UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

luckylaka

#32601 Re: UEFA Champions League

Post by luckylaka »

Gerro wrote: 24/08/2020 00:32 Ljudi i dalje vjeruju da ce Barca Liverpoolu isplatiti 5 miliona.

Dzaba provjereni izvori kad ovaj lucylacka zivi u nekom imaginarnom svijetu
:lol: :lol: eto ti se nesto pitas ,Nije dovoljno samo citati avaz i oslobodjenje da bi nesto znao :D

Barcelona must pay Liverpool five million euros if Coutinho wins the Champions League
NightWatchMember

#32602 Re: UEFA Champions League

Post by NightWatchMember »

2001 UEFA Champions League winner Oliver Kahn, asked by Sky if Neuer is Germany’s greatest ever goalkeeper: “Manu made two very important saves. I said yesterday that even though he isn’t often kept busy all game, he’s always there in the key moments. That’s what makes a great goalkeeper. When you look at everything he has won – a World Cup, now two UEFA Champions Leagues – and the contributions he made to those wins, you can say that, yes.”
Edin H.

#32603 Re: UEFA Champions League

Post by Edin H. »

_BataZiv_0809 wrote: 24/08/2020 01:02
Edin H. wrote: 24/08/2020 00:53
Ovo je itekako relevantna i lijepa prica, a to sto tvoja opterecenost ksenofobijom ti ne dopusta ta to vidis je ipak tvoj problem.
Ne popujem ni ja tebi sta ces ili neces pisati, stoga ako te nesto ne interesuje ili nesto znas, a ne zelis da napises ti preskoci post, niko te ne tjera da citas.
Nije ni vrijeme ni mjesto za tu pricu.

Em nije o fudbalu, em ti sunarodnjaci na cijem si forumu, vec mjesecima zive u strahu zbog ilegalnih migranata, em mi posebno ides na kurac sa tom pricom, jer sam se veceras kasno vracao kuci poslije utakmice i morao sam se osvrtati hoce li koja grupica krenuti prema meni. I nisam jedini.

Prema tome, djelujes kao pametan momak, a pametnom je isaret dosta.
Moja jeste o fudbalu, o uspjehu momka koji je veceras osvojio Ligu sampiona, a rodjen je u izbjeglickom kampu u Gani, ali tvoja i tvoj navodni i neosnovani strah nije, pa necemo o tome na ovoj temi.
Tu vrstu rjecnika koristi sa ukucunima koji su te pretpostavljam savjetovali da se na taj nacin ophodis u komunikaciji sa ljudima koje ne poznajes, jer ces valjda tako ispasti nesto kao zeznut :lol:
omar little

#32604 Re: UEFA Champions League

Post by omar little »

Edin H. wrote: 24/08/2020 00:56
omar little wrote: 24/08/2020 00:39 Liverpool will not receive a near-£5m bonus from Barcelona after Philippe Coutinho won the Champions League with Bayern Munich.

https://www.liverpoolecho.co.uk/sport/f ... e-18778388
Izgleda da je neko provukao ovu pricu, a svi se mediji na nju zakacili, bez da su provjerili, ovo je ipak sve kompleksnije.

Evo sad kazu da ce morati platiti Ginija minimum £100 mil, opet se pozivajuci na isti ugovor.

https://www.dailystar.co.uk/sport/footb ... o-22565838
ma, ima negdje barcin neki izvor sa objasnjavanjem, ali ne mogu sad naci. laptop sa bukmarksima mi na popravci. kola svasta okolo.
luckylaka

#32605 Re: UEFA Champions League

Post by luckylaka »

omar little wrote: 24/08/2020 01:32
Edin H. wrote: 24/08/2020 00:56
omar little wrote: 24/08/2020 00:39 Liverpool will not receive a near-£5m bonus from Barcelona after Philippe Coutinho won the Champions League with Bayern Munich.

https://www.liverpoolecho.co.uk/sport/f ... e-18778388
Izgleda da je neko provukao ovu pricu, a svi se mediji na nju zakacili, bez da su provjerili, ovo je ipak sve kompleksnije.

Evo sad kazu da ce morati platiti Ginija minimum £100 mil, opet se pozivajuci na isti ugovor.

https://www.dailystar.co.uk/sport/footb ... o-22565838
ma, ima negdje barcin neki izvor sa objasnjavanjem, ali ne mogu sad naci. laptop sa bukmarksima mi na popravci. kola svasta okolo.
Barsa demantuje Liverpool potvrdjuje

Nevertheless, in Can Barça do not agree with this and have another interpretation of this clause. As it affirms 'Sportive World', in the Barcelona consider that this plus only would have to pay in the case that the player won the 'Orejona' with the T-shirt blaugrana. In Anfield differ and aim that in the clause does not specify with which team has to win it as long as have agreement with the group barcelonista.
Sanjarko

#32606 Re: UEFA Champions League

Post by Sanjarko »

Nisam gledao utakmicu. Legao spavat prerano. Je li valjala?
Leopard_SA

#32607 Re: UEFA Champions League

Post by Leopard_SA »

Sanjarko wrote: 24/08/2020 02:08 Nisam gledao utakmicu. Legao spavat prerano. Je li valjala?
Odlicna utakmica :thumbup:
Vrijedi pogledati
Sanjarko

#32608 Re: UEFA Champions League

Post by Sanjarko »

Leopard_SA wrote: 24/08/2020 02:16
Sanjarko wrote: 24/08/2020 02:08 Nisam gledao utakmicu. Legao spavat prerano. Je li valjala?
Vrijedi pogledati
Valjda nadzem negdje osnovno, pregled. Jb-ga zaspao cim je krenula mozda i ranije. Sad ustao. :|
ANamelessGhoul

#32609 Re: UEFA Champions League

Post by ANamelessGhoul »

Baho je bio melem za usi nakon Marijana u srijedu
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#32610 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Sad kad su se malo slegli utisci da napisem koju :thumbup:

Prvo, ovo ce biti jedna od rijetkih titula LP iza koje se nece vuci nikakvi repovi. Ok format i sve ostalo su nenormalni u skladu sa aktuelnim trenutkom i moze ostati pitanje sta bi bilo da se igralo u regularnom formatu, ali to ne umanjuje postignuce. Svima je bilo isto i svi su znali za promjenu formata. Penal na Mbapeu se mozda mogao svirati, stvar je sudijske procjene, kontakta je bilo, ali mislim da je to ipak u debelo najoptimisticinijem slucaju 50/50. Moglo se i na Komanu svirati i da jeste, vjerujem da bi Orsato i ovo svirao. Ovako je najpostenije kad vec nisu izraziti prekrsaji.

Drugo, izgleda da je dobitna kombinacija igrati svoju igru a ne prilagodjavati se protivniku. Kad smo pricali o Gvardioli, stalno smo isticali njegova kobna prilagodjavanja protivniku. Flick je igrao svoju igru, visoko su pritiskali i puno rizikovali. Bilo je tih seprtljavih dodavanja u zadnjoj liniji, sporog iznosenja lopte i bespotrebnog zagorcavanja zivota i to im je veliki minus. Opet u drugom poluvremenu je to izgledalo kudikamo bolje. Bajern opet uzima kantu sa rezervnim rjesenjem a ne sa trenerima koje je doveo da je uzmu (Guardiola i Ancelotti).

Utakmica je bila ravnopravna. Bajern je bio bolji taman za taj jedan gol, ali je vrlo lako sve moglo otici na drugu stranu da je PSG kaznio nekoliko poklona koje su im Bavarci ponudili. Nije ih islo veceras, ne znam sta je, mozda ih je ipak pojeo pritisak i mentalitet malog kluba, sve ono sto se izgradjuje, sto se ne moze kupiti za 200 milona eura.

PSG ce prije ili kasnije osvojiti ovo takmicenje. Da bi se finala osvajala, potrebno je koje i izgubiti, uz suprotne izuzetke Reala i Juventusa koji potvrdjuju pravilo. Nadam se da nece smjenjivati Tuhela, fino ovo pod njim izgleda, prvi put su ekipa, ne samo skup kvalitetnih pojedinaca. Mbape i ekipa su mladi, imaju vremena. Nejmar i Di Maria su ga vec osvajali, jedino mi je zao Tijaga Silve jer mu je ovo bila zadnja sansa, ali sta da se radi. Ni prvi ni zadnji veliki igrac bez evropske kante.
Tomahawk11
Globalni moderator

#32611 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Ekipa koja može skrhati milijardu na pojačanja ne bi trebalo nikom da se prilagođava.
Kad si dovoljno jak na svim pozicijama igraš svoju igru.
To prilagođavanje je zapravo alibi i pokazatelj da te vrijeme sažvakalo.
Flick je svjež, pokazalo se da čovjek zna raditi ovaj posao, Bayernu je svakako bolje okretati se nekim domaćim rješenjima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#32612 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Historija se ponavlja :thumbup: Respect :thumbup:

2001: (Kahn je za ovo dobio Fair Play award)

Image

2020:

Image
umojvakat

#32613 Re: UEFA Champions League

Post by umojvakat »

luckylaka wrote: 23/08/2020 23:31
umojvakat wrote: 23/08/2020 23:27
luckylaka wrote: 23/08/2020 23:21 :-) Coutinho pozajmljen Bayern i jedna od stavki u ugovoru je ako osvoji L.S. sa Bayarn Barsa je duzna isplatiti Liverpool 5 mil.eura. :lol: Ovu Barsu muze kako ko stigne
Ne laprdaj
U familiji svojoj mozes koristit taj primitivni rijecnik.Ovdje se skupljaju normalni ljudi cini mi se da nisi jedan od njih
Covjek 3 posta prije tebe napisa da je to suplja i da nije istina ti opet upadas ko padobranac, ne citas uopste sta drugi pisu.
skafiskafsnjak

#32614 Re: UEFA Champions League

Post by skafiskafsnjak »

Jel stvarno neko mislio da Francuska nejac na celu sa glumcem Neymarom moze nesto?
Nije Bayern Leipzig ili Atalanta hahaha
Billy The Pljuc

#32615 Re: UEFA Champions League

Post by Billy The Pljuc »

Mislim lako je mudrovati nakon što se sve završi, krenuh sinoć nešto da napišem pa odustah.

Čestitke Bayernu i svima koji istinski vole i podržavaju ovaj klub, još nakon razmontiravanja Barcelone napisah da se takmičenje treba prekinuti i uručiti im pehar, sasvim zasluženo su ga uzeli. Sinoć još na poluvremenu prognozirah da će ga zabiti i ispostavilo se da će i taj jedan biti dovoljan jer PSG. čini mi se onako foteljaški i nepristrasno, ni da je igrao još dva dana ne bi zabio. Ono što je mene posebno oduševilo jeste način na koji je Bayern igrao ne samo do postignutog gola nego i poslije, nije bilo povlačenja i kalkulisanja mada se može steći pogrešan utisak jer je prvo poluvrijeme bilo daleko sadržajnije od drugog.

Šta napisati o poraženima, nivo frustracije fudbalom zaluđenog francuza mora biti izuzetno veliki, nakon Lyona PSG je još više podigao ljestvicu i samo potvrdio da ne samo Bayernu nego bilo kojoj ekipi MORAŠ zabiti ako misliš nešto napraviti, pogotovo u finalu CL. Nije za osuditi jednog "malca", bez sumnje materijal koji već jeste i još će rasti u velikog napadača kao što je Mbappe, što se "pogubio" i nije iskoristio ono što mu se pružilo, proganjaće ga isto, možda najviše ona šansa sa kraja prvog poluvremena. Predstava druga dva bisera koja su ujedno najiskusniji igrači PSG-a i sa iskustvom osvajanja trofeja CL-a je već nešto o čemu bi se dalo pisati pogotovo što su isti daleko pretplaćeni za ono što pružaju. Neymar i Di Maria kombinovano su morali donijeti prevagu na stranu PSG-a ali nisu, i pored dobre igre u polju (prvenstveno u prvom poluvremenu) izostanak realizacije je nešto što ova dva igrača sebi nisu smjeli dopustiti. Sad kad vrtim snimku utakmice i gledam dvije šanse koje su njih dvojica imali sjetim se tuceta golova obojice koji su postizali i iz zahtjevnijih situacija i činjenica je da u 99% slučajeva ovako nešto će obojica realizovati ali sinoć nisu. Svaka čast Neueru, pogotovo za reakciju kod Neymarove šanse (kao i kod šanse koju je mnogo kasnije imao Marquinhos), igrač kalibra za kojeg slovi Neymar mora ono zabiti i pored tri Neurea na golu jer Neuer samo radi ono što prosječan golman nauči do najkasnije 15-e godine života. Di Maria slovi kao veznjak koji se nadavao golova pogotovo u PSG-u i naigrao se i nagledao svega u karijeri, u šansi u kojoj Neuer nije ni mogao reagovati jer nije imao vremena amaterski šalje loptu preko gola a mogao je da bira gdje da šuta. Sve u svemu potvrdilo se ono što napisah nakon Atalante, vrlo je važno kako će otvoriti utakmicu tipovi kao što su Neymar, zabiju li iz prve šanse onda vrlo vjerovatno od istih gledamo rapsodiju do kraja, ne iskoriste li onda slijedi jalovost i nemoć da se iskontroliše lopta i odigra jednostavan pas što se pogotovo u drugom poluvremenu pokazalo kod Neymara.

I da, možda će čudno zvučati, PSG je odigrao dobru utakmicu protiv ovakvog Bayerna, bili su blizu osvajanja trofeja, za odličnu utakmicu i podizanje trofeja nedostajalo im je samo ono po čemu su prepoznatljivi - realizacija. Kad je najvažnije bili su jalovi a podatak koji upada u oči je da je ove "osakaćene" sezone sa neodigranih 11 utakmica francuskog prvenstva PSG kroz razna takmičenja i prijateljske utakmice postigao 151 go, poređenja radi Bayern sa punom sezonom 153 gola bez sinoćnjeg.
Last edited by Billy The Pljuc on 24/08/2020 10:08, edited 1 time in total.
Logovan

#32616 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

Sa ovim Bayernom vazda neizvjesno, ne mogu normalno osvojiti LP. :D 2001. godine penali, 2013. pobjeda u zadnjim minutama i sad jedva 1:0. :D
Tesla Edison

#32617 Re: UEFA Champions League

Post by Tesla Edison »

A koliko je samo Rusmir Cviko sinoć na Nova BH ponovio da je sa svim srcem navijao za PSG :D. Lik nije mogao spavati :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#32618 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Čestitao Bayeru :hmpf:
Promaha u brazilskoj tikvi :skoljka:
AmiĐa_Idriz

#32619 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

omar little wrote: 24/08/2020 01:32
Koliko sam upratio čitajući neke vijesti iz Katalonije to je kao provukao neko od opozicije Bartomeua u javnost. Pa su onda ti opet tvrdili da je to 100% istina međutim demantovano je to od strane Echo-a vrlo brzo koji je isturena ruka Liverpool-a u medijima.

U globalu ta je klauzula smiješna novčano u odnosu na neke druge i realne koje je Barca već uplatila za Coutinha, mada je onako za javnost zanimljiva (što vidimo i kroz forum jel :mrgreen:) tako da ta priča o Bartinoj opoziciji ima smisla.
Point.

#32620 Re: UEFA Champions League

Post by Point. »

Edin H. wrote: 24/08/2020 01:23
_BataZiv_0809 wrote: 24/08/2020 01:02
Edin H. wrote: 24/08/2020 00:53
Ovo je itekako relevantna i lijepa prica, a to sto tvoja opterecenost ksenofobijom ti ne dopusta ta to vidis je ipak tvoj problem.
Ne popujem ni ja tebi sta ces ili neces pisati, stoga ako te nesto ne interesuje ili nesto znas, a ne zelis da napises ti preskoci post, niko te ne tjera da citas.
Nije ni vrijeme ni mjesto za tu pricu.

Em nije o fudbalu, em ti sunarodnjaci na cijem si forumu, vec mjesecima zive u strahu zbog ilegalnih migranata, em mi posebno ides na kurac sa tom pricom, jer sam se veceras kasno vracao kuci poslije utakmice i morao sam se osvrtati hoce li koja grupica krenuti prema meni. I nisam jedini.

Prema tome, djelujes kao pametan momak, a pametnom je isaret dosta.
Moja jeste o fudbalu, o uspjehu momka koji je veceras osvojio Ligu sampiona, a rodjen je u izbjeglickom kampu u Gani, ali tvoja i tvoj navodni i neosnovani nije, pa necemo o tome na ovoj temi.
Tu vrstu rjecnika koristi sa ukucunima koji su te pretpostavljam savjetovali da se na taj nacin ophodis u komunikaciji sa ljudima koje ne poznajes, jer ces valjda tako ispasti nesto kao zeznut :lol:
Možda kad Lineker na Sky napiše da ilegalni migranti prave haos po BiH i da su ljudi sa pravom u strahu od te bjelosvjetske bande i povjeruješ da je strah osnovan.
Logovan

#32621 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

Svaka čast Bayeru na prvoj tituli LP.
Tomahawk11
Globalni moderator

#32622 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Više od 11 hiljada ljudi širom svijeta su željeli da veliko finale gledaju na Youtube, te su posmatrali pogrešnu utakmicu.

Na naslov direktnog prenosa ''PSG-Bayern Minhen, Liga prvaka 2020'' se ''upecalo'' više od 11 hiljada ljudi koji su posmatrali raniju utakmicu ovih rivala.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#32623 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

super_bayern

#32624 Re: UEFA Champions League

Post by super_bayern »

Sanjarko wrote: 24/08/2020 02:19
Leopard_SA wrote: 24/08/2020 02:16
Vrijedi pogledati
Valjda nadzem negdje osnovno, pregled. Jb-ga zaspao cim je krenula mozda i ranije. Sad ustao. :|
https://www.fullmatchesandshows.com/202 ... ull-match/
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#32625 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

Tomahawk11 wrote: 24/08/2020 12:05
Više od 11 hiljada ljudi širom svijeta su željeli da veliko finale gledaju na Youtube, te su posmatrali pogrešnu utakmicu.

Na naslov direktnog prenosa ''PSG-Bayern Minhen, Liga prvaka 2020'' se ''upecalo'' više od 11 hiljada ljudi koji su posmatrali raniju utakmicu ovih rivala.
Ovo je sigurno Point gledao, on je pisao da mu je utakmica dosadna.
Post Reply