Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Moze li neko ko ima neki od eon fiber paketa prokomentarisati instalaciju. Ono sto sam primjetio danas u susjednom ulazu da vertikalom u zgradi provlace cat5e kabl, do zgrade je optika. Mene zanima koji kabl vam dolazi do stana i koja terminalna oprema se dobije (media konverter?)? Ovo vjerovatno rade radi neke ustede mada danas ni opticki kablovi nisu nesto posebno skupi.
Hvala
Pa pretpostavljam da zavisi od zgrade... kod mene je optika u citavoj zgradi razvedena do uticnica u stanu...
sve je prikljuceno na Huawei HG8247U
Ko zna šta si vidio. Možda video nadzor kakav da se pravi, u zgradama gdje ima Fiber, izvođač radova (bi trebao da) kroz zidove uveže prostorije gdje se nalazi oprema ISP i rack ormara stana, pa bilo koji ISP može spojiti svoju opremu. Mislim da ide Huawei ONT kod Fiber paketa, kada je Telemach u pitanju.
Da li se nešto izmijenilo u odnosu na raniju praksu, ne bih znao.
Nadam se da sam vidio nesto pogresno al postavljaju kutije i kanalice na spratovima sa Telemach natpisom... nista, pitat cu montere kad se najave kakva instalacija je u pitanju posto sam "narucio" fiber paket. Ako ce utp provlacit i media konvertere stavljat da ne dolaze dzaba
Pitanje za sve koji koriste eon diretkno preko vasih televizora. Da li je primjetno neko kasnjenje u odnosu na resiver ili slabija kvaliteta slike?
Ja sam npr. testirao eon na xioami mi box-u i primjetno je kako kasnjenje slike, tako i slabija kvaliteta + slika nije toliko tecna kao preko D3 resivera, eon resiver nisam testirao.
Ukoliko jos neko zna da li je Xiaomi TV podrzan kao uredjaj za eon smart aplikaciju?
Reglan wrote: ↑03/09/2020 18:45
Dobih i ja update boxa na 9ku. Sta su novosti?
Brzina i stabilnost box-a.
Novi slider sa strane za zvuk.
Dostupne sve aplikacije kao i na svima Android TV uređajima, osim Netflix i Amazaon Prime Video aplikacija.
made_in_sarajevo wrote: ↑03/09/2020 19:21
Kako da provjerim koju rezoluciju gledam na tv-u, samsung tv je u pitanju. Gledam SK HD ali mi malo mutna slika
Kako da provjerim koju rezoluciju gledam na tv-u, samsung tv je u pitanju. Gledam SK HD ali mi malo mutna slika
Hej Telemach, ne valja vam vraćanje unazad na nickjr, sve se pobrkalo. Tako je već 3 dana, vratim npr na Žara kad tamo psići u ophodnji.
Također vam ne valja na istom kanalu ni tajming, vratim na neki crtić on od pola ide