Netflix proradio u BiH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MeanMachine

#326 Re: Netflix proradio u BiH

Post by MeanMachine »

Mustang1 wrote: 08/06/2020 11:45
MeanMachine wrote: 21/04/2020 18:43 Kao što je neko već pomenuo: na Netflix se može nabaciti bilo koji prevod koji imate uz napomenu da se mora koristiti odgovarajuća ekstenzija za Chrome / Chromium bazirane browsere (npr. MS Edge) koja se zove Super Netflix, te file titla mora biti u DFXP formatu koji Netflix prepoznaje (postoje online konvertori koji standardne formate titlova prebacuju u DFXP u 2-3 sekunde.

Ovo je limitirano na računare, ali svakako postoji opcija casta na TV i problem riješen - ovo provjereno radi odlično, s tim da je uglavnom sve gledam bez titlova ili max. sa engleskim titlovima pa ovu metodu i ne koristim.
Kako ovo? Skinuo sam ekstenziju i sta sad? Gdje smjestiti prijevod? I nema mi ikone za cast kada gledam netflix na laptopu :D
Davno sam probavao Super Netflix, nakratko, pa se i ne sjećam tačno postupka ali ne bi trebao biti komplikovan, međutim ima dosta jednostavna metoda učitavanja titla u Netflix na računaru i na sljedeći način (ako bude radilo Super Netflix ekstenzija ti onda i ne treba):

1. Pronađeš na netu prevod koji ti treba (u bilo kojem standardnom formatu, obično .srt);
2. Odeš na stranicu https://subflicks.com/, uploaduješ pripremljeni prevod i klikneš na download (na ovaj način konvertuješ .srt file u format koji Netflix prepoznaje (.dfxp)
3. Na kraju pokreneš na Netflixu sadržaj koji žečiš gledati, pritisneš kombinaciju tipki "Ctrl + Alt + Shift + T" nakon čega se otvori klasični file explorer prozor gdje odabereš ranije pripremljeni .dfxp file i klikneš na open; sada bi u subtitle meniju Netflixa trebao imati i ovaj prevod za odabir.

Što se tiče cast-a ima više opcija, a ako misliš stream-ati 4K isl. sadržaje mislim da je direktna veza HDMI kablom i najbolja opcija, ali svakako ne i jedina za neki generalni stream.
Zorge

#327 Re: Netflix proradio u BiH

Post by Zorge »

Kakav je kod vas bitrate na netfliksu, kodm mene 1080p ide na 5.5. Mbit
zikmu

#328 Re: Netflix proradio u BiH

Post by zikmu »

Da li je do mene ili su ubacili dodatnog sadržaja sa HR prevodom zadnjih dana?
PlusSA

#329 Re: Netflix proradio u BiH

Post by PlusSA »

Naslovi s hrvatskim titlovima: 48 naslova

Nije loše proširiju hr prevod :thumbup:
Hercegoviina

#330 Re: Netflix proradio u BiH

Post by Hercegoviina »

PlusSA wrote: 21/07/2020 23:12 Naslovi s hrvatskim titlovima: 48 naslova

Nije loše proširiju hr prevod :thumbup:
koji su
zikmu

#331 Re: Netflix proradio u BiH

Post by zikmu »

Možeš kucati na Netflixu u pretragu: Croatian

Ili pogledati ovdje...
https://hrflix.eu/lokalizirano-novo
typeOnegative

#332 Re: Netflix proradio u BiH

Post by typeOnegative »

Bit ce navodno sva netflixova produkcija prevedena na hr ( filmovi i serije )
gold'n'brown

#333 Re: Netflix proradio u BiH

Post by gold'n'brown »

Da hoce djecije sadrzaje sinhronizovati, za mene je sasvim dovoljan engleski titl.
dzenanalic22

#334 Re: Netflix proradio u BiH

Post by dzenanalic22 »

gold'n'brown wrote: 22/07/2020 14:09 Da hoce djecije sadrzaje sinhronizovati, za mene je sasvim dovoljan engleski titl.
Izgleda da će početi sinkronizirati dječji sadržaj s obzirom da su potpisali ugovor sa dvije kompanije za sinkronizaciju iz Hrvatske. A već su tri dječja sadržaja dostupna na hrvatskom (Hotel Transilvanija 3, Abby, Gormiti), a ukupan broj prevedenog sadržaja je 64 i svakim danom se povećava.
PlusSA

#335 Re: Netflix proradio u BiH

Post by PlusSA »

Naslovi s hrvatskim titlovima: 82 naslova

Bome taman na jesen ide aktivacija :mrgreen:
fusion_ba

#336 Re: Netflix proradio u BiH

Post by fusion_ba »

Uz to se mogu dodati i naslovi koji imaju srpske ćirilične i latinične titlove a nemaju hrvatske, mada je mali broj takvih. Uglavnom se uporedo titluje na hrvatski i srpski.

Btw iako nije tema, jedino Amazon Prime Video ima par naslova titlovanih na bosanski.
Qler

#337 Re: Netflix proradio u BiH

Post by Qler »

Mene to nervira sto nema naseg nigdje.. i onda mi mala po kuci prica obitelj i slicno... Ima li iko u ovoj drzavi da se malo potrudi oko toga. i jeste off topic ali generalno obrazovni program nam je zakurac...
fusion_ba

#338 Re: Netflix proradio u BiH

Post by fusion_ba »

Malo tržište i ne žele da ulažu u njega. Generalno se bosanski i srpska ijekavica jedino mogu vidjeti na bh. TV kanalima. Na internet servisima je ili hrvatski ili srpska ekavica.
eltroxin

#339 Re: Netflix proradio u BiH

Post by eltroxin »

Moze se netflix legalno! imati za ca. 4 marone mjesecno.
6,5 hd i oko 9,5 uhd. Ako nije vec bilo na temi, da vam napisem kako?
fusion_ba

#340 Re: Netflix proradio u BiH

Post by fusion_ba »

Naravno da moze preko preprodavaca. Dobra stvar ako sam koristis Netflix.
Ali ako imas 3-4 osobe s kojima mozes podijeliti racun to je i bolje nego zezati se oko ovoga sa kupovinom preko nekih sajtova.
typeOnegative

#341 Re: Netflix proradio u BiH

Post by typeOnegative »

eltroxin wrote: 20/08/2020 18:36 Moze se netflix legalno! imati za ca. 4 marone mjesecno.
6,5 hd i oko 9,5 uhd. Ako nije vec bilo na temi, da vam napisem kako?
Imao sam uhd paket za 5 km s eBay (korporativni accounti), ali to više nije opcija jer ne radi na smart TV aplikaciji.
fusion_ba

#342 Re: Netflix proradio u BiH

Post by fusion_ba »

Ja sam probao preko jednog sajta koji se bavi prodajom naloga za Netflix, Spotify itd (ne znam je li dozvoljeno objaviti link).
Dobijes mail adresu i sifru s kojom se prijavljujes. Nema mijenjanja lozinke ni pravljenja profila.
Radi na smart tv, ali sam u tih mjesec dana svakih par dana morao traziti reset (novi mail i lozinku) jer se cesto ne mogu prijaviti (neko promijeni lozinku ili sta vec), a mi je iskakala i poruka da se koristi na previse uredjaja itd... Onda odlucio uzeti Premium sa jos 3 ljudi i bez problema gledam. Imam svoj profil i miran sam.

S druge strane, na istom sajtu sam prije pola godine uzeo mjesec dana Disney+ . Radi i dan danas nakon pola godine. :D
typeOnegative

#343 Re: Netflix proradio u BiH

Post by typeOnegative »

Ovdje je moglo sve , od promjene email adrese i password-a do pravljenja profila .Uzeo nekoliko puta , radilo sve uredno i odjednom truba . Covjek mi da novi acc , radio dan i opet prestao .Onda me pitao preko čega gledam i reče da netflix blokira MAC adrese smart televizora i vratio mi pare. Na svim ostalim uređajima radi uredno ( telefoni . kompjuteri / laptopi . android boxovi ),ali smart TV ne jbg . Sad trenutno furam trial , kad istekne morat cu i ja se snac pa da s nekim podijelim troskove :)
eltroxin

#344 Re: Netflix proradio u BiH

Post by eltroxin »

Ovako:
Ovo je sve legalno, i sve ide preko netflix stranice.
Cijene netflixa su razlicite u raznim zemljama. Trenutno su najjeftinije u Turskoj, Argentini, Indiji...
Da bi se registrovali na stranici neke od zemalja, treba vam VPN.

Buduci da vam VPN treba samo dok se registrujete, mozete koristiti bilo koji besplatni vpn.
Na primjer okayfreedom, ne treba vam ni registracija i imate besplatno 2 gb prometa free, vise nego dovoljno da izvrsite registraciju na netflixu.
Startajte program, kao zemlju izaberite Tursku i pricekajte da se povezete. Ako imate probleme sa povezivanjem, privremeno ukinete firewall. Kada ste povezani startajte browser idite na netflix stranicu i registrujete account (eventualno stavite drugu email adresu od one koje ste prije koristili na netflixu) i izaberite pretplatu. Cijene bi trebale biti u lirama.
Ako slucajno nisu, probajte restartovati browser.

Kada dodete do placanja, imate dvije opcije. Kartica ili gift code.
S nekim karticama mozete platiti, ali vecina ima problema jer traze da imas turski broj telefona za potvrdu.

Odete na Durmaplay.com i kupite voucher za netflix. Kada placate s karticom, u toku procesa vam trazi broj telefona da bi vam poslali kodu. S ljeve strane izaberite zastavu zemlje u kojoj se nalazite i kucajte svoj broj. U kratkom roku dobijete digitalnu kodu ili kode s kojima onda na netflix stranici uplatite pretplatu preko gift code. Poslije mozete u accountu ubacivati gift code koje kupite na ovoj stranici. Kada sve zavrsite, izgasite vpn, restartujte browser i to je to. Na bilo kom uredaju se normalno logujete i to je to!

Za durmaplay vam ne treba VPN, i mozete koristiti prevod buduci da je stranica na turskom.

Isto moze i za spotify, na primjer u Indiji je primium account 119 rupija, sto je oko 2,6 marki.
Tamo mozete platiti karticom normalno...

I to bi bilo to
Revolucionar ★

#345 Re: Netflix proradio u BiH

Post by Revolucionar ★ »

eltroxin wrote: 20/08/2020 19:51 Ovako:
Cijene netflixa su razlicite u raznim zemljama. Trenutno su najjeftinije u Turskoj, Argentini, Indiji...

Buduci da vam VPN treba samo dok se registrujete, mozete koristiti bilo koji besplatni vpn.
Na primjer okayfreedom, ne treba vam ni registracija i imate besplatno 2 gb prometa free, vise nego dovoljno da izvrsite registraciju na netflixu.
Startajte program, kao zemlju izaberite Tursku i pricekajte da se povezete. Ako imate probleme sa povezivanjem, privremeno ukinete firewall. Kada ste povezani startajte browser idite na netflix stranicu i registrujete account (eventualno stavite drugu email adresu od one koje ste prije koristili na netflixu) i izaberite pretplatu. Cijene bi trebale biti u lirama.

S nekim karticama mozete platiti, ali vecina ima problema jer traze da imas turski broj telefona za potvrdu.

Odete na Durmaplay.com i kupite voucher za netflix. Kada placate s karticom, u toku procesa vam trazi broj telefona da bi vam poslali kodu. S ljeve strane izaberite zastavu zemlje u kojoj se nalazite i kucajte svoj broj. U kratkom roku dobijete digitalnu kodu ili kode s kojima onda na netflix stranici uplatite pretplatu preko gift code. Poslije mozete u accountu ubacivati gift code koje kupite na ovoj stranici. Kada sve zavrsite, izgasite vpn, restartujte browser i to je to. Na bilo kom uredaju se normalno logujete i to je to!

Za durmaplay vam ne treba VPN, i mozete koristiti prevod buduci da je stranica na turskom.

Isto moze i za spotify, na primjer u Indiji je primium account 119 rupija, sto je oko 2,6 marki.

I to bi bilo to
Ima li ko da potvrdi ovu rabotu hahah. Koliko je trenutno kod nas, jel ostalo 16 KM? Imao sam prije godinu nalog, ali dosadilo mi placat pored brace ***Bay hahah
MeanMachine

#346 Re: Netflix proradio u BiH

Post by MeanMachine »

Revolucionar ★ wrote: 20/08/2020 20:00

I to bi bilo to
Ima li ko da potvrdi ovu rabotu hahah. Koliko je trenutno kod nas, jel ostalo 16 KM? Imao sam prije godinu nalog, ali dosadilo mi placat pored brace ***Bay hahah
Meni ovo izgleda sasvim OK što se tiče postupka, tj.nije komplikovano i čovjek je detaljno opisao tako da tu nema neke velike filozofije. Da li je ovo regularno ne znam - nisam baš relevantan da to komentarišem. Trenutno je definitivno najlakša metoda dogovoriti se sa 3 osobe i zajedno plaćati premium za 11,99 EUR - istovremeno gledanje na max.4 uređaja, UHD rezolucija gdje je dostupna. To po osobi izađe oko 3 EUR što je i više nego dobra cijena za sav sadržaj koji se dobije.
Last edited by MeanMachine on 20/08/2020 20:23, edited 1 time in total.
eltroxin

#347 Re: Netflix proradio u BiH

Post by eltroxin »

Revolucionar ★ wrote: 20/08/2020 20:00

I to bi bilo to
Ima ja :D
Radi bez ikakvih problema, sve legalno. Uzeo hd pretplatu, prvi mjesec dobio besplatno uhd.
Radi na tv-u, tabletu, shieldu....
diablobih

#348 Re: Netflix proradio u BiH

Post by diablobih »

Kakvi, normalno da je jeftinije u turskoj, nema pola sadrzaja.
fusion_ba

#349 Re: Netflix proradio u BiH

Post by fusion_ba »

diablobih wrote: 21/08/2020 02:39 Kakvi, normalno da je jeftinije u turskoj, nema pola sadrzaja.
Pa kupis za Tursku preko VPN ali gledas u BiH. Bice ti prikazana ponuda za BiH, ne za Tursku.
PlusSA

#350 Re: Netflix proradio u BiH

Post by PlusSA »

150 sadržaja ima prijevod na HR :D

Vrh, nema zime sa Netflixom :thumbup:
Post Reply