Ne znam sta je to "tzv Armija" to nije ni vazno, medjutim Armija Republike Bosne i Hercegovine je bila jedina legalna, legitimna vojna sila u Republici Bosni i Hercegovini i glavni razlog sto je ova drzava uopste opstala. A sto se tice tih sto Bosnu i Hercegovinu ne dozivljavaju kao svoju me zaboli choshak.zrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 20:05 A nemam ti ja puno volje i vremena naglabati se oko tih budaleština.
Morao sam u dobroj namjeri reći tzv. jer je veliki dio državljana BiH ne doživljava kao svoju. HVO i srpska vojska kakvi god bili, nisu bili prepreka da tzv. Armija bude vjerodostojna u tome da je vojska svih državljana BiH.
Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
- BHCluster
#1676 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
-
zrtvasvihrezima
#1677 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Po suprotno propocionalnoj logici Banjaluka i Mostar bi bili muslimanski. Pomrsili vam račune.Maraschino wrote: ↑28/08/2020 20:14I ovo da ti mozes bulazniti na ovom forumu.zrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 19:38 Šta su stečevine tzv. armije BiH?
Sve to navedeno, drugačijim redoslijedom
Bez te ARBiH Sarajevo bi bilo srpsko a Mostar hrvatski. Malo smo vam pomrsili racune pa se ne mirite ni 25 god. poslije.
Patite, sta vam ja mogu.![]()
- BHCluster
#1678 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ta je ovo hafis banovan opet pa se klo(v)nirao?spreca wrote: ↑28/08/2020 20:26zrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 20:17Pusti ba presude, nema pravde na ovom svjetu, ja sam svjedok vremena.horkesh wrote: ↑28/08/2020 20:11 Nemaš volje, nemaš vremena, nisi ti za naglabanja.
Jasno, jasno. Ti bi samo onako paušalno da izjednačiš sve strane gdje HVO i VRS nisu "takozvani", ali Armija RBiH jeste.
Nego, ti reče da je Armija RBiH radila sve isto kao i HVO. Evo, čekamo, prosvijetli nas presudama.
Neka sviju prosvjetle objektivni povjesničari, naravno sa odmakom vremena.![]()
dobra ti taj diler,mozel broj
![]()
-
zrtvasvihrezima
#1679 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Po tim mirovnim sporazumima sve tri vojske su jednako legalne i legitimne. Rekoh ne doživljavaju tu vojsku Armiju BiH kao svoju, ne spominjah BiH kao državu ili geografski pojam.BHCluster wrote: ↑28/08/2020 20:34Ne znam sta je to "tzv Armija" to nije ni vazno, medjutim Armija Republike Bosne i Hercegovine je bila jedina legalna, legitimna vojna sila u Republici Bosni i Hercegovini i glavni razlog sto je ova drzava uopste opstala. A sto se tice tih sto Bosnu i Hercegovinu ne dozivljavaju kao svoju me zaboli choshak.zrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 20:05 A nemam ti ja puno volje i vremena naglabati se oko tih budaleština.
Morao sam u dobroj namjeri reći tzv. jer je veliki dio državljana BiH ne doživljava kao svoju. HVO i srpska vojska kakvi god bili, nisu bili prepreka da tzv. Armija bude vjerodostojna u tome da je vojska svih državljana BiH.![]()
- BHCluster
#1680 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Mislim smrkati krech stvarno neJma smisla. Sta ti mislis?zrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 20:42Po tim mirovnim sporazumima sve tri vojske su jednako legalne i legitimne. Rekoh ne doživljavaju tu vojsku Armiju BiH kao svoju, ne spominjah BiH kao državu ili geografski pojam.BHCluster wrote: ↑28/08/2020 20:34Ne znam sta je to "tzv Armija" to nije ni vazno, medjutim Armija Republike Bosne i Hercegovine je bila jedina legalna, legitimna vojna sila u Republici Bosni i Hercegovini i glavni razlog sto je ova drzava uopste opstala. A sto se tice tih sto Bosnu i Hercegovinu ne dozivljavaju kao svoju me zaboli choshak.zrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 20:05 A nemam ti ja puno volje i vremena naglabati se oko tih budaleština.
Morao sam u dobroj namjeri reći tzv. jer je veliki dio državljana BiH ne doživljava kao svoju. HVO i srpska vojska kakvi god bili, nisu bili prepreka da tzv. Armija bude vjerodostojna u tome da je vojska svih državljana BiH.![]()
-
zrtvasvihrezima
#1681 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ja dijete sa sela, nikakvog iskustva sa tim.BHCluster wrote: ↑28/08/2020 20:50Mislim smrkati krech stvarno neJma smisla. Sta ti mislis?zrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 20:42Po tim mirovnim sporazumima sve tri vojske su jednako legalne i legitimne. Rekoh ne doživljavaju tu vojsku Armiju BiH kao svoju, ne spominjah BiH kao državu ili geografski pojam.BHCluster wrote: ↑28/08/2020 20:34
Ne znam sta je to "tzv Armija" to nije ni vazno, medjutim Armija Republike Bosne i Hercegovine je bila jedina legalna, legitimna vojna sila u Republici Bosni i Hercegovini i glavni razlog sto je ova drzava uopste opstala. A sto se tice tih sto Bosnu i Hercegovinu ne dozivljavaju kao svoju me zaboli choshak.![]()
- BHCluster
#1682 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Pitao sam za misljenje ne iskustvo.zrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 20:52Ja dijete sa sela, nikakvog iskustva sa tim.BHCluster wrote: ↑28/08/2020 20:50Mislim smrkati krech stvarno neJma smisla. Sta ti mislis?zrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 20:42
Po tim mirovnim sporazumima sve tri vojske su jednako legalne i legitimne. Rekoh ne doživljavaju tu vojsku Armiju BiH kao svoju, ne spominjah BiH kao državu ili geografski pojam.
- horkesh
#1683 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
zrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 20:17Pusti ba presude, nema pravde na ovom svjetu, ja sam svjedok vremena.horkesh wrote: ↑28/08/2020 20:11 Nemaš volje, nemaš vremena, nisi ti za naglabanja.
Jasno, jasno. Ti bi samo onako paušalno da izjednačiš sve strane gdje HVO i VRS nisu "takozvani", ali Armija RBiH jeste.
Nego, ti reče da je Armija RBiH radila sve isto kao i HVO. Evo, čekamo, prosvijetli nas presudama.
Neka sviju prosvjetle objektivni povjesničari, naravno sa odmakom vremena.
Priznajem, ovo je sasvim novi pristup. Kakve, ba, presude i bakrači, daj ti nama "svjedoka vremena" i "objektivnih povjesničara"
Dobro, o svjedoče, daj nam onda neko svjedočanstvo da je Armija RBiH, poput VRS-a i HVO-a, sistematski pristupila ratnim zločinima.
Mislim, ako imaš vremena, naravno. Svi razumiju da ti nećeš trošiti svoje vrijeme na trice & kučine, ali, ipak, kad si već iznio svoj objektivni, svjedočanski sud, red bi bio da ga potkrijepiš nekim argumentima.
-
zrtvasvihrezima
#1684 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
A joj stvarno mi je ispod nivoa da kao u školskoj klupi odgovaram na takva pitanja.horkesh wrote: ↑28/08/2020 21:03zrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 20:17Pusti ba presude, nema pravde na ovom svjetu, ja sam svjedok vremena.horkesh wrote: ↑28/08/2020 20:11 Nemaš volje, nemaš vremena, nisi ti za naglabanja.
![]()
![]()
Priznajem, ovo je sasvim novi pristup. Kakve, ba, presude i bakrači, daj ti nama "svjedoka vremena" i "objektivnih povjesničara"![]()
Dobro, o svjedoče, daj nam onda neko svjedočanstvo da je Armija RBiH, poput VRS-a i HVO-a, sistematski pristupila ratnim zločinima.
Mislim, ako imaš vremena, naravno. Svi razumiju da ti nećeš trošiti svoje vrijeme na trice & kučine, ali, ipak, kad si već iznio svoj objektivni, svjedočanski sud, red bi bio da ga potkrijepiš nekim argumentima.
Naprotiv, cijenio bih da netko obrazloži čime potkrijepljujete takve teze da su svi u HVO-u bili psihopate a u tzv. armiji "moralne vertikale". Ja sam siguran, između ostalog i kao svjedok vremena da je po tom pitanju razlika bila u pet deka. Zločine je činio gdje je tko bio u većoj prilici i gdje su psihopate bili puštani sa lanca.
- spreca
#1685 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ti Armiju BiH nazivas tkz dok je cuvala i tvoju guzicu,zamisli da nije bilo ARBiH ili da su slucajno sa cetaljima bili u dilu ,pa oni bi vas u vodi popilizrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 21:16A joj stvarno mi je ispod nivoa da kao u školskoj klupi odgovaram na takva pitanja.horkesh wrote: ↑28/08/2020 21:03zrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 20:17
Pusti ba presude, nema pravde na ovom svjetu, ja sam svjedok vremena.
![]()
![]()
Priznajem, ovo je sasvim novi pristup. Kakve, ba, presude i bakrači, daj ti nama "svjedoka vremena" i "objektivnih povjesničara"![]()
Naprotiv, cijenio bih da netko obrazloži čime potkrijepljujete takve teze da su svi u HVO-u bili psihopate a u tzv. armiji "moralne vertikale". Ja sam siguran, između ostalog i kao svjedok vremena da je po tom pitanju razlika bila u pet deka. Zločine je činio gdje je tko bio u većoj prilici i gdje su psihopate bili puštani sa lanca.
- horkesh
#1686 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Razumijem, naravno, Prvo nemaš vremena, drugo nemaš volje, treće sudske presude su za tebe trice & kučine... Sad te još u školsku klupu stavili i očekuju od tebe da argumentima potkrijepiš svoje tvrdnje! Užas! Šta je iduće, da ljudi odgovaraju za svoje izjave? Da ne možeš samo reći tek tako šta god poželiš, nego te ljudi za to prozivaju? Pa zaista...zrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 21:16A joj stvarno mi je ispod nivoa da kao u školskoj klupi odgovaram na takva pitanja.horkesh wrote: ↑28/08/2020 21:03zrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 20:17
Pusti ba presude, nema pravde na ovom svjetu, ja sam svjedok vremena.
![]()
![]()
Naravno da je svaka rasprava ovdje ispod tvog nivoa. Ti, kao "svjedok vremena", imaš potpuno pravo da se na takve budalaštine ne obazireš, nego ti nama daješ svoj "objektivno povjesničarski" sud
Nego, meni je drago da si ti nama rekao da je sve to bilo "u pet deka". To je put do istine, počnimo od toga da su svi isti i da na svim stranama ima psihopata i sve će se to lijepo poravnati
O, "svjedoče vremena", ti si reagirao na hašku presudu UZP-ovcima. Pri tome si ustvrdio da je "takozvana" Armija RBiH bila ista.
Publika željno iščekuje tvoju argumentaciju za tu, nimalo banalnu, tvrdnju. Ja sam i kokice napravio, evo. Navali. Posvjedoči nam.
-
zrtvasvihrezima
#1687 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ne bih ovom prilikom tko je čuvao ili ugrožavao moju guzicu, to znam ja. Onaj tko nezna a priča o tome ne može ništa pametno reći.spreca wrote: ↑28/08/2020 21:45Ti Armiju BiH nazivas tkz dok je cuvala i tvoju guzicu,zamisli da nije bilo ARBiH ili da su slucajno sa cetaljima bili u dilu ,pa oni bi vas u vodi popilizrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 21:16A joj stvarno mi je ispod nivoa da kao u školskoj klupi odgovaram na takva pitanja.horkesh wrote: ↑28/08/2020 21:03
![]()
![]()
![]()
- spreca
#1688 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Pitam te sta bi bilo da nije bilo armije BiH koja je bila glavna prepreka velikosrpskoj agresiji,jedno je znati a drugo misliti da znaszrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 21:52Ne bih ovom prilikom tko je čuvao ili ugrožavao moju guzicu, to znam ja. Onaj tko nezna a priča o tome ne može ništa pametno reći.spreca wrote: ↑28/08/2020 21:45Ti Armiju BiH nazivas tkz dok je cuvala i tvoju guzicu,zamisli da nije bilo ARBiH ili da su slucajno sa cetaljima bili u dilu ,pa oni bi vas u vodi popilizrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 21:16
A joj stvarno mi je ispod nivoa da kao u školskoj klupi odgovaram na takva pitanja.
-
zrtvasvihrezima
#1689 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ostadoh tu iznad planiranog i očekivanog. Samo sam osjetio neodoljivu potrebu da u nekoliko riječi odgovorim na onako toksičan komentar o HVO i HB,baš mi je zanimljivo hoću li zbog toga biti banovan na ovom vašem forumu.Laku noć.horkesh wrote: ↑28/08/2020 21:51Razumijem, naravno, Prvo nemaš vremena, drugo nemaš volje, treće sudske presude su za tebe trice & kučine... Sad te još u školsku klupu stavili i očekuju od tebe da argumentima potkrijepiš svoje tvrdnje! Užas! Šta je iduće, da ljudi odgovaraju za svoje izjave? Da ne možeš samo reći tek tako šta god poželiš, nego te ljudi za to prozivaju? Pa zaista...zrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 21:16A joj stvarno mi je ispod nivoa da kao u školskoj klupi odgovaram na takva pitanja.horkesh wrote: ↑28/08/2020 21:03
![]()
![]()
![]()
Naravno da je svaka rasprava ovdje ispod tvog nivoa. Ti, kao "svjedok vremena", imaš potpuno pravo da se na takve budalaštine ne obazireš, nego ti nama daješ svoj "objektivno povjesničarski" sud![]()
Nego, meni je drago da si ti nama rekao da je sve to bilo "u pet deka". To je put do istine, počnimo od toga da su svi isti i da na svim stranama ima psihopata i sve će se to lijepo poravnati
O, "svjedoče vremena", ti si reagirao na hašku presudu UZP-ovcima. Pri tome si ustvrdio da je "takozvana" Armija RBiH bila ista.
Publika željno iščekuje tvoju argumentaciju za tu, nimalo banalnu, tvrdnju. Ja sam i kokice napravio, evo. Navali. Posvjedoči nam.
- horkesh
#1690 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Neodoljiva potreba, jahzrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 22:01Ostadoh tu iznad planiranog i očekivanog. Samo sam osjetio neodoljivu potrebu da u nekoliko riječi odgovorim na onako toksičan komentar o HVO i HB,baš mi je zanimljivo hoću li zbog toga biti banovan na ovom vašem forumu.Laku noć.horkesh wrote: ↑28/08/2020 21:51Razumijem, naravno, Prvo nemaš vremena, drugo nemaš volje, treće sudske presude su za tebe trice & kučine... Sad te još u školsku klupu stavili i očekuju od tebe da argumentima potkrijepiš svoje tvrdnje! Užas! Šta je iduće, da ljudi odgovaraju za svoje izjave? Da ne možeš samo reći tek tako šta god poželiš, nego te ljudi za to prozivaju? Pa zaista...zrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 21:16
A joj stvarno mi je ispod nivoa da kao u školskoj klupi odgovaram na takva pitanja.
Naravno da je svaka rasprava ovdje ispod tvog nivoa. Ti, kao "svjedok vremena", imaš potpuno pravo da se na takve budalaštine ne obazireš, nego ti nama daješ svoj "objektivno povjesničarski" sud![]()
Sretno, svrati opet kad budeš spreman da sjedneš u klupu. Škola je otvorena cijele godine
- Maraschino
#1691 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Niste vi pomrsili racune nego pocinili etnicko ciscenje i UZP!zrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 20:36Po suprotno propocionalnoj logici Banjaluka i Mostar bi bili muslimanski. Pomrsili vam račune.Maraschino wrote: ↑28/08/2020 20:14I ovo da ti mozes bulazniti na ovom forumu.zrtvasvihrezima wrote: ↑28/08/2020 19:38 Šta su stečevine tzv. armije BiH?
Sve to navedeno, drugačijim redoslijedom
Bez te ARBiH Sarajevo bi bilo srpsko a Mostar hrvatski. Malo smo vam pomrsili racune pa se ne mirite ni 25 god. poslije.
Patite, sta vam ja mogu.![]()
-
dert
#1692 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
haviz ko gospa., malo, malo , pa se ukaze 
- Sanjarko
- muha_sa
- Maraschino
#1695 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Dobar intervju.
Trebaju ga procitati oni koji tvrde da su se drugacije odvijale stvari oko Bihaca i B.Luke.
- BHCluster
#1696 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Uzp-ovci bi se opet igrali...
- tzv "hz/rhb" ugasena politicki i vojni vrh osudjeni izmedjuostalog za UZP
- tzv "samouprava" ni baglame na Hercegovackoj banci nisu ostale i naravno samoraspustnju tzv "hvo-a".
Sa nestrpljenjem cekam sljedeci pokusaj jer su vam samo gace na straznjici ostale i nedovrsena tvornica za preradu rajčica.
Da ih podsjetimo:– Mi ni na koji način ne želimo dočekati izbore 2022. godine sa postojećim izbornim pravilima, posebice uz ovakav SIP. Blokiranje ili onemogućavanje promjena Izbornog zakona, temeljem Ustava i temeljem odluka Ustavnog suda, zapravo legitimira izravno traženje drugih koncepata ostvarenja nacionalne jednakopravnosti, a jedan od tih koncepata je svakako koncept teritorijalne autonomije – ustvrdio je Ljubić.
- tzv "hz/rhb" ugasena politicki i vojni vrh osudjeni izmedjuostalog za UZP
- tzv "samouprava" ni baglame na Hercegovackoj banci nisu ostale i naravno samoraspustnju tzv "hvo-a".
Sa nestrpljenjem cekam sljedeci pokusaj jer su vam samo gace na straznjici ostale i nedovrsena tvornica za preradu rajčica.
-
Novak20
#1697 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Fakat, zašto bi nekom konstitutivnom bh Hrvatu ili Bošnjaku sa Hr putovnicom RH bila neprijateljska država ?
Reufu & Co. su svi neprijatelji i uvijek će biti bez obzira što rade jer im istinski mir nikada nije ni u peti, da ne govorim u glavi.
https://www.dnevnik.ba/vijesti/ljubic-b ... h-rjesenja
Reufu & Co. su svi neprijatelji i uvijek će biti bez obzira što rade jer im istinski mir nikada nije ni u peti, da ne govorim u glavi.
Nakon što su završeni izbori u Crnoj Gori pojavljuje se tekst na poluslužbenom glasilu SDA, potpisan od Reufa Bajrovića, koji govori da nakon pobjede "pročetničkih snaga u Crnoj Gori mi danas graničimo s tri neprijateljske države". Sad se postavlja pitanje tko smo to mi. Sigurno za Hrvate Hrvatska nije neprijateljska država, a ne vidim baš da bi to bile ni Srbija niti Crna Gora – kazao je Ljubić na konferenciji za novinare.
S obzirom na to da ni Srbi vjerojatno ne percipiraju Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku kao neprijateljske države, dodao je Ljubić, na taj se način želi poručiti da je BiH bošnjačka država.
- Iz toga vidimo da se događaji izvan BiH, koji ni na koji način nisu upućeni protiv BiH, ovdje zapravo koriste za unutarnje razračunavanje. Mi u BiH imamo unutarnji problem koji se tiče naših međusobnih odnosa ovdje u BiH i nama nisu prijetnja naši susjedi, već mi sami moramo riješiti naša unutarnja pitanja da bismo konačno mogli krenuti naprijed, i u europskim, i u euroatlantskim integracijama, a zatim i u rješavanje socijalnih pitanja - kazao je Ljubić.
- BHCluster
#1698 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Kad pricamo o istinskom miru onda se treba prisjetiti mali broj mirnodobskih poruka nasih susjeda od famoznih 10.000 potencijalnih islamskih terorista, ne oduzimanja odlikovanja osudjenim ratnim zlocincima, te davanja u ruke odlikovanje bjeguncu od bh pravosudja. Da ne zaboravimo i prijetnje sa 9 milijona Hrvata i Srba koji drze Bosnjake u okruzenju za pogodan trenutak... U takvim izopacenim mozgovima gdje Srbi i Hrvati mogu zajedno slaviti dan tzv "rs-a" uz prisustvo ambasadora HR u Bosni i Hercegovini Ivana Del Vechiu gdje se posthumno odlikuje ratni zlocinac koji je naredio granatiranje Šibenika, a za uzvrat im Dodik govori kako ih je sve trebalo pobiti na Blajburgu zasto bi bilo sta smetalo... Kod nasih susjeda/komsija jedino je mrznja prema Bosnjacima veca od pameti. Oni koji se ne mogu sjetiti proslosti, osudjeni su da je ponove.
-
Loki2k9
#1699 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Dnevnik ba inace jako relevantan portal.Novak20 wrote: ↑07/09/2020 23:23 Fakat, zašto bi nekom konstitutivnom bh Hrvatu ili Bošnjaku sa Hr putovnicom RH bila neprijateljska država ?
Nakon što su završeni izbori u Crnoj Gori pojavljuje se tekst na poluslužbenom glasilu SDA, potpisan od Reufa Bajrovića, koji govori da nakon pobjede "pročetničkih snaga u Crnoj Gori mi danas graničimo s tri neprijateljske države". Sad se postavlja pitanje tko smo to mi. Sigurno za Hrvate Hrvatska nije neprijateljska država, a ne vidim baš da bi to bile ni Srbija niti Crna Gora – kazao je Ljubić na konferenciji za novinare.
S obzirom na to da ni Srbi vjerojatno ne percipiraju Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku kao neprijateljske države, dodao je Ljubić, na taj se način želi poručiti da je BiH bošnjačka država.
- Iz toga vidimo da se događaji izvan BiH, koji ni na koji način nisu upućeni protiv BiH, ovdje zapravo koriste za unutarnje razračunavanje. Mi u BiH imamo unutarnji problem koji se tiče naših međusobnih odnosa ovdje u BiH i nama nisu prijetnja naši susjedi, već mi sami moramo riješiti naša unutarnja pitanja da bismo konačno mogli krenuti naprijed, i u europskim, i u euroatlantskim integracijama, a zatim i u rješavanje socijalnih pitanja - kazao je Ljubić.
-
VMxxx37
#1700 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ljudi kontaju da se proslost ne moze mijenjati pa se okrenuli buducnosti. Kao sto su se pomirili Francuzi i Nijemci. Nema tu nista izopaceno, to je normalno. Kad bi Bosnjaci mogli konacno da se okrenu ka buducnosti pa da se krene u investicije i ekonomski napredak svima bi bilo bolje.BHCluster wrote: ↑08/09/2020 00:46 Kad pricamo o istinskom miru onda se treba prisjetiti mali broj mirnodobskih poruka nasih susjeda od famoznih 10.000 potencijalnih islamskih terorista, ne oduzimanja odlikovanja osudjenim ratnim zlocincima, te davanja u ruke odlikovanje bjeguncu od bh pravosudja. Da ne zaboravimo i prijetnje sa 9 milijona Hrvata i Srba koji drze Bosnjake u okruzenju za pogodan trenutak... U takvim izopacenim mozgovima gdje Srbi i Hrvati mogu zajedno slaviti dan tzv "rs-a" uz prisustvo ambasadora HR u Bosni i Hercegovini Ivana Del Vechiu gdje se posthumno odlikuje ratni zlocinac koji je naredio granatiranje Šibenika, a za uzvrat im Dodik govori kako ih je sve trebalo pobiti na Blajburgu zasto bi bilo sta smetalo... Kod nasih susjeda/komsija jedino je mrznja prema Bosnjacima veca od pameti. Oni koji se ne mogu sjetiti proslosti, osudjeni su da je ponove.