Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#102126 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

sve na kvadrat wrote: 18/08/2020 20:03
Benq wrote: 18/08/2020 19:55
sve na kvadrat wrote: 18/08/2020 19:50 Ostavio stari naravno 😂😂
Pretpostavio sam iz tvoje price, zato pitam.. Nemoj vikat na ljude iz call centra nisu oni nista krivi, oni se javljaju i prave naloge, a sta se na terenu radi to je druga stvar i oni nemaju uticaja na to. Ugasi resiver iz struje, iskopcaj sve iz njega osim coax-a, spoji HDMI kabal, ukljuci ga u struju, ako i dalje nema slike, onda trazi zamjenu resivera jer je tom neispravan HDMI izlaz.
Ma pravi me budalom da je resiver 100% ispravan, danas se ispostavilo da nije. Kako je mogao biti u to siguran. Otkako se to desilo niko ne gledam tv. Trazit cu da mi se racun za to vrijeme koliko nemam kablovske umanji...
Zdravo @"sve na kvadrat",
Rado ćemo sve provjeriti. Potrebni su nam Vaši podaci. Žao nam je ukoliko je došlo do propusta, sigurni smo da će biti riješeno.
kakaljin

#102127 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

kakaljin wrote: 17/08/2020 13:48
Telemach wrote: 16/08/2020 18:25
kakaljin wrote: 15/08/2020 22:52 Poštovani @Telemach

Jos se nije rijesio moj problem u pregledu racuna od 3. mjeseca. Racune sam platio a kod vas jos uvijek stoji da ih nisam platio.

Pa vas jos jednom molim da ispravite tu gresku jer ne zelim da stoji netacna informacija na mojtelemach portalu.
Zdravo @kakaljin.
Zahvaljujemo se na razumijevanju. Provjeriti ćemo. Hvala Vam što koristite naše usluge.
Postovani,

jos nije rijesen problem
@Telemach

Kod mene jos nije rijesen problem.

Kako ste uspjeli da rijesite racun za 3. mjesec a ostale niste. :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Molim da i ostale racune rijesite kao sto ste i ovaj. Kako ovako dijelimicno rijesavate
Dr_Proka

#102128 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

Postoji li mogućnost da nam i arena esport bude ubačen?
crnivrag

#102129 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Dr_Proka wrote: 18/08/2020 21:21 Postoji li mogućnost da nam i arena esport bude ubačen?
Prijedlog za nove kanale možeš poslati na e-mail adresu: [email protected]
Last edited by crnivrag on 18/08/2020 21:35, edited 2 times in total.
Dr_Proka

#102130 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

Oni očito vode rat jer još jedan kanal ima sa tim imenom united grupe. Naši htjeli to ili ne moraju prenositi i arenu sport.
Telemach

#102131 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakaljin wrote: 18/08/2020 20:45
Telemach wrote: 16/08/2020 18:25

Zdravo @kakaljin.
Zahvaljujemo se na razumijevanju. Provjeriti ćemo. Hvala Vam što koristite naše usluge.
Postovani,

jos nije rijesen problem
@Telemach

Kako ste uspjeli da rijesite racun za 3. mjesec a ostale niste. :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Molim da i ostale racune rijesite kao sto ste i ovaj. Kako ovako dijelimicno rijesavate
Zdravo @kakaljin,
Zamoliti ćemo Vas da nam pišete u pp kada je provjera Vašh uplata u pitanju, pružiti ćemo Vam sve potrebne informacije.
Ranije smo pominjali da trenutno stanje računa možete vidjeti u opciji "računi" odmah na početnoj stranici. Prikazano stanje u tabu "moje uplate" nije validno i trenutno je tako za sve korisnike.
Tesla Edison

#102132 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

WiFi 802.11 ac - 80 MHz:

Image
Image
Image

Paket: EON Premium

@Telemach Mislim da imate podatke, ako ipak treba, javite.

EDIT: Evo popravilo se, ne treba ništa ipak :)
kakotakonikako

#102133 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

Telemach wrote: 19/08/2020 09:36

Postovani,

jos nije rijesen problem
@Telemach

Zdravo @kakaljin,
Zamoliti ćemo Vas da nam pišete u pp kada je provjera Vašh uplata u pitanju, pružiti ćemo Vam sve potrebne informacije.
Ranije smo pominjali da trenutno stanje računa možete vidjeti u opciji "računi" odmah na početnoj stranici. Prikazano stanje u tabu "moje uplate" nije validno i trenutno je tako za sve korisnike.
:-)
Nadati se da ce te ove pogreske nekada ispraviti.
Sada ova informacija od Telemach dodatno je zakomplicirala stvar.
Pisao sam da je jedini ispravan podatak kod mene u Tabu - Moje uplate a netacan u Tabu - Pregled racuna. Uplatio prije 5 dana elektronski i uplata prikazana u Tabu - Moje uplate ( nadam se da je ipak to validno ) a netacna u Tabu - Pregled racuna.
Meni kao informaticaru je cudno da u istoj Bazi imaju i tacan i netacan ( ISTI ) podatak. Ocito je da to nije povezano automatski, nego se unosi dvaput ( drugi put se zaboravi ).
Podhitno, firma Telemach koja je jedna od vodecih u ovoj oblasti MORA zbog sebe ispraviti ocit propust. Zaista, ruzno djeluje.
Ponovicu, trazeno je da dadnem podatke, ALI TIME NECE ISPRAVITI OCIT PROPUST I GRESKU OSTALIM KORISNICIMA.

Sretan i uspjesan rad Telemachu, ciji sam dugogodisnji korisnik i REDOVAN platisa.

Pozdrav !!!
Benq

#102134 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakotakonikako wrote: 19/08/2020 10:21 Sada ova informacija od Telemach dodatno je zakomplicirala stvar.
Pisao sam da je jedini ispravan podatak kod mene u Tabu - Moje uplate
Mislim da je u pitanju nesporazum i da su se pogresno izrazili. Podaci pod "moje uplate" su ispravni i azuriraju se uredno kao i "Trenutno stanje".
semirsar

#102135 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

ja to gledam 'vako... u tabu pregled racuna ima pdf sekcija i tujdi vrsis pregled racuna u pdf formatu, sekcija placeno je suvisna po meni.
u tabu moje uplate se nalazi kompletan historijat uplata, u mom slucaju do aprila 2018-te i to je jedino relevantno sto se tice portala.
za sve ostalo ima izvjestaj iz banke o uplati, svaki novi racun dje fino pise trenutno zaduzenje... i, to je to. :mrgreen:
da se sad trzam i nerviram zbog anamotamo nekog lika kojem puca prsluk sta neki forumasi misle sta i kako treba pisat po portalu... ma ne pada mi na pamet :-)
svojevremeno je na stranici jedne firme slican slucaj bio sa provjerom stanja racuna... nadosli ljudi sami od sebe i sredili :lol:
ne kontam toliku frustraciju s banalnim stvarima, niko nikog ne cima s dugovima kojih u biti ni nema :roll:
Benq

#102136 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

semirsar wrote: 19/08/2020 10:39 ja to gledam 'vako... u tabu pregled racuna ima pdf sekcija i tujdi vrsis pregled racuna u pdf formatu, sekcija placeno je suvisna po meni.
u tabu moje uplate se nalazi kompletan historijat uplata, u mom slucaju do aprila 2018-te i to je jedino relevantno sto se tice portala.
za sve ostalo ima izvjestaj iz banke o uplati, svaki novi racun dje fino pise trenutno zaduzenje... i, to je to. :mrgreen:
da se sad trzam i nerviram zbog anamotamo nekog lika kojem puca prsluk sta neki forumasi misle sta i kako treba pisat po portalu... ma ne pada mi na pamet :-)
svojevremeno je na stranici jedne firme slican slucaj bio sa provjerom stanja racuna... nadosli ljudi sami od sebe i sredili :lol:
ne kontam toliku frustraciju s banalnim stvarima, niko nikog ne cima s dugovima kojih u biti ni nema :roll:
O istim stvarima sam i ja pisao. Za mene licno je validno samo ono sto pise pod "moje uplate" i "Trenutno stanje", to se redovno azurira. Posto racune dobijam mailom, i tu pise da li se sve redovno placa. Takodje na mail dolazi i dokaz o uplati od WSPay kad platim racun online, tako da nema frke.
semirsar

#102137 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

cudi me brzina tog azuriranja, kod T-macha nakon dan-dva vec novo stanje, dok pojedine firme ne mjenjaju stanje racuna ni nakon heftu dana, ViK i Toplane recimo :mrgreen:
Benq

#102138 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Ko zna kakav sistem imaju, prije sam placao preko mobilnog bankarstva i Telemach racun bude proknjizen kroz 24h, dok npr ViK-u sa istim nacinom placanja treba bar 5-6 dana da proknjizi uplatu. Ovaj Telemach Online nacin placanja je sad mnogo jednostavniji, sve bude spremno, samo uneses broj kartice i kliknes na Plati, cim zavrsi taj proces koji traje 5-10 sekundi, odmah se stanje azurira i na portalu, nema cekanja.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#102139 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Hajd kad svi imaju neke cudne zahtjeve, da probam i ja.

Na kanalu N1 (koji je clan UG), dolazi do problema u snimku, odnosno vraćanju emisije Dan uzivo. Ranije kada se gledao sadrzaj emisija počne kako je i snimljena, a sada pri vraćanju snimka prvo ide N1 info, pa reklama, pa opet N1 info, pa onda DW, pa reklame, pa tek onda nakon premotavanja više od jednog sata sadržaja počinje dan uzivo, koji odmah opet prikazuje taj isti N1 info.

Moze li se nešto uraditi po ovom pitanju jer me smori svaki dan premotavanje?
kakotakonikako

#102140 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

Benq wrote: 19/08/2020 10:47
semirsar wrote: 19/08/2020 10:39 ja to gledam 'vako... u tabu pregled racuna ima pdf sekcija i tujdi vrsis pregled racuna u pdf formatu, sekcija placeno je suvisna po meni.
O istim stvarima sam i ja pisao. Za mene licno je validno samo ono sto pise pod "moje uplate" i "Trenutno stanje", to se redovno azurira. Posto racune dobijam mailom, i tu pise da li se sve redovno placa. Takodje na mail dolazi i dokaz o uplati od WSPay kad platim racun online, tako da nema frke.
Shvatite, vi koji pokusavate da "odbranite" ociti propust na zvanicnoj stranici https://mojtelemach.ba/bills/overview, da postoji i ljudi kojima nije svejedno kada vide GRESKU u prikazu podataka. ZASTO to jednostavno ne isprave ?????? Ili jednostavno ne umiju ( sto hocu da vjerujem da nije to ) ili nemaju vremena da to urade.
Ovo je ocita GRESKA i svako branjenje iste je kontraproduktivno.
Benq

#102141 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakotakonikako wrote: 19/08/2020 11:25 Ovo je ocita GRESKA i svako branjenje iste je kontraproduktivno.
Gdje ti vidis neko branjenje? Mi samo iznosimo svoje licne stavove i misljenja o ovom "problemu".
semirsar

#102142 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

ne brani se ovdje nista, odnosno, ovo je vid samoobrane od pisanja i citanja jednog te istog u nedogled.
da je zbog ponude kanala ili nesto vezano za to, pa hajd', ali ovo... jbg, kontam ja tebe, ti informaticar pa ti bode oke, jer znas kako lako i brzo rijesit, ali moras i ti kontat da nekog anamotamo boli prsluk za to, uradice kad mu se zvijezde posloze :mrgreen:
tnt-tunja

#102143 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

@Telemach evo vec 2dana ocekujem poziv od gospodje Mirele, kako mi je i obecano, medjutim nista se ne dogadja...
crnivrag

#102144 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Deleted.
REDDEVILS

#102145 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

crnivrag wrote: 19/08/2020 11:53Deleted.
Vraze recimi kako si dodao ove ikone za spotify i Internet Explorer :mrgreen:
Image
crnivrag

#102146 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

REDDEVILS wrote: 19/08/2020 12:13
Vraze recimi kako si dodao ove ikone za spotify i Internet Explorer :mrgreen:
Image
Dodao mi ih forum sam, i sad ih ne mogu nigdje ukloniti.

Na osnovu tih ikonica ispade da sam lezbijka koja koristi internet explorer za surfanje internetom i sluša muziku isključivo putem Spotify servisa :pisnuo:

Više o ovome možeš vidjeti na ovoj temi: prijedlog-za-izgled-klix-foruma-t156761s2425.html
Last edited by crnivrag on 19/08/2020 12:21, edited 1 time in total.
Telemach

#102147 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

TESLA_EDISON wrote: 19/08/2020 09:51 WiFi 802.11 ac - 80 MHz:

Image
Image
Image

Paket: EON Premium

@Telemach Mislim da imate podatke, ako ipak treba, javite.

EDIT: Evo popravilo se, ne treba ništa ipak :)
Zdravo @TESLA_EDISON,
Super :)
Ako se pojave poteškoće budote slobodni da nas kontaktirate. ;-)
kakaljin

#102148 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Postovani,

jos nije rijesen problem
@Telemach

Zdravo @kakaljin,
Kako nije validno, ako sam uplatio racune, a kod vas pise da ih nisam uplatio. i jos ste samo ispravili za 3. mjesec dok za ostale niste.
Onda vi niste svoj posao odradili kako treba i proknjizili racune na vrijeme a trebaju biti proknjizeni i evidentirani da su placeni.

Molim da se to ispravite na vasoj stranici sto prije jer ne zelim da ne tacna informacija stoji.

Nema potrebe da vam pisem u pp, nego rijesite problem kao sto ste rijesili za 3. mjesec.

Hvala
Telemach

#102149 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakotakonikako wrote: 19/08/2020 10:21
@Telemach

Zdravo @kakaljin,
:-)
Nadati se da ce te ove pogreske nekada ispraviti.
Sada ova informacija od Telemach dodatno je zakomplicirala stvar.
Pisao sam da je jedini ispravan podatak kod mene u Tabu - Moje uplate a netacan u Tabu - Pregled racuna. Uplatio prije 5 dana elektronski i uplata prikazana u Tabu - Moje uplate ( nadam se da je ipak to validno ) a netacna u Tabu - Pregled racuna.
Meni kao informaticaru je cudno da u istoj Bazi imaju i tacan i netacan ( ISTI ) podatak. Ocito je da to nije povezano automatski, nego se unosi dvaput ( drugi put se zaboravi ).
Podhitno, firma Telemach koja je jedna od vodecih u ovoj oblasti MORA zbog sebe ispraviti ocit propust. Zaista, ruzno djeluje.
Ponovicu, trazeno je da dadnem podatke, ALI TIME NECE ISPRAVITI OCIT PROPUST I GRESKU OSTALIM KORISNICIMA.

Sretan i uspjesan rad Telemachu, ciji sam dugogodisnji korisnik i REDOVAN platisa.

Pozdrav !!!
Zdravo @kakotakonikako, @kakaljin,
Nadamo se da ćete primiti naše izvinjenje. Pogrešno smo se izrazili i nije nam bila namjera da unosimo dodatne nejasnoće. U tabu "moje uplate" kao i "trenutno stanje" na početnoj stranici se uredno ažurira i ti podaci su mjerodavni. Odstupanja se mogu pojaviti u sekciji "pregled računa". Razumijemo da pojedinim korisnicima može zasmetati ukoliko vide podatak da račun nije plaćen, međutim, stanje na početnoj stranici ukazuje da su dugovanja uredno izmirena. Mi ćemo Vas zamoliti za razumijevanje i potruditi se da budete zadovoljni našim načinom poslovanja te da u svim raspoloživim tabovima na aplikaciji imate mjerodavne podatke. Naravno, nas uvijek možete kontaktirati ukoliko imate neke nejasnoće vezano za uplate. Uvijek smo tu za naše korisnike.
Telemach

#102150 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

tnt-tunja wrote: 19/08/2020 11:31 @Telemach evo vec 2dana ocekujem poziv od gospodje Mirele, kako mi je i obecano, medjutim nista se ne dogadja...
Zdravo @tnt-tunja,
Provjeriti ćemo o čemu se radi. Hvala Vam na razmijevanju i saradnji na ovaj način.
Locked