Davno sam probavao Super Netflix, nakratko, pa se i ne sjećam tačno postupka ali ne bi trebao biti komplikovan, međutim ima dosta jednostavna metoda učitavanja titla u Netflix na računaru i na sljedeći način (ako bude radilo Super Netflix ekstenzija ti onda i ne treba):Mustang1 wrote: ↑08/06/2020 11:45Kako ovo? Skinuo sam ekstenziju i sta sad? Gdje smjestiti prijevod? I nema mi ikone za cast kada gledam netflix na laptopuMeanMachine wrote: ↑21/04/2020 18:43 Kao što je neko već pomenuo: na Netflix se može nabaciti bilo koji prevod koji imate uz napomenu da se mora koristiti odgovarajuća ekstenzija za Chrome / Chromium bazirane browsere (npr. MS Edge) koja se zove Super Netflix, te file titla mora biti u DFXP formatu koji Netflix prepoznaje (postoje online konvertori koji standardne formate titlova prebacuju u DFXP u 2-3 sekunde.
Ovo je limitirano na računare, ali svakako postoji opcija casta na TV i problem riješen - ovo provjereno radi odlično, s tim da je uglavnom sve gledam bez titlova ili max. sa engleskim titlovima pa ovu metodu i ne koristim.![]()
1. Pronađeš na netu prevod koji ti treba (u bilo kojem standardnom formatu, obično .srt);
2. Odeš na stranicu https://subflicks.com/, uploaduješ pripremljeni prevod i klikneš na download (na ovaj način konvertuješ .srt file u format koji Netflix prepoznaje (.dfxp)
3. Na kraju pokreneš na Netflixu sadržaj koji žečiš gledati, pritisneš kombinaciju tipki "Ctrl + Alt + Shift + T" nakon čega se otvori klasični file explorer prozor gdje odabereš ranije pripremljeni .dfxp file i klikneš na open; sada bi u subtitle meniju Netflixa trebao imati i ovaj prevod za odabir.
Što se tiče cast-a ima više opcija, a ako misliš stream-ati 4K isl. sadržaje mislim da je direktna veza HDMI kablom i najbolja opcija, ali svakako ne i jedina za neki generalni stream.