Šta je bošnjački nacionalizam?

Locked
sandzokan

#151 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?

Post by sandzokan »

adelkam wrote: 06/09/2020 23:25 Ma necu da vadim nista ba. :-D Narocito necu da sutim ba kada su te stvari u pitanju. Nisam sutio ni onda kada nikako nije bilo popularno kritikovati SDA, pa necu ni sada...
Dobrim dijelom da, i to upravo nacionalistickom retorikom koja se kako vidim ovdje osporava. Sve se ucinilo da se ljudi podijele, ljudi koji su toliko godina zivjeli skupa i u miru. SDA je izmedju ostalih, doprinijela tome
Šta dobrim dijelom, najvećim dijelom a možda je i isključivo SDA i bošnjački nacionalizam odgovoran za podjele kao uvod u rat.

Da nije tog bošnjačkog nacionalizma i da nije Alija zaprijetio "..autostradom pakla i stradanja.." Milan Lukić, Tomislav Šipčić, Risto Trifković, Perlo Elez itd. i dalje bi ostali uzoriti sugrađani, komšije i kumovi uvjereni da su im Bošnjaci prijatelji i pobratimi. Ali jbg Alija sve usro, odnosno "..srušio miran san.."
adelkam

#152 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?

Post by adelkam »

ma nisi me ba isprovocirao...ne nadaj se ... samo ti kazem ono sto je. I obicaj mi je reci ono sto je pa kome krivo :bih:
horkesh

#153 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?

Post by horkesh »

adelkam wrote: 07/09/2020 00:03 ma nisi me ba isprovocirao...ne nadaj se ... samo ti kazem ono sto je. I obicaj mi je reci ono sto je pa kome krivo :bih:
Hitni riplaj k'o čovjek, ba :lol:

A dobro, možda ti svakome ko te nimalo ne isprovocira govoriš da jedu govna. Sve je moguće. Ja bih malo preispitao svoj karakter da je o meni riječ, ali, Bože moj, svakom svoj obraz :wink:

Ti su mi najdraži, što se diče kako oni "svakome skrešu svoje" i kako "uvijek govore istinu". U 99,99 posto slučajeva riječ je o neodgojenim podriglim spodobama koje brkaju otvorenost s arogancijom, a istinoljubivost s bezobrazlukom. Šta njih briga, ništa im u obraz ne staje, i dalje na sebe gledaju kao na heroje :) Ti sad junak u svojoj glavi što si meni rekao da jedem govna na "bošnjačkom" forumu. Čudi me da nisi otišao u lokalnu birtiju večeras da se hvališeš odmah :roll:

Nego, šta veliš, gdje je još bošnjački nacionalizam započeo rat? Jesu li i za ovo u Crnoj Gori Bošnjaci krivi? Mislim, bezbeli da jesu, samo me zanima kako :thumbup:

Kakvih se termita pojavilo ovih dana, mati mila...
LBVIEW

#154 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?

Post by LBVIEW »

adelkam wrote: 06/09/2020 23:08
horkesh wrote: 06/09/2020 22:44
adelkam wrote: 06/09/2020 21:35 Bosnjacki nacionalizam je danas jako dobro upakovan tzv BH patriotizam. Zato ga neki i ne prepoznavaju.
Devedesetih je bio daleko vise javno izrazen nego danas, ali isto je to zlo...
Zlo, nego šta. Treba to odmah u korijenu sasjeć' :lol: :lol: :lol:

Strah od "bošnjačkog nacionalizma" je isti strah kojeg su četnici '92. osjećali od "zelenih beretki". Mogli su pregaziti Bosnu k'o plitak potok, ali su im ideolozi malo pretjerali u plašenju pa su im ovi stvarno povjerovali da su Bošnjaci naoružani, spremni i žedni srpske krvi :lol:

Doći će jednom taj famozni "bošnjački nacionalizam" pa ćemo, nadam se, i o njemu raspravljati.

Dotle, vi brkate SDA-ovski minderaško-džamijski etnokriminal s nacionalizmom. Kad budemo imali bošnjačkog Dodika, onda ćemo pričati.

Ne znam, možda vas straši ovaj silni utjecaj koji ima Sejfudin Tokić ili Reuf Bajramović?

Image

Žudnja za izjednačavanjem, kako bi se pravdao "svoj" nacionalizam, je neminovna nuspojava nikad ugašenih srpskih i hrvatskih nacionalizama.
A ja ba, pricaj nam o tome, ne znamo mi. Evo ja se jako dobro sjecam devedesetih i tadasnje retorike koja je dovela do krvoprolica ovdje. Ovdje su vjerske zajednice koje su bile i ostale pod uticajem nacionalista jako dobro suradjivale medjusobno u cilju raspirivanja vjerske i nacionalne mrznje. Taj SDA-ovski etnokriminal kojeg spominjes je dobrim dijelom doveo do sukoba i do uzasnih stradanja na ovim prostorima,i upravo nacionalistickom retorikom kojom se sluzio.
Jes vala, da nije bilo Alije i ID, ne bi Srbi napali ni Sloveniju niti Hrvatsku. Legenda kaze, da je svaki pripadnik ZNG, prije napada na nejac, od Aliije licno dobio primjerak ID.
Kakvom se vi brljom pojite, volil bih znati.
LBVIEW

#155 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?

Post by LBVIEW »

A bosnjacki nacionalizam cete tek gledati, - sve po zaslugama. :izet:
VMxxx37

#156 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?

Post by VMxxx37 »

LBVIEW wrote: 07/09/2020 00:18
horkesh wrote: 06/09/2020 22:44

Zlo, nego šta. Treba to odmah u korijenu sasjeć' :lol: :lol: :lol:

Strah od "bošnjačkog nacionalizma" je isti strah kojeg su četnici '92. osjećali od "zelenih beretki". Mogli su pregaziti Bosnu k'o plitak potok, ali su im ideolozi malo pretjerali u plašenju pa su im ovi stvarno povjerovali da su Bošnjaci naoružani, spremni i žedni srpske krvi :lol:

Doći će jednom taj famozni "bošnjački nacionalizam" pa ćemo, nadam se, i o njemu raspravljati.

Dotle, vi brkate SDA-ovski minderaško-džamijski etnokriminal s nacionalizmom. Kad budemo imali bošnjačkog Dodika, onda ćemo pričati.

Ne znam, možda vas straši ovaj silni utjecaj koji ima Sejfudin Tokić ili Reuf Bajramović?

Image

Žudnja za izjednačavanjem, kako bi se pravdao "svoj" nacionalizam, je neminovna nuspojava nikad ugašenih srpskih i hrvatskih nacionalizama.
A ja ba, pricaj nam o tome, ne znamo mi. Evo ja se jako dobro sjecam devedesetih i tadasnje retorike koja je dovela do krvoprolica ovdje. Ovdje su vjerske zajednice koje su bile i ostale pod uticajem nacionalista jako dobro suradjivale medjusobno u cilju raspirivanja vjerske i nacionalne mrznje. Taj SDA-ovski etnokriminal kojeg spominjes je dobrim dijelom doveo do sukoba i do uzasnih stradanja na ovim prostorima,i upravo nacionalistickom retorikom kojom se sluzio.
Jes vala, da nije bilo Alije i ID, ne bi Srbi napali ni Sloveniju niti Hrvatsku. Legenda kaze, da je svaki pripadnik ZNG, prije napada na nejac, od Aliije licno dobio primjerak ID.
Zasto se Alija opredijelio za referendum kad je vidio da su se Srbi pobunili u Hrvatskoj koja je.mnogo jaca od BiH. Sigurno je bilo da ce Bosnjaci gore proci od Hrvata. Zasto je Alija zelio da njegov narod strada u ratu?
Loki2k9

#157 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?

Post by Loki2k9 »

VMxxx37 wrote: 07/09/2020 01:54
Zasto se Alija opredijelio za referendum kad je vidio da su se Srbi pobunili u Hrvatskoj koja je.mnogo jaca od BiH. Sigurno je bilo da ce Bosnjaci gore proci od Hrvata. Zasto je Alija zelio da njegov narod strada u ratu?
Bosna ostala u krnjoj Jugoslaviji i ucinilo bi se sve da se bosnjacki narod istrijebi. Zasto je Srbija napala Albance na Kosovu 1999., a nisu se pokusali otcijepiti? Dakle, pitanje ti ne pije vodu. Miloseviceva politika bi svakako ucinila sve da se, ponavljam, Bosnjaci istrijebe ili svedu na statisticku gresku. Uostalom, Bosna je bila drzava unutar Juge i imala je pravo na samoopredjeljenje. Ne trebaju se osamostaljivanjem Bosne pravdati velikosrpski zlocini. Jer, ko je koga napao? Ovo me podsjeca na onu: "Nismo bre mi krivi za Srebrenicu, kriv je Holandski bataljon. Jer oni vas nisu cuvali kad smo vas napali." ILI "Ma Amerika i Zapad nas zavadise, samo su ovdje zakuhali i mi smo vas poceli ubijati."
sandzokan

#158 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?

Post by sandzokan »

Ti si jedan od neinteligentnijih primjeraka svog plemena. Zaista ne znam kakva je dijagnoza potrebna da se na ovakav nacin opravdavaju zlocini i stradanja. Palanacko promisljanje ozbiljnih stvari po principu “sto se kurva skinula pa sad kuka kako su je silovali”. Pisam ti se na logiku.
VMxxx37

#159 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?

Post by VMxxx37 »

Loki2k9 wrote: 07/09/2020 03:22

Bosna ostala u krnjoj Jugoslaviji i ucinilo bi se sve da se bosnjacki narod istrijebi. Zasto je Srbija napala Albance na Kosovu 1999., a nisu se pokusali otcijepiti? Dakle, pitanje ti ne pije vodu. Miloseviceva politika bi svakako ucinila sve da se, ponavljam, Bosnjaci istrijebe ili svedu na statisticku gresku. Uostalom, Bosna je bila drzava unutar Juge i imala je pravo na samoopredjeljenje. Ne trebaju se osamostaljivanjem Bosne pravdati velikosrpski zlocini. Jer, ko je koga napao? Ovo me podsjeca na onu: "Nismo bre mi krivi za Srebrenicu, kriv je Holandski bataljon. Jer oni vas nisu cuvali kad smo vas napali." ILI "Ma Amerika i Zapad nas zavadise, samo su ovdje zakuhali i mi smo vas poceli ubijati."
Zasto Srbija nije ni pokusala da istrijebi Bosnjake npr. u Novom Pazaru, Sjenici itd? Ako im je istrebljenje bilio cilj to bi im u 90im bilo najlakse uraditi. Pa opet nisu? Zasto nisu? Pa u samom Beogradu I danas imas stotinjak hiljada Bosnjaka.

Znaci ta teorija ne pije vode.

Albanci se itekako jesu pokusali odvojiti, cak su formirali svoju vojsku UCK I poceli da napadaju policiju I vojsku.
VMxxx37

#160 Re: Šta je bošnjački nacionalizam?

Post by VMxxx37 »

sandzokan wrote: 07/09/2020 03:30

Ti si jedan od neinteligentnijih primjeraka svog plemena. Zaista ne znam kakva je dijagnoza potrebna da se na ovakav nacin opravdavaju zlocini i stradanja. Palanacko promisljanje ozbiljnih stvari po principu “sto se kurva skinula pa sad kuka kako su je silovali”. Pisam ti se na logiku.
Gdje ti vidis da ja opravdavam zlocine? Ja samo pitam zasto je Alija odlucio da ide na referendum i tako stavi tudje glave na panj. Naravno ne svoju ili Bakirovu glavu, nego glavu miliona neduznih ljudi? Kakve su on i stranka mu imali koristi od toga? Kakve koristi danas Bakir i Sebija imaju od toga sto je Alija dao povoda genocidnom Karadzicu da implementira svoj plan? Hoces da kazes da Izetbegovici sasvim slucajno vladaju 30 godina I imaju sto imaju na Poljinama a Aliju pustilo iz zatvora netom prije rata? Sretna neka porodica izgleda.

Tvoj kolega gore kaze da bi Srbija svakako istrebljivala Bosnjake sve I da su ostali u Jugoslaviji ali znamo da Bosnjaci Sandzaka nosu istrebljivani no protjerivani. Znaci ta teza je netacna.

I danas, evo, Bakir kaze nema mirnog otcjepljenja. Identicno tako su Srbi govorili 1992, pa me takodje zanima kako je jedno nacionalizam a drugo nije? Posto sam glup, prosvijetli me.

BTW, ti pojma nemas koje je moje pleme. Mozda smo u istom plemenu. Nisu svi iz istog plemena klonovi koji isto razmisljaju.
Locked