Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

last mohicans

#26 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by last mohicans »

Dope_Man wrote: 06/08/2020 22:33
ucenik1234 wrote: 06/08/2020 12:37 Interesuje me gdje ima u okolini Sa natkriveno mjesto za rostilj slicno onim sadrvanima?
Javorov dol na Bjelasnici, zatim gore kod doma Lutrije, malo.iza Dejcica, isto ima natkrivenih sadrvana cini mi se.

Ako ti nije daleko, kod Olova ima Zeleni vir.

Na svim ovim se naravno placa, ali cijena je nekih 20-30 za sadrvan tako da nisu nikakve pare.
Javorov do je dobar, imaš neku intimu, za razliku od Brusa. Nekako mi je na cesti i puno je veca cirkulacija ljudi. Otvorili su Turci na Grdonju, u onom parku prije špicaste i caffea 105 motorizivane. Mislim da je tu dzaba, ako se nije sta promijenilo. Nekad 2000tih je bilo par kućica na Borijama, bas lijepa lokacija, često odem, ali je stoka i to uspijela razvaliti. Prije Dejčića imaju dvije extra lokacije, ali nema natkrivenih šadrvana i našoj stoki generalno treba više edukacije o okolišu, ja pored svog smeca, nosim i tuđe. Nekad smo na nivou pračovjeka po pitanju okoliša.
Dope_Man

#27 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by Dope_Man »

To svakako.. Znam dobro kako to izgleda gore na onim livadama prije Dejcica, oko Rimskog itd.. Gdje god je besplatno i marva se skuplja.

Cast izuzecima, al 90% su primitivna stoka kojoj je najveci moguci doseg da baci gdje mu je najblize, a da njemu ne stoji na putu.
van Basten

#28 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by van Basten »

Ima i na Ravnoj planini, gore uz jezera, ako to nije vec predaleko
Melo15

#29 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by Melo15 »

Ispod Husremovca poslije Dejcica mislim da isto moze se rostiljati
ledeni_caj

#30 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by ledeni_caj »

Jel nekom mrsko da taj Husremovac oznaci na mapi, ne mogu nikako a skontam gdje je. :kiss:
tovarish

#31 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by tovarish »

ucenik1234 wrote: 06/08/2020 12:37 Interesuje me gdje ima u okolini Sa natkriveno mjesto za rostilj slicno onim sadrvanima?
Imaš u Zoviku privatni posjed. Ljudi uz kuću na velikoj livadi napravili 10ak šadrvana i tu se može roštiljati. Cijene i detalje ne znam, mi dođemo na pitu i piće i da se dijete istrči. Inače, dolaze ljudi uglavnom sa djecom i vrlo česšto organizuju rođendane.

Okolo je zelenilo i stvarno je fino. Domaćini ljubazni i nisu skupi. Jedino što je blizu neka betonara, pa kad uključe mašine bude bučno.
zlajapravaraja

#32 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by zlajapravaraja »

Sve je to bezze ako nema hladnog potoka u blizini...
tovarish

#33 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by tovarish »

zlajapravaraja wrote: 11/08/2020 13:47 Sve je to bezze ako nema hladnog potoka u blizini...
Ima i to
high_volume

#34 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by high_volume »

ledeni_caj wrote: 09/08/2020 12:42 Jel nekom mrsko da taj Husremovac oznaci na mapi, ne mogu nikako a skontam gdje je. :kiss:
Iznad Pošte
Image
nepass1

#35 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by nepass1 »

tovarish wrote: 11/08/2020 13:35
Imaš u Zoviku privatni posjed. Ljudi uz kuću na velikoj livadi napravili 10ak šadrvana i tu se može roštiljati. Cijene i detalje ne znam, mi dođemo na pitu i piće i da se dijete istrči. Inače, dolaze ljudi uglavnom sa djecom i vrlo česšto organizuju rođendane.

Okolo je zelenilo i stvarno je fino. Domaćini ljubazni i nisu skupi. Jedino što je blizu neka betonara, pa kad uključe mašine bude bučno.
Haj ti to nama na karti obiljezi :D
tovarish

#36 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by tovarish »

nepass1 wrote: 12/08/2020 09:41
tovarish wrote: 11/08/2020 13:35

Haj ti to nama na karti obiljezi :D
Opisat ću.

Na putu za Mostar u Zoviku, skrenete lijevo za Lokve. Pređete most, nakon čega cesta zavija desno i onda se vozite nekih 150 metara i nailazite na mali mostić sa desne strane ( pazite kod skretanja, oštro se skreće). Čim pređete mostić vidjet ćete bijelu kuću nekih 50 metara dalje i to je to.

Dodatno upute:

Malo dalje od skretanja za to imanje prolazi se ispod kamenog željezničkog mosta, ako ste došli ispod njega, vraćajte se malo nazad.

Nakon što ste prošli onaj prvi most na ubrzo dolazi skretanje za betonirku, a nakon toga ide ovaj njihov mostić.

Adresa je donji zovik 53 ili 56.
saabsa

#37 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by saabsa »

Sve preporuke za ovo mjesto u Zoviku :thumbup:
nepass1

#38 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by nepass1 »

tovarish wrote: 12/08/2020 10:44
Opisat ću.

Na putu za Mostar u Zoviku, skrenete lijevo za Lokve. Pređete most, nakon čega cesta zavija desno i onda se vozite nekih 150 metara i nailazite na mali mostić sa desne strane ( pazite kod skretanja, oštro se skreće). Čim pređete mostić vidjet ćete bijelu kuću nekih 50 metara dalje i to je to.

Dodatno upute:

Malo dalje od skretanja za to imanje prolazi se ispod kamenog željezničkog mosta, ako ste došli ispod njega, vraćajte se malo nazad.

Nakon što ste prošli onaj prvi most na ubrzo dolazi skretanje za betonirku, a nakon toga ide ovaj njihov mostić.

Image
?
tovarish

#39 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by tovarish »

nepass1 wrote: 12/08/2020 11:09
tovarish wrote: 12/08/2020 10:44
Opisat ću.

Dodatno upute:

Image
?
Jeste
nepass1

#40 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by nepass1 »

Dam veceras zeni tvoje upute i kartu, da vidim hoce li ostati u granicama BiH :lol:
tovarish

#41 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by tovarish »

nepass1 wrote: 12/08/2020 11:55 Dam veceras zeni tvoje upute i kartu, da vidim hoce li ostati u granicama BiH :lol:
Ma nećete završiti izvan BiH, ali na Bjelašnici ili Igmanu, sasvim moguće. :lol:
sturm23

#42 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by sturm23 »

Pozdrav. Evo pročitao sam ove prijedloge, većinu sam posjetio i nećete pogriješiti gdje god da odete. Mene sada interesuje ima li gdje u blizini grada (max 50km radijus) da se fino raspali rostilj uz neki potočić, ali bez pretjerane graje, vriske i tako to?
Moj prijedlog (totalno nekomercijalan):
Iznad Kobilje Glave na putu prema Orahovom brijegu skrenete pored neizgrađenog kliničkog centra Betanija na livadu i nekih 300m livadom (ima neki put) dođete na čistinu odakle se pruža extra pogled na grad. Naravno, kupite sa sobom sve što donesete, to prirodi ne treba :)
Dope_Man

#43 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by Dope_Man »

sturm23 wrote: 21/08/2020 12:37 Pozdrav. Evo pročitao sam ove prijedloge, većinu sam posjetio i nećete pogriješiti gdje god da odete. Mene sada interesuje ima li gdje u blizini grada (max 50km radijus) da se fino raspali rostilj uz neki potočić, ali bez pretjerane graje, vriske i tako to?
Iznad Kobilje Glave na putu prema Orahovom brijegu skrenete pored neizgrađenog kliničkog centra Betanija na livadu i nekih 300m livadom (ima neki put) dođete na čistinu odakle se pruža extra pogled na grad. Naravno, kupite sa sobom sve što donesete, to prirodi ne treba :)
Ima i u Vogosci, krene se uz potok, nije daleko. JP Sarajevosume je valjda vlasnik placa i ima 5-6 sadrvana na ogradjenoj livadi, sa prosirenjem za parking pored ulice (asfalt). Tako da je sve prilicno uredjeno za nas standard, i pored tece potocic.

Eh sad, potocic je 2-3 metra nize od livae, neces mu bas silaziti ako ne moras, i naravno bosnje su ga ukrasile na svoj nacin.

Lokacija: https://www.google.com/maps/@43.9167226 ... a=!3m1!1e3
van Basten

#44 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by van Basten »

Dope_Man wrote: 21/08/2020 12:59
sturm23 wrote: 21/08/2020 12:37 Pozdrav. Evo pročitao sam ove prijedloge, većinu sam posjetio i nećete pogriješiti gdje god da odete. Mene sada interesuje ima li gdje u blizini grada (max 50km radijus) da se fino raspali rostilj uz neki potočić, ali bez pretjerane graje, vriske i tako to?
Ima i u Vogosci, krene se uz potok, nije daleko. JP Sarajevosume je valjda vlasnik placa i ima 5-6 sadrvana na ogradjenoj livadi, sa prosirenjem za parking pored ulice (asfalt). Tako da je sve prilicno uredjeno za nas standard, i pored tece potocic.

Eh sad, potocic je 2-3 metra nize od livae, neces mu bas silaziti ako ne moras, i naravno bosnje su ga ukrasile na svoj nacin.

Lokacija: https://www.google.com/maps/@43.9167226 ... a=!3m1!1e3
A gdje hladiti pive ako ne sidjes na potok?
Dope_Man

#45 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by Dope_Man »

Kupis iz frizidera da ne moras hladiti :lol: :cuga:
high_volume

#46 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by high_volume »

proud wrote: 20/06/2011 11:26 Nešto mi se uvrtio roštilj ovih dana u glavu pa kontam gdje bi se moglo ispalit van grada. Čini mi se na Igmanu da nije loše, doduše nisam odavno bio a ne znam ni kako sa eko policijom, jel dozvoljeno/nije, zna li ko?
Nek se prepoznaju primitivci na Prečkom polju, juče...

Image
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#47 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by suad-sarajevo »

Smije li se negdje u Javorovom dolu raspaliti roštilj? Imam namjeru obići danas tu lokaciju a ne bih da gladujem. :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#48 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by konektovan »

suad-sarajevo wrote: 30/08/2020 10:13 Smije li se negdje u Javorovom dolu raspaliti roštilj? Imam namjeru obići danas tu lokaciju a ne bih da gladujem. :D
Možes, imas cak naoravljene stolove sa mjestom za roštilj. Stolovi se krecu od 10 KM pa do 60 KM, zavisno od kapaciteta..
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#49 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by suad-sarajevo »

Hvala za info. Inače, danas sam nedjelju proveo na Velikom polju i prelijepo je. Ljudi sa porodicama, na stotine, možda i više. No, zaista ne mogu da shvatim nemar kantonalnih vlasti da i nakon 25 godina završetka rata nisu u stanju obezbijediti neki WC, česme sa vodom a o ostalim pratećim sadržajima neću ni da govorim. Sramota. Neka se stavi 5 KM ulaz, nije problem ali daj neka se obezbijedi neki minimum minimuma. Otišli smo bar 2 sata ranije kući jer nećemo da vršimo nuždu u šumi ko divljaci.

Samo znamo da kukamo i prosimo od svijeta. Najveći smo dušmani sami sebi.
Haris.ba

#50 Re: Mjesta za roštiljanje oko Sarajeva???

Post by Haris.ba »

Od rimskih iskopina banja na Ilidzi nekih 5 minuta hoda redovno komsija ujutro izlazi iz svog stana u obliznje siblje i sere. Tako da ....

A zar nije hotel zavrsen na Igmanu na Velikom polju? Tamo se proseta, malo kafica, obavi nuzda i nazad.

Imaju Dvorista (mislim da se zovu Ribnjak Dvorista, ili je ribnjak pored tog placa, uglavnom na kraju je puta) na Bjelasnici. Platis ulaz, imaju klupe, sadrvani, potok, setnja u sumi do izvora, pokosen proplanak, rostilj uz potok u hladu. Ima malo makadama, ali nista strasno. Vjerovatno nema guzve kako nema Arapa.
Post Reply