Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- avenija
#45076 Re: Zeničani
Atetski klub Zenica prvak Bosne i Hercegovine.
Kosarkaski klub OKK Čelik ide u najjaci rang.
U Zenici se odrazava Evropsko juniorsko prvenstvo u odbojci.
NK Čelik prodao preko 2000 ulaznica i pobjedom krenuo na daleki put.
Malo ljepsih vijesti od proteklog vikenda.
Kosarkaski klub OKK Čelik ide u najjaci rang.
U Zenici se odrazava Evropsko juniorsko prvenstvo u odbojci.
NK Čelik prodao preko 2000 ulaznica i pobjedom krenuo na daleki put.
Malo ljepsih vijesti od proteklog vikenda.
-
Bolonjeze
#45077 Re: Zeničani
Naumpade mi priča tamo negdje iz 1986. Ako se ne varam. Bila je saobraćajna nesreća na bulevaru tačno kod hotela Inter i džip je sletio u Bosnu. Nakon izvjesnog vremena ronioci su pronašli džip sa tijelima ispod neke police u rijeci. Da li neko zna detalje ove priče ili da li je istinita uopšte?
-
clio_dci120
#45078 Re: Zeničani
To je jedna od prica koju slusam od malena i koja se u Ze prepricava kao nekakva urbana legenda. I ja sam pitao ovdje i neki je forumas napisao da jeste to bilo, ali ne u verziji kako sam ja cuo, da nikada nisu nasli tijela i nije bio Land Rover nego Lada Niva. Sada nije mi jasno kako je Lada Niva mogla ici tako brzo da se lansira u Bosnu.
-
Tempo
- ZeModerator
#45079 Re: Zeničani
Znam ja, ali sad nemam vremenaBolonjeze wrote: ↑24/08/2020 14:47 Naumpade mi priča tamo negdje iz 1986. Ako se ne varam. Bila je saobraćajna nesreća na bulevaru tačno kod hotela Inter i džip je sletio u Bosnu. Nakon izvjesnog vremena ronioci su pronašli džip sa tijelima ispod neke police u rijeci. Da li neko zna detalje ove priče ili da li je istinita uopšte?
-
Tempo
- ZeModerator
#45080 Re: Zeničani
skoronikako wrote: ↑23/08/2020 22:19Sa malim zakasnjenjem jer valja i zivjet pored foruma.
Tacan odgovor je: Jalija. Ako je pitanje gdje sam zivio dok sam isao u osnovnu i srednju skolu i na fakultet.
Pozdrav
Sta ces... Svakog snadje neka nesreca.
-
skoronikako
#45081 Re: Zeničani
Znas sta je ironija tvog posta? Dio koji si izdvojio je ispravan.
https://sh.m.wiktionary.org/wiki/njeg
https://sh.m.wiktionary.org/wiki/njeg
- cenecimoveocino
- Casual's
#45083 Re: Zeničani
Valja snimit hasfaltirane puteve 
-
clio_dci120
#45084 Re: Zeničani
Hajd jedno nesto korisno napisi na forumu, za razliku od pusi kurac...Tempo wrote: ↑24/08/2020 15:55Znam ja, ali sad nemam vremenaBolonjeze wrote: ↑24/08/2020 14:47 Naumpade mi priča tamo negdje iz 1986. Ako se ne varam. Bila je saobraćajna nesreća na bulevaru tačno kod hotela Inter i džip je sletio u Bosnu. Nakon izvjesnog vremena ronioci su pronašli džip sa tijelima ispod neke police u rijeci. Da li neko zna detalje ove priče ili da li je istinita uopšte?
-
Nivelacija
#45085 Re: Zeničani
Dobra emisija konacno u FullHD, naucio sam neke zanimljivosti, cini mi se kao jedno od bogatijih sela u Zenici. Jedino propaganda je smijesna gdje svaki govornik mora pohvaliti Fudu ali hajde kada vidimo sta Vucic radi u BG ovo je jos i prihvatljivo.cenecimoveocino wrote: ↑24/08/2020 22:46 SELO U POHODE - SERICI![]()
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=_kFJJ_ILZhM
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#45087 Re: Zeničani
Ko je on
-
clio_dci120
#45088 Re: Zeničani
Mislim da je on vlasnik O72 Cluba, ne 072 spinfa 
- anex
- Nindža revizor
#45089 Re: Zeničani
Upravo tako.
Vlasnik CLUBA 072 i predsjednik udruženja ugostiteljskih radnika (ili kako se već zove)
Vlasnik CLUBA 072 i predsjednik udruženja ugostiteljskih radnika (ili kako se već zove)
-
clio_dci120
#45090 Re: Zeničani
Za razliku od udruzenja poslodavaca koji rade odlicno i transparentno prema svojim clanovima, ovo udruzenje ugostitelja nije postiglo nista znacajno, a znam nekoliko ugostitelja koji nisi zadovoljni njegovim radom na celu udruzenja. Kao covjek je ok, ali prema njima suvise mlak za tu poziciju.
- anex
- Nindža revizor
#45091 Re: Zeničani
Slažem se da nije za politike...
Možda vodi klub dobro, možda je aktivan u nekim stvarima ali politika i on...ne znam.
Možda vodi klub dobro, možda je aktivan u nekim stvarima ali politika i on...ne znam.
- cenecimoveocino
#45092 Re: Zeničani
Da, slazem se sa prvom recenicom. Savim korektna emisija, gospodin Huseinovic je posebno interesantan sa svojom pricom. Bas sam iznenadem kvalitetom i produkcijom. Ovaj drugi dio oko politike ne bih komentarisao.Nivelacija wrote: ↑25/08/2020 17:00Dobra emisija konacno u FullHD, naucio sam neke zanimljivosti, cini mi se kao jedno od bogatijih sela u Zenici. Jedino propaganda je smijesna gdje svaki govornik mora pohvaliti Fudu ali hajde kada vidimo sta Vucic radi u BG ovo je jos i prihvatljivo.cenecimoveocino wrote: ↑24/08/2020 22:46 SELO U POHODE - SERICI![]()
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=_kFJJ_ILZhM
- N.N.
#45093 Re: Zeničani
Bolji mu Biznis-club 072 bio prije 10 godina, nego sada...
Tada bile svirke, petak, subota, srijeda...
Sera,Nune, Necko tamburali.
Dovodili se bendovi, top bilo.
Sada i Seno cucnuo vala
A politika, pa hoda on godinama od SDPa preko DF evo do Fude...jah.
Tada bile svirke, petak, subota, srijeda...
Sera,Nune, Necko tamburali.
Dovodili se bendovi, top bilo.
Sada i Seno cucnuo vala
A politika, pa hoda on godinama od SDPa preko DF evo do Fude...jah.
- ExNihilo
#45094 Re: Zeničani
Mala anegdota vezana za Senada Džanića.
Prije desetak godina, kada je još bilo popularno pratiti tekme u Clubu 072, a naročito tekme reprezentacije, onomad kad smo igrali u kvalama za Poljsku/Ukrajinu, odem sa tadašnjom djevojkom pogledati susret protiv Rumunije, ako se ne varam.
Došli smo nekih sat vremena ranije i zauzeli mjesto. Nakon pola sata dolazi konobar i veli da je mjesto na kojem sjedimo rezervisano. Pitam ga zašto nije na stolu naznačeno da je rezervisano, kao što je naznačeno na drugim stolovima koji su rezervisani. Kaže zaboravio obilježiti, pa eto, da se prebacimo na neko drugo mjesto.
Nema frke, pređemo mi za drugi sto. Pred sami početak utakmice, eto frajera ponovo. Joj, drug, rezervisan je i taj sto, hajd tamo pređite. Pređemo mi.
Počela utakmica, već polovina prvog poluvremena, objekat se napunio, ne može više šibica stati. Dolazi konobar i kaže, citiram: ovaj sto je rezervisan za goste vlasnika, pa ako biste bili tako ljubazni da napustite objekat, pošto nema više slobodnih mjesta, jer gosti su upravo došli.
Kažem ja, drug, ovo je treći sto sa kojeg me dižeš, s tim da me sad faktički tjeraš iz objekta. Uz to, ti si mi rekao da sjednem baš za ovaj sto. Znači, sjedim, gledam utakmicu, ostavljam vam pare, a ti me drkaš. Ne ustajem taman da je došao Josip Broz.
Kad eto ti Džanića, razmahao se rukama, bit će on kao koncizan, odmah moramo napustiti objekat da gosti mogu sjesti. Ponovim mu isto što i konobaru. Kaže, je li ti trebam security zvati? Zovi.
Dolazi gorila. Hajmo kaže, diži se. Rekoh, neću. Gledaju obojica k’o popišani. Veli Džanić: ako ostaneš, zabranjen ti je ulazak u ovaj objekat do daljnjeg. Kažem, naravno da ću ostati, a nakon toga nema potrebe za zabranom, jer svojevoljno nikada više neću doći ovdje da tebi ostavljam pare. Needles to say, nikad više nisam ušao tamo. Niti ću. A dotad sam, kao i većina gimnazijalaca, bio varen i pečen.
Jebote, hajd mogu razumjeti da si tipična balkanska seljačina kojoj gost nije svetinja, mogu razumjeti i taj usrani mentalitet gdje se sve, apsolutno sve, pa i jebeno mjesto u kafiću traži preko štele, ali da si baš tolika sirovina da prijetiš izbacivanjem liku koji je tu evidentno s djevojkom, samo zato što si, valjda, procijenio da ćemo nas dvoje popiti manje nego gosti za drugim stolovima, jer njih ima više po stolu, pa se najviše "isplati" izbaciti nas, eh za to moraš biti hiperseljačina tolika da...pa da završiš na listi Fuada Kasumovića.
Eh, to je naš PREDSJEDNIK udruženja ugostitelja. Jebi ga, nakon što je napustio brodolom zvani DF onog Jude Komšića, važno je opet biti blizu čmara političara. Pa ako treba, i goste otjerati kad ovi bahnu i zatraže mjesto…
Prije desetak godina, kada je još bilo popularno pratiti tekme u Clubu 072, a naročito tekme reprezentacije, onomad kad smo igrali u kvalama za Poljsku/Ukrajinu, odem sa tadašnjom djevojkom pogledati susret protiv Rumunije, ako se ne varam.
Došli smo nekih sat vremena ranije i zauzeli mjesto. Nakon pola sata dolazi konobar i veli da je mjesto na kojem sjedimo rezervisano. Pitam ga zašto nije na stolu naznačeno da je rezervisano, kao što je naznačeno na drugim stolovima koji su rezervisani. Kaže zaboravio obilježiti, pa eto, da se prebacimo na neko drugo mjesto.
Nema frke, pređemo mi za drugi sto. Pred sami početak utakmice, eto frajera ponovo. Joj, drug, rezervisan je i taj sto, hajd tamo pređite. Pređemo mi.
Počela utakmica, već polovina prvog poluvremena, objekat se napunio, ne može više šibica stati. Dolazi konobar i kaže, citiram: ovaj sto je rezervisan za goste vlasnika, pa ako biste bili tako ljubazni da napustite objekat, pošto nema više slobodnih mjesta, jer gosti su upravo došli.
Kažem ja, drug, ovo je treći sto sa kojeg me dižeš, s tim da me sad faktički tjeraš iz objekta. Uz to, ti si mi rekao da sjednem baš za ovaj sto. Znači, sjedim, gledam utakmicu, ostavljam vam pare, a ti me drkaš. Ne ustajem taman da je došao Josip Broz.
Kad eto ti Džanića, razmahao se rukama, bit će on kao koncizan, odmah moramo napustiti objekat da gosti mogu sjesti. Ponovim mu isto što i konobaru. Kaže, je li ti trebam security zvati? Zovi.
Dolazi gorila. Hajmo kaže, diži se. Rekoh, neću. Gledaju obojica k’o popišani. Veli Džanić: ako ostaneš, zabranjen ti je ulazak u ovaj objekat do daljnjeg. Kažem, naravno da ću ostati, a nakon toga nema potrebe za zabranom, jer svojevoljno nikada više neću doći ovdje da tebi ostavljam pare. Needles to say, nikad više nisam ušao tamo. Niti ću. A dotad sam, kao i većina gimnazijalaca, bio varen i pečen.
Jebote, hajd mogu razumjeti da si tipična balkanska seljačina kojoj gost nije svetinja, mogu razumjeti i taj usrani mentalitet gdje se sve, apsolutno sve, pa i jebeno mjesto u kafiću traži preko štele, ali da si baš tolika sirovina da prijetiš izbacivanjem liku koji je tu evidentno s djevojkom, samo zato što si, valjda, procijenio da ćemo nas dvoje popiti manje nego gosti za drugim stolovima, jer njih ima više po stolu, pa se najviše "isplati" izbaciti nas, eh za to moraš biti hiperseljačina tolika da...pa da završiš na listi Fuada Kasumovića.
Eh, to je naš PREDSJEDNIK udruženja ugostitelja. Jebi ga, nakon što je napustio brodolom zvani DF onog Jude Komšića, važno je opet biti blizu čmara političara. Pa ako treba, i goste otjerati kad ovi bahnu i zatraže mjesto…
-
clio_dci120
#45095 Re: Zeničani
Bude li jos Edoteka? Znam da je 072 preuzeo tamo nekad 2013-2014. Ja tamo nisam usao ima tri godine haman.
Kao sto sam vec napisao, znam nekoliko ugostitelja koji su mu zamjerali mlake reakcije na njihove probleme, prije svega vezano nesto za baste, ne znam sad tacno sta, ali evo posto vidim da je na listi Kasumovica, vjerovatno je to razlog njegovog nerješavanja zahtjeva ostalih ugostitelja. Također, uz neke druge stvari, najviše mi bode oči mlaka reakcija na rad objekata u Vitezu i N. Travniku, dok u isto vrijeme naši zatvaraju u 15 do 23h.
Mislim, ako vec misli da se bavi politikom, treba biti u stanju voditi udruzenje kojeg se prihvatio, to mu je bio ispit, na kojem je pao.
Za to udruzenje ugostitelja trebalo bi dati sansu onom Petrovicu, mada i on je na listi Kasumovica plus karindja onu sekretarku gradskog vijeća.
Kao sto sam vec napisao, znam nekoliko ugostitelja koji su mu zamjerali mlake reakcije na njihove probleme, prije svega vezano nesto za baste, ne znam sad tacno sta, ali evo posto vidim da je na listi Kasumovica, vjerovatno je to razlog njegovog nerješavanja zahtjeva ostalih ugostitelja. Također, uz neke druge stvari, najviše mi bode oči mlaka reakcija na rad objekata u Vitezu i N. Travniku, dok u isto vrijeme naši zatvaraju u 15 do 23h.
Mislim, ako vec misli da se bavi politikom, treba biti u stanju voditi udruzenje kojeg se prihvatio, to mu je bio ispit, na kojem je pao.
Za to udruzenje ugostitelja trebalo bi dati sansu onom Petrovicu, mada i on je na listi Kasumovica plus karindja onu sekretarku gradskog vijeća.
- anex
- Nindža revizor
#45096 Re: Zeničani
Ma ja, tako sam i mislio...
I moj komentar za njega je, radi ono što misliš da najbolje znaš...ne može jarane i club i politika i sad evo triatlon club nekakav osniva...
Negdje mora popustiti...ne može se sve...
Za politike nije nikako...
I moj komentar za njega je, radi ono što misliš da najbolje znaš...ne može jarane i club i politika i sad evo triatlon club nekakav osniva...
Negdje mora popustiti...ne može se sve...
Za politike nije nikako...
- avenija
#45097 Re: Zeničani
Nikhil Mehta
Završili smo instalaciju sistema sekundarnog otprašivanja na konvertoru 1 u Čeličani. Difuzne emisije koje dolaze sa Čeličane se dobro regulišu. Kako bismo završili isti taj projekat na konvertoru 2, u kontaktu smo s izvođačem radova. Očekujemo da će do kraja septembra taj projekat biti završen. Na taj način ćemo osigurati da Čeličana bude u okviru zakonskih normi. Sistem otprašivanja u visokoj peći je već u funkciji. Uložili smo dosta i u sistem kontinuiranog mjerenja emisije prašine. Sad dolazimo do tretmana otpadnih voda. Na tom projektu radimo zajedno s Gradom Zenica. Očekujemo da će što prije Grad završiti separaciju voda, a čim to završi, mi ćemo krenuti s projektom. Kada je u pitanju okoliš, jedini izazov koji je pred nama je Koksara. Radimo neke promjene na Koksari koje će nam pomoći da reduciramo emisije. Krenuli smo s reparacijom krajnjih vertikala što će nam osigurati dodatno smanjenje emisija.
Samo nek ostane upisano da mozemo vidjeti za 2 mjeseca da li ce opet probiti rok koji je sam sebi dao, nakon probijanja 20x istog.
Ovo je najveci zagadjivac i ekoloski problem u gradu. Kada se grad zadimi i zasmrdi nekada to je zato sto vjetar ovo nanosi.
Pa da vidimo.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#45098 Re: Zeničani
Ne smrdi to, koksara smrdi. Bolje ti je 20 godina živjet kraj čeličane i te prašine nego godinu kraj koksare koja je nerješiv problem zbog zastarjele tehnologije.
Nadam se da će bit taj filter ali nisam siguran da iako bude izgrađen da će moći da bude u stanju da prikupi svu prašinu sa konvektora i miksera.
Inače rok je bio oktobar prošle godine za taj filter ali su imalu nekakvu havariju pa sve otišlo u qrac.
Nadam se da će bit taj filter ali nisam siguran da iako bude izgrađen da će moći da bude u stanju da prikupi svu prašinu sa konvektora i miksera.
Inače rok je bio oktobar prošle godine za taj filter ali su imalu nekakvu havariju pa sve otišlo u qrac.
- funny luu
#45099 Re: Zeničani
Zna li neko je li šalter za ovjeru zdravstvenih knjižica radi od 7h ili 8h ?
-
belfy
#45100 Re: Zeničani
Jimmy, mikser ima svoje sekundarno otprasivanje barem 10 godina. prepoznas kada ne radi po grafitnoj prasini. sam filter je radio odlicno na pocetku, ali je njegovo odrzavanje vremenom bilo sve gore. naime, posto radi na principu klasicnog usisivaca tako mu se i prasne vrece moraju redovno mijenjati. ljudi koji su to radili su redom isli u penziju ili na druga radna mjesta i ta procedura redovnog odrzavanja je bila sve rjedja, tako da se svelo na to da se radi samo kad se mora, a to je kada dodje do zacepljenja.Jimmy McNulty wrote: ↑26/08/2020 12:44 Ne smrdi to, koksara smrdi. Bolje ti je 20 godina živjet kraj čeličane i te prašine nego godinu kraj koksare koja je nerješiv problem zbog zastarjele tehnologije.
sto se tice sekundarnog otprasivanja na Celicani sve je zaista bilo u punom zamahu do one krize sa cijenama zeljeza. od tada do ide nikako, a princip je vrlo slican Danielievom projektu otprasivanja elektrolucne peci, samo je kapacitetom nesto manji. oni ce to zavrsiti prije ili kasnije, ali je stalna boljka redovno odrzavanje, tako da je bitnije pitanje koliko dugo ce to veselje trajati, bas kao sto je bilo i sa hibridnim filterima na Aglomeraciji...