Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
desni

#5951 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by desni »

Milo je poražen i to je kraj Crne Gore kakvu Bošnjaci priželjkuju. I tamošnji i ovdašnji.
Pišu ljudi kako NATO i EU neće nešto dozvoliti.
Pa hebote koliko ste naivni? Postoji li mjerna jedinica da to izmjeri?
Makron izjavi da je NATO mrtav, Merkelica s Rusima sarađuje na sjevernom toku kontra tzv. saveznicima :?
Što se tiče sastanka Vučića i Kosovara u Americi postoji realna opasnost od negativnog iznenađenja. Samo kažem i nadam se da griješim.
Politiku određuje stanje na terenu, a na terenu u Crnoj Gori svetosavsko-kosovski motivi dominiraju.
Uzdaj se u se i u svoje kljuse, ostalo zanemari.
MorningStar

#5952 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by MorningStar »

desni wrote: 02/09/2020 01:05 Milo je poražen i to je kraj Crne Gore kakvu Bošnjaci priželjkuju. I tamošnji i ovdašnji.
Pišu ljudi kako NATO i EU neće nešto dozvoliti.
Pa hebote koliko ste naivni? Postoji li mjerna jedinica da to izmjeri?
Makron izjavi da je NATO mrtav, Merkelica s Rusima sarađuje na sjevernom toku kontra tzv. saveznicima :?
Što se tiče sastanka Vučića i Kosovara u Americi postoji realna opasnost od negativnog iznenađenja. Samo kažem i nadam se da griješim.
Politiku određuje stanje na terenu, a na terenu u Crnoj Gori svetosavsko-kosovski motivi dominiraju.
Uzdaj se u se i u svoje kljuse, ostalo zanemari.
Nebi ja to tako, ja mislim da ce nas nato braniti nece svijet dopustiti krvoprolice a i turska je evo ojacala masalah pa to je to ako ko sta pokusa ima da se iskrcaju da nas brane odma.

PS: Zaboravih eno i na temi "namjenska industrija" nema sta ne pravimo , dakle nema zime.

:D
RunnerX

#5953 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

To je ta definicija,

General War

#5954 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by General War »

RunnerX wrote: 02/09/2020 01:14 To je ta definicija,

Jasta je..prije ce biti da je ova:

Image
SamoVasGledam

#5955 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SamoVasGledam »

desni wrote: 02/09/2020 01:05 Milo je poražen i to je kraj Crne Gore kakvu Bošnjaci priželjkuju. I tamošnji i ovdašnji.
Eh kada bi ste vi znali šta je sve Milo radio i šta trenutno radi Bošnjacima ne bi ste ga toliko uzdizali i tugovali za njim.
Govorimo o čoveku koji je kao ratni premijer mobilisao procentualno mnogo više ljudi nego Milošević u Srbiji.
O čoveku koji je za vreme rata redovno snabdevao VRS.
O čoveku koji je 90ih mučio i zatvarao bošnjačke političke lidere.
O čoveku koji je ukinuo crnogorsku SDA, posvađao i podelio bošnjačke političare. Jedne pretvorio u svoje verne poltrone, a nepodobne zbrisao sa političke scene.
O čoveku koji je Bošnjacima obećavao sve i svašta, pa i prekograničnu autonimiju za Sandžak ukoliko podrže nezavisnost Crne Gore, pa kada je dobio šta je želeo dao je par fotelja bošnjačkim političarima i zauvek zatvorio tu temu.
O čoveku čija je vlast ekonomski uništila opštine sa bošnjačkim življem, u kojima nezaposlenost ide i preko 50%, pa danas kada se kaže ''crnogorska dijaspora'' misli se najviše na Bošnjake u zapadnoj Evropi i u Americi, jer niko brže ne napušta Crnu Goru od njih.

Možemo i da dodamo i to da je od 2006. IZ iz CG i u organizacionom i u institucionalnom smislu odvojena od IZ u SRB, i da za razliku od IZ u SRB nije pod IZ u BiH, odnosno pod reisom Kavazovićem već je nezavisna.
Takođe CG je jedina država sa eks JU prostora koja priznaje Muslimane za nacionalnu manjinu, aktivno pomaže očuvanju njihovog identiteta i finsansira njihove institucije, između ostalog i njihovo nacionalno veće (nezavisno od bošnjačkog) kojem je zvaničan jezik crnogorski.
Bošnjaci u CG nemaju svoje naučne i kulturne institucije, već za to moraju da idu u SRB u Novi Pazar gde je osim Sarajeva jedino odeljenje Bošnjačke Akademije Nauka i Umetnosti.
Politički izbor nacionalnih stranaka za Bošnjake u CG se svodi samo na jednu Bošnjačku stranku za koju glasa minoran broj Bošnjaka i koja je samo privezak vladajućeg DPS-a (Milo je osnovao tu stranku pred referendum 2006. za svoje potrebe), dok je izbor bošnjačkih stranaka recimo u SRB mnogo više šarenolik i one nisu pod palicom vladajuće stranke.

Od 86500 južnoslovenskih muslimana u CG preko 33000 se izjašnjavaju kao Muslimani ili Crnogorci do kojeg rezultata je dovela planska politika Đukanovićeve vlade. Mnoge Bošnjake su oterali iz CG ekonomskim zapostavljanjem, a oni koji su ostali i koji se i dalje izjašnjavaju kao Bošnjaci se drže za uzicu kroz Bošnjačku stranku i Bošnjačko vijeće koje su pod direktnom kontrolom Mila.
A to se najbolje ogleda u sledećoj situaciji: pre nekoliko godina u Beogradu je održan skup na kojem su učestvovali i predsednici Bošnjačkih veća iz SRB (Esad Džudžević) i CG (Šerbo Rastoder). Prvi je rekao da je za sandžačke Bošnjake matična zemlja BiH, dok je drugi rekao da je za Bošnjake u CG matična zemlja upravo CG, a ne BiH i da Bošnjake u CG ne zanima nikakvo otvaranje sandžačkog pitanja, već da je to samo istorijski pojam.
zilog

#5956 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

SamoVasGledam wrote: 02/09/2020 03:19
Spoiler
Show
Eh kada bi ste vi znali šta je sve Milo radio i šta trenutno radi Bošnjacima ne bi ste ga toliko uzdizali i tugovali za njim.
Govorimo o čoveku koji je kao ratni premijer mobilisao procentualno mnogo više ljudi nego Milošević u Srbiji.
O čoveku koji je za vreme rata redovno snabdevao VRS.
O čoveku koji je 90ih mučio i zatvarao bošnjačke političke lidere.
O čoveku koji je ukinuo crnogorsku SDA, posvađao i podelio bošnjačke političare. Jedne pretvorio u svoje verne poltrone, a nepodobne zbrisao sa političke scene.
O čoveku koji je Bošnjacima obećavao sve i svašta, pa i prekograničnu autonimiju za Sandžak ukoliko podrže nezavisnost Crne Gore, pa kada je dobio šta je želeo dao je par fotelja bošnjačkim političarima i zauvek zatvorio tu temu.
O čoveku čija je vlast ekonomski uništila opštine sa bošnjačkim življem, u kojima nezaposlenost ide i preko 50%, pa danas kada se kaže ''crnogorska dijaspora'' misli se najviše na Bošnjake u zapadnoj Evropi i u Americi, jer niko brže ne napušta Crnu Goru od njih.

Možemo i da dodamo i to da je od 2006. IZ iz CG i u organizacionom i u institucionalnom smislu odvojena od IZ u SRB, i da za razliku od IZ u SRB nije pod IZ u BiH, odnosno pod reisom Kavazovićem već je nezavisna.
Takođe CG je jedina država sa eks JU prostora koja priznaje Muslimane za nacionalnu manjinu, aktivno pomaže očuvanju njihovog identiteta i finsansira njihove institucije, između ostalog i njihovo nacionalno veće (nezavisno od bošnjačkog) kojem je zvaničan jezik crnogorski.
Bošnjaci u CG nemaju svoje naučne i kulturne institucije, već za to moraju da idu u SRB u Novi Pazar gde je osim Sarajeva jedino odeljenje Bošnjačke Akademije Nauka i Umetnosti.
Politički izbor nacionalnih stranaka za Bošnjake u CG se svodi samo na jednu Bošnjačku stranku za koju glasa minoran broj Bošnjaka i koja je samo privezak vladajućeg DPS-a (Milo je osnovao tu stranku pred referendum 2006. za svoje potrebe), dok je izbor bošnjačkih stranaka recimo u SRB mnogo više šarenolik i one nisu pod palicom vladajuće stranke.

Od 86500 južnoslovenskih muslimana u CG preko 33000 se izjašnjavaju kao Muslimani ili Crnogorci do kojeg rezultata je dovela planska politika Đukanovićeve vlade. Mnoge Bošnjake su oterali iz CG ekonomskim zapostavljanjem, a oni koji su ostali i koji se i dalje izjašnjavaju kao Bošnjaci se drže za uzicu kroz Bošnjačku stranku i Bošnjačko vijeće koje su pod direktnom kontrolom Mila.
A to se najbolje ogleda u sledećoj situaciji: pre nekoliko godina u Beogradu je održan skup na kojem su učestvovali i predsednici Bošnjačkih veća iz SRB (Esad Džudžević) i CG (Šerbo Rastoder). Prvi je rekao da je za sandžačke Bošnjake matična zemlja BiH, dok je drugi rekao da je za Bošnjake u CG matična zemlja upravo CG, a ne BiH i da Bošnjake u CG ne zanima nikakvo otvaranje sandžačkog pitanja, već da je to samo istorijski pojam.
Dusa draga, dosla da nam objasni, zasto nam Milo nebi trebao valjati, a ovi sto bi da iseljavaju i presrecu autobuse sa "Turcima", kao valjaju.
Ne treba, znamo mi da je Milo bio premijer, a Bulatovic predsjednik Crne Gore do 1997... :roll:
Culi smo i ostala banjicka sranja sto pises, pa sa njima pravo kod Marica i pricaj to njemu na uvce...

Zato, hajde i ti Sikter!!!
Nike af1 white

#5957 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Nike af1 white »

trocadero wrote: 02/09/2020 00:08
Nike af1 white wrote: 01/09/2020 22:50
Nadzornik wrote: 01/09/2020 22:29

A kazu Crnogorci lijeni...cccc... :D
taman mladi fini da od komsija bosnjaka ukradu koju ves masinu i frižider a trokadero ce ih poduciti kako da ubijaju vrsnjake 🤮🤮🤮
Bloo...

Image
je li to hoces reci da nisi rokao po seheru i ubijao moje neduzne gradzane i clana moje porodice koji je umro od strane vase ruke i drugog koji je zaklan od vas na kucnom pragu i cije kosti nikad nisu nadjene, i nisi krao bijelu tehniku iz kataloga bijele tehnike jesen zima 90/91 o vi cetnici djeco cvijeca tko vas ne zna ......
dr_Evil

#5958 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

Od jucer 16:30 do danas 15 stranica ste napisali :D srece drage :D :bih: ne bih procitao ni da mi se da :D ala
bunk

#5959 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by bunk »

Ovaj albanac ..
Ne znam kako se pogleda u ogledalo.
Hiljade ubijenih,silovanih,protjeranih,opljackanih,ponizenih dusa od strane neljudi sa kojima bi pravio vlast.
Imal taj covjek oca,mater,amidzu,dajidzu, bilo koga da mu ukaze na apokalipticnu velicinu izdaje koju ce uciniti.
Nema pravljenja drzave sa fasistima koji genocid pocinise.
Cudi me da ga ni jedan novinar nije upitao kako ga nije stid i sram stajati u redu sa pociniocima i stovaocima pocinioca genocida.
LBVIEW

#5960 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

megaman4 wrote: 01/09/2020 23:23
TT987 wrote: 01/09/2020 23:18
mist wrote: 01/09/2020 23:08 Generalno nemam neki stav na zavrsene izbore u CG,iskreno zaboli me tuki i za jedne i za druge.
Medutim jutros sam prisustvovao razgovoru radnog kolege sa blizom familijom iz Pljevalja i situacija je zajebana.
Srbi ne prestaju sa provokacijama tipa selite se turci pogotovo u nocnim satima.
Dojucerasnje komsije koji su to bili u pravom smislu rijeci (bar on tako kaze) vec danas okrecu glavu kako se ne bi pozdravili.
Po njegovom licu vidim da je debelo zabrinut.
J.... ga u slozili se ili ne svi ti predznaci bacaju na situaciju iz devedesetih kod nas. :roll:
To je suština priče. Da su oni normalna zamjena za dosadšnju vlast, niko se ne bi potresao zbog tih izbora. Međutim, ono nacionalističko orgijanje, presretanje autobusa i prijetnje ljudima koji tu žive oduvijek da se isele, pokazuju u kom smjeru će se kretati ako ugrabe vlast. Koji je cilj otići u Tuzi sa srpskim zastavama i "slaviti" kad tamo haman nema Srba? Sreća pa su se prerano aktivirali, sad je svima jasno da s ovakvom opozicijom i njihovim pristalicama nema budućnosti.
Ovako su srbi orgijali 1991 godine u Nevesinju. Bio onaj novinar Zekerijah Smajić tada. Pričao kasnije koliku je mržnju tada vidio, da je odmah znao da će biti godinu dana kasnije belaja. Ja se pomalo sjećam barikada iz pravca Nevesinja prema Mostaru. Još tada.

Ovi su na putu da možda čak izazovu unutrašnje sukobe u CG, koji bi lako mogli zapaliti regiju. Od đikana me više ništa ne može iznenaditi.
Nemoj tako, da nije bilo cvata ne bi ni bilo rata.
LBVIEW

#5961 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

megaman4 wrote: 01/09/2020 23:32
Blek Stena wrote: 01/09/2020 23:27

Ovako su srbi orgijali 1991 godine u Nevesinju. Bio onaj novinar Zekerijah Smajić tada. Pričao kasnije koliku je mržnju tada vidio, da je odmah znao da će biti godinu dana kasnije belaja. Ja se pomalo sjećam barikada iz pravca Nevesinja prema Mostaru. Još tada.

Ovi su na putu da možda čak izazovu unutrašnje sukobe u CG, koji bi lako mogli zapaliti regiju. Od đikana me više ništa ne može iznenaditi.
Prvo osvoje vlast pa krenu da izazivaju unutrasnje sukobe. Logicno.
Imas li ti 2 razreda skole?
Da. Ovako je SDS radio u tadašnjoj SRBiH. Tamo gdje su bili većina, formirali su SAO oblasti i počeli sa progonima nesrba. Plus, uz pomoć JNA naoruzavane su njihove jedinice u rušenju BiH, uz pomoć rezima iz Beograda.

Pošto sam na svojoj vlastitoj koži osjetio dobročinstvo SDS-a, nemas pravo meni ovdje govoriti o ovome ko je ovo sve prošao.
:thumbup:
Ovo salonjerosima treba ponavljati do sudnjeg dana, da ne bi nekom neupucenom mogli prodavati bajke o serpskom svatu.
Last edited by LBVIEW on 02/09/2020 08:40, edited 1 time in total.
LBVIEW

#5962 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

Alfaromeo wrote: 01/09/2020 23:34 Ja kad ovo prelistam
imam osjecaj da zivim u nekoj
Vukojebini a ne u Crnoj Gori
doduse vecina koja cak nije nikad
Vidjela CG o vise da i govorimo
objasnjava nam situaciju i stanje u istoj
da nije smijesno bilo bi zalosno :-)
Jeste vala, lazu "Turci", nijesu Srbi takvi, dje bi oni na komsije(Pljevlja).
dr_Evil

#5963 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

LBVIEW wrote: 02/09/2020 08:04
To je suština priče. Da su oni normalna zamjena za dosadšnju vlast, niko se ne bi potresao zbog tih izbora. Međutim, ono nacionalističko orgijanje, presretanje autobusa i prijetnje ljudima koji tu žive oduvijek da se isele, pokazuju u kom smjeru će se kretati ako ugrabe vlast. Koji je cilj otići u Tuzi sa srpskim zastavama i "slaviti" kad tamo haman nema Srba? Sreća pa su se prerano aktivirali, sad je svima jasno da s ovakvom opozicijom i njihovim pristalicama nema budućnosti.

Pitam se jesul dosli pameti pa da drze kakvih bombi i mitraljeza ispod kreveta
sumirprimus

#5964 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sumirprimus »

ja sam mislio da je duka dizel crnogorac, bog te ono sve srbi :lol:
L u c i f e r

#5965 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by L u c i f e r »

LBVIEW wrote: 02/09/2020 08:04

Normalno
100.000 turaka za 1 srpskog svata
Alexa, play gusle...
sumirprimus

#5966 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sumirprimus »

da mi to malo sad u miru rasatabirimo ko je sta prico, zadnje dvije godine, i kako se to naglo promijenila situacija...
toliko o prici da cheli ne zna ko stoji iza ovih procesa kad je i vrapcima na grani jasno da je trump pustio crnu goru niz vodu jos prije dvije godine...
dakle rusi...
Godinu posle čuvenog guranja premijera Crne Gore Duška Markovića na skupu svetskih lidera u Briselu, predsednik SAD Donald Trump je - kako izgleda - doveo u pitanje obavezu Amerike da brani balkansku državu, kako to propisuje 5. član statuta Severnoatlantske alijanse (NATO).

"Oni (Crna Gora) imaju vrlo agresivne ljude. Možda će postati agresivni i čestitam, ušli ste u Treći svetski rat", rekao je Tramp tokom razgovora sa Takerom Karlsonom na kablovskoj televiziji "Foks Njuz", odgovarajući na pitanje zbog čega bi američki vojnici ikada išli u Crnu Goru i branili je od napada.

Razgovor je tekao ovako:

Karlson: "Zbog čega bi moj sin morao da ide u Crnu Goru da ih brani od napada? Zbog čega?"

Tramp: ​"Razumem šta hoćete da kažete. Ja sam postavio isto pitanje. Crna Gora je malena zemlja sa vrlo snažnim ljudima..."

Karlson: Nemam ništa protiv Crne Gore, ili Albanije...

Tramp: "Ne. Usput, oni imaju veoma snažne ljude. Imaju veoma agresivne ljude. Mogu da postanu agresivni i čestitam, ušli ste u Treći svetski rat. Sve ja to razumem, ali tako su stvari postavljene".

Burne reakcije Mekejna i generala Klarka
Na Trampovu izjavu o Crnoj Gori, koja je čini se ipak bila samo primer u čitavoj priči, oštro su reagovali nekadašnji glavnokomandujući NATO-a američki general Vesli Klark i republikanski senator iz Arizone Džon Mekejn, ističući da je Crna Gora pod stalnim pritiskom Rusije.

The people of #Montenegro boldly withstood pressure from #Putin’s Russia to embrace democracy. The Senate voted 97-2 supporting its accession to #NATO. By attacking Montenegro & questioning our obligations under NATO, the President is playing right into Putin’s hands.

— John McCain (@SenJohnMcCain) July 18, 2018
"Narod Crne Gore smelo je izdržao pristisak Putinove Rusije da bi prigrlio demokratiju. Senat je glasao 97-2 da podrži njen prijem u NATO. Napadom na Crnu Goru i dovođenjem u pitanje naše obaveze kao članice NATO-a, predsednik radi ono što Putinu odgovara", napisao je senator Mekejn.

S druge strane, penzionisani general i bivši predsednički kandidat Vesli Klark podsetio je da je "Rusija čak pokušala da ubije crnogorskog predsednika".

Montenegro has been under continuous pressure by Russia for more than a decade. Russia even tried to assassinate their President. Trump's comments weaken NATO, give Russia a license to cause trouble and thereby actually increase the risks of renewed conflict in the Balkans.

— Wes Clark (@GeneralClark) July 18, 2018
"Kao bivši komandant NATO snaga , znam da član 5 postoji da bi se SPREČIO rat. Upravo zato je aktiviran samo jednom - polse 11. septembra 2001. Crna Gora i dalje šalje svoje vojnike u Avganistan, zbog nas. Zabrinjavajuće je čuti Trampa kako koristi ruske poente u razgovoru sa Takerom Karlsonom, o Crnoj Gori", napisao je Klark i dodao:

"Trampovi komentari slabe NATO, daju Rusiji dozvolu da izaziva nevolje i na taj način u stvari povećava rizik od obnavljanja konflikta na Balkanu".
p206

#5967 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by p206 »

mist wrote: 01/09/2020 23:08 Generalno nemam neki stav na zavrsene izbore u CG,iskreno zaboli me tuki i za jedne i za druge.
Medutim jutros sam prisustvovao razgovoru radnog kolege sa blizom familijom iz Pljevalja i situacija je zajebana.
Srbi ne prestaju sa provokacijama tipa selite se turci pogotovo u nocnim satima.
Dojucerasnje komsije koji su to bili u pravom smislu rijeci (bar on tako kaze) vec danas okrecu glavu kako se ne bi pozdravili.
Po njegovom licu vidim da je debelo zabrinut.
J.... ga u slozili se ili ne svi ti predznaci bacaju na situaciju iz devedesetih kod nas. :roll:

Moj daidza je 1984. bio u Nišu u vojsci i kaže da je tada čuo jednog Crnogorca pravoslavca kako psuje jednom Srbu iz Srbije i govori ja znam šta vi spremate, kaže ja sam tek 1993.skontao sta je ovaj govorio.
Druga priča, čovjek rođen u Pljevljima na selu.. išao kao momak 1960 i neke da izvede ovce na ispašu i treba proći kroz jedno selo gdje su Srbi većina. Dijete od 5 godina ga napalo sa nožem psujuci mu tursku majku i govori zaklacu te. To nije samo naučilo i culo na radiju.
sumirprimus

#5968 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sumirprimus »

"Takav bi scenarij načinio smrtonosnu štetu NATO-u, nepopravljivo podijelivši Alijansu. Rusija je već pokušala državni udar u Crnoj Gori kako bi spriječila ulazak u NATO, a nedavno su događaji u Makedoniji imali veze s ruskim obavještajnim agentima iz FSB-a, glavnog nasljednika KGB-a, s ciljem pokretanja nemira u ovoj zemlji, kao i u Grčkoj, a u vezi s promjenom imena Makedonije", piše Polisi.

List dodaje da nakon što je crnogorski parlament 2017. godine glasao za prijem u NATO, rusko ministarstvo vanjskih poslova izjavilo je kako je vlada "zanemarila glas razuma i savjesti" i da Rusija ima "pravo poduzimanja koraka u cilju odbrane interesa i nacionalne sigurnosti".

Rusija je ubrzo zabranila uvoz svih crnogorskih vina i objavila preporuke za Ruse koji su tamo putovali, dok je Putinov glasnogovornik prijetio daljnjim „odmazdama“.
a ovako je pisala radio slobodna evropa...2. avgust/kolovoz, 2018.
:zzzz:
LBVIEW

#5969 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

exliberal-ex wrote: 01/09/2020 23:42 Jedno pitanje

vidjeli smo da su mnogi forumski strucnjaci i analiticari sa sigurnoscu predvidjali da ce Milo pobjedit i satrat sve od crkve do zadnjeg srbina...

i rezultate vidimo

koji ce komentar biti ako se ovo sve smiri....pa u jebenoj Bosni imate izljeve bratske ljubavi zadnjih 20 godina i mnogo vise zakopanog oruzja i nista se nije desilo, zasto mislite da ce se desit u CG.

imam osjecaj da mnogi prizeljkuju neke sukobe...
Nema tu nikakvih sukoba, samo teror, gdje samo jedni tamo gdje su u vecini, napadaju manjinu - vec vidjeno.
Samo, gdje ce se preko jezika to prevaliti, lakse je spinovati i optuzivati druge za prizeljkivanje sukoba.
sumirprimus

#5970 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sumirprimus »

a sta je seselj pricao? nebitan lik jelde :D medjutim, zanimljiva i skoro pa identicna prica u vezi crnogoraca... :)

sumirprimus

#5971 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sumirprimus »

ova budala ne prica nista novo, samo se drzi vremenske linije nacertanija.
koje je obuhvatalo osim srbije, bosnu, crnu goru i kosovo/sjevernu albaniju... :)
kako bi garasanin rekao srbija polaze sveto pravo na ove zemlje, koje temelje na carstvu dusanovom...
ima li sta netacno? :)
LBVIEW

#5972 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

Edin H. wrote: 02/09/2020 00:47 Interesantan izbor glazbe :-)

Od glave Zete do grada Spuža”.

“Od glave Zete do grada Spuža

Krvavi lanac vojske se pruža

Pritisli Srbi turske livade

Turcima u Spuž zadaju jade.

A serdar Vule s visoke kule

Džeferdar pali, kukaju bule…”

“Udrite braćo, srpstvo je naše!”
Pa da, donositelji prosperiteta i promoteri demokratskih vrijednosti koje upravo primjenjuju nad "Trurcima" u Pljevljima :oops: .
Last edited by LBVIEW on 02/09/2020 08:50, edited 1 time in total.
dr_Evil

#5973 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

A sad pitanje, sta ako krenu raditi nesto od ovih "post-izbornih obecanja", hoce li zeljko i dzaferovic izraziti zabrinutost i tu prica stade?
muhafuca

#5974 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by muhafuca »

Nadzornik wrote: 01/09/2020 21:11
muhafuca wrote: 01/09/2020 20:48
niko je ne spominje (crkvu u njemackoj) zato sto crkva ima definisano mjesto u drustvu i sve fercera na zadovoljstvo i naroda i crkve

i zasto pricati o necemu sto fercera kako treba po svima.

Kad si zadnji put cuo njemackog politicara da je usta otvorio imalo protiv crkve ili da predlozi nesto sto po crkvu nebi bilo povoljno?

E kad to neko pokusa onda ces cuti - ali vjerovatno neces jer njihovi politicari znaju u sta se smije dirati a u sta ne.
Ovdje u Austriji se vec par godina vodi neka cudna politika gdje radi ljudskih prava,tolerancije i sta ti ja znam cega vec uklanjaju krstovi i raspeca iz skola,bolnica,sportskih dvorana itd... i Katolicka Crkva i Biskupija vristi,moli politicare,pokusavaju na sve nacine da to sprijece, na misama upozoravaju ljude znajuci da medju njima ima poneka uticajna licnost ali dzaba.
Vlada drzi do svoga ne obazire se na vapaj Crkve a pogotovu su stranka zelenih koja je na vlasti uporna da se taj zakon ispostuje do kraja.

Toliko u uticaju Crkve na zapadu na njihove politicare... :-?
kako djaba? Jel se to generalno Austrijsko stanovnistvo ne pomjera vise udesno nakon mnogo vremena?
sumirprimus

#5975 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sumirprimus »

sda bili za ove df.ovce? ima li kakavp isani trag il nesto? ne bi me cudilo :zzzz:
Post Reply