Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
clio_dci120
#102351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pitam za roditelje, imaju net i moju tv. Korisnici su moje tv haman od samih pocetaka. Naumpade mi nedavno sta to nudi telemach u odnosu na moju tv, pa isplatili se prelaziti. Iskreno, ne ide mi se zapitkivati po kancelariji Telemacha, nego ako nekom nije mrsko da mi napise ekvivalent telemachovih paketa naspram moje tv. Na mojoj tv su oni standardni kanali, otkljucani su neki filmski, ali evo da se ogranicimo na osnovnu ponudu, moja tv plus net (moja tv ima ono standardne kanale, domace, strane, podjeljeni su na dokumentarni, filmski, informativni i to.)
Isplatili se uopste peglati sa cijelom papirologijom ili samo porduziti kod bh telecoma?
Hvala na odgovorima.
P.S. I razlike u cijeni?
Isplatili se uopste peglati sa cijelom papirologijom ili samo porduziti kod bh telecoma?
Hvala na odgovorima.
P.S. I razlike u cijeni?
- _Reds_
#102352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
TM 1 KM 4 mjeseca i ona 20 mjeseci 47.5 KM, arene promo = cca 954 KM, SD HDclio_dci120 wrote: ↑27/08/2020 14:58 Pitam za roditelje, imaju net i moju tv. Korisnici su moje tv haman od samih pocetaka. Naumpade mi nedavno sta to nudi telemach u odnosu na moju tv, pa isplatili se prelaziti. Iskreno, ne ide mi se zapitkivati po kancelariji Telemacha, nego ako nekom nije mrsko da mi napise ekvivalent telemachovih paketa naspram moje tv. Na mojoj tv su oni standardni kanali, otkljucani su neki filmski, ali evo da se ogranicimo na osnovnu ponudu, moja tv plus net (moja tv ima ono standardne kanale, domace, strane, podjeljeni su na dokumentarni, filmski, informativni i to.)
Hvala na odgovorima.
P.S. I razlike u cijeni?
MojaTV 4 mjeseca po 20 KM + 20 x40 KM = cca 880 KM, Arnese, SK SD, dodatni STB
Eh sada ako žele velike brzine interneta, onda TM, ako žele neke kupovine na rate ona MTV.. itd...
- odmor
#102353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidi, podavno kad sam prikljucivo uslugu Telemacha Hanifi, na onom upitniku ja iks stavim da bude skrivena u imeniku, da je ne tegobe. Uvede se Hanifi usluga, kad zovu nju promocija neki anatomski jastuka. Daj reko meni tel. Tamo zena brblja, gospodjo na koji ste nacin dosli do broja? Kaze preko imenika.sajbersatiktoka wrote: ↑26/08/2020 17:40 Danas sam dobio poziv jedne firme, Megabon, nudi neke ponude i sl.
Zanimljivo je to što sam prije možda 10 godina priključivao sebi i cimeru HS internet i kablovsku. Igrom slučaja, dao sam svoj broj telefona i njegovo ime i prezime. Nakon možda jedne ili dvije godine se to sve isključilo.
Međutim, pozivi iz Telemacha su naknadno stizali sa reklamama i sl. Zanimljivo, iako smo sve isključili zvali su na moj broj a pitali da li je cimer moj, njegovo ime. Bilo je to smiješno jedno vrijeme, kada mi je već bilo dosadilo jer sam se preselio i nisam uopšte imao mogućnosti priključiti njihove usluge rekao sam im da prestanu zvati i da me obrišu iz sistema. Ali šta se dešava sada, od prošle godine dobijam pozive od drugih kompanija, poput ove od danas Megabon, gdje zovu moj broj i pitaju da li sam to ja, odnosno ime mog cimera od prije 10 godina.
Takva je situacija ispala, tako da nema drugog objašnjena osim da je Telemach ili HS prodao kontakte svojih klijenata. To se vjerovatno često radi, ali čovjek nikad ne zna odakle je neko dobio taj broj pa i ne razmišlja. Ali u ovoj situaciji, koja je baš specifična, nema drugog objašnjenja osim tog.![]()
![]()
![]()
Kasnije ja nazovem 1360 i kazem da sam u upitniku stavio anoniman broj. Covjek se iz Telemacha izvine i kaze da ce sad to rijesit. Nije je vise niko tegobio.
- Benq
#102354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne moras ici nigdje, dovoljno je samo da posaljes broj telefona Telemachu u PP, pozvace te i prezentovati ponudu. Razlika ima dosta, od EON aplikacija koje dobijes besplatno u paketu, do HD kanala, videoteke, brzine interneta.. Razlika u cijeni paketa je minimalna i po mom misljenju zanemariva s obzirom na ono sto dobijes, a odlicno poznajem ponudu oba operatera i znam sta pricamclio_dci120 wrote: ↑27/08/2020 14:58 Pitam za roditelje, imaju net i moju tv. Korisnici su moje tv haman od samih pocetaka. Naumpade mi nedavno sta to nudi telemach u odnosu na moju tv, pa isplatili se prelaziti.
- chakany
#102355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad je meni jasno zašto su ove godine odlučili da neće podizati cijene paketa. Nema noviteta, nema ni podizanja cijena
.
Zato čim uđemo u 1.1.2021. odmah će nove cijene da dođu. TRADICIONALNO
.
Zato čim uđemo u 1.1.2021. odmah će nove cijene da dođu. TRADICIONALNO
- semirsar
#102356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nijesi, khm, odnosno... djelomicno si u pravu
dobicemo neke novitete zadnjih par mjeseci ove godine... promotivno cak do kraja februara, to je inace onije period kad @crnivrag
ostaje bez kose
ondak ide obavijest 01.03. o povecanju, tj novi cjenovnik, pa po isteku iste od 01.04. idu cijene "full fullova"
P.S. cirka 5KM minimum navise idu cijene, ne isplativo him je manje od tog, a sve preko... mislim, nije ni njima lako, valja dobro odrat a da koza ipak ostane za ubuduce
- chakany
#102357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A da, obično bude 1.4., a ne 1.1.
Ali iskreno, ja se ne sjećam šta se to ove godine konkretno uvelo da se unaprijedila ponuda. Bilo je nekih prebacivanja kanala iz SD u HD format i to je sve.
Meni je unaprijeđenje kada uvedu neki kanal koji nije bio u ponudi, ali sinko, za to treba lova
Ali iskreno, ja se ne sjećam šta se to ove godine konkretno uvelo da se unaprijedila ponuda. Bilo je nekih prebacivanja kanala iz SD u HD format i to je sve.
Meni je unaprijeđenje kada uvedu neki kanal koji nije bio u ponudi, ali sinko, za to treba lova
- semirsar
#102358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
a @crnivrag ti je otom jedini relevantan za progovoriti koju, da nije njega ne bih ni ja skonto neke kanale 
- Tiger 033
#102359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve se su to uglavnom bila KOZMETIČKA unalređenja ništa se konkretno nije desilo....kane li ovaj b92 pustiti u HD
- Tesla Edison
#102360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@MTV_Reds_ wrote: ↑27/08/2020 15:16TM 1 KM 4 mjeseca i ona 20 mjeseci 47.5 KM, arene promo = cca 954 KM, SD HDclio_dci120 wrote: ↑27/08/2020 14:58 Pitam za roditelje, imaju net i moju tv. Korisnici su moje tv haman od samih pocetaka. Naumpade mi nedavno sta to nudi telemach u odnosu na moju tv, pa isplatili se prelaziti. Iskreno, ne ide mi se zapitkivati po kancelariji Telemacha, nego ako nekom nije mrsko da mi napise ekvivalent telemachovih paketa naspram moje tv. Na mojoj tv su oni standardni kanali, otkljucani su neki filmski, ali evo da se ogranicimo na osnovnu ponudu, moja tv plus net (moja tv ima ono standardne kanale, domace, strane, podjeljeni su na dokumentarni, filmski, informativni i to.)
Hvala na odgovorima.
P.S. I razlike u cijeni?
MojaTV 4 mjeseca po 20 KM + 20 x40 KM = cca 880 KM, Arnese, SK SD, dodatni STB
Eh sada ako žele velike brzine interneta, onda TM, ako žele neke kupovine na rate ona MTV.. itd...
Tako dakle, tušiš uslugu, udaraš mi na kašiku.
Dobro, dobro
- chakany
#102362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma nisu u stanju ni RTV BN HD da ubace, a o B92 da ne govorimo
Meni samo nije jasno kako ove domaće kanale koji emituju u HD formatu nisu još uvijek prebacili u HD. Neki dan sam baš pisao za RTV BN HD, koji se emituje godinama u HD, ali sam i spomenuo B92.
RTV BN HD preko Total TV ide, šta je problem kod nas uvesti taj kanal u HD
- Benq
- PlusSA
#102364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko filmova i programa na EON-u ima kod paketa Total TV paket od 20.50km cini mi se?
- Benq
#102365 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na ovom linku su ti paketi, i u svakom paketu imas link "Lista kanala" https://totaltv.tv/ba/tv-paketi/
Sto se tice video kluba u EON-u, u Extra paketu imas kataloge Nova S Play, Vavoom Play,Pikaboo Play, Axn, EpicDrama, History C&I, Minimax, a u Premium paketu Nova S Play, Vavoom Play, Pikaboo Play, Epic Drama,History C&I, Axn, ABC Studios, CineStar Premiere HD, Minimax,Hopster, NG+, My Baby TV, Pickbox Now, HBO OD, Zauder
Last edited by Benq on 28/08/2020 08:28, edited 1 time in total.
- Telemach
-
kakaljin
#102367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Listam kanale i vidim da pored SK4 stoji oznaka HD, ali slika nije vidjela HD, čak nije dobar SD kao neki drugi SD kanali. Pa me čudi da ima oznaku HD a nije HD, dok kod SK 1,2,3 stoji HD i kod njih je puno bolja slika. Sve je ovo preko dvb-c
- MTV
#102368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
SK 4 HD je krenuo na SBB-u neki dan. Kod ostalih Telemacha (BiH, CG, Sl) je jos uvijek SD.
- Benq
#102369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Taj kanal se vjerovatno jos testira, pojavljivao se nekoliko puta i vracao se u SD, vjerujem da ce ga uskoro pustiti u HD rezoluciji.
- emcagaTM87
#102370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eon box od juce jednostavno izgubio glasovnu pretragu.jednostavno ko da ne postoji mikrofon
.kontaktirao.telemach podrsku kazu nije u redu daljinac ,odem zamjenim isto.neko imao sl iskustva???? Sve oatale opcije ok al glasovna ko da ne postoji.
.kontaktirao.telemach podrsku kazu nije u redu daljinac ,odem zamjenim isto.neko imao sl iskustva???? Sve oatale opcije ok al glasovna ko da ne postoji.
-
probook
#102371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko oni imaju ovih boxova u BiH. Je li moguce da im ovoliko treba da update isporuce svima?
- Tesla Edison
- crnivrag
#102373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Google je sa svojim update-om za daljinski uspio da "ubije" opciju glasovnog pretraživanja.emcagaTM87 wrote: ↑29/08/2020 11:41 Eon box od juce jednostavno izgubio glasovnu pretragu.jednostavno ko da ne postoji mikrofon
Opcija će ti se vratiti nakon što odradiš sljedeće korake:
1. Potrebno je ući u Google Play Store aplikaciju i ići na prema gore, a onda skroz desno do ikonice zupčanika.
2. Spustitit se na treću opciju odozgo i odabrati opciju "Auto-update apps", a zatim odabrati "Don't auto-update apps".
3. Izaći u glavni Android meni pritiskom na tipku kružić ispod OK dugmeta.
4. Otići skroz prema gore, a onda prema desno do ikonice zupčanika.
5. Odabrati opciju Apps - See All Apps - Show System Apps - Android TV remote service - Uninstall Updates
Nakon ovoga će daljinski ponovo dobiti glasovnu funkciju nazad.
Dok Google ne otkloni ovaj problem, nemoj vršiti update Android TV Remote aplikacije ručno kroz Google Play Store.
Hvala @DON_eARL na pojašnjenju
- Radar71
#102374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
e fakat, trebamo s nekim uporediti serijske brojeve ko je već dobioTESLA_EDISON wrote: ↑29/08/2020 12:08Ja se halalio sa update-om. Izgleda samo neke serije dobile, sumnjam da će i ostali jer do sada bi već bilo.
- emcagaTM87
#102375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote: ↑29/08/2020 12:47Google je sa svojim update-om za daljinski uspio da "ubije" opciju glasovnog pretraživanja.emcagaTM87 wrote: ↑29/08/2020 11:41 Eon box od juce jednostavno izgubio glasovnu pretragu.jednostavno ko da ne postoji mikrofon
Opcija će ti se vratiti nakon što odradiš sljedeće korake:
1. Potrebno je ući u Google Play Store aplikaciju i ići na prema gore, a onda skroz desno do ikonice zupčanika.
2. Spustitit se na treću opciju odozgo i odabrati opciju "Auto-update apps", a zatim odabrati "Don't auto-update apps".
3. Izaći u glavni Android meni pritiskom na tipku kružić ispod OK dugmeta.
4. Otići skroz prema gore, a onda prema desno do ikonice zupčanika.
5. Odabrati opciju Apps - See All Apps - Show System Apps - Android TV remote service - Uninstall Updates
Nakon ovoga će daljinski ponovo dobiti glasovnu funkciju nazad.
Dok Google ne otkloni ovaj problem, nemoj vršiti update Android TV Remote aplikacije ručno kroz Google Play Store.
Hvala @DON_eARL na pojašnjenju![]()
KRALJU radi sve odmah.telemach podrsko naucite sta od momka.a ne mjenjaj daljinac do njega je.za sto .pored svog posla moram dolaziti i na kraju dzaba.