Mada mislim da se ipak radi o bosnjaku nekomsumirprimus wrote: ↑02/09/2020 08:42 sda bili za ove df.ovce? ima li kakavp isani trag il nesto? ne bi me cudilo![]()
https://www.klix.ba/vijesti/regija/foku ... /200901124
Mada mislim da se ipak radi o bosnjaku nekomsumirprimus wrote: ↑02/09/2020 08:42 sda bili za ove df.ovce? ima li kakavp isani trag il nesto? ne bi me cudilo![]()
Znas sta je najstrasnije u svemu ovome? To sto i nakon svega sto se 90-tih desilo, i oni "umereni" medju njima, ili barem oni koji nam se ovdje tako predstavljaju, zastupaju taj stav po kome zivot nesrbina nije vrijedan zivota Srbina. Ma kolikoi to krili, umotavali u "celofan", jednostavno, u ovakvim kriznim situacijama, to naprosto izbija iz svakog njihovog posta. Ljudi sjede zakljucani u kucama u strahu od cetnickih bandi koji im prijete novim klanjem, a oni spinuju.L u c i f e r wrote: ↑02/09/2020 08:15NormalnoLBVIEW wrote: ↑02/09/2020 08:04Nemoj tako, da nije bilo cvata ne bi ni bilo rata.megaman4 wrote: ↑01/09/2020 23:23
Ovako su srbi orgijali 1991 godine u Nevesinju. Bio onaj novinar Zekerijah Smajić tada. Pričao kasnije koliku je mržnju tada vidio, da je odmah znao da će biti godinu dana kasnije belaja. Ja se pomalo sjećam barikada iz pravca Nevesinja prema Mostaru. Još tada.
Ovi su na putu da možda čak izazovu unutrašnje sukobe u CG, koji bi lako mogli zapaliti regiju. Od đikana me više ništa ne može iznenaditi.
100.000 turaka za 1 srpskog svata
Alexa, play gusle...
Moj poznanik koji je radio prije rata u FAMOS-u u HRASNICI priča mi još 1990 godine četnikuša iz Vojkovića i ostali četalji koji su radili sa njim u toj firmi pitaju ga, pošto je on Bošnjak hoćete li Vi muslimani sa nama klati Hrvate?p206 wrote: ↑02/09/2020 08:22Moj daidza je 1984. bio u Nišu u vojsci i kaže da je tada čuo jednog Crnogorca pravoslavca kako psuje jednom Srbu iz Srbije i govori ja znam šta vi spremate, kaže ja sam tek 1993.skontao sta je ovaj govorio.megaman4 wrote: ↑01/09/2020 23:23Ovako su srbi orgijali 1991 godine u Nevesinju. Bio onaj novinar Zekerijah Smajić tada. Pričao kasnije koliku je mržnju tada vidio, da je odmah znao da će biti godinu dana kasnije belaja. Ja se pomalo sjećam barikada iz pravca Nevesinja prema Mostaru. Još tada.TT987 wrote: ↑01/09/2020 23:18
To je suština priče. Da su oni normalna zamjena za dosadšnju vlast, niko se ne bi potresao zbog tih izbora. Međutim, ono nacionalističko orgijanje, presretanje autobusa i prijetnje ljudima koji tu žive oduvijek da se isele, pokazuju u kom smjeru će se kretati ako ugrabe vlast. Koji je cilj otići u Tuzi sa srpskim zastavama i "slaviti" kad tamo haman nema Srba? Sreća pa su se prerano aktivirali, sad je svima jasno da s ovakvom opozicijom i njihovim pristalicama nema budućnosti.
Ovi su na putu da možda čak izazovu unutrašnje sukobe u CG, koji bi lako mogli zapaliti regiju. Od đikana me više ništa ne može iznenaditi.
Druga priča, čovjek rođen u Pljevljima na selu.. išao kao momak 1960 i neke da izvede ovce na ispašu i treba proći kroz jedno selo gdje su Srbi većina. Dijete od 5 godina ga napalo sa nožem psujuci mu tursku majku i govori zaklacu te. To nije samo naučilo i culo na radiju.
Mrš na četničke portale jebo je Vučić...SamoVasGledam wrote: ↑02/09/2020 03:19Eh kada bi ste vi znali šta je sve Milo radio i šta trenutno radi Bošnjacima ne bi ste ga toliko uzdizali i tugovali za njim.
Govorimo o čoveku koji je kao ratni premijer mobilisao procentualno mnogo više ljudi nego Milošević u Srbiji.
O čoveku koji je za vreme rata redovno snabdevao VRS.
O čoveku koji je 90ih mučio i zatvarao bošnjačke političke lidere.
O čoveku koji je ukinuo crnogorsku SDA, posvađao i podelio bošnjačke političare. Jedne pretvorio u svoje verne poltrone, a nepodobne zbrisao sa političke scene.
O čoveku koji je Bošnjacima obećavao sve i svašta, pa i prekograničnu autonimiju za Sandžak ukoliko podrže nezavisnost Crne Gore, pa kada je dobio šta je želeo dao je par fotelja bošnjačkim političarima i zauvek zatvorio tu temu.
O čoveku čija je vlast ekonomski uništila opštine sa bošnjačkim življem, u kojima nezaposlenost ide i preko 50%, pa danas kada se kaže ''crnogorska dijaspora'' misli se najviše na Bošnjake u zapadnoj Evropi i u Americi, jer niko brže ne napušta Crnu Goru od njih.
Možemo i da dodamo i to da je od 2006. IZ iz CG i u organizacionom i u institucionalnom smislu odvojena od IZ u SRB, i da za razliku od IZ u SRB nije pod IZ u BiH, odnosno pod reisom Kavazovićem već je nezavisna.
Takođe CG je jedina država sa eks JU prostora koja priznaje Muslimane za nacionalnu manjinu, aktivno pomaže očuvanju njihovog identiteta i finsansira njihove institucije, između ostalog i njihovo nacionalno veće (nezavisno od bošnjačkog) kojem je zvaničan jezik crnogorski.
Bošnjaci u CG nemaju svoje naučne i kulturne institucije, već za to moraju da idu u SRB u Novi Pazar gde je osim Sarajeva jedino odeljenje Bošnjačke Akademije Nauka i Umetnosti.
Politički izbor nacionalnih stranaka za Bošnjake u CG se svodi samo na jednu Bošnjačku stranku za koju glasa minoran broj Bošnjaka i koja je samo privezak vladajućeg DPS-a (Milo je osnovao tu stranku pred referendum 2006. za svoje potrebe), dok je izbor bošnjačkih stranaka recimo u SRB mnogo više šarenolik i one nisu pod palicom vladajuće stranke.
Od 86500 južnoslovenskih muslimana u CG preko 33000 se izjašnjavaju kao Muslimani ili Crnogorci do kojeg rezultata je dovela planska politika Đukanovićeve vlade. Mnoge Bošnjake su oterali iz CG ekonomskim zapostavljanjem, a oni koji su ostali i koji se i dalje izjašnjavaju kao Bošnjaci se drže za uzicu kroz Bošnjačku stranku i Bošnjačko vijeće koje su pod direktnom kontrolom Mila.
A to se najbolje ogleda u sledećoj situaciji: pre nekoliko godina u Beogradu je održan skup na kojem su učestvovali i predsednici Bošnjačkih veća iz SRB (Esad Džudžević) i CG (Šerbo Rastoder). Prvi je rekao da je za sandžačke Bošnjake matična zemlja BiH, dok je drugi rekao da je za Bošnjake u CG matična zemlja upravo CG, a ne BiH i da Bošnjake u CG ne zanima nikakvo otvaranje sandžačkog pitanja, već da je to samo istorijski pojam.
Jel to uz jutarnju il podnevnu kafu ?megaman4 wrote: ↑02/09/2020 08:50Moj poznanik koji je radio prije rata u FAMOS-u u HRASNICI priča mi još 1990 godine četnikuša iz Vojkovića i ostali četalji koji su radili sa njim u toj firmi pitaju ga, pošto je on Bošnjak hoćete li Vi muslimani sa nama klati Hrvate?p206 wrote: ↑02/09/2020 08:22Moj daidza je 1984. bio u Nišu u vojsci i kaže da je tada čuo jednog Crnogorca pravoslavca kako psuje jednom Srbu iz Srbije i govori ja znam šta vi spremate, kaže ja sam tek 1993.skontao sta je ovaj govorio.megaman4 wrote: ↑01/09/2020 23:23
Ovako su srbi orgijali 1991 godine u Nevesinju. Bio onaj novinar Zekerijah Smajić tada. Pričao kasnije koliku je mržnju tada vidio, da je odmah znao da će biti godinu dana kasnije belaja. Ja se pomalo sjećam barikada iz pravca Nevesinja prema Mostaru. Još tada.
Druga priča, čovjek rođen u Pljevljima na selu.. išao kao momak 1960 i neke da izvede ovce na ispašu i treba proći kroz jedno selo gdje su Srbi većina. Dijete od 5 godina ga napalo sa nožem psujuci mu tursku majku i govori zaklacu te. To nije samo naučilo i culo na radiju.
Baš me boli briga što ne vjerujete. Hvala Bogu da znam ko su četnici. Toliko.MorningStar wrote: ↑02/09/2020 08:57Jel to uz jutarnju il podnevnu kafu ?megaman4 wrote: ↑02/09/2020 08:50Moj poznanik koji je radio prije rata u FAMOS-u u HRASNICI priča mi još 1990 godine četnikuša iz Vojkovića i ostali četalji koji su radili sa njim u toj firmi pitaju ga, pošto je on Bošnjak hoćete li Vi muslimani sa nama klati Hrvate?p206 wrote: ↑02/09/2020 08:22
Moj daidza je 1984. bio u Nišu u vojsci i kaže da je tada čuo jednog Crnogorca pravoslavca kako psuje jednom Srbu iz Srbije i govori ja znam šta vi spremate, kaže ja sam tek 1993.skontao sta je ovaj govorio.
Ja se sjecam da makar oko mene, i dok su prve granate padale narod govorio ma nece ovo, koji dan i gotovo, kud ce JNA na svoj narodmegaman4 wrote: ↑02/09/2020 08:54Allahami ne bi lagao. Čovjek je u penziji i uvijek kada ga upitam za ovo, kaže mi već tada se znalo da će biti belaja. Moj rahmetli amidza je radio sa njima u FAMOS-u. Isto su i njega pitali s kim ćete u ratu zajedno ratovati?
A jbg, SDA se gladi sa SNSD i HDZ, u ZDK vecinu SDA pravi sa HDZ. Njima je vazda drazi HDZ od SDP ili NS.bunk wrote: ↑02/09/2020 08:00Ovaj albanac ..
Ne znam kako se pogleda u ogledalo.
Hiljade ubijenih,silovanih,protjeranih,opljackanih,ponizenih dusa od strane neljudi sa kojima bi pravio vlast.
Imal taj covjek oca,mater,amidzu,dajidzu, bilo koga da mu ukaze na apokalipticnu velicinu izdaje koju ce uciniti.
Nema pravljenja drzave sa fasistima koji genocid pocinise.
Cudi me da ga ni jedan novinar nije upitao kako ga nije stid i sram stajati u redu sa pociniocima i stovaocima pocinioca genocida.
To je tako bilo i 41, i 91, samo da proklete komunjare ne ugrabe vlast pa da nam opet zemlju uzmu, a narod ko narod, svakako je marva za klanjeKikibombona wrote: ↑02/09/2020 09:01A jbg, SDA se gladi sa SNSD i HDZ, u ZDK vecinu SDA pravi sa HDZ. Njima je vazda drazi HDZ od SDP ili NS.bunk wrote: ↑02/09/2020 08:00Ovaj albanac ..
Ne znam kako se pogleda u ogledalo.
Hiljade ubijenih,silovanih,protjeranih,opljackanih,ponizenih dusa od strane neljudi sa kojima bi pravio vlast.
Imal taj covjek oca,mater,amidzu,dajidzu, bilo koga da mu ukaze na apokalipticnu velicinu izdaje koju ce uciniti.
Nema pravljenja drzave sa fasistima koji genocid pocinise.
Cudi me da ga ni jedan novinar nije upitao kako ga nije stid i sram stajati u redu sa pociniocima i stovaocima pocinioca genocida.
Meni u Zenici vlada HDZ, imaju direktore u javnim preduzecima. SDA im dala vlast.
Nista te ne treba čuditi kada je politika u pitanju.
To mi opet o ne dam obraz Senade
Zato i jesmo gdje jesmo - i to do usiju u g**nima sa tendencijom da potonemo skroz.bunk wrote: ↑02/09/2020 09:06 Kiki, sda ce ti uvijek praviti vlast.
Nikad ih se neces rijesiti jer zivis u Drzavi sa vecinskim stanovnistvom Bosnjacima.
A oni ce uvijek izabrati sda koja tebi ne godi. Uglavnon s time nauci zivjeti.
Ali to nije tema.
Tvoj prefrigani pokusaj povezivanja sda sa ovim cetnicima u CG je u najmanju ruku bolestan.
Fala Prpa, nisam odavno procitao bolji komentar. Samo da dodam da je osnova svega toga jako sudstvo i policija. Onog trenutka kada pocne da se uvodi red i lopovi vode u zatvore(kad vec ne moze vrbe), onda ce ekonomija ozivjeti. Bosnjacki kantoni (da ih tako nazovem) moraju biti dokaz da se vrijedi boriti za ovu drzavu, i da nakon muke dodje selamet. Nazalost po situaciji kakva je sada sve vise mladih odustaje od svoje domovine, jer vide da se postenje i rad ne isplati, koliko god da se trudis onaj drugi vise ukrade i jos dobije ministarsku poziciju kao nagradu. Bez mladih dzaba ti je namjenska industrija, jer nema ko taj metak u pusku ubacit. Nisu nezadovoljni mladi koji odlaze samo smetnja, jer kao ne glasaju za stozernu stranku.Prpa.ba wrote: ↑02/09/2020 09:06 Sasvim je jasno da problem pravoslavnog ekstremizma i terorizma na podrucju bivse Jugoslavije i dalje prisutan, te da je sistematski rijesen samo u Sloveniji i Hrvatskoj, kao i u pojedinim dijelovima BiH i Republike Kosovo.
Problem nas Bosnjaka u svjetlu svih ovih zbivanja je sto jos nismo dovoljno sazrili kao narod da je dominantna vecina nas u stanju istovremeno biti svjesna kontinuirane prijetnje pravoslavnog ekstremizma i terorizma, i smatrati da se ne spremamo adekvatno ili dovoljno dobro za sve ono sto nam ta prijetnja moze donijeti.
Uvijek nam se prica razvodni na to da ko je svjestan prijetnje, taj ne sumnja u nacin na koji se spremamo i postavljamo, a onaj ko nije, taj kritikuje nase rukovodstvo radi unosenja nekakve smutnje i ruski je agent.
Pa jebemu, je li moguc srednji stav - kama nam je nad vratom uvijek, i zato svaka nasa greska ce biti naplacena visestruko. Od najsitnijeg ulicnog kriminala, preko korupcije u institucijama, komunalnih preduzeca u dubiozama, pa do namjenske industrije koja mozda koristi, mozda ne koristi svoj puni potencijal i ekonomske i porezne politike koja nam gusi poduzetnistvo - svaki dan ili marka izgubljena, marka je vise za pravoslavne ekstremiste. A niko nam nece pomoci jer smo slabi i cini nam se nepravda, pomoci ce nam samo ako imaju zasto.
Nasi kantoni moraju biti ekonomski motori koji mogu isfinansirati jake i dobro opremljene MUP-ove, nasi poduzetnici moraju imati veze po svijetu, nasa diplomatija ne smije biti mjesto za evakuiranje nacelnika prije nego izgube izbore i onih zasluznih za izborne kradje po opstinskim izbornim komisijama.
Sve dok ne razrijesemo neke fundamentalne stvari, sve ce se svesti na stihijski pristup, reaktivnost umjesto aktivnosti i zabrinutost kao da se nebo rusi svaki put kada pravoslavna politika nesto uradi na Balkanu.
Bosnjo od glave do pete od stoljeca sedmog, pa nikad ne bih zaokruzio tu tvoju SDA. Nije ih Kiki povezao sa cetnicima nego Alija kad je otisao u kolaiciju sa njima 91 umjesto sa Durakovicembunk wrote: ↑02/09/2020 09:06 Kiki, sda ce ti uvijek praviti vlast.
Nikad ih se neces rijesiti jer zivis u Drzavi sa vecinskim stanovnistvom Bosnjacima.
Ali to nije tema.
Tvoj prefrigani pokusaj povezivanja sda sa ovim cetnicima u CG je u najmanju ruku bolestan.
pa ok, opet isto, nije moralno ali je legitimno i u granicama dozvoljene politicke borbe...dr_Evil wrote: ↑02/09/2020 09:06To mi opet o ne dam obraz Senade. Uh sjedio prije 2 godine sa Dzuburom (pred. DF HNK), kaze ne bi sa sda nikada u zivotu, lopovi kriminalci. Kad potpisa Zlatni Lazov sa Bakirom, kaze znamo mi ko su oni, ne zaboravljamo to mi zbog drzave, ali nikad u Mostar nece. E sad Dzubur potpisa koaliciju za Mostar, valjda je red da ga zovemo Srebreni Lazov
![]()
Vise ovaj Dritan ima casti nego SDA sekta. On je sve vrijeme govorio da ce praviti vlast sa Srbima, bio najzesci opozicionari. Svaki njegov glasac i clan partije zeli da se rusi DPS. Mozda je cetnik ali sigurno nije lazov.
Ne povezujem SDA sa cetnicima vec ih povezujem sa Dritanom Abazovicem.bunk wrote: ↑02/09/2020 09:06 Kiki, sda ce ti uvijek praviti vlast.
Ali to nije tema.
Izljevi nacionalizma, vjerske mržnje i prijetnji ne prestaju u Pljevljima. Situacija je kulminirala nakon rezultata izbora u Crnoj Gori, a nastavlja se i nakon što je taj grad jučer posjetio ključni čovjek za sastav nove vlade Dritan Abazović.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/u-pl ... /200902023
zanemari pricu u politici se gledaju djela...Kikibombona wrote: ↑02/09/2020 09:17Vise ovaj Dritan ima casti nego SDA sekta. On je sve vrijeme govorio da ce praviti vlast sa Srbima, bio najzesci opozicionari. Svaki njegov glasac i clan partije zeli da se rusi DPS. Mozda je cetnik ali sigurno nije lazov.
SDA sekta sve ove godine vlast u Zenici pravi sa HDZ. Ne sekiraju se plaho za prezivjele zrtve iz Ahmica koje mahom zive u Zenici.
Tako da, najbolje da oni nista ne govore Dritanu. Posljednji su koji imaju pravo.