Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Rothmans

#44976 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

Kikibombona wrote: 21/08/2020 12:45
Rothmans wrote: 21/08/2020 12:34Koliko god strasno zvucalo, u poredjenju s ostalim sljamom koji se nudi , sda je cak i pozeljna.
Seoske mudrosti iz SDA riznice. :D
Samo konstatujem. :-)

P.s. cire sanji " nece moci ove noci "
Casual's

#44977 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ni Sanji ne halalim Čelik, džaba što bi je rado puko
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#44978 Re: Zeničani

Post by Bobi »

convict wrote: 21/08/2020 10:43 mislim da ne postoji tema na ovom forumu na kojoj je dozvoljen ovakav nivo komunikacije. nije mi jasno zasto moderacija ne reaguje na najprizemnije uvrede i kocijaski vokabular koji se provlace sa stranice na stranicu.

nekada se ovdje znala razviti kvalitetna diskusija, mogle su se procitati kvalitetne informacije o desavanjima u gradu, ali ste ovakvom politikom rastjerali gotovo sve normalne forumase i forumasice.

otprilike slika i prilika onoga sto se desava u gradu.
Slažem se, upuščali su se puno :mrgreen: .
Kikibombona

#44979 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Bobi wrote: 21/08/2020 14:16
Ja_Ja wrote: 21/08/2020 14:06 SDP je u Zenici da ne kazem sta. Pali krc za usi davno. Gledam neki dan Konakovica na tv-u i on naginje da podrzi Fuada. Mislim da i NiP i SDP bi trebali da podrze Sanju ako vec koaliraju u vise opstina. Ne znam sta je bilo u NS pa je Britvar otisao na svoju stranu ali to je lose po NS.

U svakom slucaju jos uvijek nema kandidata da covjek kaze evo napredka. I Sanja se "prodala" Fudi, uz razocaravajucu podrsku prema Celiku. I sto je jos i gore, NS je bila totalno uspavana u Zenici protekle cetri godine. Tanki ko lizalo.
Meni NS u Zenici lici na d.j.l. Sanje i onog njenog hairlije :D, zato se i ne čuju kao da nema nikog više :D.
Sta se imaju slusati, nisu pjevaci. :D

Ako imate konkretan problem, javite se Sanji ili Melihi, bicete pozitivno iznenadjeni. To valjda jeste posao vijecnika, da odgovaraju na pozive gradjana i rjesavaju konkretne probleme.

...

Inace, Sanjina kandidatura je bespotrebna. Vazno je da NS bude sto jaca u Vijecu, ali Sanja kao kandidat za gradonacelnika nema nikakve sanse.
Kikibombona

#44980 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

kamberovica polje wrote: 21/08/2020 14:17 Po ovom ispada da će Britvar i Fudo vodit glavnu bitku za mjesto gradonačelnika.
Britvar nema nikakve sanse. Njegova kandidatura je po svemu sudeći narucena iz SDA. Moze dobiti izmedju 1 000 - 2 000 glasova. To je maksimum maksimuma.

Fudo uzima lagano. Drugi Pivic. Svi ostali daleko iza.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#44981 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Kikibombona wrote: 21/08/2020 14:26
Bobi wrote: 21/08/2020 14:16
Ja_Ja wrote: 21/08/2020 14:06 SDP je u Zenici da ne kazem sta. Pali krc za usi davno. Gledam neki dan Konakovica na tv-u i on naginje da podrzi Fuada. Mislim da i NiP i SDP bi trebali da podrze Sanju ako vec koaliraju u vise opstina. Ne znam sta je bilo u NS pa je Britvar otisao na svoju stranu ali to je lose po NS.

U svakom slucaju jos uvijek nema kandidata da covjek kaze evo napredka. I Sanja se "prodala" Fudi, uz razocaravajucu podrsku prema Celiku. I sto je jos i gore, NS je bila totalno uspavana u Zenici protekle cetri godine. Tanki ko lizalo.
Meni NS u Zenici lici na d.j.l. Sanje i onog njenog hairlije :D, zato se i ne čuju kao da nema nikog više :D.
Sta se imaju slusati, nisu pjevaci. :D

Ako imate konkretan problem, javite se Sanji ili Melihi, bicete pozitivno iznenadjeni. To valjda jeste posao vijecnika, da odgovaraju na pozive gradjana i rjesavaju konkretne probleme.

...

Inace, Sanjina kandidatura je bespotrebna. Vazno je da NS bude sto jaca u Vijecu, ali Sanja kao kandidat za gradonacelnika nema nikakve sanse.
Ma hajd, ona je i predsjednik, i seksretar, i kafe kuharica, i mašinovodja, i glasnogovornik, i daktilograf...koga je NS izbacila u javnost zadnje 4 godine. Ima sposobnih ljudi josh, nek odaberu na primjer nekog glasnogovornika koji ce davati saopštenja, nekog ko je kapacitet za ubuduce...jok,ona ce to sve.Pogledaj listu zadnjih OI ima sposobnih osoba a bogami ima i levata na listi NS ali moglo se nekog ukljuciti da se promoviše nego samo ona..ona..ja...ja..ma bjež tamo :D.Svako jebeno saopštenje potpis Sanja :D. ma ne ide to tako.Sutra Kiki zovne Sanju uputi pr zapažanja, primjedbi o ovom onom ona ce sutra dati saopštenje..potpis Sanja, nece spomenut Kikija :D.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#44982 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Britvar i Skelic su tu da naskode Fudi, pitanje je samo koliko oni glasova mogu otkinuti. Tipujem na 1000 do 1500 skupa. 2000 plafonjera.

Vatrogasac iz SBB i Isak ciljaju na isto glasacko tijelo kao i Fudo i Pivic, pa cemo vidjeti kome ce vise naskoditi.

Ne znam sto NS radi ovo sa Sanjom, zasto se slijede logiku Cetvorke, ali dobro. Otkinut ce i ona dio glasova Fudi. Ali tu su glasaci SDP, DF i Snage Centra koji nemaju svoje kandidate i tu ocekujem prevagu na Fudinu stranu.

Ocekujem i izuzetno prljavu kampanju, SDA ce upregnut sve masinerije da vrate grad pod svoju kontrolu, tako da ce biti veselo :bih: Pivic ce izbjegavati duele sa Fudom, skoncentrisat ce se na potplacivanje ljudi popularno nazvano "rad na terenu".
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#44983 Re: Zeničani

Post by anex »

Naida Omerdić (NS) hoce u vijeće u Oktobru...
skoronikako

#44984 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Cuj do uzmu glasove Fuadu :lol: :lol:

Ja cu evo reci da glasam za jednog od te dvojice, a Fuad da je jedini kandidat na listi ne bih glasao za njeg.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#44985 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Znamo. Ne moras glasati za SDA dovoljno je da budes protiv Fuada :thumbup:
Kikibombona

#44986 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Bobi wrote: 21/08/2020 14:36Ma hajd, ona je i predsjednik, i seksretar, i kafe kuharica, i mašinovodja, i glasnogovornik, i daktilograf...koga je NS izbacila u javnost zadnje 4 godine. Ima sposobnih ljudi josh, nek odaberu na primjer nekog glasnogovornika koji ce davati saopštenja, nekog ko je kapacitet za ubuduce...jok,ona ce to sve.Pogledaj listu zadnjih OI ima sposobnih osoba a bogami ima i levata na listi NS ali moglo se nekog ukljuciti da se promoviše nego samo ona..ona..ja...ja..ma bjež tamo :D.Svako jebeno saopštenje potpis Sanja :D. ma ne ide to tako.Sutra Kiki zovne Sanju uputi pr zapažanja, primjedbi o ovom onom ona ce sutra dati saopštenje..potpis Sanja, nece spomenut Kikija :D.
Alan je valjda predsjednik GO NS. Tu su Sanja i Meliha. Tu je Kenan Curovac koji je dobar momak. Cuo sam i za ti Naidu koju kolega iznad spominje. Valjda ima jos neko, ne pratim toliko....

Meni je vazno da u Vijecu ima neko koga mogu nazvati ako imam problem. Seljaka necu i ne mogu nazvati iz principa. Trenutno su u Vijecu jedino Almir i Meliha moji predstavnici. Mozda ima jos neko da je ok, ne pratim tako pomno.
skoronikako

#44987 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

_BataZiv_0809 wrote: 21/08/2020 15:04 Znamo. Ne moras glasati za SDA dovoljno je da budes protiv Fuada :thumbup:
Zar nisam i protiv SDA tim glasom? Ne valja ti logika, drzi se prostih komentara o zenama, to ti jedino ide.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#44988 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Haj ba ezdea ovca zaobidji me
skoronikako

#44989 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Politička stranka: Čelik.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#44990 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Dzaba editujes
skoronikako

#44991 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Shvatio sam da jedna gospodja ne zasluzuje da je tako ja zovem jer joj je sin smijesan.
Nivelacija

#44992 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Al cuzna maltetira SDA preko 072spinfo :lol:

Sve za poziciju u gradskoj upravi :mrgreen:

I dzenazu koristi za promociju sefa :)
Tempo
ZeModerator

#44993 Re: Zeničani

Post by Tempo »

skoronikako wrote: 21/08/2020 14:58 za njeg

orahovica? lokvine? pojske? jezera? tišina? pehare?
Tempo
ZeModerator

#44994 Re: Zeničani

Post by Tempo »

notsure wrote: 21/08/2020 13:41
jasko_ba wrote: 21/08/2020 13:35
_BataZiv_0809 wrote: 21/08/2020 12:53 Ne glasam za ezdea ali kad vidim ostale....
Glasao bih ja za Nasu stranku, ali pederi... :izet:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sanja-r ... /200821044

Samo ne kontam zašto se SDP-u gadi Boris jer je bivši SDPovac, a ne gadi Fudo jer je bivši SDAovac?
pa bar je to logicno. ovaj bivsi je valjda izdajnik, a ovaj drugi bivsi je valjda dosao tobe.
avenija

#44995 Re: Zeničani

Post by avenija »

Tempo wrote: 21/08/2020 17:01

Osredak? Pepelari? Gladovići? Vukotići?
Tempo
ZeModerator

#44996 Re: Zeničani

Post by Tempo »

avenija wrote: 21/08/2020 17:09
Tempo wrote: 21/08/2020 17:01

Osredak? Pepelari? Gladovići? Vukotići?
a?
belfy

#44997 Re: Zeničani

Post by belfy »

@Nivelacija, da, ali to je duga prica. u sportu me srece nije posluzila.

ja sam od malih nogu poceo sa gimnastikom i taman kada sam preko lokalnih dospio do regionalnih takmicenja poceo je rat, a odmah i prestanak rada Gimnastickog kluba Partizan. tokom rata sam se bio u skolskim takmicarskim kosarkaskim i odbojkaskim klubovima nekih dvije godine tokom kojih se dosta mojih prijatelja i prijateljica (sto skolskih, sto iz zgrade) zainteresovalo za streljastvo, pa sam onda osnovao nas streljacki skolski tim.

tu smo se zaista timski druzili i podrzavali jedni druge i napredovali smo brzo. tako nekih skoro dvije godine. do prvog takmicenja. tada sam ja, kao kapiten odabrao tim koji ce da ucestvuje u takmicenju i bio jako sretan sto cemo se napokon i takmicarski okusati. prije takmicenja se svi timovi postroje u linijama pred komisijom sa kapitenom na prvom mjestu gdje se vrsi prozivka. tokom prozivke se, takodjer, za ucesce dijele kuponi za rucak (grah iz Kasarne). pri prozivanju moje ekipe mene komisija zove do stola i pokazuju mi momka koji mora da nastupa za nas tim i da ja proberem sa kim iz tima da ga zamijenim. valjda je bio je sin nekog muda. ja u trenutku zbunjen. tim su mi prijatelji, komsije i skolske kolege... u polubunilu kazem da odoh pitati tim. kazem im sta su mi rekli u komisiji i tu nastaje muk, blijedi pogledi i teska atmosfera. tu ja kazem da cu ja odustati. svi gledaju i sute jos vise zbunjeni. odem do stola i kazem da on moze nastupiti umjesto mene... komisija to odmah prihvati i oglasi izmjenu. ja sheban, ostajem da cekam rezultate takmicenja. zavrsimo drugi, a neko iz tima derletu ukrade kupon za rucak i proslijede ga meni...

jedna od onih mladjih koja je nastavila dalje sa streljastvom je moja prijateljica i komsinica sa istog sprata Sanja Sinanovic koja je postigla odlicne rezultate poslije.

nakon rata sam trazio koji sport da treniram, ali izbora nije bilo mnogo. bili su kickbokseri u Blatusi, bokseri kod Fiseka, karatisti i tekvandoisti kod skracenih tola. ja sam zaista bio zeljan sporta u to doba. tokom cijelog ratnog perioda sam svakodnevno sam vjezbao i jedva cekao da ponovo pocnem nesto da treniram. obzirom na izbor u to doba sam poceo ozbiljno da razmisljam o boksu, jer je (meni u to doba) izgledao najozbiljnije. tu ideju iznesem svom ocuhu koji se prije bavio boksom i on me saslusa i pedagoski odgovori jednom recenicom. mislim da je nikada necu zaboraviti. rekao je: "to je sport u kojem uvijek samo gubis. ti njega udaris 100 puta u glavu, a on tebe 90 i ti si, kao, pobijedio..."

ja se, ipak, nisam pokolebao na prvu, nego razmislio i skontao da mi je to najbolje u trenutacnom trenutku. tada cak i najboljeg prijatelja nagovorim da odemo zajedno da se prijavimo. tada su oni imali neke termine u sali skole Vladimir Nazor i mi sutradan odemo tamo. zapucamo do sale i udjemo unutra i vidimo djevojku u kimonu koja grana rukama i nogama, a sa druge strane mnostvo djece koji to ponavljaju i skontamo da smo zalutali na karate. sjednemo, sacekamo kraj treninga i pitamo je kada je boks. ona nam odgovori da su oni odnedavno poceli da treniraju negdje drugo, ali ne zna gdje. pomalo razocarani se vracamo kuci.

tada se desi nesto neocekivano. moj najbolji prijatelj mi spomene da je vidio plakat da judo klub prima clanove. ja ga pitam gdje i sta je to, on me odvede do Oriolika na kojem je isti bio zaljepljen. gledamo sliku i komentarisemo sta bi li to moglo biti. na dnu stranice pise da se moze prijaviti u zgradi SIZ-a dva dana u sedmici (zaboravio sam kojim danima) i da je godisnja clanarina 5 KM. par dana poslije odemo da se prijavimo, uplatimo clanarinu i dobijemo zeleni karton sa datumom uplate i pecatom. rekose da se trenira u sali Masinskog fakulteta.

kada smo krenuli da treniramo dosli smo u trenerkama i takvo stanje je dugo trajalo. ko je imao novca i mogucnosti da kupi barem gornji dio kimona bio je spasen svih poderanih trenerki i majica... kimona ne samo da su bila skupa za tadasnje uslove, nego i poprilicno nedostupna. kupovali smo jedni od drugih, pa cesto ni velicina nije odgovarala, ali eto, barem ne deres vise odjecu rafalno... nakon godina treniranja doslo je i do ozbiljnijih takmicenja i ja se tu proguram do drzavnog nivoa u svojoj kategoriji. tako redom dodje i do tog takmicenja u Sarajevu gdje se odlucivalo ko ide u Judo reprezentaciju BiH. poznati Crnogorac vlada u Judo savezu, kao i Judo klubu Sarajevo. elem, tesko je prepricati nekome ko ne poznaje sam sport i pravila judo -a sta se tu desavalo, ali meni se ponistavaju poeni kaznama, a drzanje u parteru (u kojem sam bio zaista dobar) se broji sporije... no, i nakon svega toga zavrsavamo sa istim brojem bodova. tada se sudije sastanu, malo protabirise i njemu dodijelise drugo mjesto, a meni trece na tom drzavnom takmicenju. on ode u reprezentaciju, a ja se ohladih i od toga i odoh u Tuzlu da studiram. no, zelja u meni je jos gorila i nakon nekog vremena sam pokusao da nastavim trenirati judo tamo dok studiram, ali Tuzla tada nije imala judo klub...

nakon toga, dosta godina rekreativno, a vec dugo godina ni to... et', onako ukratko...
Last edited by belfy on 21/08/2020 17:30, edited 1 time in total.
belfy

#44998 Re: Zeničani

Post by belfy »

dupli
Tempo
ZeModerator

#44999 Re: Zeničani

Post by Tempo »

belfy wrote: 21/08/2020 17:26 Sanja Sinanovic
znamo sanju i sestru joj, vanju.
belfy

#45000 Re: Zeničani