Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
- Point.
#1301 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Jel ovo uljudba pokušava spinovati da je general Atif Dudaković zločinac? Umjesto da mu budu zahvalni što je sa 5 korpusom učestvovao u razbijanju serbske Krajine oni sad spinuju srpskom retorikom. I onda se ljute kad ih sa pravom nazivaju južni Srbi.
-
mishic
#1302 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Svaka rasprava o stanju i prilikama u SB u kontekstu prava i pravde potpuno je izlišna. Danas, na godišnjicu pljačke tuzlanskog konvoja spasa a za koju do dana današnjeg nitko nije odgovarao, više je nego očoita potvrda o ubijenoj pravdi. Konvoj koji se kretao uz dozvolu vrha HDZ-a, zaustavljen je u Rankovićima, ubijene su desetine ljudi, stotine izmaltretirane, prebijene, zatvorene u logore a milijarde maraka štete prisvojili su pljačkaši po dobro uhodanom receptu. (U pitanju je imovina vrijedna 5-6 milijardi KM).
Taj dobro uhodani i oprobani recept koštao je Bošnjake ali kada se sve sabere, ni Hrvati neće proći ništa bolje. Jer i današnje ubistvo u Novoj Biloj je ceh koji će još decenijama plačati i Hrvati. A sve se začelo i počelo još sa početkom agresije na RBiH.
Početni zajednički otpor agresoru dao je dosta dobre rezultate. Nada da će u narednim koracima to ići još bolje naglo je poljuljana potpunim zaokretom politike Zagreba preko HDZ-a, koji je po četničkom receptu oslonac za svoju nakaradnu politiku i "zabijanje noža u leđa" Bošnjacima našao u kriminalnom miljeu najvećih probisvijeta u SB. Na taj način su HDZ-ove perjanice, sve goli kriminalci, krenuli i u ratno profiterstvo, podizanje punktova pljačku imovine, izazivanje incidenata, čak i ubistva preko kojih su Bošnjaci dugo prelazili kao i da se ne događaju svjesni da samo zajedničkom odbranom i otvorenim dotokom MTS-a preko Hrvatske ima nade da se savlada višestruko i neuporedivo jači agresor. Pod izgovorom zaštite pučanstva i odbrane hrvatskih interesa kriminalci i ratni profiteri uspostavili su potpunu kontrolu nad stanjem i kretanjima u SB, podršku naroda su pridobivali žestokom propagandoma (mudžahedini poslati iz Zagreba) i bošnjačkim povremenim uzvraćanjem na svakodnevne provokacije koje su činili pljačkom, drskim i nasilnim ponašanjem na svakom koraku. Bilo je jasno i očito kuda to vodi a lično sam najmanje sa desetakprijatelja Hrvata razgovarao o tome u to doba ali svaki od njih je molio da to ostane u četiri oka jer oni "ne smiju o tome javno da govore i izjašnjavaju se".
U ostalom onome ko danas prođe kroz SB a ko poznaje prilike s kraja XX stoljeća sve će se samo kazati. Opljačkana su materijalna dobra, izginuli i izmješteni brojni Hrvati, uništeni veliki privredni giganti (samo Vitezit je vrijedio na desetine milijardi), a vratili su se i nastavili "borbu za hrvatske interese" veliki kriminalci i ratni profiteri čija imovina enormno raste. U toj imovini su i značajna sredstva hrvatskih banaka koje su maskirajući Tuđmanovu ulogu i projekte, data tim ratnim profiterima.
Koliko dugo i kako će se sa tom bagrom nositi čestite hrvatske porodice i građanai, neznam, ali sigurno znam da će kriminal i u ratu formirani kriminalni milje još decenijama odnositi žrtve i skupo koštati sve građane SB. Kiseljak, Busovača, Vitez, Nova Bila, Novi Travnik pa i Travnik postali su Eldorado auto-mafije, narko-dilera, kriminala i kriminalaca svih vrsta. Oni i danas truju odnose na nacionalističkoj paradigmi, izazivaju trzavice, sukobe i nesporazume kako među smim Hrvatima tako i one između Hrvata i Bošnjaka. I gle čuda, i dan danas oni kao ratni junaci, nacionalne perjanice, HDZ-ovi jataci i stjegonoše, imaju priličnu podršku i u narodu i to, ubijeđen sam, više onu prisilnu, kontroliranu HDZ-ovsku, nego stvarnu, objektivnu i slobodnu. Posavinu je prodao Tuđman a Hrvte SB hercegovačko militantno krilo HDZ-a.
Kao u Sinje more potonule su milijarde i milijarde sredstava u SB ali korist od toga ima uzak krug HDZ mafije i niko više. Ali taj krug oko sebe ima osiguranje i glasove hrvatskog pučanstva koje i dan-danas vjeeruje da su to borci za njihove interese.
Taj dobro uhodani i oprobani recept koštao je Bošnjake ali kada se sve sabere, ni Hrvati neće proći ništa bolje. Jer i današnje ubistvo u Novoj Biloj je ceh koji će još decenijama plačati i Hrvati. A sve se začelo i počelo još sa početkom agresije na RBiH.
Početni zajednički otpor agresoru dao je dosta dobre rezultate. Nada da će u narednim koracima to ići još bolje naglo je poljuljana potpunim zaokretom politike Zagreba preko HDZ-a, koji je po četničkom receptu oslonac za svoju nakaradnu politiku i "zabijanje noža u leđa" Bošnjacima našao u kriminalnom miljeu najvećih probisvijeta u SB. Na taj način su HDZ-ove perjanice, sve goli kriminalci, krenuli i u ratno profiterstvo, podizanje punktova pljačku imovine, izazivanje incidenata, čak i ubistva preko kojih su Bošnjaci dugo prelazili kao i da se ne događaju svjesni da samo zajedničkom odbranom i otvorenim dotokom MTS-a preko Hrvatske ima nade da se savlada višestruko i neuporedivo jači agresor. Pod izgovorom zaštite pučanstva i odbrane hrvatskih interesa kriminalci i ratni profiteri uspostavili su potpunu kontrolu nad stanjem i kretanjima u SB, podršku naroda su pridobivali žestokom propagandoma (mudžahedini poslati iz Zagreba) i bošnjačkim povremenim uzvraćanjem na svakodnevne provokacije koje su činili pljačkom, drskim i nasilnim ponašanjem na svakom koraku. Bilo je jasno i očito kuda to vodi a lično sam najmanje sa desetakprijatelja Hrvata razgovarao o tome u to doba ali svaki od njih je molio da to ostane u četiri oka jer oni "ne smiju o tome javno da govore i izjašnjavaju se".
U ostalom onome ko danas prođe kroz SB a ko poznaje prilike s kraja XX stoljeća sve će se samo kazati. Opljačkana su materijalna dobra, izginuli i izmješteni brojni Hrvati, uništeni veliki privredni giganti (samo Vitezit je vrijedio na desetine milijardi), a vratili su se i nastavili "borbu za hrvatske interese" veliki kriminalci i ratni profiteri čija imovina enormno raste. U toj imovini su i značajna sredstva hrvatskih banaka koje su maskirajući Tuđmanovu ulogu i projekte, data tim ratnim profiterima.
Koliko dugo i kako će se sa tom bagrom nositi čestite hrvatske porodice i građanai, neznam, ali sigurno znam da će kriminal i u ratu formirani kriminalni milje još decenijama odnositi žrtve i skupo koštati sve građane SB. Kiseljak, Busovača, Vitez, Nova Bila, Novi Travnik pa i Travnik postali su Eldorado auto-mafije, narko-dilera, kriminala i kriminalaca svih vrsta. Oni i danas truju odnose na nacionalističkoj paradigmi, izazivaju trzavice, sukobe i nesporazume kako među smim Hrvatima tako i one između Hrvata i Bošnjaka. I gle čuda, i dan danas oni kao ratni junaci, nacionalne perjanice, HDZ-ovi jataci i stjegonoše, imaju priličnu podršku i u narodu i to, ubijeđen sam, više onu prisilnu, kontroliranu HDZ-ovsku, nego stvarnu, objektivnu i slobodnu. Posavinu je prodao Tuđman a Hrvte SB hercegovačko militantno krilo HDZ-a.
Kao u Sinje more potonule su milijarde i milijarde sredstava u SB ali korist od toga ima uzak krug HDZ mafije i niko više. Ali taj krug oko sebe ima osiguranje i glasove hrvatskog pučanstva koje i dan-danas vjeeruje da su to borci za njihove interese.
- LBVIEW
#1303 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ovaj Santic je bio pijun krivoustog cimbenika s Pantovcaka, za ciji je racun surovao sa Abdicem, a u jeku cetnicke ofanzive polozaje na Pljesevici prodao "braci" Srbima.
- BHCluster
#1304 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Kad se prisjetim, cetnicka ofanziva u jeku na na slobodnu teritoriju Republike Bosne i Hercegovine pod kontrolom 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine a Hrvatska preko Abdica prodaje gorivo cetnicima da mogu koristiti mehaniku. Jebe lud zbunjenog.
- Maraschino
#1305 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
'naci, ne kaki nego sudske presude a ne sta babe pricaju dok pletu carape u C.Grmu.tetejac wrote: ↑14/08/2020 02:29Logično stari. Nije ti zločinac ni on ni Rasim Delic ni Zuka ni onaj iz Bugojna. Ali zato jesu Gotovina, Jelić, šestorka iz Haga, Blaškić itd. Za tebe su ti tvoji heroji. I sve je to u redu, samo mojne glumit moralnu vertikalu. Klizavo bilo pa se oklizn’o u Unu jelde? Klizavo je bilo i oko Lašve, Neretve, Une, Neretvice? Klizav teren šta ćeš. Moralista si, nema dalje.Maraschino wrote: ↑13/08/2020 23:43Kaze covjek koji nema niti jedan dokaz za to.
Vjeruj mi da mnogo znam o tome ali to nije tema.
DUDAKOVIC NIJE ZLOCINAC a sestorka u D.Haagu jeste.
-
tetejac
#1306 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Polako stari. Ja znam da se tebi žuri ali suđenje nije ni počelo. Čovjek je nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Po čemu tebi Atif nije zločinac a Jelić jeste? Po tome što je Atif Musliman a Jelić Hrvat? Znamo svi da je tako, zato smanji doživljaj sa moraliziranjem. Nema Crveni Grm s ovim ništa, ne provaljuj se i ne glumi. Svatko je nevin dok mu se ne dokaže. Kraj priče.Maraschino wrote: ↑14/08/2020 22:05'naci, ne kaki nego sudske presude a ne sta babe pricaju dok pletu carape u C.Grmu.tetejac wrote: ↑14/08/2020 02:29Logično stari. Nije ti zločinac ni on ni Rasim Delic ni Zuka ni onaj iz Bugojna. Ali zato jesu Gotovina, Jelić, šestorka iz Haga, Blaškić itd. Za tebe su ti tvoji heroji. I sve je to u redu, samo mojne glumit moralnu vertikalu. Klizavo bilo pa se oklizn’o u Unu jelde? Klizavo je bilo i oko Lašve, Neretve, Une, Neretvice? Klizav teren šta ćeš. Moralista si, nema dalje.Maraschino wrote: ↑13/08/2020 23:43
Kaze covjek koji nema niti jedan dokaz za to.
Vjeruj mi da mnogo znam o tome ali to nije tema.
DUDAKOVIC NIJE ZLOCINAC a sestorka u D.Haagu jeste.
- Rothmans
#1307 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ko je zaplatio u n.biloj ?
- Point.
#1308 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Haj ti stari nauči i prevali preko žvalja da nije Atif Musliman nego Bošnjak.tetejac wrote: ↑15/08/2020 03:27Polako stari. Ja znam da se tebi žuri ali suđenje nije ni počelo. Čovjek je nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Po čemu tebi Atif nije zločinac a Jelić jeste? Po tome što je Atif Musliman a Jelić Hrvat? Znamo svi da je tako, zato smanji doživljaj sa moraliziranjem. Nema Crveni Grm s ovim ništa, ne provaljuj se i ne glumi. Svatko je nevin dok mu se ne dokaže. Kraj priče.Maraschino wrote: ↑14/08/2020 22:05'naci, ne kaki nego sudske presude a ne sta babe pricaju dok pletu carape u C.Grmu.tetejac wrote: ↑14/08/2020 02:29
Logično stari. Nije ti zločinac ni on ni Rasim Delic ni Zuka ni onaj iz Bugojna. Ali zato jesu Gotovina, Jelić, šestorka iz Haga, Blaškić itd. Za tebe su ti tvoji heroji. I sve je to u redu, samo mojne glumit moralnu vertikalu. Klizavo bilo pa se oklizn’o u Unu jelde? Klizavo je bilo i oko Lašve, Neretve, Une, Neretvice? Klizav teren šta ćeš. Moralista si, nema dalje.
I druga stvar, ako je nevin zašto uljudba pobježe u Hrvatsku? Atif je fino izašao pred sud i nije pobjegao kao miš.
-
Škobo Habu
#1309 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
- Maraschino
#1310 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Zato sto je Atif heroj dok se drugacije ne dokaze na cemu i sam insistira svojim pojavljivanjem pred pravosudjem dok je Jelic obican mis i zlocinac kako stoji u optuznici. Na njemu je da ukrsti koplja sa tuzilastvom a sud je tu da odluci.tetejac wrote: ↑15/08/2020 03:27Polako stari. Ja znam da se tebi žuri ali suđenje nije ni počelo. Čovjek je nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Po čemu tebi Atif nije zločinac a Jelić jeste? Po tome što je Atif Musliman a Jelić Hrvat? Znamo svi da je tako, zato smanji doživljaj sa moraliziranjem. Nema Crveni Grm s ovim ništa, ne provaljuj se i ne glumi. Svatko je nevin dok mu se ne dokaže. Kraj priče.Maraschino wrote: ↑14/08/2020 22:05'naci, ne kaki nego sudske presude a ne sta babe pricaju dok pletu carape u C.Grmu.tetejac wrote: ↑14/08/2020 02:29
Logično stari. Nije ti zločinac ni on ni Rasim Delic ni Zuka ni onaj iz Bugojna. Ali zato jesu Gotovina, Jelić, šestorka iz Haga, Blaškić itd. Za tebe su ti tvoji heroji. I sve je to u redu, samo mojne glumit moralnu vertikalu. Klizavo bilo pa se oklizn’o u Unu jelde? Klizavo je bilo i oko Lašve, Neretve, Une, Neretvice? Klizav teren šta ćeš. Moralista si, nema dalje.
- spreca
#1311 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Zar te nije sramota bjegunca i ratnog zlocinca nazivati nevinim uz to jos covjekom,ako bjezi od suda ,znaci da je kriv i boji se sudske odluke,nevini idu na sud i dokazuju svoju nevinost a ne kriju se u drugoj drzavi koja je bila saucesnik u agresijitetejac wrote: ↑15/08/2020 03:27Polako stari. Ja znam da se tebi žuri ali suđenje nije ni počelo. Čovjek je nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Po čemu tebi Atif nije zločinac a Jelić jeste? Po tome što je Atif Musliman a Jelić Hrvat? Znamo svi da je tako, zato smanji doživljaj sa moraliziranjem. Nema Crveni Grm s ovim ništa, ne provaljuj se i ne glumi. Svatko je nevin dok mu se ne dokaže. Kraj priče.Maraschino wrote: ↑14/08/2020 22:05'naci, ne kaki nego sudske presude a ne sta babe pricaju dok pletu carape u C.Grmu.tetejac wrote: ↑14/08/2020 02:29
-
tetejac
#1312 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Jeste hadžijo, tako isto je Jelić heroj dok se drukčije ne dokaže a koplja će ukrstiti na ‘svom’ sudu u Zagrebu kao i Atif na ‘svom’ u Sarajevu. Malo morgen da će Sarajevo suditi hrvatskom generalu.Maraschino wrote: ↑15/08/2020 14:23Zato sto je Atif heroj dok se drugacije ne dokaze na cemu i sam insistira svojim pojavljivanjem pred pravosudjem dok je Jelic obican mis i zlocinac kako stoji u optuznici. Na njemu je da ukrsti koplja sa tuzilastvom a sud je tu da odluci.tetejac wrote: ↑15/08/2020 03:27Polako stari. Ja znam da se tebi žuri ali suđenje nije ni počelo. Čovjek je nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Po čemu tebi Atif nije zločinac a Jelić jeste? Po tome što je Atif Musliman a Jelić Hrvat? Znamo svi da je tako, zato smanji doživljaj sa moraliziranjem. Nema Crveni Grm s ovim ništa, ne provaljuj se i ne glumi. Svatko je nevin dok mu se ne dokaže. Kraj priče.Maraschino wrote: ↑14/08/2020 22:05
'naci, ne kaki nego sudske presude a ne sta babe pricaju dok pletu carape u C.Grmu.
-
tetejac
#1313 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Po čemu je Jelić ratni zločinac? Što neće da mu Sarajevo sudi? Otišlo je dobrovoljno dosta ‘nevinih’ u Hag pa se ne vratiše. Ne laprdaj.spreca wrote: ↑15/08/2020 14:44Zar te nije sramota bjegunca i ratnog zlocinca nazivati nevinim uz to jos covjekom,ako bjezi od suda ,znaci da je kriv i boji se sudske odluke,nevini idu na sud i dokazuju svoju nevinost a ne kriju se u drugoj drzavi koja je bila saucesnik u agresijitetejac wrote: ↑15/08/2020 03:27Polako stari. Ja znam da se tebi žuri ali suđenje nije ni počelo. Čovjek je nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Po čemu tebi Atif nije zločinac a Jelić jeste? Po tome što je Atif Musliman a Jelić Hrvat? Znamo svi da je tako, zato smanji doživljaj sa moraliziranjem. Nema Crveni Grm s ovim ništa, ne provaljuj se i ne glumi. Svatko je nevin dok mu se ne dokaže. Kraj priče.Maraschino wrote: ↑14/08/2020 22:05
'naci, ne kaki nego sudske presude a ne sta babe pricaju dok pletu carape u C.Grmu.
- LBVIEW
#1314 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Nabijem ja tog nazovi generala, koji se krije k'o zadnja *ickurina, na onu stvar.tetejac wrote: ↑15/08/2020 16:35Jeste hadžijo, tako isto je Jelić heroj dok se drukčije ne dokaže a koplja će ukrstiti na ‘svom’ sudu u Zagrebu kao i Atif na ‘svom’ u Sarajevu. Malo morgen da će Sarajevo suditi hrvatskom generalu.Maraschino wrote: ↑15/08/2020 14:23Zato sto je Atif heroj dok se drugacije ne dokaze na cemu i sam insistira svojim pojavljivanjem pred pravosudjem dok je Jelic obican mis i zlocinac kako stoji u optuznici. Na njemu je da ukrsti koplja sa tuzilastvom a sud je tu da odluci.tetejac wrote: ↑15/08/2020 03:27
Polako stari. Ja znam da se tebi žuri ali suđenje nije ni počelo. Čovjek je nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Po čemu tebi Atif nije zločinac a Jelić jeste? Po tome što je Atif Musliman a Jelić Hrvat? Znamo svi da je tako, zato smanji doživljaj sa moraliziranjem. Nema Crveni Grm s ovim ništa, ne provaljuj se i ne glumi. Svatko je nevin dok mu se ne dokaže. Kraj priče.
Inace, kakva ti to je logika da se, za zlocine pocinjene u Bosni i Hercegovini, sudi u susjednoj drzavi, sta Hrvatska ima s tim?
- BrziGonzales
#1315 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Imaš kamilica zakon po kojima sudiš "svojima" i mnogo stroži kojim bi sudio onim "drugim". Ne ide to tako. Je li ti poznat ovaj niz, kako ti znaš reći, "nazovi" generala:LBVIEW wrote: ↑15/08/2020 17:21Nabijem ja tog nazovi generala, koji se krije k'o zadnja *ickurina, na onu stvar.tetejac wrote: ↑15/08/2020 16:35Jeste hadžijo, tako isto je Jelić heroj dok se drukčije ne dokaže a koplja će ukrstiti na ‘svom’ sudu u Zagrebu kao i Atif na ‘svom’ u Sarajevu. Malo morgen da će Sarajevo suditi hrvatskom generalu.Maraschino wrote: ↑15/08/2020 14:23
Zato sto je Atif heroj dok se drugacije ne dokaze na cemu i sam insistira svojim pojavljivanjem pred pravosudjem dok je Jelic obican mis i zlocinac kako stoji u optuznici. Na njemu je da ukrsti koplja sa tuzilastvom a sud je tu da odluci.Sto nije ostao i suocio se s optuzbama, kad je tako hrabar?
Inace, kakva ti to je logika da se, za zlocine pocinjene u Bosni i Hercegovini, sudi u susjednoj drzavi, sta Hrvatska ima s tim?![]()
Enver Hadžihasanović, Mehmed Alagić, Rasim Delić, Sakib Mahmuljin, Atif Dudaković...(nastavit će se). Neki pravosudno osuđeni ratni zločinci, neki umrli prije pravde, neki možda na "svom" sudu budu oslobođeni ali ostaju obilježeni. Od 24 generala izašla iz rata jedne strane, jedna petina zločinci? I takvi bi da sude drugima? Ma haj'te, molim vas.
- LBVIEW
#1316 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Izvini, ali ti blage veze nemas, prvo se uputi prije nego sto pocnes pisati na temi. Ko to sudi "drugima", nije to prika "muslimanski" Sud, niti samo Bosnjaci sjede u istome, vec Sud Bosne i Hercegovine:http://www.sudbih.gov.ba/vijest/objavlj ... rugi-21403.BrziGonzales wrote: ↑15/08/2020 17:52Imaš kamilica zakon po kojima sudiš "svojima" i mnogo stroži kojim bi sudio onim "drugim". Ne ide to tako. Je li ti poznat ovaj niz, kako ti znaš reći, "nazovi" generala:LBVIEW wrote: ↑15/08/2020 17:21Nabijem ja tog nazovi generala, koji se krije k'o zadnja *ickurina, na onu stvar.Sto nije ostao i suocio se s optuzbama, kad je tako hrabar?
Inace, kakva ti to je logika da se, za zlocine pocinjene u Bosni i Hercegovini, sudi u susjednoj drzavi, sta Hrvatska ima s tim?![]()
Enver Hadžihasanović, Mehmed Alagić, Rasim Delić, Sakib Mahmuljin, Atif Dudaković...(nastavit će se). Neki pravosudno osuđeni ratni zločinci, neki umrli prije pravde, neki možda na "svom" sudu budu oslobođeni ali ostaju obilježeni. Od 24 generala izašla iz rata jedne strane, jedna petina zločinci? I takvi bi da sude drugima? Ma haj'te, molim vas.
Drugo, vasi generali i kompletno rukovodstvo jebene Erceg Bosne je osudjeno za UZP od strane Tribunala u Hagu, sa toga tisu-misu.
A sto se ovog malog smrada Jelica koji je slao ljude u zive stitove tice
Last edited by LBVIEW on 15/08/2020 18:20, edited 3 times in total.
- LBVIEW
#1317 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Evo jos jedan primjer 'erojstva HVO-a, dok zlocinci zive slobodno u matici.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sjecanj ... /140802037
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sjecanj ... /140802037
-
mishic
#1318 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Da, da, upravo ovo je početak stvaranja "elite" u SB, gdje su havajci izveli djecu i krezube babe, svećenike, i potpaljenu rulju da bude maska za njihov dobro pripremljen plan i akciju u kojoj pored mrtvih glava za par sati nestade stotine vozila, i hiljade tona robe. Čuvali suse kamera i razgonili one koji slikaju ali eto par snimaka opet ostade kao svjedok istine. I sve u SB je zapravo bilo tako. Nije bez razloga Stjuart (Komandant Engl. trupa u Vitezu) u Hagu posvjedočio da sve što je HVO planirao, izvodio i činio u SB automatski je za to optuživao bošnjačku stranu. Kada su konačno ispušili pa preko Vlašića bježali od osvete za zločine koje su počinili, nastala je kuknjava o njihovom progonu iz SB. Lovrinović (originalan čoban sa Vlašića) i danas svako malo, kuka na položaj Hrvata SB a izbjegli su suđenja za milion zločina u SB, opljačkali što pred rat, što u ratu, što nakon rata sve što se moglo opljačkati. Pogledajte šta bivši rukovodioci Hrvati govore o Vitezitu!!! A Vitezit je stoti dio, jer i Bratstvo i desetak velikih i na desetine malih kompanija slile su se u ruke trenutno najjače HDZ-ove mafije od Kiseljaka do Travnika.Škobo Habu wrote: ↑15/08/2020 11:25Tu su snimke kako hrabri "havajci" napadaju vozače konvoja i civili, koji su postavljeni na cestu po naređenju tadašnji komadanata HVO, koji su pljačkali i odnosili kao zadnji barbari.
-
mostarac1905
#1319 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
zašto se jeliću optužnica podigla po jednom, a generalima ARBiH po drugom zakonu?
ne branim ga, ali njegov argument za izbjegavanje sudjenja u sarajevu pije vode. proguglajte.
ne branim ga, ali njegov argument za izbjegavanje sudjenja u sarajevu pije vode. proguglajte.
-
mishic
#1320 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
evo proguglano je... jer ni Srbija nije nije učestvovala u ratu u BiH i Hrvatskoj... projekti iza kojih su stajale države Hrvatska i Srbija (Tuđman i Milošević) propagandom i planskim maskiranjem jednostavno su sakrile ključne dokaze... ko još u SB ne zna za grupu hrvatskih oficira koja je sjedila u Busovači i za sve što se odvijalo na terenu pravila paralelnu, po međunarodnim standardim usklađenu dokumentaciju koja ni na koji način nije odgovarala realnm stanju na terenumostarac1905 wrote: ↑15/08/2020 18:08 zašto se jeliću optužnica podigla po jednom, a generalima ARBiH po drugom zakonu?
da kojim slučajem nema ovoga snimka o pljački konvoja to bi odavno bio izmišljen i zaboravljen događaj... isto tako i Jelić i stotine drugih zločinaca čuvajući jedan drugome leđa uspijeva da ne dozvoli da se otvori pandorina kutija dokaza koje lokalne sredine imaju a sudovi na strani će dobiti tu friziranu "istinu" koje se niko ne boji jer ona i jeste pravljena kao paravan za stvarna zbivanja
-
tetejac
#1321 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Zato što im se može i svi svoje brane a druge osuđuju i sude kako im se kurac digne. Nitko nije lud da čeka da mu onaj drugi sudi. Kurac bi i Atif otišao Hrvatima da mu sude. Šuplja priča a sve se zna. Gluposti.mostarac1905 wrote: ↑15/08/2020 18:08 zašto se jeliću optužnica podigla po jednom, a generalima ARBiH po drugom zakonu?
- Lincoln-Burrows
-
tetejac
#1323 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Bome se ne krije. Eno ga slobodno po Zagrebu šeta. Neki dan u Kninu bio. Nije to moja logika, vidiš i sam da Hrvatska ima nešto s tim. Za zločine bilo gdje da su počinjeni se može izaći na sud bilo gdje u svijetu. Međunarodno pravo jarane.LBVIEW wrote: ↑15/08/2020 17:21Nabijem ja tog nazovi generala, koji se krije k'o zadnja *ickurina, na onu stvar.tetejac wrote: ↑15/08/2020 16:35Jeste hadžijo, tako isto je Jelić heroj dok se drukčije ne dokaže a koplja će ukrstiti na ‘svom’ sudu u Zagrebu kao i Atif na ‘svom’ u Sarajevu. Malo morgen da će Sarajevo suditi hrvatskom generalu.Maraschino wrote: ↑15/08/2020 14:23
Zato sto je Atif heroj dok se drugacije ne dokaze na cemu i sam insistira svojim pojavljivanjem pred pravosudjem dok je Jelic obican mis i zlocinac kako stoji u optuznici. Na njemu je da ukrsti koplja sa tuzilastvom a sud je tu da odluci.Sto nije ostao i suocio se s optuzbama, kad je tako hrabar?
-
tetejac
#1324 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Pa dobro onda u čemu je problem? Ako bude osnova neka mu se sudi u Hrvatskoj i kapak. Što pjenite? Zato što mu Sarajevo nije u mogućnosti odgulit 20 godina. Da se ne lažemo.Lincoln-Burrows wrote: ↑15/08/2020 18:47Da, to je razlog njegova odlaska.
Nema se tu šta previše reći.
- LBVIEW
#1325 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
A jel, a da onda bosanskim ili srbijanskim sudovima prebacite predmete iz Hrvatske, sta kazez?tetejac wrote: ↑15/08/2020 18:49Bome se ne krije. Eno ga slobodno po Zagrebu šeta. Neki dan u Kninu bio. Nije to moja logika, vidiš i sam da Hrvatska ima nešto s tim. Za zločine bilo gdje da su počinjeni se može izaći na sud bilo gdje u svijetu. Međunarodno pravo jarane.LBVIEW wrote: ↑15/08/2020 17:21Nabijem ja tog nazovi generala, koji se krije k'o zadnja *ickurina, na onu stvar.Sto nije ostao i suocio se s optuzbama, kad je tako hrabar?
Krije se pickica, jer bi za zlocine poput zivih stitova
A zna se kako hrvatski sudovi sude "svoje" generale, muda pod bubrege nekokm drugom.