Društvo treba reformu a posljedično i obrazovni sistem.Van svake sumnjeMogy87 wrote: ↑18/08/2020 13:02Mislis da obrazovanje kod nas ne treba reformu? Jedan si od "normalnijih" forumasa na temi. Mislis da je ucenje "napamet" daje pravo znanje?sumirprimus wrote: ↑18/08/2020 13:00pa vjerovatno grijesis..Mogy87 wrote: ↑18/08/2020 12:56 Ja sam visoko obrazovanje stekla u inostranstvu. Sve sto je @dr_Evil napisao je tacno. Nepojmljivo je da te neko pusti da od njega prepisujes jer su svi jedni drugima konkurencija sto za stipendije, sto za buduca radna mjesta.
Ne mislim ja na prepisivanje u tradicionalnom smislu vec da sam imala dosta open book ispita. Znaci svi "prepisujemo". Ali takva vrsta ispita podrazumijeva velike kolicine materijala. I na kraju puno vise "ostane u glavi" nego kod ucenja "napamet".
Ja nemam jasno definisan stav vezano za temu. Ali da je revizija obrazovnog sistema neophodna to se svi mozemo sloziti. Ja sam razmisljala u smijeru da je ova kriza mozda prilika da napravimo korak naprijed. Mozda grijesim.
Samo nije u nas toliko loš taj obrazovni sistem, to pokazuje i činjenica da mlađe generacije koje su se ovdje školovale se vrlo lijepo snalaze u inostranstvu i ne bi se reklo da ima manjka znanja. Problemi su druge prirode, rekao bih strukturalne, koliko mi izbacujemo kadra koji nam je nepotreban i slično. Odosmo u off topic.
Što se tiče same teme, zaista je teško donijeti ispravnu odluku. Vjerovatno i ne postoji ispravna odluka. Epidemiološki, pamet kaže, ne ići u školu.
Opet, pamet kaže i život se mora nastaviti i online škola jednostavno ne nudi kvalitet kao ona klasična.
Ja znam da ne bih volio da ja moram donijeti odluku