Zadnjih dana sam hodao po prodavnicama garderobe i kućnih potrepština i mogu reći da nas pohlepni vlasnici radnji prelješe samo tako dok mi ćutimo ko mutavi! Navešću samo neke primjere:
Office Shoes - Muljanje sa cijenama i artiklima samo takvo! Obuću kad prođe sezona sklone sa rafa i zamijene "novom kolekcijom" koja je u stvari uglavnom obuća od prethodne godine

Imam dvoje cipela što sam kod njih kupio sada će četvrta godina, svaku jesen iste takve budu novi model po full cijeni od 150 KM - samo ih izvade iz magacina svake godine i navali narode. Sniženja su sprdnja kad ostane u vr' glave jedan par ili snize kundure koje niko normalan ne bi uzeo....Brojeva skoro nikad nemaju preko 44, a cijene su paprene
Buzz - pljačkaši na šesnaestu! Naime isti ljudi drže Nike, Under Armour, Buzz, Sport Vizion i Sport Reality, tako da konkurencija faktički ne postoji

Model koji je u DE trenutno u diskontima po cijeni od 39 eura u Buzzu je 190 KM

, dok drugi "novi model" je čovjek na moje oči na nogama pokazao u radnji i rekao da je platio oko 120 eura u DE dok je od njih na rafi 400 KM

Sve jače i kvalitetnije modele brendova drže u Bazu po ludačkim cijenama, resto je uglavnom niža klasa...UA i Nike su duplo skuplji nego na zapadu, lično cijene provjerio za određene artikle...Kad su fanatstične rasprodaje u SV i SR ala šatorijada i diskont nude se smeće proizvodi Lonsdale, Donau, Sergio T., Schlezenger i ostalo smeće dok Nike, Adidas i ostale čestite brendove snižavaju u vr' glave za 10%

U BL diskontu na Malti su tri godine stajale Asics za trčanje, jedan par samo - 229 KM je bio svo vrijeme,ako i sad tamo ne stoji...
Tom Tailor - duplo skuplji nego na zapadu! Jakna je do samog povlačenja iz radnje koštala 150 KM kao i prvog dana, hlače po 70-80 KM iako su bili zbog tri meseca zatvoreni i ništa nisu prodavali...Imaju diskont (kao) sa starim modelima sniženim do 70% ali tu samo dolaze brojevi za Liliputance i Hobite veličine XXXS. Sve što ne utope vrate u magacin, pa opet "nova kolekcija" kad zahladi...
Sve ove šeme su počeli kupiti i Waikiki, De Facto, Springfield i Oviesse u zadnje vrijeme, od karantina nisu nabavljali većinu robe, termo zimske hlače im cijelo ljeto bile na rafama, svijetlog tankog džinsa ni na mapi....Oviesse je nabio cijene u posljednje umislio da je Lacoste, a kvalitet dva pranja pa za krpu taraču
Mislim, zašto ljudi u BIH trpe takvo podjebavanje i magarčenje u 2020. godini kada svako na svom telefonu može vidjeti realne cijene garderobe po EU

Ajde što magarče cijenama, nego što naša stoka kupuje...
Ovo su neki primjeri sjetiću se još...