Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
NelsonM

#31176 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NelsonM »

Lajavikrelac wrote: 28/08/2020 13:19 Nećeš nikuda moći putovati ako ne budeš imala potvrdu da si pelcovana...živi bili pa vidjeli ;-)
Ma sumnjam da ce to vrijediti u Evropi, mozda se nece moci putovati u Aziju bez vakcine. Ali anti-vakcinasi svakako ne putuju tako daleko, mislim ja sam primila 3 vakcine za Indoneziju :S Ja se samo nadam da ce biti dovoljno vakcina za one koji hoce da prime :D
biglebovski

#31177 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Korona Vs. Selebriti, follow-up? Preživjela estradna radnica slavi, čitanje i pisanje pisama omiljena zanimacija u pauzama između teških borbi protiv virusa?

Severina više nije pozitivna na koronavirus: Sretan izlazak iz samoizolacije svima koji slave!

https://www.klix.ba/magazin/showbiz/sev ... /200828109

Nakon što je petnaestak otkrila javnosti da je pozitivna na koronavirus i da zbog toga mora u samoizolaciju, hrvatska pjevačica Severina Kojić danas je konačno izašla iz samoizolacije. Ona je ovaj trenutak svečano obilježila na svom Instagram profilu.

"Pozdrav s druge strane. Sretan izlazak iz (samo)izolacije svima koji slave!", napisala je Severina u opisu fotografije.

Njeni prijatelji su joj poručili da sada nastavi da živi, pleše i uživa, a bilo je i onih šaljivih komentara koji su severini odgovorili sa "(Samo)izolacija tebi i tvojima".

Podsjećamo, Severina je prije dvije sedmice objavila javnosti da je pozitivna na koronavirus, ali da je njen sin Aleksandar bio negativan na test. Pjevačica nije imala nikakve simptome. Odmah nakon pozitivnih rezultata, Severina je sina poslala kod oca.

U pismu koje je poslala javnosti Severina je kazala kako je koronavirus preboljela bez problema, a u samoizolaciji je čitala, gledala serije, plesala i uživala na bazenu.

Severina i dalje odmara u rodnom Splitu.

Image
laik1981

#31178 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Lajavikrelac wrote: 28/08/2020 13:19 Nećeš nikuda moći putovati ako ne budeš imala potvrdu da si pelcovana...živi bili pa vidjeli ;-)
Kod nas ce se garant moci kupiti potvrda da si vakcinisan i bez vakcinisanja :D
Edin H.

#31179 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

laik1981 wrote: 28/08/2020 19:25
Kod nas ce se garant moci kupiti potvrda da si vakcinisan i bez vakcinisanja :D
Koliko repa? :D

:shock:
GAU8

#31180 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

zemomak wrote: 28/08/2020 13:10
Mogy87 wrote: 28/08/2020 12:32
NelsonM wrote: 28/08/2020 12:30

Da da. Ne znam doduse sto se pale, i tamo i kod nas ce vakcina biti na dobrovoljnoj osnovi. Prvi krug ce biti zdravstveni radnici, ali oni svakako hoce da prime, ostalo ko hoce. Ja se u potpunosti slazem sa tim, jer time se nece doci u situaciju da nema vakcina za one koji hoce da prime.
Ti “za izbor” su i kod nas i u inostranstvu u stvari protiv. Jer istim zarom napadaju i elektivne vakcine. Pa zar izbor nije vakcinisati se takodjer?
nemam nista protiv izbora...ali ja mislim da ce ovo biti drugacije, oni koji se ne vakcinisu ili ne zele, jednostavno će biti primorani na to jer ce im biti postavljene raznorazne prepreke u svakodnevnom zivotu i sve u skladu sa zakonom...tako da to u sustini nije pravo izbora vec prisila na hinjaka...
Šta misliš o obveznom školovanju? I pri tom ne može bilo kakva škola, već samo ona koja je zadovoljila kriterije države?
Je li to povreda prava na izbor?
winpin

#31181 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by winpin »

Bit ce danas vruce u Berlinu!
LIVE CORONA DEMO

Last edited by winpin on 29/08/2020 13:54, edited 5 times in total.
GAU8

#31182 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

NelsonM wrote: 28/08/2020 12:30

Da da. Ne znam doduse sto se pale, i tamo i kod nas ce vakcina biti na dobrovoljnoj osnovi. Prvi krug ce biti zdravstveni radnici, ali oni svakako hoce da prime, ostalo ko hoce. Ja se u potpunosti slazem sa tim, jer time se nece doci u situaciju da nema vakcina za one koji hoce da prime.
Ti “za izbor” su i kod nas i u inostranstvu u stvari protiv. Jer istim zarom napadaju i elektivne vakcine. Pa zar izbor nije vakcinisati se takodjer?
nemam nista protiv izbora...ali ja mislim da ce ovo biti drugacije, oni koji se ne vakcinisu ili ne zele, jednostavno će biti primorani na to jer ce im biti postavljene raznorazne prepreke u svakodnevnom zivotu i sve u skladu sa zakonom...tako da to u sustini nije pravo izbora vec prisila na hinjaka...
Neko to zove "pritisak na hinjaka" a normalan coviek to zove snosenjem odgovornosti.
Zelis biti slobodna osoba sa punim pravom izbora, onda snosi odgovornost, ako tvoj izbor ima negativne posljedice po tebe ili nekog drugog.
Ne zelis nositi masku u nekom javnom zatvorenom prostoru. OK onda ti nema ulaska. Isto sa pusenjem u zatvorenom prostoru.

Suludo je misliti da pravo izbora moze biti neograniceno u sistemu koji sam po sebi nije neogranicen. Ako ni zbog cega drugog, to ne ide cisto zbog elementarnih zakona fizike.
dalmatinka

#31183 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dalmatinka »

Danas je izašao članak u SD kojeg toplo preporučujem pročitati. Za sve nas (tu i sebe ubrajam ) da se sve to dešava tamo negdje gdje mene nema.

https://slobodnadalmacija.hr/split/eksk ... u-1041120
Mogy87

#31184 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

dalmatinka wrote: 29/08/2020 13:41 Danas je izašao članak u SD kojeg toplo preporučujem pročitati. Za sve nas (tu i sebe ubrajam ) da se sve to dešava tamo negdje gdje mene nema.

Odlicna reportaza :thumbup:
Kod nas su ovi COVID skeptici dobili poziv direktora klinickog centra Tuzla da obidju COVID odjel. Jos uvijek se niko nije odazvao.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#31185 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Mogy87 wrote: 29/08/2020 14:15
dalmatinka wrote: 29/08/2020 13:41 Danas je izašao članak u SD kojeg toplo preporučujem pročitati. Za sve nas (tu i sebe ubrajam ) da se sve to dešava tamo negdje gdje mene nema.

Odlicna reportaza :thumbup:
Kod nas su ovi COVID skeptici dobili poziv direktora klinickog centra Tuzla da obidju COVID odjel. Jos uvijek se niko nije odazvao.
zato sto su strasljive seronje zato negiraju ocitu stvar koja nas evo osam mjeseci handri...
biglebovski

#31186 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Korona Vs. Neustrašivi? Zalihe se smanjuju, uštipci na uši izlaze, nova nabavka brašna sve izvjesnija u doba strašnog virusa?

(sa druge teme... :thumbup: kolega Naslovnica)

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/sv ... lu-1040696

Svjetski epidemiolozi danas smatraju kako je ‘lockdown‘ bio monumentalna pogreška, ‘lijek‘ gori od bolesti: Djeca se moraju vani igrati i ići u školu

Eminentni europski stručnjak koji je također bio zagovornik "zaključavanja" Mark Woolhouse, profesor epidemiologije sa Sveučilišta u Edinburghu i savjetnik britanske vlade za pandemiju koronavirusa, danas kaže da je zaključavanje izazvalo više štete nego koristi.

Bila je to, navodi on, "mjera panike" i jedina opcija u to vrijeme budući da struka nije znala za bilo koje drugo bolje rješenje.

- To je bila privremena mjera koja je jednostavno odgodila stadij epidemije kakvu sada vidimo. Od starta je bilo jasno da će, jednom kada počne popuštanje mjera, početi novo širenje virusa među populacijom. Mislim da će vrijeme pokazati da je naš pokušaj kontrole COVID-a 19 kroz lockdown bila monumentalna globalna pogreška, lijek koji je gori od bolesti. Apsolutno se nikada ne bismo trebali vratiti u položaj u kojem se djeca ne mogu igrati ili ići u školu - naglašava profesor Mark Woolhouse za britanski Express, dodajući da dokazi pokazuju da djeca vrlo rijetko prenose bolest na odrasle.

Woolhouse tvrdi da će se posljedice koje su zaključavanje i karantena nanijeli obrazovanju, zdravstvu i gospodarstvu pokazati jednako štetnima kao i sama bolest COVID-19.

Problem je, kaže, što tijekom svih ovih mjeseci nije pronađena kvalitetna alternativa mjerama karantene i zaključavanja. Drži da trenutačno ljudima veću štetu nanose kolateralni efekti zaključavanja nego sama bolest.

- Treba štititi one kojima je to potrebno, a svima ostalima omogućiti slobodnije življenje - tumači Woolhouse.
Kad je riječ o suživotu s virusom, odnosno borbi protiv zaraze, naveo je nekoliko mjera koje bi trebale biti učinkovite. Prvo se treba fokusirati na mjesta na kojima je rizik najveći, poput staračkih domova, i zaštititi stariju populaciju.

- Škole bi svakako trebalo otvoriti, ali i imati na umu da će sigurno tu vrlo skoro doći do novih žarišta. U tim slučajevima ne treba paničariti, nego hladne glave propisati mjere koje će ta žarišta smiriti - dodaje.

Image
biglebovski

#31187 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Korona Vs. Bogate poduzetnice? Društvene mreže upozoravaju, internet se snebiva, bogati se šprdaju sa mjerama protiv strašnog virusa?

Kylie Jenner navukla bijes javnosti jer je dokazala da za milijardere pravila ne vrijede

https://www.tportal.hr/showtime/clanak/ ... o-20200829

Slavna poduzetnica Kylie Jenner usred pandemije i upozorenja da nije preporučljivo putovati bez problema je sjela na privatni zrakoplov i odletjela u Pariz

Dok SAD tresu protesti, koronavirus i skori izbori, Kylie Jenner fotografirala se u Parizu i od toga napravila objavu na društvenim mrežama. S prijateljima Faijem Khadrom i Zackom Biom posjetila je čuveni muzej Louvre.

Kylie Jenner u Pariz je otputovala poslovno kako bi se našla s rukovoditeljima tvrtke Coty koja je kupila većinu dionica Kylie Cosmetics. Tijekom svog posjeta glavnom gradu Francuske, Kylie Jenner odlučila je kako ne treba nositi masku.

Obožavateljima sve to također nije promaklo pa se nisu ustručavali spomenuti joj u komentarima kako pravila koja vrijede za sve ostale tijekom pandemije očito ne vrijede i za nju.

'Ne morate se baviti covidom ako ste bogati', netko je napisao u komentarima.

'Je li pandemija završila za bogate? Cijelo vrijeme ih vidim u medijima na luksuznim godišnjim odmorima u tropskim lokacijama ili u Europi. Kako je moguće da je Kylie Jenner u Parizu. Ne razumijem to', napisao je netko drugi.

'Kylie Jenner ide u Pariz za vrijeme covida dok ostatak svijeta ne može putovati niti posjetiti obitelj u drugim državama zbog zatvorenih granica. To mi baš ne sjedi najbolje', bio je još jedan od komentara.

Francuska ima vrlo stroga ograničenja na putovanja iz SAD zbog velike proširenosti covida-19. Svi putnici koji u Francusku dolaze iz SAD trebali bi provesti 14 dana u karanteni ako nemaju simptome bolesti, a oni koji imaju bi u karanteni trebali provesti 30 dana.

Image
Tambure

#31188 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

Jebo bolest za koju moras ubjedjivati narod da postoji.
zubi

#31189 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Tambure wrote: 29/08/2020 16:40 Jebo bolest za koju moras ubjedjivati narod da postoji.
Jel to do bolesti il glupog naroda?
thepatriot

#31190 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by thepatriot »

jel još čip pripada "teoriji zavjere"?

8-)
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#31191 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

biglebovski wrote: 29/08/2020 16:25 'Je li pandemija završila za bogate? Cijelo vrijeme ih vidim u medijima na luksuznim godišnjim odmorima u tropskim lokacijama ili u Europi. Kako je moguće da je Kylie Jenner u Parizu. Ne razumijem to', napisao je netko drugi.
Porto Montenegro je pun luksuznih jahti, svi barovi i restorani puni, radi čak nocni klub cijelu noc dok je u cijeloj CG sve zatvoreno i fajront u 23h. Ni maski, ni nikakvih mjera tamo nema, ali to je privatno vlasnistvo i mjesto za bogatase i tamo ni policija ne ulazi bez dozvole vlasnika...Za bogate vaze drugacija pravila izgleda, a da je ovo opasno ko sto se trubi oni bi se prvi zabarikadirali i izolovali svoje cijenjene guzice...
Tambure

#31192 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

zubi wrote: 29/08/2020 19:11
Tambure wrote: 29/08/2020 16:40 Jebo bolest za koju moras ubjedjivati narod da postoji.
Jel to do bolesti il glupog naroda?
Ne uvjerava narod vez zvanicna struka
insaneinthebrain

#31193 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by insaneinthebrain »

25ti :(
Coronavirus Cases:
25,069,585

Deaths:
844,334

Recovered:
17,413,238
Tambure

#31194 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

Lajavikrelac wrote: 29/08/2020 20:33
biglebovski wrote: 29/08/2020 16:25 'Je li pandemija završila za bogate? Cijelo vrijeme ih vidim u medijima na luksuznim godišnjim odmorima u tropskim lokacijama ili u Europi. Kako je moguće da je Kylie Jenner u Parizu. Ne razumijem to', napisao je netko drugi.
Porto Montenegro je pun luksuznih jahti, svi barovi i restorani puni, radi čak nocni klub cijelu noc dok je u cijeloj CG sve zatvoreno i fajront u 23h. Ni maski, ni nikakvih mjera tamo nema, ali to je privatno vlasnistvo i mjesto za bogatase i tamo ni policija ne ulazi bez dozvole vlasnika...Za bogate vaze drugacija pravila izgleda, a da je ovo opasno ko sto se trubi oni bi se prvi zabarikadirali i izolovali svoje cijenjene guzice...
Za koga vaze zakoni za njega vaze i ove mjere. :thumbup:
zemomak

#31195 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zemomak »

GAU8 wrote: 29/08/2020 11:52
Neko to zove "pritisak na hinjaka" a normalan coviek to zove snosenjem odgovornosti.
Zelis biti slobodna osoba sa punim pravom izbora, onda snosi odgovornost, ako tvoj izbor ima negativne posljedice po tebe ili nekog drugog.
Ne zelis nositi masku u nekom javnom zatvorenom prostoru. OK onda ti nema ulaska. Isto sa pusenjem u zatvorenom prostoru.

Suludo je misliti da pravo izbora moze biti neograniceno u sistemu koji sam po sebi nije neogranicen. Ako ni zbog cega drugog, to ne ide cisto zbog elementarnih zakona fizike.
ja kada sam preladjen ili gripozan kod kuce prelezim...ne radim i ne hodam sa kafe na kafu...a kada sam zdrav koji ce mi k maska...jel hocete da pobjedimo virus ili da virus bude tu jos 5 godina...nosajte maske i virus ce cirkulisat stalno ovdje...nego ne jebite narod vise u zdrav mozak, reportaza iz splita, ja konto neka strava i uzas, leze im 3 pacijenta i sad oni ko prepadaju, jao kako je opako, vise se fotkale sestre i doktori...ludilo
Mogy87

#31196 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

@zemomak znas li sta je pravo na privatnost? Da li si cuo za GDPR? I kako covjek na respiratoru da da pristanak da ga snimaju?
biglebovski

#31197 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Lajavikrelac wrote: 29/08/2020 20:33
Šta da ti kažem kolega... Razvlačenje pameti...
zemomak

#31198 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zemomak »

Mogy87 wrote: 29/08/2020 21:04 @zemomak znas li sta je pravo na privatnost? Da li si cuo za GDPR? I kako covjek na respiratoru da da pristanak da ga snimaju?
naravno da jesam...a jesi ti cula za onog doktora iz italije sto su ga makli sa youtube?
Mogy87

#31199 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

zemomak wrote: 29/08/2020 21:15
Mogy87 wrote: 29/08/2020 21:04 @zemomak znas li sta je pravo na privatnost? Da li si cuo za GDPR? I kako covjek na respiratoru da da pristanak da ga snimaju?
naravno da jesam...a jesi ti cula za onog doktora iz italije sto su ga makli sa youtube?
Kako covjek na respiratoru moze dati pristanak za snimanje?
A za doktora sam postavila par logicnih pitanja.
Kako ako cemo svi biti "lazno pozitivni" sto tvrdi u prvom dijelu ce neko vrsiti vakcinaciju? Ne vakcinisu se ljudi koji su prebolovali bolest. To je elementarna logika!
P308

#31200 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by P308 »

U Srbiji 75 novih slucajeva :shock:
Locked