MorningStar wrote: ↑20/08/2020 20:26
Pa ja , glupana je desetine miliona jbg... sreca ovi pro-dem su pametni.
Approximately 1 in 8 billionaires on the 2018 ranking of the Forbes 400 wealthiest people in America was a college dropout, Business Insider previously reported.
Some of the wealthiest people in the world dropped out of college to focus on growing their companies, while others made their fortunes long after leaving school.
Oracle founder Larry Ellison dropped out of college twice.
Kakvi glupani jbm misa - priznajem evo i ja sam prilicno glup nisam znao da
obrazovanje = inteligencija
Niti se ovo podebljano moze zakljuciti iz mog posta, ako znas citati sa razumijevanjem. Ali da postoji znacajna korelacija, da, prilicno sam siguran, sto uostalom i pokazuje podatak koji si postavio, jer su 7 od 8 visoko obrazovani. Inace, s obzirom da je prica bila u kontekstu glasacke populacije, relevantnija bi ti statistika bila da nam pokazes koliko college dropout-a su milijarderi ili uspjesni ljudi a ne obrnuto, jer su college dropouts (ili non-college graduates opcenito) veca grupa od sacice milijardera. Mozda bi to znao da si vise pratio u skoli, ali onda vjerovatno ne bi ni imali ovu raspravu.
A druga stvar, ako si mozda pratio ranije upise, rekao sam vec da nisu svi glupi, da ima i ona druga grupa inteligentnih zmija koji bi prodali i rodjenu mater za rast berzovnog indeksa, koji su itekako svjesni Trumpove gluposti i ogranicenosti, ali ga tolerisu jer je korisna budala i beskrajno korumpiran.
madner wrote: ↑21/08/2020 08:52
Ljevica je takodje odlucila da ima problem sa naukom, naucnim metodom i naucnicima. Logika je izum bjelog covjeka da drzi dole manjine.
Prilicno sam siguran da ima i znacajna skupina hippie ljevicara i idiota koji smatraju da se korona moze lijeciti esencijalnim uljima, ili da ih Bill Gates zeli cipovati, ali kljucna je razlika da takve ne kandiduju za poziciju predsjednika, ili pak za bilo kakvu relevantnu poziciju, sto dovoljno govori o tome da je to jedna prilicno marginalna skupina. S druge strane, desnicari su postavili za predsjednika covjeka koji zeli ispitati ubrizgavanje varikine u ljudski organizam.