Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
konektovan wrote: ↑23/08/2020 22:06
Kako vam nije zao dati hiljade maraka za nesto, sto izgleda tako "jednostavno" u svijetu sahatova??
Sto bi rekle svabe, weniger ist mehr
Slobodno nas počasti slikom sata za koju bi ti dao hiljade kaemova, ja sam uvijek otvoren za nove stvari, mozda mi se svidi..
Meni je taj sat sto si postavio iznad, fortis sa koznom narukvicom dizajnerski savrsen, ali bez obzira na njegovu izradu, mehaniku, smatram da je previse love. Recimo, ja bi taj fortis uradio u nekoj sirotinjskij varijanti, sa quartz pogonom, sto jednostavniji....cisto da bude modni dodatak.
A jbg imas nakit zlato i bizteriju, haman isti primjerak.
Zlato jest 100X skuplje, al nosenjem godinama Stece i neku sentimentalnu vrijednost, sto s biziterijom ide teze jer je obično je losijeg kvaliteta pa ne moze trajati 30,40,50 godina i duze.
Ista stvar i sa satom. Sat moze trajati 50 godina, ja to razmišljam tako da ne zalim te pare jer mislim da dat jednu dvije plate za nesto sto ce me služiti toliko dugo a na kraju vrlo vjerovatno ce ostati nekom poslije mene mislim da nije puno.
Ovo ostalo sto kupis uglavnom sve prolazno, a sat sto je duze kod tebe sve ti "vrjedniji".
evo da se nadovezem, prosle sam godine poslije mora vratim se kuci i nabavim ovog:
dakle, mogu podijeliti iskustvo sa entry-level modelom. Slika od prije desetak minuta....Mogu reci da mi je sada malo donekle zao sto se nisam vise otvorio i uzeo neki ozbiljniji model. Jbga, poucen iskustvom koliko sam se lozio na tag heuere npr. i kupovao modele, kalibre, mehanizme, i kasnije prodavao budzasto jer nisam "kliknuo" sa tom markom jednostavno, nisam htio da se zalijecem.
Sat dobar, mozda zakasni minut za tri sedmice, sto je za mehanicare jako jako pristojan rezultat. Lume radi super, ja ne skidam sat kad spavam, tako da i u 3-4-5 ujutro vidim koliko je sati, jako je pregledan i udoban na ruci. Opet kazem, skuplji modeli vjerujem da cijenom prate dozivljaj posjedovanja i nosenja na ruci, ako me opet ponese, mozda legne neki spacematic, ko zna.... mada za te pare moze leci i Tudor Pelagos, ali to je sada vec treca prica.
Ako imas priliku, pocasti se, jako su odbro uradjeni, eto, pozdrav
Hvala kolega na iscrpnom odgovoru i na friskoj slici.. Fin je pravo ovaj tvoj primjerak, ja obožavam satove sa sto debljim i jacim lumeom. Medjutim, ja volim Chronograph satove, ali ne previse nadzidzane, tako da mi je ovaj fortis sa dva chrono idealan.
Sad idem u potragu gdje bi ga mogao naci u radnji, pa da vidim kako uzivo izgleda i kako leži na ruci...
Pitanje, da li ce izvlacenje krunice u cilju ocuvanja baterije kod satova koji se duze ne nose dovesti do moguceg prodora prasine u unutrasnjost sata (nije u kutiji) i eventualnog dugorocnog ostecenja necega u unutrasnjosti? Hvala
evo da se nadovezem, prosle sam godine poslije mora vratim se kuci i nabavim ovog:
dakle, mogu podijeliti iskustvo sa entry-level modelom. Slika od prije desetak minuta....Mogu reci da mi je sada malo donekle zao sto se nisam vise otvorio i uzeo neki ozbiljniji model. Jbga, poucen iskustvom koliko sam se lozio na tag heuere npr. i kupovao modele, kalibre, mehanizme, i kasnije prodavao budzasto jer nisam "kliknuo" sa tom markom jednostavno, nisam htio da se zalijecem.
Sat dobar, mozda zakasni minut za tri sedmice, sto je za mehanicare jako jako pristojan rezultat. Lume radi super, ja ne skidam sat kad spavam, tako da i u 3-4-5 ujutro vidim koliko je sati, jako je pregledan i udoban na ruci. Opet kazem, skuplji modeli vjerujem da cijenom prate dozivljaj posjedovanja i nosenja na ruci, ako me opet ponese, mozda legne neki spacematic, ko zna.... mada za te pare moze leci i Tudor Pelagos, ali to je sada vec treca prica.
Hvala kolega na iscrpnom odgovoru i na friskoj slici.. Fin je pravo ovaj tvoj primjerak, ja obožavam satove sa sto debljim i jacim lumeom. Medjutim, ja volim Chronograph satove, ali ne previse nadzidzane, tako da mi je ovaj fortis sa dva chrono idealan.
Sad idem u potragu gdje bi ga mogao naci u radnji, pa da vidim kako uzivo izgleda i kako leži na ruci...
Eh, to meni npr. nije uspjelo, da ga nadjem uzivo i stavim na sapu da vidim sta i kako. Ja sam se zbog Lume-a navukao na ronilacke satove jer su tu nenadjebivi sto se tice rasvjete, cak sam kupio vostok europe N-1 rocketv - na koji sam slucajno naletio u nekom outletu - da vidim kako te tubice tritiuma svijetle, ma drama mozes knjigu citati nocu uz taj sat.
Sretno sa potragom, nadam se da ces naci ono sto ti bas lezi, jedino se naoruzaj strpljenjem ako bas hoces da probas na ruci prije kupovine. Sa druge strane, ne znam gdje zivis, mozda u obliznjem trznm centru imas fortis dilera, kod mene nema....
Amomiman wrote: ↑29/08/2020 15:45
Odličan. Koliko je plaćen, ako nije tajna?
Hej pozdrav, mene je došao oko 1400km, mada ako si strpljiv budu dobri popusti oko božić/nova godina, kojekakvi black Friday I tako to, možda ga za milju zakačiš, samo kupuj od pouzdanih/renomiranih prodavača i novo, puno je muljatora, ako je jeftiniji lupam 500-600km nego kod drugih, ja to ne bih uzimao. Eto, pozdrav
Hej pozdrav, mene je došao oko 1400km, mada ako si strpljiv budu dobri popusti oko božić/nova godina, kojekakvi black Friday I tako to, možda ga za milju zakačiš, samo kupuj od pouzdanih/renomiranih prodavača i novo, puno je muljatora, ako je jeftiniji lupam 500-600km nego kod drugih, ja to ne bih uzimao. Eto, pozdrav
Nov 1400 maraka ? Jel moguce ... gdje si kupio ? Jel polovan ili nov ?
Nov 1400 maraka ? Jel moguce ... gdje si kupio ? Jel polovan ili nov ?
Pozdrav, evo prije tačno godinu, prodavač je Olfert & Co Juweliere, 774E, model: Fortis Flieger Automatik 595.11.41 L01.
inspiron wrote: ↑31/08/2020 19:16
Pozdrav, evo prije tačno godinu, prodavač je Olfert & Co Juweliere, 774E, model: Fortis Flieger Automatik 595.11.41 L01.
Pozdrav.. Vjerujem ti ali me interesuje kako.. Akcija? Popust? Jer taj sat je obicno neato vise od 1000 eura bio...
inspiron wrote: ↑31/08/2020 19:16
Pozdrav.. Vjerujem ti ali me interesuje kako.. Akcija? Popust? Jer taj sat je obicno neato vise od 1000 eura bio...
Hmmmm, odem ja sada na uobičajena mjesta gdje gledam satove, rasprodan ovaj model, jedino ostaje eBay ili chrono24.... Ima kod engleza 740 funti, to je pljačka. Ja sam ga redovno kupio, kod ovog olferta bila najniža cijena, možda sam dan-dva tražio. Ne sjećam se da je bio puno skuplji kod drugih a bilo ih je na dosta stranica, sad je vidim drugačije....
Preko koje stranice mogu kupiti sat? Tj. da nije prevara neka, a da su cijene OK?
Jomashop ima dobru ponudu satova, da li su pouzdani?
Bio bih zahvalan kada bi neko podijelio svoja iskustva
Leopard_SA wrote: ↑09/09/2020 09:33
Preko koje stranice mogu kupiti sat? Tj. da nije prevara neka, a da su cijene OK?
Leopard_SA wrote: ↑09/09/2020 09:33
@sale07 @mc-twin
Hvala momci pogledacu stranice
Dvoumim se izmedju Invicte Pro Diver i Orient SP Chronograph. Iako su drugaciji satovi(Invicta je automatik, dok je Orient Quartz mehanizam, ta dva sata su mi u okviru budzeta.
Na Jomashop je trenutno cijena 76 dolara sa postarinom. Najvjerovatnije ja ce on ABd stici. Samo da plata legne
Evo par postova iznad je neko prodavao oreint ray II, jest malo skuplji al pogledaj
Odlican, ali je na Amazonu cijena oko 130 USD. Za studenta koji trenutno ima planinu akademskih troskova je nazalost malo previse, a sumnjam da ce ga vlasnik dati za puno manje od toga jer je sat nov
Budzet mi je trenutno oko 70-85 USD