Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
RunnerX

#8101 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

wewa wrote: 14/08/2020 12:16 ja vjerujem u struku, pa zbog toga nema odusevljenja. voljela bih da Delic dobije priliku i sve nas pozitivno iznenadi.

mimo ovog konteksta, ja bih da se pravom bave pravnici, ljekari medicinom, upravljanjem menadzeri, a DIF-ovci tjelovjezbom.a ako vec okusaju srecu u drugim profesijama i djelatnostima, da imam povjerenja da ce izabrati kvalitetan tim sacinjen od odgovornih, moralnih ljudi s iskustvom.
Daleko smo mi od situacije gdje će struka raditi svoj posao, ali ovo su koraci koji nas nekada mogu dovesti do toga.

Nikad ne treba zaboraviti protiv koga i čega se borimo i da je svaki častan i pošten čovjek bez ikakve škole veliki upgrade u odnosu na ono što imamo sad.
Nekako s proljeća

#8102 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nekako s proljeća »

Styling wrote: 14/08/2020 11:47 Prava borba ce biti za opcinsko vijece. Tu cetvorka glasa svako za sebe a SDA ce dobiti sve glasove svojih gasaca. Pogotovo sto Df ne moze ni da sastavi listu za vijece u NG.
Bravo, tu će suštinski i realno da bude borba.
RunnerX

#8103 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

izvrsni direktor wrote: 14/08/2020 12:18 kao da je bitno koji bi za njoh bili dpbri. Ne znaju ni oni. To su ti sve razocarani glasaci cetvorke, koji na pomen svakog kandidata utvrde da nije dobar i da se nema za koga glasati..pri cemu naravno za sda kandidata ne postoji izjava o razocarenju
Imaju puno pravo da budu razočarani.

Moraju shvatiti samo jedno, samim dovođenjem poštenih ljudi na rukovodeće pozicije, budžeti će biti bogatiji za desetine miliona koji se bezobrazno kradu. To je u startu ogroman napredak i suficit, a da ništa konkretno ne uradiš.
wewa

#8104 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by wewa »

RunnerX wrote: 14/08/2020 12:19
wewa wrote: 14/08/2020 12:16 ja vjerujem u struku, pa zbog toga nema odusevljenja. voljela bih da Delic dobije priliku i sve nas pozitivno iznenadi.

mimo ovog konteksta, ja bih da se pravom bave pravnici, ljekari medicinom, upravljanjem menadzeri, a DIF-ovci tjelovjezbom.a ako vec okusaju srecu u drugim profesijama i djelatnostima, da imam povjerenja da ce izabrati kvalitetan tim sacinjen od odgovornih, moralnih ljudi s iskustvom.
Daleko smo mi od situacije gdje će struka raditi svoj posao, ali ovo su koraci koji nas nekada mogu dovesti do toga.

Nikad ne treba zaboraviti protiv koga i čega se borimo i da je svaki častan i pošten čovjek bez ikakve škole veliki upgrade u odnosu na ono što imamo sad.
da, slazem se. bitno je da pocnemo s oporavkom, pa i misjim koracima. zato cu i glasati za Delica.
video

#8105 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

Cherry-Cherry wrote: 13/08/2020 10:26 Buča, Boljakov, Briješće, Sokolje, Ahatovići, Dobroševići, Rječica, Rajlovac, Reljevo... To je najseljačkiji i najprimitivniji dio Kantona, dno dna, pa još ispod toga. Gori je taj dio od Trnova i Ilijaša. Najruralnije stanovništvo. Baza SDA. Smeće. Najprimitivnije stanovništvo Rogatice, Žepe, Miljevine, Sjenice se tamo nastanio. Efendićevi glasači.
Kako je samo jadan ovaj cijeli komentar.
Uzas!
Styling

#8106 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Industrialyzer wrote: 14/08/2020 12:17
Styling wrote: 14/08/2020 11:47
Prpa.ba wrote: 14/08/2020 09:34 Sasvim pristojan kandidat u Novom gradu. Iako je Efendiceva pobjeda sasvim izgledna, Cetvorka se sigurno nece obrukati i nece uzeti manje od 40% glasova. Sanse za pobjedu bi im procijenio na 5 do 10%, ali sama cinjenica da se o tome uopste moze razgovarati je odlican znak. :thumbup:

Sretno. :mrgreen:
Nisam sigurna da ce Efendic tako lako uzeti. Na proslim izborima u NG SDA je dobila samo 13000 glasova od ukupno 60 000, koliko je izaslo na izbore. Ostale glasove dobila NS, NiP i SBB. Ako cetvorka bude slozno glasala za nacelnike, SDA nema sansi. Prava borba ce biti za opcinsko vijece. Tu cetvorka glasa svako za sebe a SDA ce dobiti sve glasove svojih gasaca. Pogotovo sto Df ne moze ni da sastavi listu za vijece u NG.
A koliko glasova je dobio Efendic?

Ne treba se zavaravati, Semir i dalje ima jako jako veliku podrsku u NG, i pravo bi cudo bilo da ga neko skine sa pozicije.
Efendic je na Kantonu uzeo 30 000 ali u opstini novi grad SDA ukupno 13 000.
Henry Chinaski

#8107 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Henry Chinaski »

I ovo malo što skupe Kiflinim šupljiranjem izgubiće sa kadrovima poput ovog Stambolića.
Mislim da četvorka targetira malo pismeniju kategoriju birača, a oni razmišljaju malo drugačije. Konaković je u SDA navikao da možeš sve na laprdanje.
Industrialyzer

#8108 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Industrialyzer »

Styling wrote: 14/08/2020 12:51
Industrialyzer wrote: 14/08/2020 12:17
Styling wrote: 14/08/2020 11:47

Nisam sigurna da ce Efendic tako lako uzeti. Na proslim izborima u NG SDA je dobila samo 13000 glasova od ukupno 60 000, koliko je izaslo na izbore. Ostale glasove dobila NS, NiP i SBB. Ako cetvorka bude slozno glasala za nacelnike, SDA nema sansi. Prava borba ce biti za opcinsko vijece. Tu cetvorka glasa svako za sebe a SDA ce dobiti sve glasove svojih gasaca. Pogotovo sto Df ne moze ni da sastavi listu za vijece u NG.
A koliko glasova je dobio Efendic?

Ne treba se zavaravati, Semir i dalje ima jako jako veliku podrsku u NG, i pravo bi cudo bilo da ga neko skine sa pozicije.
Efendic je na Kantonu uzeo 30 000 ali u opstini novi grad SDA ukupno 13 000.
Pitanje se odnosilo na prosle lokalne izbore.

Vjerujem da ce Efendic ovaj put imati manje glasova, ali sumnjam da ide ispod 20000. Znam neke ljude koji su ga pravo zagotivili nakon afere Asim.

Ja cu glasati za Delica, ali nisam mnogo optimistican. Efendic je covjek koji svojim imenom moze skupiti najvise glasova u KS. Trenutno mu samo Dino moze parirati.
RunnerX

#8109 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Mnogo zavisi i od toga da li će četvorka koristiti optužnicu protiv Edendića u predizbornoj kampanji.
redhat

#8110 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by redhat »

MaksprotivMarksa wrote: 14/08/2020 12:05 Realmi sektor nije nikakva prednost ili mana, niti je te zdravi dio ovog drustva, da je to zdravi dio ovog drustva ne bi radnici radili za 800 KM, a gazde krale i varale drzavu na svakom koraku. Svaka jaca preduzetnicka prica u BiH je stramacka, ko god tvrdi drugacije je idiot, ovdje rostiljdzije traze ledja u strankama, razvijaju se preko stranke, a da ne govorimo o ovakvim kompaninama ala Imtech. Ja bih uvijek prike izabrao kvalitetan kadar sa margina sistema, nego nekog sefa sektora u korporaciji, ali to sam ja, ja volim borokratizirane ljude, profesionalce, da ne moram zvati sefketovu mamu da vidim sta mi treba od papira, kvalitetnih ljudi u BiH ima, ali nemaju prostora, u Platformi je bilo takvih kadrova npr da si mogao sastaviti ozbiljnu vladu, u wvakoj stranci ima vrhunskih kadrova, a isplivaju ljudi sa difom, travnickim diplomama, preletaci iz 800 stranaka, to je jednostavno model ponasanja u BiH.
Da se nadovežem na post s kojim se slažem, podjela na "uhljebe" ili "budžetlije" i one prave radnike iz realnog sektora kukavičje jaje podmetnuto narodu a i objasnit ću što to tvrdim. Da nema tih uhljeba ili uhljupa koji rade za 1300-1500 km u milion ministarstava, ko bi punio budžet jer to su sve institucije koja uredno plaćaju sva davanja na platu i transparentno ne putem koverte isplate onoliko koliko stoji u ugovoru o radu, i veliki broj tih ljudi su čestiti radnici koji odrade svojih 8 sati i koje se mobinguje i još dodatno tegle za "nečijeg kojeg eto ne treba dirat". Svi su uredno prijavljeni. Znači da nema tih i takvih, buždet bi se punio na divljaka sa minimalac iznosima, svaki treći radnik bi bio na divlje i onda bi nam prosječna plata umjesto 903KM bila 450KM. Da ne bude zabune nisam budžetlija niti podržavam glomazan aparat ali tako je kako je a u obje kategorije trpe samo radnici.
A za sve uspješne ehm "projekte" u zamlji odavno tvrdim da ako se malo čovjek potrudi naći će neko poznato porodično prezime ili tazbinsku liniju, eventualno žene zajedno studirale, kumice ili makar zajednički fakultet. Pravih uspješnih a nezavisnih kod nas ima 1-3% koji su znanjem i srećom postigli nešto. Ovo je država u kojoj moraš imati leđa i poznanstva, stvari koje ti vratar u ministarstvu može srediti i završiti su vrlo često bare bare sa ministrom - tako je uvijek bilo. Svi to hejtamo ali nam je drago što od tetke mali radi u općini i zna kad i gdje načelnik pije kafu.
Platforma za P je imala dobar zalet ali nažalost samo to....kvalitetnih je bilo na izvoz ali ko igra za raji i zanemaruje taktiku....kako ono već ide.
Ako Konaković i ljevica pomire interesa i stave svoja ega pod kontrolu, biće ubojiti iako su na dva različita kraja političkog spektra. Ako bude pragme bice i rezultata ako ne onda jbg.

@Henry Chinaski daleko od toga da Konaković samo laprda - nema većeg neprijatelja od razočaranog prijatelja, on ujeda ciljano i gdje je najmekše i kao takav je savršen za ovaj trenutak
Banksy

#8111 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote: 14/08/2020 09:34
Sasvim pristojan kandidat u Novom gradu. Iako je Efendiceva pobjeda sasvim izgledna, Cetvorka se sigurno nece obrukati i nece uzeti manje od 40% glasova. Sanse za pobjedu bi im procijenio na 5 do 10%, ali sama cinjenica da se o tome uopste moze razgovarati je odlican znak. :thumbup:

Sretno. :mrgreen:

Nadali smo se zajedničkom, jednom ali vrijednom kandidatu koji će moći pobijediti Efendića, sjećaš se?

edit, uz nadzor i kontrolu odbora i blokiranje prevare poput one na prošli izborima.

Čitajući sve komentare, vidim i forum je splasnuo s optimizmom, šteta.
Henry Chinaski

#8112 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Henry Chinaski »

Trenutna postavka kompletne političke scene nikad nije davala nadu da može organizovati smislen blok koji bi imao moć.
Ne znam od koga se može očekivati normalan pristup političkoj sceni? SDP propada godinama, a nema nikakvih naznaka da se mijenja, Konaković (koji je jedini NiP, ostalo zanemarivo) je populistički lažnjak željan moći, Hadžibajrić hahahaha i Naša Stranka koja isto nema nekih bajnih rezultata.
RunnerX

#8113 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Banksy wrote: 14/08/2020 14:38 Čitajući sve komentare, vidim i forum je splasnuo s optimizmom, šteta.
Sama priča o eventualnom skidanju Efendića je ne tako davno bila apsurdna. Sad je malo manje apsurdna, ali je još uvijek sasvim realno da je Efendić veliki favorit i nema to mnogo veze sa protivkandidatom. On je baš onakav kakav treba da bude, neko kome se ne može naći niti jedna mrlja u karijeri i kojeg je baš teško popljuvati.

Kandidat je tu, a četvorka mora uraditi ostalo. Znaju oni kako se radi kampanja za lokalne izbore, a ova bi im trebala biti poslastica, jer je SDA toliko zabrljala da ne znam gdje bi ih prije udarao. I dalje smatram da NiP mora najviše potegnuti, u što ne sumnjam jer Dino ovo shvata kao pitanje života i smrti i sigurno da je svjestan da bi eventualna pobjeda u NG otvorila sva moguća vrata za dalje.

Ovdje pričamo o 46 hiljada glasača, gdje je Efendić na prošlim lokalnim izborima uzeo 30 hiljada i velikih 65%.

Ono što ohrabruje jesu Opći izbori, gdje su NiP, NS, NBL i SDP u toj istoj Općini osvojili 22 hiljade glasova ili 37,14% u odnosu na 27% koliko je imala SDA.

Dakle, priča je ovdje jasna, zadržati birače koji su glasali 2018. godine i otkinuti dio birača SBB i DF.
MaksprotivMarksa

#8114 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

Problem je sto lokalni izbori imaju svoje specoficnosti i rezultati lokalnih i opcih nikada nisu isti, niti to mogu biti, uzimanje nacelnistva Efendicu je nemoguce, ako se to desi desice se jer SDA to zeli, ali to nece raditi jer ce Efendica utopiti jednog dana u kantonalnu vlast i tako ugasiti.
shbc

#8115 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by shbc »

RunnerX wrote: 14/08/2020 16:51
Banksy wrote: 14/08/2020 14:38 Čitajući sve komentare, vidim i forum je splasnuo s optimizmom, šteta.
Sama priča o eventualnom skidanju Efendića je ne tako davno bila apsurdna. Sad je malo manje apsurdna, ali je još uvijek sasvim realno da je Efendić veliki favorit i nema to mnogo veze sa protivkandidatom. On je baš onakav kakav treba da bude, neko kome se ne može naći niti jedna mrlja u karijeri i kojeg je baš teško popljuvati.

Kandidat je tu, a četvorka mora uraditi ostalo. Znaju oni kako se radi kampanja za lokalne izbore, a ova bi im trebala biti poslastica, jer je SDA toliko zabrljala da ne znam gdje bi ih prije udarao. I dalje smatram da NiP mora najviše potegnuti, u što ne sumnjam jer Dino ovo shvata kao pitanje života i smrti i sigurno da je svjestan da bi eventualna pobjeda u NG otvorila sva moguća vrata za dalje.

Ovdje pričamo o 46 hiljada glasača, gdje je Efendić na prošlim lokalnim izborima uzeo 30 hiljada i velikih 65%.

Ono što ohrabruje jesu Opći izbori, gdje su NiP, NS, NBL i SDP u toj istoj Općini osvojili 22 hiljade glasova ili 37,14% u odnosu na 27% koliko je imala SDA.

Dakle, priča je ovdje jasna, zadržati birače koji su glasali 2018. godine i otkinuti dio birača SBB i DF.
Daj ba, frajer je ubio covjeka, tvrdio da mu se ovaj bacio pod auto i jos mu stranka sve fino zataskala... Samo to je dovoljno, da se ne spominje recimo pogibija onog jadnog djeteta na igralistu za koje je on tvrdio da je sigurno.
Cherry-Cherry

#8116 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Cherry-Cherry »

Slabo četvorka spominje tu saobraćajnu nesreću, a dijete na igralištu još manje. 😡😡 Da je obratno, da je neko iz četvorke ubio čovjeka, pa sda bi na sva zvona to kačila i film snimila.
RunnerX

#8117 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

MaksprotivMarksa wrote: 14/08/2020 17:04 Problem je sto lokalni izbori imaju svoje specoficnosti i rezultati lokalnih i opcih nikada nisu isti, niti to mogu biti, uzimanje nacelnistva Efendicu je nemoguce, ako se to desi desice se jer SDA to zeli, ali to nece raditi jer ce Efendica utopiti jednog dana u kantonalnu vlast i tako ugasiti.
Naravno da je specifično, ali ovih nešto više od 20 hiljada ljudi koji su 2018. glasali za četvorku bi im valjda ponovo trebali dati glas? Nema razloga da ne daju, zar ne, ako su im vjerovali 2018. godine valjda im sad još više vjeruju nakon svih pizdarija oko vlade KS.
MaksprotivMarksa

#8118 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

RunnerX wrote: 14/08/2020 17:10
MaksprotivMarksa wrote: 14/08/2020 17:04 Problem je sto lokalni izbori imaju svoje specoficnosti i rezultati lokalnih i opcih nikada nisu isti, niti to mogu biti, uzimanje nacelnistva Efendicu je nemoguce, ako se to desi desice se jer SDA to zeli, ali to nece raditi jer ce Efendica utopiti jednog dana u kantonalnu vlast i tako ugasiti.
Naravno da je specifično, ali ovih nešto više od 20 hiljada ljudi koji su 2018. glasali za četvorku bi im valjda ponovo trebali dati glas? Nema razloga da ne daju, zar ne, ako su im vjerovali 2018. godine valjda im sad još više vjeruju nakon svih pizdarija oko vlade KS.
Problem je jer ce svaki peti glasati za Efendica (dobar je, poselami i ta seljacka prica), svaki peti nece izaci jer jw lokal i kandidovala NS nekoga koga on mrzi, ostanu 3/5, od 12-14k, to zavisi od vremena, obaveza, kampanje koje nece biti, SDA ce tu uraditi lokum tops kampanju i pusiona, ja sam totalmo razocaran kandidatima, ono sto znam i za liste je lose, sve vec vidjeno, nisam optimistican, ali valjda se prevarim.
Industrialyzer

#8119 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Industrialyzer »

Od cetvorke u NG ocekujem vecinu u vijecu, ali zaista ni 1% mene ne vjeruje u skidanje Efendica. Steta Delica kao vrlo korektnog kandidata.

Mislim da ce glasovi za nacelnika biti u odnosu 55-45 u korist Semira.
Cherry-Cherry

#8120 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Cherry-Cherry »

Bitno je uzeti vijeće. Efendić je bez podrške vijeća nula.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#8121 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Styling wrote: 14/08/2020 11:35
malakh wrote: 14/08/2020 11:22 imtec se ogradio od nippvog kandidata. to je ono sto malakh govori. program, plan rada, a ta hvalisanja i sponovanja neka idu usput. ali nip i ima popularnost zbog agresivnog spinovanja javnosti. cak ima najava tuzbe i demantivanja nekih navoda.
Ma ja. Sad ako nisi prava opcija ne smijes reci ni gdje si radio. I ovi iz Imteca jedu govna. Covjek smije reci ako je kod njih radio. To sto nije njihova opcija, to nije njegov problem.
obje strane jedu govna. prva, nip, najavljivali su neko čudo od kandidata u novom gradu (iako možda i jeste, kada vidimo program, elokvenciju, plan), ali na prvu, ništa specijalno. dif. :oops:

sada spinuju javnost da je imtec sda firma i da im sda preko imteca podmeće, a njihov kandidat još uvijek tamo radi i zarađuje hljeb. valjda da je tako, davno bi bio najuren sa posla.

mislim da će postati otrcana fraza "podmeće nam sda", jer se već ljudi počinju sprdati sa time i manje vjerovati u tu priču.

druga strana, imtec, jede govna jer su se uopće upetljali u sve, mada su samo demantirali da on nije čovjek koji je na obuci za taj neki leadership i da nema promocije na konto imteca.

kako god i kakav god delic bio, bolji je sanela gadzo.
Prpa.ba

#8122 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Clanak u kojem su ga mediji predstavili (ne znamo je li tumaceno od strane klix novinara ili ne):
Adnan Delić (34) dolazi iz realnog sektora s pozicije odgovorne osobe i direktora marketinga Imteca, jedne od najvećih bosanskohercegovačkih IT kompanija. Obnašajući tu funkciju, bio je zadužen za sklapanje i realizaciju
Sam Delic u svom prvom obracanju javnosti kaze:
P.S. Uvijek, a i nakon što sam prije nekoliko dana zatražio sporazumni raskid ugovora, o kompaniji kojoj sam mnogo zahvalan, u kojoj sam mnogo naučio, koja mi je davala povjerenje i koju jako poštujem neću napisati nijednu negativnu riječ.
Covjek je raskinuo ugovor i nije zaposlenik Imteca, niti je igdje to implicirano. Ogradjivanje Imteca je navrat-nanos napisano, cisto da se zna da ne stoje iza kandidature, jebiga, zadrzavaju pravo da se boje represije rezima i gubitka tendera za isporuku opreme raznim elementima "vertikale".
MaksprotivMarksa

#8123 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Delicev profil na fb ko profil nekog sda bota, sad sam gledao, samo Alija, neke herba-life prevare i jeftini citati sa motivacionih postera ekskluziva.ba 😁😂
Cherry-Cherry

#8124 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Cherry-Cherry »

A jbg, vjerovatno ćemo onog rumenog seljačića gledati još četiri godine. Zato je bitno, da nema podršku u vijeću.
Patton44

#8125 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Cherry-Cherry wrote: 14/08/2020 17:35 Bitno je uzeti vijeće. Efendić je bez podrške vijeća nula.
Isto ko ajnadzic u centru.
Post Reply