I ukine se konstitutivnost, ti izaberes vlast sa 51% glasova, ali valja opet zivit sa 49% ljudi koje smatras neprijateljima I inherentno genocidnima. Kako bi to funkcionisalo?VMxxx37 wrote: ↑08/09/2020 23:44Lol, ja ne odlucujem ja samo izrazavam svoje misljenje. Pluralnost misljenja je definicija demokratije.
-
VMxxx37
#1746 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
I sta je plan? Sta sa 49%?BHCluster wrote: ↑09/09/2020 01:14Buduci da je 49% populacije genocidno, sta bi oni s njima? Ok, ukinu se sve unutrasnje podjele I ukine se konstitutivnost, ti izaberes vlast sa 51% glasova, ali valja opet zivit sa 49% ljudi koje smatras neprijateljima I inherentno genocidnima. Kako bi to funkcionisalo?
-
Novak20
#1747 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Neću da ti opsujem ali mogu da konstatiram da si veliki podlac i nečovjek kada si ničim izazvan u stanju da napišeš da je 49% populacije BiH urođeno genocidna. Nažalost, znam da nisi jedini koji ovako razmišlja i piše. Da sam moderator ti bi dobio trajni ban, a ne mogućnost da javno potpiruješ mržnju ovakvom tvrdnjom koja priziva masovnu osvetu, bez iznimke, nad 49% populacije.BHCluster wrote: ↑09/09/2020 01:14Buduci da je 49% populacije genocidno, sta bi oni s njima? Ok, ukinu se sve unutrasnje podjele I ukine se konstitutivnost, ti izaberes vlast sa 51% glasova, ali valja opet zivit sa 49% ljudi koje smatras neprijateljima I inherentno genocidnima. Kako bi to funkcionisalo?
Damir Omerbegović je pišući o pamfletima genocida primjetio ono što se može primijeniti na tebe i tvoju tvrdnju.
http://www.prometej.ba/clanak/povijest/ ... acima-4376
....Cilj ovakvih pamfleta i priča je jasan autorima, a nadam se da će ih i čitatelji shvatiti - šta se to valja iza brda i pročitati ih između redova. Ako ste Hrvat ili Srbin, vaša krivica je kolektivna, nasljediva i traje čitavu historiju. Ili ako vaša porodica ima iole članova ljudi koji su muslimani i/ili Bošnjaci, ali se izjašnjavate kao Bosanac, Jugosloven ili bilo šta što nije Bošnjak, ili ako ste čak Bošnjak, a glasate za neke od ljevičarskih ili građanskih stranaka, shvatite da ste za autore i pristalice ovih poremećenih priča otpadnici, genocidni narodi, ustaše, četnici, vlasi, škutori, đikani, kamenjari, fina gradska raja (FGR) ili raja (u prijevodu – niži društveni sloj, sirotinja, prezreni stalež), komunjare, samomrzitelji, autogenocidaši (ovo je termin koji se posebno mogao čuti za vrijeme popisa stanovništva 2013. godine) i šta god im drugo padne na um. Oni su u svojim glavama elitni i temeljni narod ove zemlje, genetski dobri, fini, mirni i naivni, a vi ste genetski poremećena čudovišta i zli stranci.
-
Škobo Habu
#1748 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Po tebi je svaka generacija rođena poslije rata žigosana genocidom?BHCluster wrote: ↑09/09/2020 01:14
Buduci da je 49% populacije genocidno, sta bi oni s njima? Ok, ukinu se sve unutrasnje podjele I ukine se konstitutivnost, ti izaberes vlast sa 51% glasova, ali valja opet zivit sa 49% ljudi koje smatras neprijateljima I inherentno genocidnima. Kako bi to funkcionisalo?
Ovakve generalizacije još ni Fatmiru Alispahiću nisu pale na um.
- horkesh
#1749 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ovaj tvoj novi istomišljenik je to ustvari rekao, ali na drugoj temi. Ne znam zašto je to BHCluster samo ponovio, bez da je objasnio, ali pretpostavljam da je nešto ofulao u citiranju ili kopiranju.Novak20 wrote: ↑09/09/2020 08:56Neću da ti opsujem ali mogu da konstatiram da si veliki podlac i nečovjek kada si ničim izazvan u stanju da napišeš da je 49% populacije BiH urođeno genocidna. Nažalost, znam da nisi jedini koji ovako razmišlja i piše. Da sam moderator ti bi dobio trajni ban, a ne mogućnost da javno potpiruješ mržnju ovakvom tvrdnjom koja priziva masovnu osvetu, bez iznimke, nad 49% populacije.BHCluster wrote: ↑09/09/2020 01:14Buduci da je 49% populacije genocidno, sta bi oni s njima? Ok, ukinu se sve unutrasnje podjele I ukine se konstitutivnost, ti izaberes vlast sa 51% glasova, ali valja opet zivit sa 49% ljudi koje smatras neprijateljima I inherentno genocidnima. Kako bi to funkcionisalo?
Damir Omerbegović je pišući o pamfletima genocida primjetio ono što se može primijeniti na tebe i tvoju tvrdnju.
http://www.prometej.ba/clanak/povijest/ ... acima-4376
....Cilj ovakvih pamfleta i priča je jasan autorima, a nadam se da će ih i čitatelji shvatiti - šta se to valja iza brda i pročitati ih između redova. Ako ste Hrvat ili Srbin, vaša krivica je kolektivna, nasljediva i traje čitavu historiju. Ili ako vaša porodica ima iole članova ljudi koji su muslimani i/ili Bošnjaci, ali se izjašnjavate kao Bosanac, Jugosloven ili bilo šta što nije Bošnjak, ili ako ste čak Bošnjak, a glasate za neke od ljevičarskih ili građanskih stranaka, shvatite da ste za autore i pristalice ovih poremećenih priča otpadnici, genocidni narodi, ustaše, četnici, vlasi, škutori, đikani, kamenjari, fina gradska raja (FGR) ili raja (u prijevodu – niži društveni sloj, sirotinja, prezreni stalež), komunjare, samomrzitelji, autogenocidaši (ovo je termin koji se posebno mogao čuti za vrijeme popisa stanovništva 2013. godine) i šta god im drugo padne na um. Oni su u svojim glavama elitni i temeljni narod ove zemlje, genetski dobri, fini, mirni i naivni, a vi ste genetski poremećena čudovišta i zli stranci.
Jedino mi nije jasno kako nisi reagovao kad je to originalno rekao ovaj troler koji voli da Bošnjacima stavlja ovakve riječi u usta. Možda je ipak bitno ko šta kaže, a ne samo šta je rečeno?
-
BAK-eV
#1750 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Pa u pravu si za populaciju.Novak20 wrote: ↑09/09/2020 08:56
Neću da ti opsujem ali mogu da konstatiram da si veliki podlac i nečovjek kada si ničim izazvan u stanju da napišeš da je 49% populacije BiH urođeno genocidna. Nažalost, znam da nisi jedini koji ovako razmišlja i piše. Da sam moderator ti bi dobio trajni ban, a ne mogućnost da javno potpiruješ mržnju ovakvom tvrdnjom koja priziva masovnu osvetu, bez iznimke, nad 49% populacije.
Ali iskreno pitanje:
Kako to, da se u zadnjih 100 godina stalno desavaju genocidi, urbicidi, kulturocidi, elitocidi cim ovih 49% izabere svoju vlast i pocne je sprovoditi na teritoriju, koji kontrolise?
Imamo istragu Poturica, pa agrarnu reformu, pa onda Jasenovac, Kozaru, Goli otok, Keraterm, Manjacu, Bljesak i Oluju, Srebrenicu, Kosovo i evo sad se klima u CG.
Cinjenica je da su Bosnjaci i Hrvati bili unisteni na podrucju pod kontrolom VRS.
Cinjenica je da je HV unistio Srbe u Hrvatskoj!
Cinjenica je da je Srbija bila naumila i skoro sprovela u djelo protjerivanje preko milino Albanca sa Kosova.
Kako to pajdo, da ovih 49% uvjek izaberu ovakvu destruktivnu i genocidnu vlast?