Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Er0l

#102276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Er0l »

Prosli put sam kritikovao @Telemach podrsku zbog nerazumijevanja problema koji mi se zna desiti sa modemom. Zna mi se desiti (par puta u godini) da modem ne moze da dobije WAN adresu od DHCP servera telemachovog, a podrska krene redom od reseta modema, fabrickih postavki i tako svaki put izgubim postavke pa potrosim jos vremena da sve ustimam kako je bilo.

Ovaj put je podrska bila na nivou, cim se napredna podrska spojila na modem, uvidjeli su da nije do modema i popravili na svojoj strani. Svaka cast :thumbup:

Ko zna mozda vam ukazem ponovo povjerenje i potpisem novi ugovor, iako sam se dugo opirao, stari je istekao u februaru :)

Nadam se samo da je i tu doslo do pobosljanja ponude prema starim korisnicima, jer pjesmica cinestar, pink i arene sd nije vise atraktivna i da ste i tu malo fleksibilniji postali.
Telemach

#102277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

axe22 wrote: 25/08/2020 19:46 Image
u odredjenim momentima bude
Image
Image
Image

Eon na pc cesto gubi konekciju i potrebno je refresovati.
Na drugom pc twitch ili slicni stream servisi imaju konstatne prekide i ucitavanja.
Neke stranice nece ni da ucita kako treba.
Paket je DUO NET GRANDE PREMIUM
Na tv se znaju pojaviti smetnje.

Nekad zna skroz nestati konekcije, modem se mora ponovo konektovati a nekad konekcija stane na 10-20 sekundi i onda se vrati.

Nije stalno, ali veci dio dana konekcija zeza, problem je vec oko 7 dana.
Zdravo @axe22,
Rado ćemo izvršiti provjeru. Zamoliti ćemo da nam podatke dostavite u pp. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Telemach

#102278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Er0l wrote: 25/08/2020 21:03 Prosli put sam kritikovao @Telemach podrsku zbog nerazumijevanja problema koji mi se zna desiti sa modemom. Zna mi se desiti (par puta u godini) da modem ne moze da dobije WAN adresu od DHCP servera telemachovog, a podrska krene redom od reseta modema, fabrickih postavki i tako svaki put izgubim postavke pa potrosim jos vremena da sve ustimam kako je bilo.

Ovaj put je podrska bila na nivou, cim se napredna podrska spojila na modem, uvidjeli su da nije do modema i popravili na svojoj strani. Svaka cast :thumbup:

Ko zna mozda vam ukazem ponovo povjerenje i potpisem novi ugovor, iako sam se dugo opirao, stari je istekao u februaru :)

Nadam se samo da je i tu doslo do pobosljanja ponude prema starim korisnicima, jer pjesmica cinestar, pink i arene sd nije vise atraktivna i da ste i tu malo fleksibilniji postali.
Zdravo @Er0l,
Hvala Vam na javljanju.
Zadovoljstvo nam je čuti da je sve ok. Sigurni smo da ćete i dalje nastaviti koristiti naše usluge. Radujemo se saradnji sa Vama. ;-)
EasyWay

#102279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

Da li se placa prikljucna taksa za eon full paket na tmach mrezi uz potp ugovora
crnivrag

#102280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

EasyWay wrote: 25/08/2020 23:13 Da li se placa prikljucna taksa za eon full paket na tmach mrezi uz potp ugovora
1 markica.
likce

#102281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by likce »

Evo i moj upis.
Prije cetiri dana presao sam sa trio grande familiy na ful eon i nisam zadovoljan.
Ukratko, bio sam ubijeden od strane prodavca - telemach da se njihov modem moze povezati na moj kucni dodatni ruter na spratu kuce i da sa tog rutera normalno radi eon box. Samo zbog toga sam i pristao na eon jer mi na tom mjestu treba. Dosli su momci, postavili, sve super prvi dan.
Drugi dan nemoze izaci na internet, nazovem, javi se gospoda i nesto resetuje ona, nesto ja i dode signal. Radilo 2 dana i veceras se opet nemoze povezati. Nazovem opet, javi se momak i tvrdi da mi nemoze pomoci jer eon box mora biti direktno spojen sa modemom i da nemoze ici preko rutera.
Kazem da me ne zanima jer mi je drugacije obecano i da otvore nalog da mi rijese problem.
Momak kaze da nemaju sta rijesavati jer mora biti direktno spojen na modem i da mogu izmjestiti opremu ako hocu i da platim nekih 12 maraka, valjda za izmjestanje opreme kako sam shvatio da me vrate na obicnu d3.

Da li se neko susreo sa ovim problemom jer postoji mogucnost da sam i ja nesto pogresno shvatio? Ako sam dobro shvatio i ovo nemoze funkcionisati na nacin kako sam opisao onda sam ja doveden u zabludu prilikom prelaska na eon jer vrlo dobro znam sta sam trazio.
Benq

#102282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

fetic wrote: 26/08/2020 00:41 Da li se neko susreo sa ovim problemom jer postoji mogucnost da sam i ja nesto pogresno shvatio? Ako sam dobro shvatio i ovo nemoze funkcionisati na nacin kako sam opisao onda sam ja doveden u zabludu prilikom prelaska na eon jer vrlo dobro znam sta sam trazio.
Definitivno je doslo do nekog nesporazuma, jer imam dva EON Boxa i oba su spojena na TP-Link router, modem je Ubee 32C ali sam mu ugasio wifi i sve ide preko mog routera.

Provjeri sta se desava sa tvojom kucnom instalacijom, jer ako tvoj router dobija signal i ima interneta, radice onda i EON Box, jer njemu nije bitno na koji nacin je spojen na internet, bitno je samo da ga ima. Tebi su iz podrske rekli da mora biti spojen na modem kako bi bili sigurni da je sve spojeno kako treba i na taj nacin bi bili sigurni sta pravi problem, da li je problem u njihovom modemu, boxu, ili tvom routeru, jer ako je neki problem u tvojoj opremi pa gubi vezu sa netom, onda ti ne moze niko pruziti podrsku za te stvari.

Ono sto se pominjalo oko naplate, mislim da je u pitanju stanska instalacija, da dodju monteri i da premjeste modem i kablove u sobu gdje je EON Box, nece te niko vracati na stare resivere osim ako ti ne izrazis potrebu za tim.

Dakle to je to, ako ti nestane interneta na Boxu, idi sistemom eliminacije, prvo provjeri da li uopste tvoj router dobija internet, ako ne dobija, resetuj ga i prati stanje, ako dobija, onda zamijeni utp kabal koji ide iz routera u Box, ako i nakon reseta routera i dalje nema interneta, onda resetuj modem, ako dodje internet onda je tu problem.
drug_profi

#102283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

@Telemach
Poslali ste mi poštom aneks ugovora koji ste mi prezentirali telefonom.
Potpisao sam i vratio. To je bilo u petak,
Do danas nisam dobio Arena paket koji ste mi obećali u telefonskom razgovoru, koji se uzgred snima.
Vjerujem da je pošta vama trebala već vratiti vaš primjerak.
likce

#102284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by likce »

Benq wrote: 26/08/2020 07:46
fetic wrote: 26/08/2020 00:41 Da li se neko susreo sa ovim problemom jer postoji mogucnost da sam i ja nesto pogresno shvatio? Ako sam dobro shvatio i ovo nemoze funkcionisati na nacin kako sam opisao onda sam ja doveden u zabludu prilikom prelaska na eon jer vrlo dobro znam sta sam trazio.
Definitivno je doslo do nekog nesporazuma, jer imam dva EON Boxa i oba su spojena na TP-Link router, modem je Ubee 32C ali sam mu ugasio wifi i sve ide preko mog routera.

Provjeri sta se desava sa tvojom kucnom instalacijom, jer ako tvoj router dobija signal i ima interneta, radice onda i EON Box, jer njemu nije bitno na koji nacin je spojen na internet, bitno je samo da ga ima. Tebi su iz podrske rekli da mora biti spojen na modem kako bi bili sigurni da je sve spojeno kako treba i na taj nacin bi bili sigurni sta pravi problem, da li je problem u njihovom modemu, boxu, ili tvom routeru, jer ako je neki problem u tvojoj opremi pa gubi vezu sa netom, onda ti ne moze niko pruziti podrsku za te stvari.

Ono sto se pominjalo oko naplate, mislim da je u pitanju stanska instalacija, da dodju monteri i da premjeste modem i kablove u sobu gdje je EON Box, nece te niko vracati na stare resivere osim ako ti ne izrazis potrebu za tim.

Dakle to je to, ako ti nestane interneta na Boxu, idi sistemom eliminacije, prvo provjeri da li uopste tvoj router dobija internet, ako ne dobija, resetuj ga i prati stanje, ako dobija, onda zamijeni utp kabal koji ide iz routera u Box, ako i nakon reseta routera i dalje nema interneta, onda resetuj modem, ako dodje internet onda je tu problem.
Hvala na opširnom odgovoru. Moj ruter je ok, imam wifi signal u kuci preko njega. U eon boxu pozadi svijetli utp kabal odnosno treperi, valjda je to znak da dobija signal. Nisam sinoc resetovao ruter zato sto se nisam sjetio, probat cu jos i to dok dodem kuci.
Telemach

#102285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

fetic wrote: 26/08/2020 08:40
Benq wrote: 26/08/2020 07:46

Hvala na opširnom odgovoru. Moj ruter je ok, imam wifi signal u kuci preko njega. U eon boxu pozadi svijetli utp kabal odnosno treperi, valjda je to znak da dobija signal. Nisam sinoc resetovao ruter zato sto se nisam sjetio, probat cu jos i to dok dodem kuci.
Zdravo fetic,
Izvinjavamo se ukoliko je došlo do nesporazuma u komunikaciji. Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite tačne korisničke i adresne podatke i kontakt broj na kojem ste dostupni, kako bismo provjerili sve što je potrebno i omogućili neometano korištenje servisa.
Telemach

#102286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

drug_profi wrote: 26/08/2020 08:37 @Telemach
Do danas nisam dobio Arena paket koji ste mi obećali u telefonskom razgovoru, koji se uzgred snima.
Zdravo drug_profi,
Hvala na saradnji na ovaj način. Nakon što dobijemo dokumentaciju, Vaš Ugovor će biti aktiviran u najkraćem roku.
Ukoliko želite, dostavite nam primjerak Vašeg Ugovora u inbox ili putem e-maila [email protected] kako bismo isti proslijedili kolegama na aktivaciju.
Averus

#102287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Averus »

Meni se evo treci put u dva dana Ubee sam od sebe restartuje. Jel do mene nesto, ili...?
Tiger 033

#102288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Imam D3 i od nedavno Eon... po meni D3 je STROJ za Eon...velika mana da NE kažem glupost povezivanje kalom Eon-a sa ruterom...zar se to nije moglo uraditi kao sa D3
crnivrag

#102289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Deleted.
Last edited by crnivrag on 26/08/2020 13:27, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#102290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

...
Last edited by Tesla Edison on 26/08/2020 13:02, edited 1 time in total.
jarobot

#102291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

drug_profi wrote: 26/08/2020 08:37 @Telemach
Ma do pošte je.
Ja u četvrtak dobio box i vratio im ugovor . Zovu me tek jučer da im je stigao ugovor nazad
Trebam kompetirati uslugu pa rade nalog.
Po tom nekom rasporedu tvoj bi danas trebao do im stigne.
Pošta odron
Telemach

#102292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Averus wrote: 26/08/2020 09:29 Meni se evo treci put u dva dana Ubee sam od sebe restartuje. Jel do mene nesto, ili...?
Zdravo Averus,
Izvinjavamo se ukoliko je restart prouzrokovao neugodnosti.
Kako bismo provjerili Vaš servis i usluge, molimo Vas da nam u inbox dostavite korisničke podatke i kontakt broj na kojem ste dostupni.
Tesla Edison

#102293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

...
Last edited by Tesla Edison on 26/08/2020 13:01, edited 1 time in total.
TheWatcher

#102294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

2. "Russia Today HD" na poziciji 270 putem EON boxova (za sadržaj unazad) i EON online platforme (Web, Mobile, Smart TV).

ne znam kako sam do sada zivio bez ovoga :evil:
crnivrag

#102295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Deleted.
Last edited by crnivrag on 26/08/2020 12:49, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#102296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

...
Last edited by Tesla Edison on 26/08/2020 12:59, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#102297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

...
kakaljin

#102298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Jeli sada SK4 HD ili SD, jeli sadrzaj HD ili i dalje SD?
crnivrag

#102299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Deleted.
Last edited by crnivrag on 26/08/2020 13:28, edited 1 time in total.
crnivrag

#102300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

TESLA_EDISON wrote: 26/08/2020 12:13
Izvini života ti, imam hiljadu nekih problema u životu, i bezveze sam se istresao na tebe iako nije bilo razloga za to.
Locked