Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Strpljiva

#16876 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Strpljiva »

Na stranu problem migranata, pojedinci na ovoj temi nisu psihicki uracunljivi. Nema se sta procitati osim mrznje i frustracija.
NediM17

#16877 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by NediM17 »

howdy wrote: 24/08/2020 21:14
Heller wrote: 24/08/2020 21:05
howdy wrote: 24/08/2020 20:59 Pa ovaj selmo je govno migrantsko
Pa i on je migrant
Mislio sam da je sandzaklija kad ono crnogorski isprdak.
A njegovo rodno mjesto kao nije u Sandzaku? :-)

https://hr.wikipedia.org/wiki/Sand%C5%BEak
emirolini

#16878 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by emirolini »

Strpljiva wrote: 24/08/2020 22:46 Na stranu problem migranata, pojedinci na ovoj temi nisu psihicki uracunljivi. Nema se sta procitati osim mrznje i frustracija.
Frustracija?? Frustracija?? Gospodjo, trpimo stoku od politicara, trpimo cetnike, trpimo ustase, trpimo balije, trpimo nesposobne policajce, trpimo nesposobne administrativne gradske radnike, trpimo nesposobne medicinare i jos bi da trpimo i ove kozojebe? Ako ce se na kozojebima koplje slomiti, neka... uracunjivi... pa ovdje ni psihijatri nisu uracunjivi gospodjo... sta da se malo strpimo - dace bog? u pm.
Johnny_x

#16879 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Johnny_x »

CikCikCikPogodi wrote: 24/08/2020 22:36 Sta bi vi uradili da vam se ovako smije u facu, za sobu koju placaju drzavljani zemlje? Zamislite ovako u BiH negdje da se dogodi, u neki hotel od 4+ zvijezdice strpat ilegalne migrante koji ce gradani placat.
Pa nama to rade uhljebi vec 20 godina, iz svojih udobnih kancelarija se smiju obicnom puku kako rade od jutra do mraka za malu platu, a oni povazdan sjedde u kancelarijama i nista ne rade, a njihove plate upravo zarađuju ti radnici.
Maraschino

#16880 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maraschino »

emirolini wrote: 24/08/2020 23:32
Strpljiva wrote: 24/08/2020 22:46 Na stranu problem migranata, pojedinci na ovoj temi nisu psihicki uracunljivi. Nema se sta procitati osim mrznje i frustracija.
Frustracija?? Frustracija?? Gospodjo, trpimo stoku od politicara, trpimo cetnike, trpimo ustase, trpimo balije, trpimo nesposobne policajce, trpimo nesposobne administrativne gradske radnike, trpimo nesposobne medicinare i jos bi da trpimo i ove kozojebe? Ako ce se na kozojebima koplje slomiti, neka... uracunjivi... pa ovdje ni psihijatri nisu uracunjivi gospodjo... sta da se malo strpimo - dace bog? u pm.
Sta trpis svega ti?

Je li ih pomazes, nesto ti uzimaju, ometaju te u necemu, stoje ti na putu...ili samo sto postoje.
Ako je ovo zadnje i meni smetaju ali ne bas da bi ih trebalo ubijati kao sto neki predlazu.
MorningStar

#16881 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

Maraschino wrote: 24/08/2020 23:39
Sta trpis svega ti?

Je li ih pomazes, nesto ti uzimaju, ometaju te u necemu, stoje ti na putu...ili samo sto postoje.
Ako je ovo zadnje i meni smetaju ali ne bas da bi ih trebalo ubijati kao sto neki predlazu.
U cemu ometaju ? U tome da svaki put kad djevojka negdje treba sama da ide moram razmisljati oce li joj oteti nesto ili dobaciti sta (na sto sam alergican), ili na to da ista izbjegava gradski prevoz jer je pola stanica puno ovih kao sto danas toj djevojci otese telefon ? Ili mozda sto umalo ne pogazi jednog koji je onako sprintao preko glavne saobracajnice ne osvrcuci se, ili sto je starijem covjeku na semaforu pljunuo na auto ispred mene na semaforu ? Ili sto ne mozes otici u market da ne dosadjuju ? Ili sto se malo malo bodu biju po gradu ? Sto upadaju u napustene kuce , sto ih je pola nadrogirano il pjano .... Dalje ? Gdje ti zivis ? Jesi li u Sarajevu ???

I ko predlaze da ko ubija koga - de samo da to procitam ?????
Janjicar

#16882 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Janjicar »

sabura i samo sabura, i zašto sumnjate u intelekt najjačeg kod Bošnjaka. Valjda on najbolje zna šta je za nas dobro, ne pobijedi dzabe na izborima.
Maraschino

#16883 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maraschino »

MorningStar wrote: 24/08/2020 23:44

Sta trpis svega ti?

U cemu ometaju ? U tome da svaki put kad djevojka negdje treba sama da ide moram razmisljati oce li joj oteti nesto ili dobaciti sta (na sto sam alergican), ili na to da ista izbjegava gradski prevoz jer je pola stanica puno ovih kao sto danas toj djevojci otese telefon ? Ili mozda sto umalo ne pogazi jednog koji je onako sprintao preko glavne saobracajnice ne osvrcuci se, ili sto je starijem covjeku na semaforu pljunuo na auto ispred mene na semaforu ? Ili sto ne mozes otici u market da ne dosadjuju ? Ili sto se malo malo bodu biju po gradu ? Sto upadaju u napustene kuce , sto ih je pola nadrogirano il pjano .... Dalje ? Gdje ti zivis ? Jesi li u Sarajevu ???

I ko predlaze da ko ubija koga - de samo da to procitam ?????
Kao prvo, tebe nisam pitao.
Kao drugo, sve si ovo procitao ovdje na forumu ili novinama.
Kao trece, do prosle sedmice se nagledao migranata sto ti neces za cijelu godinu. Zasto je to tako, pretpostavljaj ali je bitno ovo pod dva.

Odavno se ovdje predlaze sila i zakoni ulice.
MorningStar

#16884 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

Maraschino wrote: 24/08/2020 23:49

Kao prvo, tebe nisam pitao.
Kao drugo, sve si ovo procitao ovdje na forumu ili novinama.
Kao trece, do prosle sedmice se nagledao migranata sto ti neces za cijelu godinu. Zasto je to tako, pretpostavljaj ali je bitno ovo pod dva.

Odavno se ovdje predlaze sila i zakoni ulice.
Kao prvo pitas kako nekome smetaju a smetaju na isti nacin svakom NORMALNOM covjeku. Da se ponasaju normalno , cak i da krse zakon kao sto krse nebi nitko ih ni spomenuo jer imamo dovoljno drugih problema.Medjutim imamo pored svih problema jos i ove od kojih je 70% divljaka koje su maticne zemlje jedva docekale da se kutarisu.

Kao drugo - Od navedenih primjera napisao sam sta sam LICNO vidio, manji dio sta ljudi su prenijeli a ima jos ihihi sto se ne objavi a desava se a to znam od prijatelja.

Ako si se nagledao i ne vidis problem u generalnom ponasanju istih onda vjerovatno ti odgovara takvo okruzenje.

Ovdje se predlaze SPROVODJENJE zakona koje bi trebala da SPROVODI DRZAVA koja ima monopol na upotrebu SILE.

Pitas "kako ti smetaju" evo kako smetaju meni - ne znam ne mogu da propitam licno jos 400 000 ljudi u Sarajevu ali sve koje poznajem i sa kojim popricam smetaju otprilike iste stvari.
winpin

#16885 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by winpin »

Benjo34 wrote: 24/08/2020 22:27 Samo ih vraćat nazad u RS, tipa oni nama njih dovezu na jedno mjesto, mi njih vratimo na drugom il blokiramo prolaz. Na taj način natjerat srbe da se izvede vojska na granicu, trećeg nema
Druze, svi se oni vracaju prugom i kroz kukuruze nazad za Bihac, Buzim i ostala mjesta i ova taktika dovlacenja ih na entitetsku granicu je definitivno propala stvar.
Mora se nova strategija traziti.
Maraschino

#16886 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maraschino »

winpin wrote: 25/08/2020 00:40
Benjo34 wrote: 24/08/2020 22:27 Samo ih vraćat nazad u RS, tipa oni nama njih dovezu na jedno mjesto, mi njih vratimo na drugom il blokiramo prolaz. Na taj način natjerat srbe da se izvede vojska na granicu, trećeg nema
Druze, svi se oni vracaju prugom i kroz kukuruze nazad za Bihac, Buzim i ostala mjesta i ova taktika dovlacenja ih na entitetsku granicu je definitivno propala stvar.
Tek pocela a vi je proglasili propalom.
Valjda je cilj i odvracanje novih da ne idu ovom rutom a ako nista drugo otezavati im putanju dok ne odustanu.
Poruke redovno idu prema Srbiji kakvo je stanje u BiH.

Dodiku treba svaki dan stvarati problem.
@Benjo34 :thumbup:
jagugu

#16887 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by jagugu »

Jel i ovo sexy Selmo jebem li vam familiju zelenu

Chisum

#16888 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chisum »

jagugu wrote: 25/08/2020 00:55 Jel i ovo sexy Selmo jebem li vam familiju zelenu

Ko da gledam, reakcija izdajnicke SDA balincadi i uhljeba im na TOPSu, u stilu onih talibanskih poruka kada su napadnute one dvije djevojke - sta ce zensko u ta doba vani, pa jos bez muskarca. Ko biva, nije brOt muslimOOOn kriv, sto ih je napao... ha ja...
winpin

#16889 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by winpin »

Maraschino wrote: 25/08/2020 00:52

Valjda je cilj i odvracanje novih da ne idu ovom rutom a ako nista drugo otezavati im putanju dok ne odustanu.

Nece oni nazad jarane ni da ih puskom tjeras. A i kuda ce i sta ce u manjem entitetu? Nije im to ni cilj kao ni ostanak u Sarajevu naprimjer.
Mora se naci sveobuhvatno rjesenje a ovako vozanje naprijed- nazad ce iscrpiti i novcane resurse USK i doci ce u jos tezu situaciju. Bice tu jos svega.
howdy

#16890 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

Eto nek si nam ti uracunljiva.
escobar__

#16891 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by escobar__ »

A dobro, utrefila je jedno - građani jesu frustrirani. Ne nužno migrantima koliko čitavim sistemom koji je migrantima omogućio da se slobodno šetaju ulicama i - po potrebi - maltretiraju naše sugrađane na bilo koji način. Da sad ne navodim već ranije nakupljene frustracije zbog same činjenice da živimo u ovakvoj zemlji.

Čini se da su migranti kap koja prelijeva čašu - kako SDA bantustancima nije bilo dovoljno što su ojadili ovaj narod i zemlju do te mjere da se odavdje masovno bježi u zemlje zapadne Evrope (još malo pa razmjere kakve su bile u ratu), čini se da su morali omastit brkove i EU fondovima za "pomoć" ovim afroazijskim idiotima, a na leđa građana ove zemlje (preciznije Bošnjaka) natovarit još jedan problem. Pa normalno, jebo te, da ću bit frustriran... Ipak, moram reć da ih ne mrzim - mrzim sistem koji ne funkcioniše i čiji su oni samo jedan produkt. Njih prosto ne volim jer ne samo da nisu sposobni uklopit se u bilo koje zapadno društvo, oni i ne pokazuju želju za tim. Pa ako je tako "brate mili" bujrum nazad u svoju matičnu zemlju, pa tamo sprovodi srednjevijekolje do mile volje.
Heller

#16892 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Heller »

Frustracija?? Frustracija?? Gospodjo, trpimo stoku od politicara, trpimo cetnike, trpimo ustase, trpimo balije, trpimo nesposobne policajce, trpimo nesposobne administrativne gradske radnike, trpiSmomo nesposobne medicinare i jos bi da trpimo i ove kozojebe? Ako ce se na kozojebima koplje slomiti, neka... uracunjivi... pa ovdje ni psihijatri nisu uracunjivi gospodjo... sta da se malo strpimo - dace bog? u pm.
Sta trpis svega ti?

Samo ograditi žicom i zabraniti izlaz.

U Tuzli policija radi dobar posao, rastjeruje ih, prvi put vidim policiju da koristi pendrek na Trgu. Nažalost izgleda da sa ovom bagrom rade samo metode Hr. policije.

Meni lično smetaju jer njihovo prisustvo smanjuje broj ženskih jedinki na Sonom. Pa onda jer ne mogu uć u Bingo ko čojk. Pa onda jer se tuku gdje stignu. Al sve je to go kurac, pitaj Krajišnike što njima smetaju.
howdy

#16893 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

Heller wrote: 25/08/2020 08:07

Frustracija?? Frustracija?? Gospodjo, trpimo stoku od politicara, trpimo cetnike, trpimo ustase, trpimo balije, trpimo nesposobne policajce, trpimo nesposobne administrativne gradske radnike, trpiSmomo nesposobne medicinare i jos bi da trpimo i ove kozojebe? Ako ce se na kozojebima koplje slomiti, neka... uracunjivi... pa ovdje ni psihijatri nisu uracunjivi gospodjo... sta da se malo strpimo - dace bog? u pm.
Sta trpis svega ti?

U Tuzli policija radi dobar posao, rastjeruje ih, prvi put vidim policiju da koristi pendrek na Trgu. Nažalost izgleda da sa ovom bagrom rade samo metode Hr. policije.

Meni lično smetaju jer njihovo prisustvo smanjuje broj ženskih jedinki na Sonom. Pa onda jer ne mogu uć u Bingo ko čojk. Pa onda jer se tuku gdje stignu. Al sve je to go kurac, pitaj Krajišnike što njima smetaju.
Ne moze drugacije, samo pendrek.
Naslovnica

#16894 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Naslovnica »

Sta trpis svega ti?

Ne znam šta bi Krajišnici rekli na sve ovo...
Naslovnica

#16895 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Naslovnica »

Maraschino wrote: 25/08/2020 00:52
winpin wrote: 25/08/2020 00:40

@Benjo34 :thumbup:
Ko će odustati?!
Pa čovječe, njima je u BiH milina u odnosu na šta su već prošli. Imaju pojesti, popiti, ne visi im život o koncu.
Da odustanu nakon što im je ostalo još samo 70km do Slovenije?
Vraćanje Dodiku, policijske patrole na cestama?!
Dohavizajte se, ja ne znam šta vi gledate. Policija ih lafo vrati u RS, oni obiđu punkt i kroz njivu pređu.
Ne zamajavajte se. Ove poluakcije što se sprovode, niti će biti efikasne, niti će spriječiti bilo koga od ovih kozojeba u naumu da se dočepa Šengena. Pogotovu nekakve taktike sa vraćanjem kozojeba u Dodikovu avliju. Šta vam je, ne budite smiješni. :roll:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#16896 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

avijon wrote: 24/08/2020 22:37 🚫⛔🚫⛔🚫 Na Grbavici u ulici Zagrebačka, trolejbuska stanica u pravcu grada, migrant napao djevojku i oteo joj mobitel. Stanica je izvrsno osvjetljena.
⚠️⚠️⚠️⚠️ Migrant je u bijeloj kratki rukav majici. Nažalost, niko od sugrađana nije pomogao da se nasilnik uhvati, a djevojka je pokušala da ga stigne. Nažalost, bio je prebrz i otišao u pravcu Vilsonovog šetališta.
Informacija sa lica mjesta od stanovnik obližnje zgrade koji je pozvao policiju.
Policiji je trebalo 12 minuta da dođe.
‼️‼️‼️ Građani, molim Vas da ne puštate naše majke, sestre, djevojke, supruge, rodice i komšinice da se šetaju po ulici same.
Edin H. wrote: 24/08/2020 01:23
Ovo je itekako relevantna i lijepa prica, a to sto tvoja tvoj navodni i neosnovani strah nije
:roll: :roll:
Strpljiva

#16897 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Strpljiva »

Nema potrebe za strpljenjem, izadjite i djelujte. Ostavite se tastature. Uzrok lezi u drzavnim institucijama, predlazem da energiju usmjerite na tu stranu. Kao i obicno na internetu sve go Hulk, a kad' obicni dzeparos dzepari u tramvaju, svi nijemo posmatraju. Mrnjavca ubise na oci punog trmavaja. Djecurlija. Garantujem da ne smijete pisnuti migrantima, hajmo iskaljivati bijes po forumu. I ako se nekim cudom koplje slomi migrantom krizom i dovede do promjena, treba slaviti novi dan Drzavnosti BiH. Ali nece. Ranije sam se pitala gdje je granica nase tolerancije i gdje ce prelomiti, gdje cemo izadji na ulicu, svi do jednog i reci dosta. Gospoda Respiratori, lose zdravstvo, skolstvo, infrastruktura pred izbore, stopa nezaposlenosti, zivotni standard, radnicka prava, da ne nabrajam dalje. Migrantska kriza je samo jedna posljedica u nizu, koju ce sutra zamijeniti nova, a ova gurnuta pod tepih s ostalim. I dalje ce isti pisati po forumima, kriviti SDA, HDZ, SNSD, a vi ce citati i uz podmsijeh: Dobro je, ovce su u toru.

Osvrnula sam se na posto od Cherry, gdje s nevjericom citam da neko moze izgovoriti onakve gadosti, a pri tome dobiti i ogroman broj lajkova. Koliko se sjecam to je neki HDZ uhljeb, koji je iskoristavao svaku priliku da pljuje po Bosnjacima. Ne iznenadjuje me pristustvo na temi, koliko vase simpatije za bolestan post. Gdje je moderacija, a temi naljepsa voditeljica ne daju pisnuti.
howdy wrote: 25/08/2020 07:46
Za pojedince glas razuma.
biscanka2

#16898 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Heller wrote: 25/08/2020 08:07

Ovom svemu doprieinjela je EU.Njihovu nesposobnost da zastitie granice EU (u Grckoj,Italiji,Spaniji) opravdavaju s ljudskim pravima.Niko od njih nece da vidi da je ovaj nacin njihovog razmisljanja i rada RUSENJE CIVILIZACIJE.Kakava ljudska prava i bakraci.To bi znacilo da mi od nasih ljudskih prava odustanemo i prepustimo se invaziji divljaka koji iz ne zaracenih zemalja dolaze jer su za ljudska prava culi i ocekuju da im se u ime ljudskih prava njihove zelje ispunjavaju.
Za ove koji njihovo divljane (jer su gladni i zedni ) opravdavaju... . Pocetkom invazije gdje ih je "manji" broj bio pa su u Biri i Miralu imali smjestaj, Isto kao danas su sa letvama i nozevima marsirali i boli se i tukli po Bihacu i Kladusi.Isto su krali otimali i napastvovali gradjane i nasu djecu. U kantonalnoj bolnici u Bihacu ih je redovno bar 10 na lijecenju ( sto od njihovog marisanja, sto od bolesti). Sve to trpi US kanton. IOM ovima iz njihovih smjestaja ponesto plati ali ne i ovima sto nisu kod njih zbrinuti. Sad kad su se i u drugim gradovima stacionirali, tek sad narod vidi s cim se krajisnici 3 godine nose i sta sa svojom djecom prozivljavju. Ako EU ovako i dalje nastavi njeno postojanje ce sve vise biti upitno.
howdy

#16899 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

Strpljiva wrote: 25/08/2020 09:48
Nema potrebe za strpljenjem, izadjite i djelujte. Ostavite se tastature. Uzrok lezi u drzavnim institucijama, predlazem da energiju usmjerite na tu stranu. Kao i obicno na internetu sve go Hulk, a kad' obicni dzeparos dzepari u tramvaju, svi nijemo posmatraju. Mrnjavca ubise na oci punog trmavaja. Djecurlija. Garantujem da ne smijete pisnuti migrantima, hajmo iskaljivati bijes po forumu. I ako se nekim cudom koplje slomi migrantom krizom i dovede do promjena, treba slaviti novi dan Drzavnosti BiH. Ali nece. Ranije sam se pitala gdje je granica nase tolerancije i gdje ce prelomiti, gdje cemo izadji na ulicu, svi do jednog i reci dosta. Gospoda Respiratori, lose zdravstvo, skolstvo, infrastruktura pred izbore, stopa nezaposlenosti, zivotni standard, radnicka prava, da ne nabrajam dalje. Migrantska kriza je samo jedna posljedica u nizu, koju ce sutra zamijeniti nova, a ova gurnuta pod tepih s ostalim. I dalje ce isti pisati po forumima, kriviti SDA, HDZ, SNSD, a vi ce citati i uz podmsijeh: Dobro je, ovce su u toru.

Osvrnula sam se na posto od Cherry, gdje s nevjericom citam da neko moze izgovoriti onakve gadosti, a pri tome dobiti i ogroman broj lajkova. Koliko se sjecam to je neki HDZ uhljeb, koji je iskoristavao svaku priliku da pljuje po Bosnjacima. Ne iznenadjuje me pristustvo na temi, koliko vase simpatije za bolestan post. Gdje je moderacija, a temi naljepsa voditeljica ne daju pisnuti.
howdy wrote: 25/08/2020 07:46
Za pojedince glas razuma.
Glas razuma = naprđivač. Taman odstrane 3 najveca smaraca ali eto odmah dodje neko da preuzme stafetu.
Strpljiva

#16900 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Strpljiva »

howdy wrote: 25/08/2020 10:41

Glas razuma = naprđivač. Taman odstrane 3 najveca smaraca ali eto odmah dodje neko da preuzme stafetu.
Sve po sistemu: ne talasaj. Tvoj nivo komunikacije govori dovoljno.
Locked