ko je drzo heliodrom? koliko se ja sjecam isto secesionisti hdz.a?General War wrote: ↑02/09/2020 13:12Do kad ljudi ne pocnu promatrati istoriju ne od trenutka kada njima godi, a sta je problem sa Heliodromom...nisi znao?sumirprimus wrote: ↑02/09/2020 13:06 i ono dokad se misli bosancima ispostavljat racun za jasenovac, il eto i heliodrom sad?
Desavanja u Crnoj Gori
-
sumirprimus
#6201 Re: Desavanja u Crnoj Gori
-
Škobo Habu
#6202 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Pa ovi tvoji za Pljevlje vele kako su u pitanju Milovi provokatori!?General War wrote: ↑02/09/2020 13:06
Zato sto se ni ono drugo ne tumaci- DB, CIA, Kavacki ili neki drugi klan...valjda zato.
Đe će to srpska nejač? Oni su vazda volili muslimane...
-
sumirprimus
#6203 Re: Desavanja u Crnoj Gori
imal jos koji racun na naplatu da se ne smije hrvatima prepisat, samo dajte drugovi nije problem 
pardon ne hrvatima nego hzhb...
pardon ne hrvatima nego hzhb...
- desni
#6204 Re: Desavanja u Crnoj Gori
To da su tek za vrijeme njegove vlasti ekonomski uništene opštine sa bošnjačkim stanovništvom, ne bih se baš složio. Ipak se malo više oko toga ranije Momir pitao.SamoVasGledam wrote: ↑02/09/2020 03:19Eh kada bi ste vi znali šta je sve Milo radio i šta trenutno radi Bošnjacima ne bi ste ga toliko uzdizali i tugovali za njim.
Govorimo o čoveku koji je kao ratni premijer mobilisao procentualno mnogo više ljudi nego Milošević u Srbiji.
O čoveku koji je za vreme rata redovno snabdevao VRS.
O čoveku koji je 90ih mučio i zatvarao bošnjačke političke lidere.
O čoveku koji je ukinuo crnogorsku SDA, posvađao i podelio bošnjačke političare. Jedne pretvorio u svoje verne poltrone, a nepodobne zbrisao sa političke scene.
O čoveku koji je Bošnjacima obećavao sve i svašta, pa i prekograničnu autonimiju za Sandžak ukoliko podrže nezavisnost Crne Gore, pa kada je dobio šta je želeo dao je par fotelja bošnjačkim političarima i zauvek zatvorio tu temu.
O čoveku čija je vlast ekonomski uništila opštine sa bošnjačkim življem, u kojima nezaposlenost ide i preko 50%, pa danas kada se kaže ''crnogorska dijaspora'' misli se najviše na Bošnjake u zapadnoj Evropi i u Americi, jer niko brže ne napušta Crnu Goru od njih.
Možemo i da dodamo i to da je od 2006. IZ iz CG i u organizacionom i u institucionalnom smislu odvojena od IZ u SRB, i da za razliku od IZ u SRB nije pod IZ u BiH, odnosno pod reisom Kavazovićem već je nezavisna.
Takođe CG je jedina država sa eks JU prostora koja priznaje Muslimane za nacionalnu manjinu, aktivno pomaže očuvanju njihovog identiteta i finsansira njihove institucije, između ostalog i njihovo nacionalno veće (nezavisno od bošnjačkog) kojem je zvaničan jezik crnogorski.
Bošnjaci u CG nemaju svoje naučne i kulturne institucije, već za to moraju da idu u SRB u Novi Pazar gde je osim Sarajeva jedino odeljenje Bošnjačke Akademije Nauka i Umetnosti.
Politički izbor nacionalnih stranaka za Bošnjake u CG se svodi samo na jednu Bošnjačku stranku za koju glasa minoran broj Bošnjaka i koja je samo privezak vladajućeg DPS-a (Milo je osnovao tu stranku pred referendum 2006. za svoje potrebe), dok je izbor bošnjačkih stranaka recimo u SRB mnogo više šarenolik i one nisu pod palicom vladajuće stranke.
Od 86500 južnoslovenskih muslimana u CG preko 33000 se izjašnjavaju kao Muslimani ili Crnogorci do kojeg rezultata je dovela planska politika Đukanovićeve vlade. Mnoge Bošnjake su oterali iz CG ekonomskim zapostavljanjem, a oni koji su ostali i koji se i dalje izjašnjavaju kao Bošnjaci se drže za uzicu kroz Bošnjačku stranku i Bošnjačko vijeće koje su pod direktnom kontrolom Mila.
A to se najbolje ogleda u sledećoj situaciji: pre nekoliko godina u Beogradu je održan skup na kojem su učestvovali i predsednici Bošnjačkih veća iz SRB (Esad Džudžević) i CG (Šerbo Rastoder). Prvi je rekao da je za sandžačke Bošnjake matična zemlja BiH, dok je drugi rekao da je za Bošnjake u CG matična zemlja upravo CG, a ne BiH i da Bošnjake u CG ne zanima nikakvo otvaranje sandžačkog pitanja, već da je to samo istorijski pojam.
Bošnjačka dijaspora iz Petnjice u Luksemburgu se brojala u hiljadama mnogo prije nego što je Milo došao. Ovi iz Plava i Gusinja sa Albancima iz Ulcinja su u Ameriku još za Titinog vakta stizali.
Ovo za izjašnjavanje je zanimljivo. U Rožajama su se gotovo svi izjasnili kao Bošnjaci nema baš puno podjele, a u Pljevljima su najpodjeljeniji.
Da nije možda do popisivača?
Šta god ti napišeš ne mijenja činjenicu da je Milo za Bošnjake u odnosu na ove druge melem na ranu. Ovi iz Rožaja ipak bolje od tebe znaju ko je za njih bolji
- General War
#6205 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Za razliku od tebe meni je svako dijete svaka nevina zrtva ista...i ono iz Konjica, i ono iz Sarajeva... a posebno sa Kapije...nemas potrebe biti toliko gadan za povracanja...to sto bi ti sutio iz zaledja eVrope i djelio moralne pridike, zadrzi za kakvog Olafa.Point. wrote: ↑02/09/2020 13:12 Gledaj @General War kako zdušno brani Srbiju i velikosrbe. Prodana duša ko i ovaj Dritan i petokolonaš umotan u šprehu svi su/smo mi isti blabla. Ni srama, ni stida, ni obraza. Fuj. Plješći im kad dođu u Mejdan na sportski okršaj nema problema al ne liži im pakaš sa tom svi smo mi isti šupljom. Nemoj, makar radi one pobijene omladine na Kapiji. Toliko obraza valjda imaš.
- General War
#6206 Re: Desavanja u Crnoj Gori
...Ne znam pitaj Zukorlica...Ugljanina...pa i ovog sto im je dao glasove...sta mene smaras.Škobo Habu wrote: ↑02/09/2020 13:13Pa ovi tvoji za Pljevlje vele kako su u pitanju Milovi provokatori!?General War wrote: ↑02/09/2020 13:06
Zato sto se ni ono drugo ne tumaci- DB, CIA, Kavacki ili neki drugi klan...valjda zato.
Đe će to srpska nejač? Oni su vazda volili muslimane...
-
sumirprimus
#6207 Re: Desavanja u Crnoj Gori
poturaju mila ko argument, a nekako grupno zaboravljaju momira koji je bio ipak broj jedan tad... 
selektivna memorija, ko i sve ostalo...
selektivna memorija, ko i sve ostalo...
- General War
#6208 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Pa ne znam...nije se niko bunio cak se i vojiste branilo u ugodnom okruzenju, dok nije pukla tikva...ABiH je malo zakasnila dole, a protiv cetniKa se ratovalo...t-ko li je to bio.sumirprimus wrote: ↑02/09/2020 13:14 imal jos koji racun na naplatu da se ne smije hrvatima prepisat, samo dajte drugovi nije problem
pardon ne hrvatima nego hzhb...![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6209 Re: Desavanja u Crnoj Gori
KRIVOKAPIĆ: Rukopis Milovih službi se jasno vidi u incidentu u Pljevljima! Pokušaj da se izazovu sukobi!
- Leverage
#6210 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Nije tačno, nije vama svaka žrtva ista, vas dvojica ste potpuno isti. On (i ne samo on) po forumu kača isključivo takav sadržaj iz kojeg se vidi da su Bošnjaci ugroženi, a ti se po forumu ganjaš kako bi na to odgovorio sadržajem gdje Bošnjaci ugrožavaju nekog drugog. Uvijek jedna te ista pričaGeneral War wrote: ↑02/09/2020 13:16Za razliku od tebe meni je svako dijete svaka nevina zrtva ista...i ono iz Konjica, i ono iz Sarajeva... a posebno sa Kapije...nemas potrebe biti toliko gadan za povracanja...to sto bi ti sutio iz zaledja eVrope i djelio moralne pridike, zadrzi za kakvog Olafa.Point. wrote: ↑02/09/2020 13:12 Gledaj @General War kako zdušno brani Srbiju i velikosrbe. Prodana duša ko i ovaj Dritan i petokolonaš umotan u šprehu svi su/smo mi isti blabla. Ni srama, ni stida, ni obraza. Fuj. Plješći im kad dođu u Mejdan na sportski okršaj nema problema al ne liži im pakaš sa tom svi smo mi isti šupljom. Nemoj, makar radi one pobijene omladine na Kapiji. Toliko obraza valjda imaš.
Nije niko siso veslo.
-
The 51st State
#6211 Re: Desavanja u Crnoj Gori
ne mere se labava cerada prezaliti pa to ti je...
- RunnerX
#6212 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Milo Đukanović je najveća prepreka i ujedno najveći problem SPC-u i veliksrpskoj ideologiji. S tim da je on izuzetno ozbiljan igrač protiv kojeg se ne mogu boriti svojim ustaljenim metodama. Ove partije, stranke i koalicije su samo sredstvo u rukama SPC.
Sada slijedi ona najdelikatnija faza borbe, i pokušaji da mu se pod svaku cijenu onemogući da ustane nakon ovog posrnuća.
Sada slijedi ona najdelikatnija faza borbe, i pokušaji da mu se pod svaku cijenu onemogući da ustane nakon ovog posrnuća.
-
sumirprimus
#6213 Re: Desavanja u Crnoj Gori
pa ne znas ti dosta toga il ne zelis da znas. ako je ista jasno iz tog perioda onda je bar jasno ko je bio agresor a ko se branio. i ko je pocinio planski i isistematski 95% zlocina.General War wrote: ↑02/09/2020 13:20Pa ne znam...nije se niko bunio cak se i vojiste branilo u ugodnom okruzenju, dok nije pukla tikva...ABiH je malo zakasnila dole, a protiv cetniKa se ratovalo...t-ko li je to bio.sumirprimus wrote: ↑02/09/2020 13:14 imal jos koji racun na naplatu da se ne smije hrvatima prepisat, samo dajte drugovi nije problem
svaki zlocin je zlocin, i tu nema govora, al izjednacavt pojedinacne slucajeve sa sistematskim i planskim etnickim ciscenjem i dokazanim genocidom, je u najmanju ruku deplasirano. da bi se kao branilo sta? sirenje velikosprskog nacionalizma u crnoj gori?
pitam gdje jos ko u liplju se brani nastava na bosanskom jeziku?
- sagosen
#6214 Re: Desavanja u Crnoj Gori
i šta bi na kraju, priznaju li rezultate izbora u Crnoj Gori stručni klix forumaši? 
-
sumirprimus
- Leverage
#6216 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Šta se praviš budala, nađi jedan jedini post gdje neko osporava regularnost izbora.
To što ti smeta što ljudi nisu oduševljeni tvojim litijašima i ovim divljacima što prijete i zastrašuju, tvoj je problem. Neće ništa drukčije biti ni za godinu ni za pet ni za deset.
- Kikibombona
#6217 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Nema sta, litijase obuzeo do sada nevidjen humanizam.llull wrote: ↑02/09/2020 13:11 Protest ispred CB Pljevlja: Policija zna ko su izgrednici, imamo snimke
„Kako smo odbranili naše svetinje sigurno ćemo uspjeti da odbranimo svetinje naše islamske braće“, rekao je Vraneš
https://www.vijesti.me/vijesti/politika ... amo-snimke
MITROPOLIT AMFILOHIJE: PODIŽU TENZIJE ZBOG REZULTATA IZBORA; NAPAD NA PLJEVALJSKE MUSLIMANE JE NAPAD NA SVAKOG HRIŠĆANINA I GRAĐANINA CRNE GORE
https://www.vesti.rs/Svet/Mitropolit-Am ... -Gore.html
Sada ovi uzvracaju sa kampanjom
Sjevaju poruke podrske i bratske ljubavi za narod Pljevalja
Iako ste se sladili oduzimanjem naseg,nećemo dozvoliti da napadaju vaše!
- General War
#6218 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Meni se cini da si ti jedno veslo dohvatio...jer nisi na forumu bio niti na temi kad su mi ovi isti pravovjerni hvalili kako sam rasturio ceTnike...ali nisam ja ovdje da se ikom dokazujem vec da poravnjam situaciju da vas nebi uhvatio velikosrpski-hrvaCki sindrom nepogresivostiLeverage wrote: ↑02/09/2020 13:22Nije tačno, nije vama svaka žrtva ista, vas dvojica ste potpuno isti. On (i ne samo on) po forumu kača isključivo takav sadržaj iz kojeg se vidi da su Bošnjaci ugroženi, a ti se po forumu ganjaš kako bi na to odgovorio sadržajem gdje Bošnjaci ugrožavaju nekog drugog. Uvijek jedna te ista pričaGeneral War wrote: ↑02/09/2020 13:16Za razliku od tebe meni je svako dijete svaka nevina zrtva ista...i ono iz Konjica, i ono iz Sarajeva... a posebno sa Kapije...nemas potrebe biti toliko gadan za povracanja...to sto bi ti sutio iz zaledja eVrope i djelio moralne pridike, zadrzi za kakvog Olafa.Point. wrote: ↑02/09/2020 13:12 Gledaj @General War kako zdušno brani Srbiju i velikosrbe. Prodana duša ko i ovaj Dritan i petokolonaš umotan u šprehu svi su/smo mi isti blabla. Ni srama, ni stida, ni obraza. Fuj. Plješći im kad dođu u Mejdan na sportski okršaj nema problema al ne liži im pakaš sa tom svi smo mi isti šupljom. Nemoj, makar radi one pobijene omladine na Kapiji. Toliko obraza valjda imaš.
Nije niko siso veslo.
- LBVIEW
#6219 Re: Desavanja u Crnoj Gori
To je to, oni se Bosnjacima "svetili" za Jasenovac.sumirprimus wrote: ↑02/09/2020 13:14 imal jos koji racun na naplatu da se ne smije hrvatima prepisat, samo dajte drugovi nije problem
A braca Hrvati u "Oluji" s noge na nogu.
-
llull
#6220 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Litijase neko savjetuje mnogo dobro, ne bi se cudio ni da imaju mentore sa zapada.
Njihovi politicari ne prave niti jednu gresku, zvanicni stavovi im utegnuti i ne odstupa se ni sekunde od onoga sto im je receno. Nerealno je kako URA uz njih stoji non stop i ne posustaje.
Gledajte kakva kampanja sad krece... humanisti na kub
Srbi krece grafite u Pljevljima

Njihovi politicari ne prave niti jednu gresku, zvanicni stavovi im utegnuti i ne odstupa se ni sekunde od onoga sto im je receno. Nerealno je kako URA uz njih stoji non stop i ne posustaje.
Gledajte kakva kampanja sad krece... humanisti na kub
Srbi krece grafite u Pljevljima
Last edited by llull on 02/09/2020 13:33, edited 1 time in total.
- Nadzornik
- LBVIEW
#6222 Re: Desavanja u Crnoj Gori
A kamo moja autorska prava?
- Leverage
#6223 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ja ba.General War wrote: ↑02/09/2020 13:27 Meni se cini da si ti jedno veslo dohvatio...jer nisi na forumu bio niti na temi kad su mi ovi isti pravovjerni hvalili kako sam rasturio ceTnike...ali nisam ja ovdje da se ikom dokazujem vec da poravnjam situaciju da vas nebi uhvatio velikosrpski-hrvaCki sindrom nepogresivosti![]()
Što te iritira što se na ovoj temi kači takav sadržaj koji isključivo pripada ovoj temi, dakle radi se o direktnim posljedicama izbornih rezultata.
Otvori fino temu o divljanju Bošnjaka, kačaj tamo taj sadržaj koji vidim uredno skupljaš i ja ću te prvi podržati.
Nemoj ovdje kontrirat bezveze i pravdat ono što se opravdat ne može.
-
sumirprimus
#6224 Re: Desavanja u Crnoj Gori
fakat pravda neopravdivo 
sto bi reko cheli PARADIGMA
sto bi reko cheli PARADIGMA
Last edited by sumirprimus on 02/09/2020 13:33, edited 1 time in total.
- LBVIEW
#6225 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Standardna relativizacija od strane istih likova na sve i jednoj temi o srpskom sovinizmu.Leverage wrote: ↑02/09/2020 13:31Ja ba.General War wrote: ↑02/09/2020 13:27 Meni se cini da si ti jedno veslo dohvatio...jer nisi na forumu bio niti na temi kad su mi ovi isti pravovjerni hvalili kako sam rasturio ceTnike...ali nisam ja ovdje da se ikom dokazujem vec da poravnjam situaciju da vas nebi uhvatio velikosrpski-hrvaCki sindrom nepogresivosti![]()
Što te iritira što se na ovoj temi kači takav sadržaj koji isključivo pripada ovoj temi, dakle radi se o direktnim posljedicama izbornih rezultata.
Otvori fino temu o divljanju Bošnjaka, kačaj tamo taj sadržaj koji vidim uredno skupljaš i ja ću te prvi podržati.
Nemoj ovdje kontrirat bezveze i pravdat ono što se opravdat ne može.