fetic wrote: ↑26/08/2020 00:41
Da li se neko susreo sa ovim problemom jer postoji mogucnost da sam i ja nesto pogresno shvatio? Ako sam dobro shvatio i ovo nemoze funkcionisati na nacin kako sam opisao onda sam ja doveden u zabludu prilikom prelaska na eon jer vrlo dobro znam sta sam trazio.
Definitivno je doslo do nekog nesporazuma, jer imam dva EON Boxa i oba su spojena na TP-Link router, modem je Ubee 32C ali sam mu ugasio wifi i sve ide preko mog routera.
Provjeri sta se desava sa tvojom kucnom instalacijom, jer ako tvoj router dobija signal i ima interneta, radice onda i EON Box, jer njemu nije bitno na koji nacin je spojen na internet, bitno je samo da ga ima. Tebi su iz podrske rekli da mora biti spojen na modem kako bi bili sigurni da je sve spojeno kako treba i na taj nacin bi bili sigurni sta pravi problem, da li je problem u njihovom modemu, boxu, ili tvom routeru, jer ako je neki problem u tvojoj opremi pa gubi vezu sa netom, onda ti ne moze niko pruziti podrsku za te stvari.
Ono sto se pominjalo oko naplate, mislim da je u pitanju stanska instalacija, da dodju monteri i da premjeste modem i kablove u sobu gdje je EON Box, nece te niko vracati na stare resivere osim ako ti ne izrazis potrebu za tim.
Dakle to je to, ako ti nestane interneta na Boxu, idi sistemom eliminacije, prvo provjeri da li uopste tvoj router dobija internet, ako ne dobija, resetuj ga i prati stanje, ako dobija, onda zamijeni utp kabal koji ide iz routera u Box, ako i nakon reseta routera i dalje nema interneta, onda resetuj modem, ako dodje internet onda je tu problem.