Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
MaksprotivMarksa

#8126 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

SDA ako uzme nacelnicke pozicije zatvorit ce i vijeca, na ovaj ili onaj nacin, nekom posao, nekom pritisak, a nekoga su vec i ubacili sa tom namjerom.

Bas me zanima kako NiP namjerava iskontrolisati ogroman broj osvjedocenih SDAovaca koji su sad clanovi NiP-a, nemoguce je da nema podmetnutih.
Milenkov buraz

#8127 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

Konaković na Face - Bosanski vijesnik ovako nešto emisija. Standardno jebe i ne vadi... :mrgreen:
Patton44

#8128 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Milenkov buraz wrote: 14/08/2020 19:16 Konaković na Face - Bosanski vijesnik ovako nešto emisija. Standardno jebe i ne vadi... :mrgreen:
Ma tako ti on na jeziku sve j....i nevadi,a onda moraju fudbaleri radit njegov posao.
ps poselami Milenka :kiss:
mali_balon

#8129 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

Banksy wrote: 14/08/2020 14:38
Prpa.ba wrote: 14/08/2020 09:34
Sasvim pristojan kandidat u Novom gradu. Iako je Efendiceva pobjeda sasvim izgledna, Cetvorka se sigurno nece obrukati i nece uzeti manje od 40% glasova. Sanse za pobjedu bi im procijenio na 5 do 10%, ali sama cinjenica da se o tome uopste moze razgovarati je odlican znak. :thumbup:

Sretno. :mrgreen:

Nadali smo se zajedničkom, jednom ali vrijednom kandidatu koji će moći pobijediti Efendića, sjećaš se?

edit, uz nadzor i kontrolu odbora i blokiranje prevare poput one na prošli izborima.

Čitajući sve komentare, vidim i forum je splasnuo s optimizmom, šteta.
To oni sto bi nesta odma.....ima ns koji nismo splasnuli.....kandidat je nepoznat a kod nas je sve na bazi mahale....jebo sve bitno je sta mahala kaze...treba sacekat predizbornu da cujemo sta ima rec.......i ako ne znam covjeka sad cu svima govorit da je ekstta lik, fin, ljep itd itd. Sve sto mahala voli da cuje.....svako je bolji od zelenih zohara i ubica
Styling

#8130 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

RunnerX wrote: 14/08/2020 13:44 Mnogo zavisi i od toga da li će četvorka koristiti optužnicu protiv Edendića u predizbornoj kampanji.
Ja bih prva to koristila. Covjek nije ni moralno no eticki podoban da obavlja funkciju na elnika. Ubistvo iz nehata + zloupotreba funcije za licnu korist. Znaci, ovakav covjek ni u snu u nekoj normalnoj drzavi ne bi mogao biti ni kandidat a kamoli nacelnik.
jagugu

#8131 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jagugu »

jefff

#8132 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

Kod nas na Ilidzi specificno. Poslije Memica svaki kandidat izgleda mnogo bolji.
Banksy

#8133 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

mali_balon wrote: 14/08/2020 20:07
Banksy wrote: 14/08/2020 14:38
Nadali smo se zajedničkom, jednom ali vrijednom kandidatu koji će moći pobijediti Efendića, sjećaš se?
edit, uz nadzor i kontrolu odbora i blokiranje prevare poput one na prošli izborima.

Čitajući sve komentare, vidim i forum je splasnuo s optimizmom, šteta.
To oni sto bi nesta odma.....ima ns koji nismo splasnuli.....kandidat je nepoznat a kod nas je sve na bazi mahale....jebo sve bitno je sta mahala kaze...treba sacekat predizbornu da cujemo sta ima rec.......i ako ne znam covjeka sad cu svima govorit da je ekstta lik, fin, ljep itd itd. Sve sto mahala voli da cuje.....svako je bolji od zelenih zohara i ubica
Puno je stvari i poteza oko Četvorke zadnjih dana koji izgledaju tanko, traljavo, neuvjerljivo, nepromišljeno, problematično, i svi to vide i tačno znaju o čemu govorim, od slučaja do slučaja, ali ne pišemo da ne "oštetimo" energiju i hajp koji tek treba dići oko cijele priče,
Ali kakvigod da budu, i štagod da bude, mora se na umu stalno imati ta tvoja rečenica iznad, da se nikad ne zaboravi,
Svako je bolji od zelenih žohara i ubica,
I tačno je tako.

edit, eto, pobi mi Kifla tvrdnju...
Last edited by Banksy on 14/08/2020 20:42, edited 1 time in total.
video

#8134 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

Djeli li general jos cokoladice po dzumama?
video

#8135 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

Efendicu se ne moze nista!
Bolje je baciti sve na vijece i postaviti kvalitetne ljude. Bez vijeca, nacelnik nista krupno ne moze.
last mohicans

#8136 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by last mohicans »

Ovaj mali je fula zesca. Intezivno pratim politiku, nikad čuo za njega, a mozes misliti kako tek prosjecni stanovnik NG. Nece ni prismrditi rumenku. Trebao je Muzur ici za NG, bilo bi zanimljivije, a buduci da je Fikro kandidat i njemu su šanse slabije,mozda fifti-fifti ili prije 60-40 za Fikru.
MaksprotivMarksa

#8137 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

Nije uopste problem sto je momak nepoznat, problem je sto je tanak kao zajednicki kandidat, ideoloski je u istoj ravni sa Efendicem, prava ona SDA glava i internet prezentacija, problem je sto ce Prasovicka dobiti vise NS i SDP glasova od ovog momka, ne govorim ja o aktivnim clanovima stranke, govorim o ljudima koji samo glasaju, ako neke debate i bude onda ce ga Efendic dobiti na bolje poznavanje stanja, kolicinu stvari koje je uradio.

Ipak, momku treba cestitati jer je izasao na najjacu utakmicu u gradskim opstinama, referendumska atmosfera ce povecati izlaznost, on je eto neko lice te Cetvorke, ne treba mu to zaboraviti, sada neka radi i uci 2 mjeseca, da se ne obruka u debatama, izletima, ovo je lose krenulo, profil su mu morali malo precesljati i izbaciti neke stvari, neke sakriti, neke ostaviti.

I za kraj, fakat ne znam cemu idolotarija Alije Izetbegovica u stranci koja je nastala kao odgovor na kriminalni sistem ciji je tvorac bio Alija, Alija je danas samo zaklon kriminalcima, bas kao sto je to i religija, bez idolotarije ka tvorcu tvog najveceg protivnika bi bilo ok za pocetak, onda bi bilo ok unaprijediti i internet prezentacinu stranke i kandidata, mora puno bolje, NiP je jedina nada da se nesto promijeni, nema niko drugi, NS je smijesma stranka iz koje izlaze parlamentarci kako im se digne kita, SDP umire, NBL postoji kao opozicioni dok se varalica ne dogovori sa svojima, NiP mora dogurati na egal sa SDA u KS, udariti na vece nivoe, mora jace.
shbc

#8138 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by shbc »

jagugu wrote: 14/08/2020 20:19
Pa je li moguce ovo? Koji im je k u cetvorci?

Prvo onaj iz DF-a za Novo Sarajevo, pa SDP i NS u Gracanici i Tuzli, sad ovo... Je li se oni trude da izgube izbore?
wewa

#8139 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by wewa »

Doslovce jedan korak i NIP seli na politički Ahiret.
The 51st State

#8140 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

Rs je specificna situacija i vise pua je objasnjena pozicija nip-a vezano za tamo, prioritet imaju povratnicke potrebe. Nije ista politicka arena i kontekst, ne zmam cemu iznenadjenje.
Last edited by The 51st State on 14/08/2020 22:27, edited 1 time in total.
jefff

#8141 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

Cekamo da se i u KS obznani koalicija. Predugo se skrivaju.
shbc

#8142 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by shbc »

The 51st State wrote: 14/08/2020 22:12 Rs je specificna situacija i vise pua je objasnjena pozicija nip-a vezano za tamo, prioritet imaju povratnicke potrebe. Nije sita politicka arena i kontekst, ne zmam cemu iznenadjenje.
Ja se cudim jer sam mislio da je ipak pametniji i da je skontao koliko je jak anti-SDA sentiment medju ljudima na cije glasove racuna. Znaci apsolutno ne postoji nijedna situacija, varijanta, prilika koja opravdava koaliranje sa njima. Nikad i nigdje. Pa ni u RS.

Radovao sam se ovim izborima, jedva cekao novembar, bio spreman i da glasam za Konakoviceg kandidata (iako nisam fan ni Kifle ni NiP-a), ali poslije svih desavanja posljednjih dana, ozbiljno razmisljam da li da uopste izlazim na izbore. Ovo je bas dno, sta uradise (cetvorka komplet). U par poteza su sjebali sve sto haman dvije godine grade.
mirsek

#8143 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirsek »

The 51st State wrote: 14/08/2020 22:12 Rs je specificna situacija i vise pua je objasnjena pozicija nip-a vezano za tamo, prioritet imaju povratnicke potrebe. Nije sita politicka arena i kontekst, ne zmam cemu iznenadjenje.
:thumbup:
U RS-u sve probosanske snage trebaju zajedno da nastupaju, podrzavam potez NIP-a.
The 51st State

#8144 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

shbc wrote: 14/08/2020 22:25
Ja se cudim jer sam mislio da je ipak pametniji i da je skontao koliko je jak anti-SDA sentiment medju ljudima na cije glasove racuna. Znaci apsolutno ne postoji nijedna situacija, varijanta, prilika koja opravdava koaliranje sa njima. Nikad i nigdje. Pa ni u RS.

Radovao sam se ovim izborima, jedva cekao novembar, bio spreman i da glasam za Konakoviceg kandidata (iako nisam fan ni Kifle ni NiP-a), ali poslije svih desavanja posljednjih dana, ozbiljno razmisljam da li da uopste izlazim na izbore. Ovo je bas dno, sta uradise (cetvorka komplet). U par poteza su sjebali sve sto haman dvije godine grade.
Sve ok,samo nema mjesta cudjenju, kifla ovo govori otkako se otcijepio od sda, moze biti da je to odiumski pojedinim glasacima cetvorke ali nije nikakva prepreka za samu cetvorku jer prakticno nisu ni dosli u poziciju da rade bilo kakav posao na vlasti pa do ovo bude dio politicke artiljerije.
nikad_vise

#8145 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nikad_vise »

Image

Covjek koji u malom prstu ima pameti koliko Komsic,Izetbegovic i Radoncic zajedno :thumbup: :bih:
Prejak mi je ovaj patton,nivelacija i ostali botovi. :mrgreen: Steta vasa sto ne mozete da mu iskljucite facebook profil,tv kanale,youtube kanale i sve ostalo pa bi mozda i mogli uticati na rast NiP-a i popularnost Dine.Ovako mrka kapa,prepusteni ste na milost i nemilost da vas cipelare po forumu :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#8146 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

ljudi od nipa očekuju da će sve biti dino, a onda počnu cijepati dlaku na četiri dijela kada se počnu pojavljivati kandidati.

dino se ne moze klonirati i veliku većinu glasova koje nip osvoji na sljedećim izborima će biti isključivo zahvaljujući dini. kandidati, barem dosadašnji su očajni, a još zvanične liste nisu izašle.

opet prednjači dif, kao da je to uslov da bi mogao biti kandidat ispred nipa.

donekle je sve amortizirao pričom o četvorci i nipu kao lideru iste, ali opet dino se ne takmici i sve će to malo teže ići.
staaarinavijac

#8147 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by staaarinavijac »

Čovjek je , ničim izazvan, ovom koalicijom sam sebi pucao u nogu ... zaista mu to nije trebalo ... ovi u SDA se sad valjaju od smjeha ... Čitavo vrijeme Elmedin govori o esdeaovcima "ovakvi su , onakvi su " i onda napravi amaterski gaf ... šteta ...
RunnerX

#8148 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Level iznad svih političara u državi.

agnostic_front

#8149 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by agnostic_front »

redhat wrote: 14/08/2020 13:53
MaksprotivMarksa wrote: 14/08/2020 12:05 Realmi sektor nije nikakva prednost ili mana, niti je te zdravi dio ovog drustva, da je to zdravi dio ovog drustva ne bi radnici radili za 800 KM, a gazde krale i varale drzavu na svakom koraku. Svaka jaca preduzetnicka prica u BiH je stramacka, ko god tvrdi drugacije je idiot, ovdje rostiljdzije traze ledja u strankama, razvijaju se preko stranke, a da ne govorimo o ovakvim kompaninama ala Imtech. Ja bih uvijek prike izabrao kvalitetan kadar sa margina sistema, nego nekog sefa sektora u korporaciji, ali to sam ja, ja volim borokratizirane ljude, profesionalce, da ne moram zvati sefketovu mamu da vidim sta mi treba od papira, kvalitetnih ljudi u BiH ima, ali nemaju prostora, u Platformi je bilo takvih kadrova npr da si mogao sastaviti ozbiljnu vladu, u wvakoj stranci ima vrhunskih kadrova, a isplivaju ljudi sa difom, travnickim diplomama, preletaci iz 800 stranaka, to je jednostavno model ponasanja u BiH.
Da se nadovežem na post s kojim se slažem, podjela na "uhljebe" ili "budžetlije" i one prave radnike iz realnog sektora kukavičje jaje podmetnuto narodu a i objasnit ću što to tvrdim. Da nema tih uhljeba ili uhljupa koji rade za 1300-1500 km u milion ministarstava, ko bi punio budžet jer to su sve institucije koja uredno plaćaju sva davanja na platu i transparentno ne putem koverte isplate onoliko koliko stoji u ugovoru o radu, i veliki broj tih ljudi su čestiti radnici koji odrade svojih 8 sati i koje se mobinguje i još dodatno tegle za "nečijeg kojeg eto ne treba dirat". Svi su uredno prijavljeni. Znači da nema tih i takvih, buždet bi se punio na divljaka sa minimalac iznosima, svaki treći radnik bi bio na divlje i onda bi nam prosječna plata umjesto 903KM bila 450KM. Da ne bude zabune nisam budžetlija niti podržavam glomazan aparat ali tako je kako je a u obje kategorije trpe samo radnici.
A za sve uspješne ehm "projekte" u zamlji odavno tvrdim da ako se malo čovjek potrudi naći će neko poznato porodično prezime ili tazbinsku liniju, eventualno žene zajedno studirale, kumice ili makar zajednički fakultet. Pravih uspješnih a nezavisnih kod nas ima 1-3% koji su znanjem i srećom postigli nešto. Ovo je država u kojoj moraš imati leđa i poznanstva, stvari koje ti vratar u ministarstvu može srediti i završiti su vrlo često bare bare sa ministrom - tako je uvijek bilo. Svi to hejtamo ali nam je drago što od tetke mali radi u općini i zna kad i gdje načelnik pije kafu.
Platforma za P je imala dobar zalet ali nažalost samo to....kvalitetnih je bilo na izvoz ali ko igra za raji i zanemaruje taktiku....kako ono već ide.
Ako Konaković i ljevica pomire interesa i stave svoja ega pod kontrolu, biće ubojiti iako su na dva različita kraja političkog spektra. Ako bude pragme bice i rezultata ako ne onda jbg.

@Henry Chinaski daleko od toga da Konaković samo laprda - nema većeg neprijatelja od razočaranog prijatelja, on ujeda ciljano i gdje je najmekše i kao takav je savršen za ovaj trenutak
Pa onda napravimo jos milion ministarstava i necemo imati problem. Prebacimo sve radnike koji su na minimalcu u milion ministarstava sa platom preko milju. Ne znam samo odakle ministarstvima novci da placaju za te uredne doprinose i plate, sta li to oni stvore? Potvrde razne i papire :?
Styling

#8150 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

mirsek wrote: 14/08/2020 22:26
:thumbup:
U RS-u sve probosanske snage trebaju zajedno da nastupaju, podrzavam potez NIP-a.
Apsolutno. Ako Bosnjaci u RS zele da budu iole kakav faktor u vlasti i da ucestvuju u politickom zivotu moraju pokazati jedinstvo u RS. Pojedinacni nastupi ne mogu donijeti zeljeni rezultat. Politika je pragma. Treba racionalno razmisljati. Micic je u Bijeljini neprikosnoven, ali i sam ulazak Bosnjaka opstinsko vijece Bi bio uspjeh. Mora se povratnicima pokazati da se na njih misli.
Post Reply