ja sam šokiran ovakvim vulgarnostima.
OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
-
Tempo
- ZeModerator
-
Ljubo2
#477 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ako je sex vulgarnost, onda je i Bog vulgaran, jero On je, iz svog vlastitog zadovoljstva, izmislio sex. Pa, onda, ti, huleći na sex, zapravo, huliš na Boga i njegovo djelo. Ali, od tebe se može svašta očekivati. Huliš ti i na Božiji Zakon postojanja i na Božiji pravedni društveni i ekonomski poredak, a time ujedno i na sve što je Božije.
-
Ljubo2
#478 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
AUROVILLE,
Nezavisna teritorija i grad u indijskoj državi Tamil Nadu, osnovan 1968 godine, zamišljen kao međunarodna zajednica bez državne uprave, novca, religije i sukoba, fukcionira i danas i važi kao turistička atrakcija. Danas broji 3.218 stanovnika, sastavljenih od 59 nacija.
Auroville je univerzalni grad u kojem su muškarci i žene svih zemalja sposobni živjeti u miru i progresivnom skladu, slobodni od religije, politike i svih nacionalnosti. Svrha Aurovillea je ostvariti ljudsko jedinstvo. Zašto cijeli svijet ne bi mogao biti to isto?

Nezavisna teritorija i grad u indijskoj državi Tamil Nadu, osnovan 1968 godine, zamišljen kao međunarodna zajednica bez državne uprave, novca, religije i sukoba, fukcionira i danas i važi kao turistička atrakcija. Danas broji 3.218 stanovnika, sastavljenih od 59 nacija.
Auroville je univerzalni grad u kojem su muškarci i žene svih zemalja sposobni živjeti u miru i progresivnom skladu, slobodni od religije, politike i svih nacionalnosti. Svrha Aurovillea je ostvariti ljudsko jedinstvo. Zašto cijeli svijet ne bi mogao biti to isto?

-
Tempo
- ZeModerator
#479 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Pisati prostote po forumu je vulgarno. Izvlaciti se na boga je bezobrazno. Stidi se svojih godina. Ovdje ima maloljetne djece koja citaju tvoje perverzije.Ljubo2 wrote: ↑24/08/2020 00:49Ako je sex vulgarnost, onda je i Bog vulgaran, jero On je, iz svog vlastitog zadovoljstva, izmislio sex. Pa, onda, ti, huleći na sex, zapravo, huliš na Boga i njegovo djelo. Ali, od tebe se može svašta očekivati. Huliš ti i na Božiji Zakon postojanja i na Božiji pravedni društveni i ekonomski poredak, a time ujedno i na sve što je Božije.
-
broj dva
#480 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Sta je perverzno ako bi covjek lizno pice ? Kome je to perverzno i zasto ? Senior sex je nesto o cemu ne razmisljamo dok ne postanemo seniori...Tempo wrote: ↑24/08/2020 08:58Pisati prostote po forumu je vulgarno. Izvlaciti se na boga je bezobrazno. Stidi se svojih godina. Ovdje ima maloljetne djece koja citaju tvoje perverzije.Ljubo2 wrote: ↑24/08/2020 00:49Ako je sex vulgarnost, onda je i Bog vulgaran, jero On je, iz svog vlastitog zadovoljstva, izmislio sex. Pa, onda, ti, huleći na sex, zapravo, huliš na Boga i njegovo djelo. Ali, od tebe se može svašta očekivati. Huliš ti i na Božiji Zakon postojanja i na Božiji pravedni društveni i ekonomski poredak, a time ujedno i na sve što je Božije.
-
Tempo
- ZeModerator
#481 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
broj dva wrote: ↑24/08/2020 09:35Sta je perverzno ako bi covjek lizno pice ? Kome je to perverzno i zasto ? Senior sex je nesto o cemu ne razmisljamo dok ne postanemo seniori...Tempo wrote: ↑24/08/2020 08:58Pisati prostote po forumu je vulgarno. Izvlaciti se na boga je bezobrazno. Stidi se svojih godina. Ovdje ima maloljetne djece koja citaju tvoje perverzije.Ljubo2 wrote: ↑24/08/2020 00:49
Ako je sex vulgarnost, onda je i Bog vulgaran, jero On je, iz svog vlastitog zadovoljstva, izmislio sex. Pa, onda, ti, huleći na sex, zapravo, huliš na Boga i njegovo djelo. Ali, od tebe se može svašta očekivati. Huliš ti i na Božiji Zakon postojanja i na Božiji pravedni društveni i ekonomski poredak, a time ujedno i na sve što je Božije.
zar nisi cuo sta se desilo?
-
broj dva
#482 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ne pratim sve vjesti, ako imas kakav dobar trac reci brate
-
Tempo
- ZeModerator
#483 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ljubi kurac odsjekla mašina.
-
Ljubo2
#484 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ti u vulgarnostima ovdje prednjaćiš.
Vidiš, upravo ovo što si rekao je vulgarnost.
Pojma ti nemaš ko i šta je Bog. Bog = Svijest je sve što postoji i sva kretanja i radnje od kojih se Svemir sastoji, pa i seksualne, radi Bog. I huliti na sex, smatrati ga perverznim i vulgarnim, znači huliti na Boga i smatrati ga perverznim i vulgarnim. Ne znam ko si ti i šta si, ali po svemu onome što si do sada napisao u ovoj temi, sve mi se čini da si ti onaj kjem se ljudi obraćaju sa: "velečasni". Koji ne može da dovede sex u vezu sa Bogom jer mu je sex, kao "Božijem slugi", kao nešto što je vulgarno, perverzno i antibožansko, zabranjen. Ali ne bih sada želio da objašnjavam na koji način, tu glupu zabranu koja, inače i nije od Boga, katolički sveštenici pokušavaju da izigraju i Boga u sebi prevare, da ne bih ispao vulgaran.
Ali nebitno ko si ti i šta si, kad je već riječ o sexu, možda bi sada trebalo i njega objasniti kao dio Zakona postojanja. Makar zato da budemo u skladu sa postavljenom temom. Imajući u vidu da sam ranije već u više navrata naglasio da se ništa, a to znači, ni sex, ne može do kraja objasniti bez znanja Zakona postojanja. Kako bi se vidjelo da tu ničega perverznog, ni vulgarnog, nema i da bez sexa, kao vrhunskog doživljaja onoga što podrazumijeva riječ i pojam "ljubav", postojanje materije, života i Svemira, ne bi bilo moguće. Upravo onako kako ona dalmatinska pjesma, "da nije ljubavi, ne bi svita bilo", kaže.
Šta je suština sexa?
Suština sexa je fizički dodir i kontakt dva subjekta, koji u njima izaziva najbožanskije osjećanje blaženog zadovoljstva, sa značenjem ljubavi, koje predstavlja osnovni cilj, svrhu i smisao sveukupnog postojanja. Što znači da je sex najbolji primjer na kojem može da se objasni i razumije uzajamna naizmjenična, ciklična, uzročno-posljedična povezanost između fizičkih i psihičkoi procesa, čije vječito ponavljanje omogućuje da se svjesni život u Svemiru, beskonačno produžava sve dalje i dalje i tako beskonačno traje. To se događa i odvija tako što fizički dodir i kontakt uvijek uzrokuje osjećanje ljubavi, koje subjekti pamte kao ideju, koja će kasnije u njima, kao misao i želja da uzrokuje novi isti takav fizički dodir i kontakt, sa ciljem da se blaženo osjećanje zadovoljstva u vidu ljubavi ponovi. I na isti način nastavi vječito da se ponavlja i tako život učini vječitim.
Nije čovjek izmislio seks. On se odvija na svim nivoima postojanja, počevši od elementarnih čestica unatar atoma, kao porodične zajednice elementarnih čestica, koja im omogućuje neometano ponavljanje fizičkog dodirivanja i doživljavanja ljbavnog zadovoljstva, bez čega bi se atomi kao zajednice elementarnih čestica raspali, jer ničega dugog u atomima nema da ih veže i održava kao organizovanu zajednicu, sistem i biće.
Ali, da bi se atom kao takav i održao i poslužio kao temeljna građa u daljoj evolulici Svemira, tj. stvaranja složenijih materijalnih formi, nije dovoljno da samo u njegovoj nutrini vlada veziva tvar zvana ljubav. Jer uporedo sa jednim atomom, stvaraju se isti takvi ili slični i drugi atomi, koji iz vana djeluju jedni na druge i tako uzajamno ugrožavaju svoje postojanje. Pa da bi se to izbjeglo, nužno je da i oni, umjesto mržnje zbog uzajamnog ugrožavanja, počnu, prilikom dodirivanja (sexa), da osjećaju ljubav i zbog ljubavi počnu i oni da se udružuju i stvaraju svoje, još veće i šire sisteme svog kretanja i rada, poput nebeskih tijela. Što i nebeska tijela kasnije na isti način čine i stvaraju svoje harmonične sisteme kretanja i rada. Šta mislite zašto se Zemlja vrti oko Sunca ili mjesec oko Zemlje? Zbog sexa i ljubavi, naravno, zbog čega bi drugog? Ili, zbog čega atomi prave molekule ili tijela ćelija biljaka, životinja i ljudi? Opet zbog fizičkog dodirivanja, tj. zbog sexa i osjećanja ljubavi, zbog čega bi drugog? Ili zašto ljudi prave porodične zajednice? Opet zbog mogućnosti trajnog i neometanog fizičkog dodirivanja, tj. zbog sexa i osjećanja ljubavi. I na kraju, da bi se i porodice očuvale od uzajamnih negativnih uticaja i ugrožavanja, da ne bi bile razorene, nužno je da i čitavo Čovječanstvo postane jedinstvena društvena i ekonomska zajedica, koju čvrsto povezuje osjećanje uzajamne ljubavi između svih porodica.
U Svemiru je sve ljubav i sve je povezano i postoji uz pomoć ljubavi. Kad dišemo da se ne bi ugušili bez kiseonika, kad pijemo vodu da ne bi umrli od žeđi, kad se hranimo da ne bi umrli od gladi itd, sve to ima značenje fizičkog dodira, kontakta, tj. sexa i ljubavi za živu i svjesnu, božansku tvar od koje su naša tijela sagrađena. Pa zar bi čovječanstvo moglo da postoji kad se ljudi suprotnog pola, muškarci i žene, ne bi dodirivali i volili. Samo antihrist to može da proglasi vulgarnim i perverznim.
"Velečasni", Tempo, ne sheri. Ostavi djecu na miru. Onih koji ne znaju šta je sex i šta je ljubav, nema na ovom forumu. Djeca to mnogo ranije nauče nego što im padne na pamet da zavire na forum filozofije. Nekad i od popova.
-
Tempo
- ZeModerator
#485 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
aj dobro ja, ali ti, rodonacelnik najnovijeg svjetskog poretka u najavi, sa jednim sljedbenikom, prostacis po forumu. sramota je to. sramota.
-
Ljubo2
#486 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Kažeš, sramota! Šta je sramota?
Sramota je lagati, krasti, biti nasilan i povređivati druge ljude i druga živa bića, sramota je biti lijen, a pohlepan, živjeti na tuđi račun i bogatiti se, sramota je mrziti druge ljude, pljačkati i ubijati itd. A LJUBAV i SEX, kao ZAKON POSTOJANJA, kao nešto što cijeli Univerzum radi, bez kojeg "svita ne bi bilo", ne može biti sramota. Pogledaj kroz prozozor vani ljude, životinje, biljke i sve ostalo, sve je to, podrazumjevajući i tebe samog, izašlo iz kurca ćaćinog i pičke materije. To je činjenica. I zar sam ja sada rekao nešto "sramotno"?. Nisam! Sramotan je tvoj nos, od jutros. Tebi ako je, s obzirom na tvoj poziv, "zabranjen" sex, pa to ne možeš da podneseš, žali se svom lažnom bogu koji ti je to zabranio i ubijedio te da je to sramotno.
-
Tempo
- ZeModerator
#487 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ljubo2 wrote: ↑26/08/2020 00:21Kažeš, sramota! Šta je sramota?
Sramota je lagati, krasti, biti nasilan i povređivati druge ljude i druga živa bića, sramota je biti lijen, a pohlepan, živjeti na tuđi račun i bogatiti se, sramota je mrziti druge ljude, pljačkati i ubijati itd. A LJUBAV i SEX, kao ZAKON POSTOJANJA, kao nešto što cijeli Univerzum radi, bez kojeg "svita ne bi bilo", ne može biti sramota. Pogledaj kroz prozozor vani ljude, životinje, biljke i sve ostalo, sve je to, podrazumjevajući i tebe samog, izašlo iz kurca ćaćinog i pičke materije. To je činjenica. I zar sam ja sada rekao nešto "sramotno"?. Nisam! Sramotan je tvoj nos, od jutros. Tebi ako je, s obzirom na tvoj poziv, "zabranjen" sex, pa to ne možeš da podneseš, žali se svom lažnom bogu koji ti je to zabranio i ubijedio te da je to sramotno.
sramota je prostaciti po forumu
-
Tempo
- ZeModerator
-
Ljubo2
#490 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Sramota su svjetske naučne, filozofske, ideološko-političke, i religijeske laži koje su do danas vladale svijetom, na štetu svijeta i sramotni su oni, poput tebe, koji po svaku cijenu brane te laži, sa željom da pomoću njih i dalje vladaju svijetom. Jer, laganje i ugnjetavanje svijeta pomoću laži, je sramota.
Zakon postojanja, kao KONAČNA ISTINA, koji rastura sve te laži, i tvoje omalovažavanje i unižavanje njegovog otkrovitelja, s obzirom da Zakonu postojanja ne možeš ni pero odbiti, obično je trzanje bataka žapca koji krepava. Uostalom, nikada ja neću biiti nikakav ni rodonačelnik, ni vladar ničega, jer kako sam već objasnio, ljudi nikada i ne vladaju, niti su vladali svijetom, već IDEJE. Do sada su vladale tvoje sramotne laži kao ideje, a ubuduće će svijetom da vlada Zakon postojanja sa značenjem ISTINE, kao IDEJA, ukoliko ne uspiješ prije toga uz pomoć svojih laži da uništiš svijet. I požuri da to učiniš, jer prvi sljedbenik Zakona postojanja se već pojavio i prijeti da se umnoži. Treba svojim lažima da ga sasiječeš u korijenu. ovako, kako je to Kliment Aleksandrijski (grč. Κλήμης ὁ Ἀλεξανδρεύς, lat. Clemens Alexandrinus, Titus Flavius Clemens) - prvi »doktor hrišćanstva« u svom remek delu ludosti - Excerpta ex Theodoto, preporučio. Evo da ga opet citiram, da ti pripomognem.
"Ako vaš protivnik možda govori i istinu, morate da je porekne pobijajući je lažima i izmišljotinama... Takvim (ljudima) moramo se uvek suprostaviti. Čak i ako je izrazio nešto stvarno i istinito, onima koji vole istinu tu istinu moramo saprati našim lažima … Za sve istinske stvari istina nije istina ako je suprostavljena našem učenju, jer naš prioritet je ljudima nametnuti našu istinu kako bismo im tako nametnuli i našu veru …«
-
Ljubo2
#491 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Molim da pogledate ovaj video da bolje razumijete svijet u kojem živimo i ko su ljudi, poput Tempa, koji napadajući Zakon postojanja žele da zaštite ovaj i ovakav svijet da ne propadne.
-
Tempo
- ZeModerator
-
Ljubo2
- Diwan
#494 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ovaj čovjek je na istini i ne prosipa šuplju.
-
Tempo
- ZeModerator
-
Ljubo2
#496 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Kad se oslobodimo svih političkih, nacionalnih, vjerskih i klasnih pripadnosti i kad uspostavimo trajni mir na planeti - što je uslov da nas obuhvati i prožme naša kolektivna svijest i tako budemo postali sposobni da po volji egzistiramo u dvije dimenzije, u materijalnoj i duhovnoj i po volji prelazimo iz jedne u drugu, sposobni da komuniciramo sa našim umrlim rođacima i prijateljima koji nemaju materijalna tiojela - tada će tijela svih ljudi i životinja na planeti moći da se samoodržavaju bez hrane i vode. I tada će, kako u Bibliji stoji, vuci i jaganjci moći u miru i ljubavi da spavaju zajedno.
Ovaj čovjek sa priložemog videa je stekao sposobnost da ne jede i ne pije upravo zato jer je već spojen na neki način sa našom kolektivnom sviješću, što se da zaključiti iz njegoovog iskaza o njegovoj sposobnosti svjesnog odvajanja od tijela i sposobnosti da se svjesno sjedinjuje sa prirodom izvan sebe. Što znači da je stekao sposobnost da energiju poptrebnu za održanje tijela crpi direktno iz IZVORA, tj. iz naše Kolektivne svijesti čiji smo mi sastavni dio, iz koje u materijalni svijet dolazimo kad se rađamo i u koju odlazimo kad umremo.
Ja lično gotovo nikad ne osjetim da sam žedan i da imam potrebu za vodom. Moji ukućani koji to primjećuju se čude tome i stalno me tjeraju da pijem vodu, plašeći se da se ne razbolim. Nikad nisam razmišljao zašto je to kod mene tako, sve do sada dok nisam pogledao ovaj video i došao do zaključka da sam i ja, prilikom mojih mnogobrajojnih svjesnih odvajanja od tijela, djelimično stekao sposobnost da se donekle sjedinim sa okolnom prirodom i moje tijelo snabdijevam tečnošću direktno iz nje.
Samo što je svrha mojih izlazaka iz tijela bila da se na mene prenese znanje i razumijevanje Zakona po kojem postoje materija, život i Svemir, da bih ja kasnije to znanje prenio na druge. Ja sam već u ovoj temi u nekom od mojih ranijih postova već rekao da će naše potrebe za hranom i vodom prestati kad se spojimo sa našom kolektivnom sviješću. A svrha izlaženja iz tijela ovog čovjeka sa videa je bila da se ljudima i praktično pokaže i objasni da je moguće živjeti bez hrane i vode. A način da svi ljudi to kolektivno postignu je trajni svjetski mir, red i jedinstveni svjetski društveni i ekonomski poredak, jer to je uslovv da naša Kolektivna svijest može da se sjedini sa nama. A način za uspostavljanje mira, reda i jedinstvenog svjetskog društvenog i ekonomskog poretka je da pomoću onog znaka trojedinstva Svemira počnemo da se izjašnjavamo da smo "ZA".
Diwan, drago mi je što si pronašao i postavio ovaj video, bez obzira što još uvijek nisi razumio Zakon posatojanja i proglasio ga "šupljim" .
https://www.youtube.com/watch?v=xVZ6nOjGJNc&t=171s
.
-
belfy
-
belfy
-
Tempo
- ZeModerator
#499 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
ne mogu reci da nisi u pravu, ali mi je toliko pun kurac budala da se ne mogu suzdrzati, u stvari duboko u sebi mislim da radim nesto korisno, koliko mogu. valjda je bolje budali reci da je budala, nego ga podsticati da nam svima sere po glavama. mislim na sve: nacionaliste, saomozvane mislioce, pseudonovinare, ove misakove budale, samozvane mesije, stranacke internet agitatore i seljake u globalu. neka mi oproste sva govna kojih se nisam sjetio.
-
Ljubo2
#500 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Nisi se još sebe sjetio. Hajde, možemo li konačno doznati ko si ti i šta si i šta je to čime se ti baviš, misleći i tvrdeći da nešto korisno radiš. Pa, ako je to tačno, da tebe izvadimo iz "govana" i možda još i pohavimo i budeš nam uzor. Evo, na primjer, ja sam se u ovoj temi predstavio punim imenom i prezimenom i čitavu svoju biografiju i svu svoju pamet istresao, a ti me iz posta u post nazivaš budalom. Ne ide to tako. Nije filozofski ništa proglasiti budalastim, a argumentovano ne suprostaviti, čisto radi usporedbe, tome što misliš da je budalasto, ono svoje što misliš i tvrdiš da je korisno i pametno. I ako to pod hitno ne uradiš, da i mi možemo da procijenimo tvoju glupost, zamolio bih te da ZAČEPIŠ!Tempo wrote: ↑27/08/2020 00:28ne mogu reci da nisi u pravu, ali mi je toliko pun kurac budala da se ne mogu suzdrzati, u stvari duboko u sebi mislim da radim nesto korisno, koliko mogu. valjda je bolje budali reci da je budala, nego ga podsticati da nam svima sere po glavama. mislim na sve: nacionaliste, saomozvane mislioce, pseudonovinare, ove misakove budale, samozvane mesije, stranacke internet agitatore i seljake u globalu. neka mi oproste sva govna kojih se nisam sjetio.