USA - Izbori za predsjednika 2020

Post Reply
jeza u ledja

#2776 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

muhafuca wrote: 27/08/2020 21:44
Point. wrote: 27/08/2020 21:38
muhafuca wrote: 27/08/2020 21:35

svjetonazor kao biti lazljivi licemjer i prevarant (?)
Haj ti nama daj dokaze da je Biden pedofil.
ma pedofil 1/1 ako ti tu sta treba dokazivati pored silnih slika i videa gdje capka djecu nemas sta trazit na ovoj temi.

vama uvjek treba nesto dodatno i iznova i iznova dokazivati
Znaci mazenje kose djeci ili grljenje na javnim skupovima je dokaz da je neko pedofil? Prvi put cujem da se pedofili tako otvoreno ponasaju. Obicno su skriveni tipa ovaj Trumpov prijatelj sto se "ubio".

Cuj "nama treba dokazivati". :D Ti si garant jedan od onih sto ne vjeruju ni da se slijetanje na Mjesec desilo.
karanana

#2777 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by karanana »

jeza u ledja wrote: 27/08/2020 22:42 De nas podsjetite kad se taj veto desio?
12. augusta 1995. nije bilo tesko izguglat.
da budem iskren ja sam mislio da je cak i ranije nekad 93-94, ali eto u augustu nakon srebrenice i dalje je to blokirao.
jeza u ledja

#2778 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

karanana wrote: 27/08/2020 22:53
da budem iskren ja sam mislio da je cak i ranije nekad 93-94, ali eto u augustu nakon srebrenice i dalje je to blokirao.
I de me sad podsjeti kad su poceli udari NATO-a po cetaljima?
karanana

#2779 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by karanana »

jeza u ledja wrote: 27/08/2020 22:58
bilo ih je vise i 94 i 95. bilo ih je par bas oko datuma pada srebrenice, a onda su oni jaci bili vjerovatno nakon ovog veta, mislim nekad krajem avgusta ili u septembru 1995 nakon markala 2. ali kakve veze imaju udari sa ukidanjem embarga?
muhafuca

#2780 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by muhafuca »

jeza u ledja wrote: 27/08/2020 22:46
Point. wrote: 27/08/2020 21:38

Haj ti nama daj dokaze da je Biden pedofil.
ma pedofil 1/1 ako ti tu sta treba dokazivati pored silnih slika i videa gdje capka djecu nemas sta trazit na ovoj temi.

Znaci mazenje kose djeci ili grljenje na javnim skupovima je dokaz da je neko pedofil? Prvi put cujem da se pedofili tako otvoreno ponasaju. Obicno su skriveni tipa ovaj Trumpov prijatelj sto se "ubio".

Cuj "nama treba dokazivati". :D Ti si garant jedan od onih sto ne vjeruju ni da se slijetanje na Mjesec desilo.
sama cinjenica da ga zoves a "ovaj Trumpov prijatelj" sto se ubio a presucujes da je sto puta veci prijatelj

vodecih ljudi stranke za koju agitujes govori o tvom vlastitom integritetu i iskrenosti u raspravi.

ovi tvoji imaju jos takvih prijatelja - po Hollywoodu pogotovo.
jeza u ledja

#2781 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

karanana wrote: 27/08/2020 23:02
jeza u ledja wrote: 27/08/2020 22:58

bilo ih je vise i 94 i 95. bilo ih je par bas oko datuma pada srebrenice, a onda su oni jaci bili vjerovatno nakon ovog veta, mislim nekad krajem avgusta ili u septembru 1995 nakon markala 2. ali kakve veze imaju udari sa ukidanjem embarga?
Ko je morao odobriti udare u kom su ucestvovali americki avioni? Znaci veto na embargo, par sedmica poslije operacija Deliberate Force, ili kako vec. U tih par sedmica si valjda mislio da smo se mogli mnogo bolje naoruzati? :D
jeza u ledja

#2782 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

muhafuca wrote: 27/08/2020 23:11

sama cinjenica da ga zoves a "ovaj Trumpov prijatelj" sto se ubio a presucujes da je sto puta veci prijatelj

vodecih ljudi stranke za koju agitujes govori o tvom vlastitom integritetu i iskrenosti u raspravi.

Sto puta veci prijatelj vodecih ljudi iz stranke? To ti sracunao nekom svojom racunicom ili?
domi

#2783 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

jeza u ledja wrote: 27/08/2020 23:35
Ko je morao odobriti udare u kom su ucestvovali americki avioni? Znaci veto na embargo, par sedmica poslije operacija Deliberate Force, ili kako vec. U tih par sedmica si valjda mislio da smo se mogli mnogo bolje naoruzati? :D
:mrgreen: :mrgreen:

tebi izgleda ni slusalice ne mogu pomoci.

prvo si guslo da su nam demokrate kao pomogle za vrijem rata, sto ti je u par postova dokazano da nije tacno, da nam nisu pomogli nista vise od republikanaca.

onda si tvrdio da je biden bio kljucni covjek inicijative za ukidanje embarga, sto ti je takodje dokazano da nije tacno, nego da je to bio republikanac.

i sad guslas, kao eto nek i jeste, ali ni to nam ne bi pomoglo, jer je to bilo misljenje omiljenog bila, .... ali je zato klinton naredio udare.

sto takodje nije tacno. stvari bi se na terenu odvijale puno drugacije da smo pred jesenju ofanzivu protiv cetnickih snaga imali oklkopno i tesko naoruzanje. ali je bili boj radije naredio vazdusne napada, koji su uglavnom pogadjali sume oko pala, nego da nama da naouruzanje.

s tim da je nakon svega, nakon svih praznih obecanja, svih pokolja i protjerivanja, silovatelj bil klinton NAMA prijetio da ce nas bombardovati.

od ovog momenta slusalice ne skidati ni kad spavas.
Point.

#2784 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Point. »

Hoćeš li priznati da lažeš kad nazivaš Bidena pedofilom?
Point.

#2785 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Point. »

Uporan ovaj @domi, nova zvijezda Team Trumpica. Posvađan sa logikom al to je već standard kod ovih narandžastih.
domi

#2786 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

Nacito sam se podosta moronluka koju su ispisali simpatizeri dem stranke na ovoj temi. al' ovaj mi je najobviousliji :D

Naime, oni glorifikuju predsjednika koji je dosao niotkud, po njihovim pricama iz siromasne porodice, te se navalio na drzavne jasle i narednih 20-30 godinda proveo na istim, od lokalnog nivoa pa sve do predsjednika. Prije nego je postao predsjednik imao je skromnu, da ne kazem trosnu :-D kucu, a kada je zavrsio svoju politicku karijeru, kupio je kucu od 11 miliona dolara.

Taj covjek oni kazu da je predstavnik obicnih ljudi...... :-)

Na drugoj strani optuzuju drugog predsjednika, koji svoj novac nije zaradio sa ledja poreskih obveznika, kao njegov prethodnik, nego je vec bio bogat kad je dosao u Bijelu kucu.
Nadalje, taj isti predsjednik donira svoju predsjednicku platu u humanitarne svrhe.

Taj covjek za njih nije predstavnik obicnih ljudi.

Ako to nije moronluk...

Sad, taj njihov stav i ne bi bio toliko cudan, da vecina njih, na drugim temama, ne osudjuje bosanske politicare zbog pljacke drzave i zgrtanja bogatstva sa ledja poreskih obveznika. :?
domi

#2787 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

Point. wrote: 28/08/2020 00:42 Uporan ovaj @domi, nova zvijezda Team Trumpica. Posvađan sa logikom al to je već standard kod ovih narandžastih.
Slusaj, ti slobodno reci da ako ono sto ja pisem nije istina....

Nemoj tu sa strane... :D
Point.

#2788 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Point. »

Ne da nisu istine, nego 'rpa gluposti i besmislica. Lik koji je naslijedio novac od svog oca i čitav život kusa supu iz zlatne kašike i obitava u društvu bogataša je kao predstavnik običnog naroda. :-)

Kao što rekoh, posvađan sa logikom. Go Team Orange!
muhafuca

#2789 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by muhafuca »

Point. wrote: 28/08/2020 00:39

ofucano ti je to ponavljanje

isti odgovor ces uvijek dobiti

"pedofil 1/1 ako ti tu sta treba dokazivati pored silnih slika i videa gdje capka djecu nemas sta trazit na ovoj temi."
ultima_palabra

#2790 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

muhafuca wrote: 27/08/2020 22:06
dale cooper wrote: 27/08/2020 22:01
muhafuca wrote: 27/08/2020 21:35

svjetonazor kao biti lazljivi licemjer i prevarant (?)
Govorim o političkom opredjeljenu i svjetonazaru demokratske stranke. O lijevim, liberalno demokratskim vrijednostima koje su i meni
bliske. Iako lično mislim da američkim demokratama fali socijalno osjetljiva komponenta koje imaju neke evropske države. Bernie Sanders
je jedan od američkih demokrata koji baštini tu vrstu politike, ali sa obzirom da je dva puta gubio nominaciju, to očigledno nije ono što trenutno
želi većina američkog naroda.

Što se tiče lažljivih licemjera i prevaranata tu ne trebaš ići dalje od trenutnog američkog predsjednika. Te riječi ga opisuju u bobu.
lijevim?

Demokratska stranka je vec dugo strana centra, s tendencijom kaskanja prema desnom centru

a ako si pratio im konvenciju barem i pausalno jasno ti je da su stranka desnog centra vec sada.

trump tu nije upitan - svi znamo ko je i sta je - nema se tu sta raspravljat - on je otvoreno to sta je
Idol ti tvrdi da su demokrati radikalni ljevicari. Kome da vjerujemo?
Point.

#2791 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Point. »

muhafuca wrote: 28/08/2020 01:01
Point. wrote: 28/08/2020 00:39

ofucano ti je to ponavljanje

isti odgovor ces uvijek dobiti

"pedofil 1/1 ako ti tu sta treba dokazivati pored silnih slika i videa gdje capka djecu nemas sta trazit na ovoj temi."
Ofucan ti je taj ofucani pokušaj odgovora. Je li igdje optužen i osuđen kao pedofil i u tom slučaju kako je moguće da pedofil nije u ćuzi nego se štaviše kandiduje za predsjednika države?

Nemoj se izmotavati, samo konkretne dokaze molim lijepo. Lažeš, i sam znaš da lažeš, je li to lijepo i u duhu morala jednog insana?
jeza u ledja

#2792 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

domi wrote: 28/08/2020 00:37
jeza u ledja wrote: 27/08/2020 23:35
:mrgreen: :mrgreen:

tebi izgleda ni slusalice ne mogu pomoci.

prvo si guslo da su nam demokrate kao pomogle za vrijem rata, sto ti je u par postova dokazano da nije tacno, da nam nisu pomogli nista vise od republikanaca.

onda si tvrdio da je biden bio kljucni covjek inicijative za ukidanje embarga, sto ti je takodje dokazano da nije tacno, nego da je to bio republikanac.

i sad guslas, kao eto nek i jeste, ali ni to nam ne bi pomoglo, jer je to bilo misljenje omiljenog bila, .... ali je zato klinton naredio udare.

sto takodje nije tacno. stvari bi se na terenu odvijale puno drugacije da smo pred jesenju ofanzivu protiv cetnickih snaga imali oklkopno i tesko naoruzanje. ali je bili boj radije naredio vazdusne napada, koji su uglavnom pogadjali sume oko pala, nego da nama da naouruzanje.

s tim da je nakon svega, nakon svih praznih obecanja, svih pokolja i protjerivanja, silovatelj bil klinton NAMA prijetio da ce nas bombardovati.

od ovog momenta slusalice ne skidati ni kad spavas.
Cevapcicu.

Tebi je sposobnost zakljucivanja, citanja i razumijevanja bosanskog jezika ravna polusazvakanom cevapu. Napisao si do sad bar jedno 20 izjava koje su u suprotnosti same sa sobom i koje nemaju veze sa onim sto je napisano, a na sta odgovaras. Biden jeste uz Dolea i Liebermana (koji je usput Demokrata) bio kljucni, jel tako ili ces lagati da nije? Ti si ga pak stavio u red sa "vecinom u Senatu i Kongresu", sto je apsolutno netacno. Ja nisam nigdje napisao da je Biden bio jedini koji je zastupao intervenciju i ukidanje embarga, ali ti nisi dovoljno pametan da to shvatis.
Drugo, cevapcicu, a valjda ti treba deset puta ponoviti - kad je uveden embargo i kad je poceo rat u svojoj najbitnijoj godini, predsjednik je bio Bush stariji. Sta je Bush uradio?
Trece, cevapcicu, i kljucno, glupost je da bi se lafo sami oslobodili da nije bilo Amerike i NATO. Glupost. I ofanziva koja se desila desila se zbog temelja koji su postavljeni uz pomoc Amerike sa Washingtonskim sporazumom i Hrvatima, i nakon Oluje.
Tacno je da je Clinton vrludao i odugovlacio, ali je bezobrazluk sjediti tu i pilati kako su nam valjda u stvari odmogli, a ne pomogli.

Ti si poceo laprdati o Bosnjama i Demokratama u ratu. Ti.
Jer ti se ocigledno dize na naranzastu spodobu pa trazis izgovore da sebi opravdas debilno idolopoklonstvo.
Kakav debilizam jbt prica kao covjek se sam obogatio nije na grbaci drzave.

Ja se stidim sto postoje takvi Bosanci.
Fuj.
kio01

#2793 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by kio01 »

Ovaj @muha je idol. Kaze sta ce vam vise dokaza da je covjek ni manje ni vise nego PEDOFIL od slika i videa gdje tapse djecu po ramenima ili stavec. Zamisli ovog lika imati ko jurora.
ultima_palabra

#2794 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

Treba naglasiti da je tada Republikanska partija bila Harvard i Sorbona u odnosu na ovaj staljinisticki kult licnosti sada.

Biden je bio frontalni kokuz dok je bio na vlasti, digao drugu hipoteku na kucu, Obama mu nudio da mu posudi za lijecenje sina... tek u zadnje 4 godine se obogatio od knjiga i govora.
domi

#2795 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

jeza u ledja wrote: 28/08/2020 01:14
Cevapcicu.

Tebi je sposobnost zakljucivanja, citanja i razumijevanja bosanskog jezika ravna polusazvakanom cevapu. Napisao si do sad bar jedno 20 izjava koje su u suprotnosti same sa sobom i koje nemaju veze sa onim sto je napisano, a na sta odgovaras. Biden jeste uz Dolea i Liebermana (koji je usput Demokrata) bio kljucni, jel tako ili ces lagati da nije? Ti si ga pak stavio u red sa "vecinom u Senatu i Kongresu", sto je apsolutno netacno. Ja nisam nigdje napisao da je Biden bio jedini koji je zastupao intervenciju i ukidanje embarga, ali ti nisi dovoljno pametan da to shvatis.
Drugo, cevapcicu, a valjda ti treba deset puta ponoviti - kad je uveden embargo i kad je poceo rat u svojoj najbitnijoj godini, predsjednik je bio Bush stariji. Sta je Bush uradio?
Trece, cevapcicu, i kljucno, glupost je da bi se lafo sami oslobodili da nije bilo Amerike i NATO. Glupost. I ofanziva koja se desila desila se zbog temelja koji su postavljeni uz pomoc Amerike sa Washingtonskim sporazumom i Hrvatima, i nakon Oluje.
Tacno je da je Clinton vrludao i odugovlacio, ali je bezobrazluk sjediti tu i pilati kako su nam valjda u stvari odmogli, a ne pomogli.

Jer ti se ocigledno dize na naranzastu spodobu pa trazis izgovore da sebi opravdas debilno idolopoklonstvo.

Fuj.
Kao prvo, skinuti masku i udahnut frisak zrak, jer ti ocigledno ponestaje kisika.
Onda prestati koristiti CNN metode spinovanja

I najvaznije....zapamtiti da ne skidas slusalice ni kad spavas.
domi

#2796 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

Point. wrote: 28/08/2020 01:01 Ne da nisu istine, nego 'rpa gluposti i besmislica. Lik koji je naslijedio novac od svog oca i čitav život kusa supu iz zlatne kašike i obitava u društvu bogataša je kao predstavnik običnog naroda. :-)

Kao što rekoh, posvađan sa logikom. Go Team Orange!
:-D

znaci ti vise gotivis obamu, koji je u bijelu kucu doselio iz kuce koja vrijedi cca 200K, za 8 godina se enormno obogatio sa ledja obicnih radnika i iz bijele kuce uselio u vlastiti dvorac od 11 miliona, nego trumpa koji je dosao kao bogatas i nece uzeti ni centa plate od obicnog radnika i koji ce se vratiti ponovo u svoj dvorac koji je vec imao.
negotivis ga znaci samo zato sto je trumpov otac njemu ostavio bogatstvo i svilene odore?

mislim, sto bi bosnjo reko: dje tu logika, jaro?
domi

#2797 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

karanana wrote: 27/08/2020 22:11 trump je manje desno nego demokrate. on samo igra na kartu marketinga i prodaje sebe kako bi se dopao njegovoj bazi. dakle trump je zajebant, glumac, varalica....dasak svjezeg zraka u uchmalim washingtonskim zidinama lazova, pedofila, licemjera i hipokrata. covjek mirotvorac, niti jedan rat nije zapoceo, vjerovatno ubio najmanje muslimana u zadnjih 40 godina svih predsjednika.
zato je bas ono cool guy jer ih sviju podjebaje.

Image

mada je i ovo fake news, ali mislim da on ovako razmislja.

upravo tako...samo, haj' ti to bosnji objasni.
loze se na ove demokrate, ko da su bezgresni.
prebacuju drugima nekakvo kultno sljedbovanje, a oni guslaju istu spiku i glasaju za demokrate bez obzira na obzir :-D

ja licno nikad nisam glasao za republikance, medjutim u ovom momentu ih vidim kao stranku koja bolje zastupa interese obicnih gradjana od povampirenih demokrata.
jeza u ledja

#2798 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

domi wrote: 28/08/2020 02:21
jeza u ledja wrote: 28/08/2020 01:14
Cevapcicu.

Fuj.
Kao prvo, skinuti masku i udahnut frisak zrak, jer ti ocigledno ponestaje kisika.
Onda prestati koristiti CNN metode spinovanja

I najvaznije....zapamtiti da ne skidas slusalice ni kad spavas.
Imas pozdrav.
Image
DEMONIKA

#2799 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by DEMONIKA »

Joe Biden: "Good afternoon everyone. Welcome to the Kingswood community center. Actually, that's the one down where I used to work. That's a joke. I didn't know where we were."
hebate ko vedri i oblači :run:
osobe 70+ nisu ni za mice u penzionerskom domu
a ispadoše jedini izbor velike sile :run:
zašto onda postoji starosna dob kada osobe moraju ići u penziju, dok se ovi metuzalemi kandiduju za predsjednika
Post Reply