Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#8076 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

imtec se ogradio od nippvog kandidata. to je ono sto malakh govori. program, plan rada, a ta hvalisanja i sponovanja neka idu usput. ali nip i ima popularnost zbog agresivnog spinovanja javnosti. cak ima najava tuzbe i demantivanja nekih navoda.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#8077 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bobi »

Neka ga neko zove na forum da vidimo ko je šta je... :mrgreen: .
RunnerX

#8078 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Zna se dobro ko je vlasnik imteca i kakve se pantalone tamo nose.
mirsek

#8079 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirsek »

Veigar wrote: 14/08/2020 07:56
mirsek wrote: 14/08/2020 01:37
kluz franjo wrote: 14/08/2020 01:30
Pa djeluj(te). Ko ti/vam brani?
Ovo su lokalni izbori.
Ja na lokalu hoću pet deka više, a ti kako hoćeš.
Demokratija. Izbori.
Voliš pet deka manje, glasaš za SDA i trabante i sve OK.
Nikad nisam glasao za SDA , mogu jedino apstinirati sto je i najvjerovatnije.
Meni je 5 deka malo, premalo. Treba nam vrlo intenzivna i korjenita promjena. Necu cekati 20-30 godina da neko napravi znacajnu razliku u odnosu na SDA.
Sretno na izborima, borite se pa sta bude.
Samo ti tako razmišljaj, al nemoj sutra da mi kritikuješ kakvo je stanje ovo ono, s takvim razmišljanjem nećš ni dočekati to što čekaš. Najgore je što je puno vas takvih koji mislite da ste pametniji od nas drugih koji ipak izađemo i glasamo. Ali mi barem znamo da smo nešto doprinijeli da bude drugačije, ti možeš samo gledat i čudit se što je i dalje isto.
Jbg. istrosio sam entuzijazam zadnjih koliko godina aktivnog ucesca na izborima i stvarima oko njih. I ja sam doprinosio borbi protiv SDA, mozda vise od vecina vas sto pisete ovdje i
koji ste se tek sada jace trznuli/aktivirali.
Glasajte, lobirajte, radite sta hocete, nije problem. Ja cu i dalje biti malo cinican na sve ovo, ne zamjerite.
Veigar

#8080 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Veigar »

mirsek wrote: 14/08/2020 11:27
Veigar wrote: 14/08/2020 07:56
mirsek wrote: 14/08/2020 01:37
Nikad nisam glasao za SDA , mogu jedino apstinirati sto je i najvjerovatnije.
Meni je 5 deka malo, premalo. Treba nam vrlo intenzivna i korjenita promjena. Necu cekati 20-30 godina da neko napravi znacajnu razliku u odnosu na SDA.
Sretno na izborima, borite se pa sta bude.
Samo ti tako razmišljaj, al nemoj sutra da mi kritikuješ kakvo je stanje ovo ono, s takvim razmišljanjem nećš ni dočekati to što čekaš. Najgore je što je puno vas takvih koji mislite da ste pametniji od nas drugih koji ipak izađemo i glasamo. Ali mi barem znamo da smo nešto doprinijeli da bude drugačije, ti možeš samo gledat i čudit se što je i dalje isto.
Jbg. istrosio sam entuzijazam zadnjih koliko godina aktivnog ucesca na izborima i stvarima oko njih. I ja sam doprinosio borbi protiv SDA, mozda vise od vecina vas sto pisete ovdje i
koji ste se tek sada jace trznuli/aktivirali.
Glasajte, lobirajte, radite sta hocete, nije problem. Ja cu i dalje biti malo cinican na sve ovo, ne zamjerite.
Ma budi ti ciničan, samo glasaj, bitno je da se glasa, a ne mora se bit aktivno na izborima. ;)
RunnerX

#8081 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

mirza_15 wrote: 14/08/2020 11:06 Čovjek je do jučer bio direktor marketinga u Imtec-u.
Imtec u njegovom CV je nebitan, ali je perfektno tle za spin i okretanje priče na drugu stranu. Vidiš kako to malaš jedva dočeka.

Styling

#8082 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

malakh wrote: 14/08/2020 11:22 imtec se ogradio od nippvog kandidata. to je ono sto malakh govori. program, plan rada, a ta hvalisanja i sponovanja neka idu usput. ali nip i ima popularnost zbog agresivnog spinovanja javnosti. cak ima najava tuzbe i demantivanja nekih navoda.
Ma ja. Sad ako nisi prava opcija ne smijes reci ni gdje si radio. I ovi iz Imteca jedu govna. Covjek smije reci ako je kod njih radio. To sto nije njihova opcija, to nije njegov problem.
mirza_15

#8083 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

malakh wrote: 14/08/2020 11:22 imtec se ogradio od nippvog kandidata. to je ono sto malakh govori. program, plan rada, a ta hvalisanja i sponovanja neka idu usput. ali nip i ima popularnost zbog agresivnog spinovanja javnosti. cak ima najava tuzbe i demantivanja nekih navoda.
Totalno je glupo da se neko ograđuje od nekog kandidata zato što je ovaj u biografiji naveo da je tamo radio. Meni ovo djeluje više kao strah da im ovi iz SDA šta ne zamjere jer je radio kod njih.
Styling

#8084 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Prpa.ba wrote: 14/08/2020 09:34 Sasvim pristojan kandidat u Novom gradu. Iako je Efendiceva pobjeda sasvim izgledna, Cetvorka se sigurno nece obrukati i nece uzeti manje od 40% glasova. Sanse za pobjedu bi im procijenio na 5 do 10%, ali sama cinjenica da se o tome uopste moze razgovarati je odlican znak. :thumbup:

Sretno. :mrgreen:
Nisam sigurna da ce Efendic tako lako uzeti. Na proslim izborima u NG SDA je dobila samo 13000 glasova od ukupno 60 000, koliko je izaslo na izbore. Ostale glasove dobila NS, NiP i SBB. Ako cetvorka bude slozno glasala za nacelnike, SDA nema sansi. Prava borba ce biti za opcinsko vijece. Tu cetvorka glasa svako za sebe a SDA ce dobiti sve glasove svojih gasaca. Pogotovo sto Df ne moze ni da sastavi listu za vijece u NG.
Styling

#8085 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

mirza_15 wrote: 14/08/2020 11:39
Totalno je glupo da se neko ograđuje od nekog kandidata zato što je ovaj u biografiji naveo da je tamo radio. Meni ovo djeluje više kao strah da im ovi iz SDA šta ne zamjere jer je radio kod njih.
Jos se pozivaju na neke pravne radnje zbog imena i loga. Smijesno.
Prpa.ba

#8086 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Tako izgleda kada se neko kandiduje na strani protiv rezima, a iz privatnog sektora. Cisto za ove sto ocekuju svjeza i neukaljana lica uspjesna u privatnom sektoru, a koja ce se magicno pojaviti i stubokom izmijeniti nasu politicku zbilju. :mrgreen:
Nekako s proljeća

#8087 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nekako s proljeća »

Nema ništa preko noći, treba sjeme da se primi i pusti korijenje, rast i plodovi dođu kasnije. Ili ne dođu. Ja vjerujem da je svaki zajednički kandidat koji dolazi iz realnog sektora dobar izbor, jer dolazi iz onog zdravog dijela našeg društva. Dragocjeno je to iskustvo u vremenu koje dolazi, zbog posljedica koje ćemo svi u bliskoj budućnosti da trpimo, uslijed negativnog uticaja pandemije na privredu. I ne samo nju.

Hairli bilo Deliću.
Styling

#8088 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Cinjenica je da je tesko naci kvalitetan kadar ko bi se u ovo upustio. Ogroma broj kvalitetnih ljudi sa kapacitetom da ovo rade se ne upustaju u ovu pricu jer jednostavno ne smiju. Ako radis u bankarskom sektoru, ili u medjunarodnoj organizaciji, ili u privatnoj firmi koja je jasno opredjeljena za neku opciju onda zaboravi na politicki angazman jer ti nece dozvoliti (govorim iz licnog iskustva). Vrlo je limitirano podrucje u kojem se ljudi mogu slobodno baviti politikom.
don vito

#8089 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by don vito »

Kad zabiješ autogol
jaGLASAM
prije 17m
Hvala IMTEC na svrstavanju na stranu zelenih :) Od mene više ni marke nećete dobiti. Samo da napomenem da nisam jedini.
mcobanovan4
prije 5m
"spajamo tehnologiju i ljude" zar nije nooorood znooo ?
Sandin
prije 27m
Narode, ne kupujte u ovoj SDA firmi.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Sve će to nadoknaditi informatički sladokusci iz Zabrđa, Boljakovog i Buća potoka...
wewa

#8090 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by wewa »

odavno ne vidjeh moronskiji potez od ovog Imtecovog. a zestoka je konkurencija.
MaksprotivMarksa

#8091 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

Realmi sektor nije nikakva prednost ili mana, niti je te zdravi dio ovog drustva, da je to zdravi dio ovog drustva ne bi radnici radili za 800 KM, a gazde krale i varale drzavu na svakom koraku. Svaka jaca preduzetnicka prica u BiH je stramacka, ko god tvrdi drugacije je idiot, ovdje rostiljdzije traze ledja u strankama, razvijaju se preko stranke, a da ne govorimo o ovakvim kompaninama ala Imtech. Ja bih uvijek prike izabrao kvalitetan kadar sa margina sistema, nego nekog sefa sektora u korporaciji, ali to sam ja, ja volim borokratizirane ljude, profesionalce, da ne moram zvati sefketovu mamu da vidim sta mi treba od papira, kvalitetnih ljudi u BiH ima, ali nemaju prostora, u Platformi je bilo takvih kadrova npr da si mogao sastaviti ozbiljnu vladu, u wvakoj stranci ima vrhunskih kadrova, a isplivaju ljudi sa difom, travnickim diplomama, preletaci iz 800 stranaka, to je jednostavno model ponasanja u BiH.
wewa

#8092 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by wewa »

nisam odusevljena Delicem, ali je u svakom slucaju bolji nego rumeni prije 8 godina. taj nije imao ni dana stvarnog iskustva, mimo stranackog.
Prpa.ba

#8093 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Dok ti gradis karijeru i dolazis kuci umoran s posla, preletac i DIF-ovac sjedi po kafama i upozna 500 ljudi, od kojih sa 200 moze sklopiti dil da glasaju za njega. Politika je kod nas personalizovan biznis i logicno je da isplivaju kadrovi kakvi isplivaju. To se mijenja samo jacanjem standarda i sazrijevanjem nase demokratije.
RunnerX

#8094 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

wewa wrote: 14/08/2020 12:07 nisam odusevljena Delicem
Ovo danima čitamo, uglavnom niko nije oduševljen kandidatima, ali niko da kaže koji su to kandidati koji bi ih oduševili? Istrošeni, stranački, oni koji su već prisutni, ili ovi za koje realno prvi put čujemo i nemaju mrlju?
mirza_15

#8095 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Ma treba imati muda za ovako nešto. Šta ako ne bude izabran? Nazad ne može sigurno. Čovjek ima porodicu koju hrani. Svaka njemu čast na hrabrosti. Ali jednom se živi, a umire se sigurno. Na svakome je da odluči hoće li kroz život hoditi podignute glave ili će je čitav život poginjati.
Nekako s proljeća

#8096 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nekako s proljeća »

Naravno, svaka čast da je prihvatio kandidaturu i iskoristio pravo da, ne samo bira, već i da bude biran. Oko 80% ljudi ne iskoristi to pravo-da bude biran. Nema muda. Ali zato na tastaturi , hrakanju i naprđivanju im niko nije do koljena. Pih.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#8097 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Sad kad bi te neko pitao o cemu si pricao, od cega se ovi pgradjuju, imaju li smisla tuzbe itd vjerujem da od tebe ne dobio nikakav odgovor ili bi bio u rangu ovih gluposti u vezi tuzbe
wewa

#8098 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by wewa »

RunnerX wrote: 14/08/2020 12:09
Ovo danima čitamo, uglavnom niko nije oduševljen kandidatima, ali niko da kaže koji su to kandidati koji bi ih oduševili? Istrošeni, stranački, oni koji su već prisutni, ili ovi za koje realno prvi put čujemo i nemaju mrlju?
ja vjerujem u struku, pa zbog toga nema odusevljenja. voljela bih da Delic dobije priliku i sve nas pozitivno iznenadi.

mimo ovog konteksta, ja bih da se pravom bave pravnici, ljekari medicinom, upravljanjem menadzeri, a DIF-ovci tjelovjezbom.a ako vec okusaju srecu u drugim profesijama i djelatnostima, da imam povjerenja da ce izabrati kvalitetan tim sacinjen od odgovornih, moralnih ljudi s iskustvom.
Industrialyzer

#8099 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Industrialyzer »

Styling wrote: 14/08/2020 11:47
Prpa.ba wrote: 14/08/2020 09:34 Sasvim pristojan kandidat u Novom gradu. Iako je Efendiceva pobjeda sasvim izgledna, Cetvorka se sigurno nece obrukati i nece uzeti manje od 40% glasova. Sanse za pobjedu bi im procijenio na 5 do 10%, ali sama cinjenica da se o tome uopste moze razgovarati je odlican znak. :thumbup:

Sretno. :mrgreen:
Nisam sigurna da ce Efendic tako lako uzeti. Na proslim izborima u NG SDA je dobila samo 13000 glasova od ukupno 60 000, koliko je izaslo na izbore. Ostale glasove dobila NS, NiP i SBB. Ako cetvorka bude slozno glasala za nacelnike, SDA nema sansi. Prava borba ce biti za opcinsko vijece. Tu cetvorka glasa svako za sebe a SDA ce dobiti sve glasove svojih gasaca. Pogotovo sto Df ne moze ni da sastavi listu za vijece u NG.
A koliko glasova je dobio Efendic?

Ne treba se zavaravati, Semir i dalje ima jako jako veliku podrsku u NG, i pravo bi cudo bilo da ga neko skine sa pozicije.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#8100 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

RunnerX wrote: 14/08/2020 12:09
kao da je bitno koji bi za njoh bili dpbri. Ne znaju ni oni. To su ti sve razocarani glasaci cetvorke, koji na pomen svakog kandidata utvrde da nije dobar i da se nema za koga glasati..pri cemu naravno za sda kandidata ne postoji izjava o razocarenju
Post Reply