EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post Reply
MorningStar

#351 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

Sta ce onda biti sa velikom britanijom, valja mijenjati ime i zastavu :D
neko_sa_strane

#352 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by neko_sa_strane »

Zbog čega se Boris Johnson protivi toliko nezavisnosti Škotske i mogućeg organizovanja drugog referenduma o nezavisnosti Škotske ako je Škotska "teret" Engleskoj?
MorningStar

#353 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

neko_sa_strane wrote: 03/08/2020 14:24 Zbog čega se Boris Johnson protivi toliko nezavisnosti Škotske i mogućeg organizovanja drugog referenduma o nezavisnosti Škotske ako je Škotska "teret" Engleskoj?
Pa valjda je konzervativac, bilo bi cudno da se konzervativac zalaze za secesiju jednog dijela drzave :D
Dangubic

#354 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Dangubic »

dumpa wrote: 01/08/2020 09:37 "Evropska unija uskraćuje finansijska sredstva za šest gradova/općina u Poljskoj koji su zauzeli anti-LGBT stav."

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sest ... /200731107
Šest poljskih gradova, kako piše CNN, deklarisalo je sebe kao "LGBT-Free Zone", zbog čega stižu osude iz Evropske komisije, ali i razočarenje jer, kako navodi evropska povjerenica za jednakost, Helena Dalli, evropske temelje i vrijednosti moraju poštovati sve države članice i njihovi predstavnici.
Toleriše se otvoreni, institucionalizirani fašizam, npr u Hrvatskoj i Mađarskoj.
Toleriše se pedofilija i zataškava na sudovima i u javnosti. Npr pogledati dokumentarac Just don't tell anyone (2019).
Toleriše se da lokalne zajednice uskraćuju ljudima osnovna prava, kao što je korištenje jezika, npr Bošnjacima u BiH gdje su Srbi većina.
Toleriše se da pojedini narodi nisu uopšte priznati u nekim lokalnim zajednicama, npr Srbi u BiH gdje su Hrvati većina.
Toleriše se da u državi u kojoj je počinjen genocid žrtvi nije osigurano pravo na zakonsku zabranu negiranja genocida.

Ali se kažnjavaju gradovi što se ne dokazuju u seksualnoj poremećenosti. :lol:
I treba ih kazniti ne možeš u EU a ponašati se kao kao seljober iz 16 vijeka i ne poštovati prava svih.
Dangubic

#355 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Dangubic »

Challenger_ wrote: 01/08/2020 10:51 Da ne bude zablude. Ravnopravnost svih - da, agresivna LGBT ideologija - ne.

Amin.

________
Šta je to agresivna LGBT ideologija?
vaučer

#356 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by vaučer »

Dangubic wrote: 11/08/2020 23:10
Challenger_ wrote: 01/08/2020 10:51 Da ne bude zablude. Ravnopravnost svih - da, agresivna LGBT ideologija - ne.

Amin.

________
Valjda sve van proverbijalna četiri zida.
kio01

#357 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by kio01 »

vaučer wrote: 11/08/2020 23:14

Amin.

________
Valjda sve van proverbijalna četiri zida.
Upravo tako. Ko god kaze nesto na ovaj fazon " strasne LGBT ideologije", zna se da ne smatra da ljudi LGBT populacije trebaju imati jednaka prava.
A_A_AKCIJA

#358 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by A_A_AKCIJA »

Amin.

________
Agresivna kampanja koja od mene očekuje da mijenjam moje sisteme vrijednosti poput vjere, porodice, prijateljstva, u skladu sa LGBT ideologijom.

Da riječ je o MOJA proverbijalna četiri zida, u koja se mogu zatvoriti, za koja se ja borim,.da ne budu inficirana LGBT ideologijom.

Tako da imamo paradoks, u kojem se brutalno agresivno insistira na pravu usvajanja djece za gay parove, bez ikakvog govora o odgoju, i istovremeno meni lično osporava da svoju djecu odgajan u skladu sa mojim sistemima vrijednosti. Pogledaj komentare na moj prethodni post na temi.

LGBT ideologija nema apsolutno nikakve veze sa promocijom prava neke ugrožene skupine ljudi, nego se bavi promjenom paradigme društva i osnovnih postulata na kojima je zasnovano. Ta promjena se ne tiče LGBT zajednice nego društva u cjelini. Nema cilj da unaprijedi živote te ugrožene skupine, nego da promijeni živote kompletnog društva.

Na svaku naznaku bilo kakvog otpora ili najmanjeg neslaganja (iako se radi o isključivo mom životu i mojim pravima) se odgovara brutalnom satanizacijom i dehumanizacijom protivnika. Nemoguće je biti ni neutralan. Jedini ispravan odgovor je bezuvjetno i bespogovorno: gay is OK.

Inače, Poljaci će postati Juden-LGBT frei fašisti, a ja podržavalac potencijalnog genocida nad LGBT populacijom.
Last edited by A_A_AKCIJA on 12/08/2020 02:11, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#359 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by jeza u ledja »

Kakva bolan "ideologija"? :-)

Necije ljudsko pravo tebi ideologija?
A_A_AKCIJA

#360 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by A_A_AKCIJA »

high_volume wrote: 02/08/2020 03:10 da je društveno uređenje demokratsko, da ne možeš svom djetetu nametati svoju volju
Kikibombona wrote: 02/08/2020 15:23 Kikibombona wrote: ↑02/08/2020 11:12
Sa vama, vjernicima, zaista nema kompromisa. Nikad nije ni bilo. Nikad nista niste dali dobrovoljno. Za svako pravo se morala krv proliti.

ne mrzim vjernike, boze sacuvaj, samo smatram da je vjera potrošena ideologija koja sputava drustvo na putu napretka i prosperiteta (sto vise vjere to vise bijede, nasilja itd)
Samo da na brzinu citiram neke od upisa, pa da ih malo dotjeram. Šta bi bilo da je neko napisao:
high_volume wrote: 02/08/2020 03:10 da je društveno uređenje demokratsko, da ne možeš tuđem djetetu nametati svoju volju, makar ga usvojio
Kikibombona wrote: 02/08/2020 15:23 Kikibombona wrote: ↑02/08/2020 11:12
Sa vama, pederima, zaista nema kompromisa. Nikad nije ni bilo. Nikad nista niste dali dobrovoljno. Za svako pravo se morala krv proliti.

ne mrzim pedere, boze sacuvaj, samo smatram da je pederluk perverzija koja uništava drustvo na putu napretka i prosperiteta (sto vise pederluka to vise bijede, nasilja itd)
Dakle, my friend, ovo se zovu dvostruki aršini, ili, zahvalite se ovim ideolozima što je društvo odabralo Trumpa i ostale idiote, jer je gomila normalnog svijeta prokazana kao ekstemisti i desničari upravo po ovom osnovu...
Sanjarko

#361 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Sanjarko »

:izet:
Dangubic

#362 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Dangubic »

A_A_AKCIJA wrote: 12/08/2020 01:38

Amin.

________
Agresivna kampanja koja od mene očekuje da mijenjam moje sisteme vrijednosti poput vjere, porodice, prijateljstva, u skladu sa LGBT ideologijom.

Da riječ je o MOJA proverbijalna četiri zida, u koja se mogu zatvoriti, za koja se ja borim,.da ne budu inficirana LGBT ideologijom.

Tako da imamo paradoks, u kojem se brutalno agresivno insistira na pravu usvajanja djece za gay parove, bez ikakvog govora o odgoju, i istovremeno meni lično osporava da svoju djecu odgajan u skladu sa mojim sistemima vrijednosti. Pogledaj komentare na moj prethodni post na temi.

LGBT ideologija nema apsolutno nikakve veze sa promocijom prava neke ugrožene skupine ljudi, nego se bavi promjenom paradigme društva i osnovnih postulata na kojima je zasnovano. Ta promjena se ne tiče LGBT zajednice nego društva u cjelini. Nema cilj da unaprijedi živote te ugrožene skupine, nego da promijeni živote kompletnog društva.

Na svaku naznaku bilo kakvog otpora ili najmanjeg neslaganja (iako se radi o isključivo mom životu i mojim pravima) se odgovara brutalnom satanizacijom i dehumanizacijom protivnika. Nemoguće je biti ni neutralan. Jedini ispravan odgovor je bezuvjetno i bespogovorno: gay is OK.

Inače, Poljaci će postati Juden-LGBT frei fašisti, a ja podržavalac potencijalnog genocida nad LGBT populacijom.
Last edited by Dangubic on 12/08/2020 06:22, edited 1 time in total.
Dangubic

#363 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Dangubic »

Amin.

________

Radi se o tome da ti osporavas njima prava, oni tebi ništa ne brane. Zašto Gay parovi ne bi mogli imati djecu. Znam dosta parova koji su odlični roditelji ili bi bili odlični riditelji i homoseksualaci u Nizozemskoj a i znam bruku roditelja iz mog sela u Bosni koji dobiju platu i prve sedmice popiju sve a djeca kod kuće gladna ili maltretiraju porodicu a oni mogu biti roditelji i to ti ne smeta a Gay roditelji bože sačuvaj. Homoseksualaci imaju procentualno deset puta manje krimalaca, bolje su obrazovani i nikad nikakve tuče ili problemi na njihovim festama i društvo samo profitira na toj skupini stanovništva a od arapa hrpu problema koji se drže svojih principa(ubistva, pljačke, neće da rade, uvijek neke tuče, napadaju holandjanke na ulici itd) Ta tvoja pravila i osnove na osnovu kojih hoćeš da uzgajas djecu su problem i nešto što treba mijenjati.
The 51st State

#364 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

Dangubic wrote: 12/08/2020 06:21

Radi se o tome da ti osporavas njima prava, oni tebi ništa ne brane. Zašto Gay parovi ne bi mogli imati djecu. Znam dosta parova koji su odlični roditelji ili bi bili odlični riditelji i homoseksualaci u Nizozemskoj a i znam bruku roditelja iz mog sela u Bosni koji dobiju platu i prve sedmice popiju sve a djeca kod kuće gladna ili maltretiraju porodicu a oni mogu biti roditelji i to ti ne smeta a Gay roditelji bože sačuvaj. Homoseksualaci imaju procentualno deset puta manje krimalaca, bolje su obrazovani i nikad nikakve tuče ili problemi na njihovim festama i društvo samo profitira na toj skupini stanovništva a od arapa hrpu problema koji se drže svojih principa(ubistva, pljačke, neće da rade, uvijek neke tuče, napadaju holandjanke na ulici itd) Ta tvoja pravila i osnove na osnovu kojih hoćeš da uzgajas djecu su problem i nešto što treba mijenjati.
[Image
A_A_AKCIJA

#365 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by A_A_AKCIJA »

Dangubic wrote: 12/08/2020 06:21 Radi se o tome da ti osporavas njima prava, oni tebi ništa ne brane
Gdje ja osporavam prava ikome? Haj me podsjeti citatom.
Homoseksualaci imaju procentualno deset puta manje krimalaca, bolje su obrazovani i nikad nikakve tuče ili problemi na njihovim festama i društvo samo profitira na toj skupini stanovništva a od arapa hrpu problema koji se drže svojih principa(ubistva, pljačke, neće da rade, uvijek neke tuče, napadaju holandjanke na ulici itd)
Fašizmom i kulturološkim stereotipima za prava. Isti argument se koristi za rasizam policije prema crncima. Bravo!
Ta tvoja pravila i osnove na osnovu kojih hoćeš da uzgajas djecu su problem i nešto što treba mijenjati.
Kako mislite to mijenjati? Da krenemo otimati djecu Arapima i dodjeljivati LGBT parovima? Moglo bi se to sa par zakona rješiti. I od mene očekuješ da podržim OVO? Tvrdiš da ja UZGAJAM djecu, poput stoke, neke poljoprivredne kulture...

Tipičan primjer agresivne LGBT ideologije. Samo strpljenja i proći će i ova moda.
broj dva

#366 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by broj dva »

Rjec "agresivno" je izgubila svoje znacenje. Sve dok se "agresivni gej lobi" bavi iskljucivo paradama, debatama i ostalim nenasilnim sredstvima koristit rjec "agresivno" je besmisleno osim sa neke ideoloske antgej pozicije.
A_A_AKCIJA

#367 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by A_A_AKCIJA »

broj dva wrote: 12/08/2020 10:41 Rjec "agresivno" je izgubila svoje znacenje. Sve dok se "agresivni gej lobi" bavi iskljucivo paradama, debatama i ostalim nenasilnim sredstvima koristit rjec "agresivno" je besmisleno osim sa neke ideoloske antgej pozicije.
Tako je. Dok god samo prijete da mi treba zabraniti da odgajam djecu, a ne počnu mi je otimati, sve je OK.

Dok god samo pričaju da se mora proliti krv, nemam šta da se brinem, dok ne suknu čakiju, jel tako?

Inače, u istoriji se nikada nije desilo da se krene sa naopakom idejom, a na kraju zakotrljaju glave ... :-)

P.S. umalo zaboravih da je teme otvorena jer će pojedinim poljskim gradovima uskratiti milione jer ne misle isto... Sve peace and love, nenasilno, sankcije ako nisi sa nama...
Last edited by A_A_AKCIJA on 12/08/2020 11:38, edited 1 time in total.
broj dva

#368 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by broj dva »

A_A_AKCIJA wrote: 12/08/2020 11:12
broj dva wrote: 12/08/2020 10:41 Rjec "agresivno" je izgubila svoje znacenje. Sve dok se "agresivni gej lobi" bavi iskljucivo paradama, debatama i ostalim nenasilnim sredstvima koristit rjec "agresivno" je besmisleno osim sa neke ideoloske antgej pozicije.
Tako je. Dok god samo prijete da mi treba zabraniti da odgajam djecu, a ne počnu mi je otimati, sve je OK.

Dok god samo pričaju da se mora proliti krv, nemam šta da se brinem, dok ne suknu čakiju, jel tako?

Inače, u istoriji se nikada nije desilo da se krene sa naopakom idejom, a na kraju zakotrljaju glave ... :-)
Ko ti prijeti otimanjem djece ? Ko planira uzeti tvoju djecu ?
Ko ti prijeti nasiljem i cakijama, odakle to izvlacis ?
Sve prijetnje obavezno prijavi policiji, bez obzira ko ti prijeti otimanjem djece, nasiljem i slicno.
The 51st State

#369 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

ovo je iduce na redu pa da znaju ovi "advokati" zasta se zalazu

https://www.wnd.com/2014/01/pedophilia- ... evolution/

There are ~13,756,000 people who identify as LGBT in the USA (~3.8% of general population)

There are ~6,450,000 registered pedophiles who identify as LGBT in the USA

This means ~46.9% of people who identify as LGBT in the USA are pedophiles
broj dva

#370 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by broj dva »

The 51st State wrote: 12/08/2020 11:20 ovo je iduce na redu pa da znaju ovi "advokati" zasta se zalazu

There are ~13,756,000 people who identify as LGBT in the USA (~3.8% of general population)

To je to, kada nemas sta racionalo reci protiv homoseksualizma onda ubacis u pricu pedofiliju i implicitno je izjednacis sa homoseksualiznom.
Bravo majstore :thumbup:
A i statistika ti je u pm, 50% homoseksualca su u stvari pedofili :mrgreen:
Last edited by broj dva on 12/08/2020 11:32, edited 2 times in total.
The 51st State

#371 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

broj dva wrote: 12/08/2020 11:30
The 51st State wrote: 12/08/2020 11:20 ovo je iduce na redu pa da znaju ovi "advokati" zasta se zalazu

To je to, kada nemas sta racionalo reci protiv homoseksualizma onda ubacis u pricu pedofiliju i implicitno je izjednacis sa homoseksualiznom.
Bravo majstore :thumbup:
ovi su finansirali prvu gej paradu u americi. brojke su neumoljive, nemoj biti ignorant.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/North_A ... ssociation
A_A_AKCIJA

#372 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by A_A_AKCIJA »

broj dva wrote: 12/08/2020 11:15
A_A_AKCIJA wrote: 12/08/2020 11:12

Ko ti prijeti otimanjem djece ? Ko planira uzeti tvoju djecu ?
Ko ti prijeti nasiljem i cakijama, odakle to izvlacis ?
Sve prijetnje obavezno prijavi policiji, bez obzira ko ti prijeti otimanjem djece, nasiljem i slicno.
Jel ti čitaš išta na ovoj temi, ili samo nako lupaš? De, živ bio, prati malo pa onda komentariši.
Dangubic

#373 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Dangubic »

A_A_AKCIJA wrote: 12/08/2020 10:27
Dangubic wrote: 12/08/2020 06:21 Radi se o tome da ti osporavas njima prava, oni tebi ništa ne brane
Homoseksualaci imaju procentualno deset puta manje krimalaca, bolje su obrazovani i nikad nikakve tuče ili problemi na njihovim festama i društvo samo profitira na toj skupini stanovništva a od arapa hrpu problema koji se drže svojih principa(ubistva, pljačke, neće da rade, uvijek neke tuče, napadaju holandjanke na ulici itd)
Fašizmom i kulturološkim stereotipima za prava. Isti argument se koristi za rasizam policije prema crncima. Bravo!
Ta tvoja pravila i osnove na osnovu kojih hoćeš da uzgajas djecu su problem i nešto što treba mijenjati.
Kako mislite to mijenjati? Da krenemo otimati djecu Arapima i dodjeljivati LGBT parovima? Moglo bi se to sa par zakona rješiti. I od mene očekuješ da podržim OVO? Tvrdiš da ja UZGAJAM djecu, poput stoke, neke poljoprivredne kulture...

Tipičan primjer agresivne LGBT ideologije. Samo strpljenja i proći će i ova moda.
Sam sebe nazivaš podrzalac potencijalnog genocida nad LGBT populacijom. U slučaju sa crncima je sistem problem u kojem su crnci živjeli a ne crnci tako je i sa Arapima, nisu Arapi problem nego nego pravila i principi po kojim žive kao i kod tebe. Ja samo navodim rezultate a ne uzrok (rasisti navode uzrok genetski loše crnce što je velika razlika) Znaci ne treba nikakvu djecu otimati Arapima nego ih obrazovati. Prije neki dan je u Nizozemskoj momak iz Nigerije koji je došao da traži azil polio kljucalom vodom lezbejku(žena je u bolnici sa ozbiljnim povredama) jer je to protiv njegovih principa. Isti je problem i sa tobom i tvojim principa po kojima hoćeš da odgajas djecu. Problem je zaostalost i obrazovanje i učenje pravila iz knjige starih 2000 godina.
The 51st State

#374 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

Dangubic wrote: 12/08/2020 11:54
A_A_AKCIJA wrote: 12/08/2020 10:27

Sam sebe nazivaš podrzalac potencijalnog genocida nad LGBT populacijom. U slučaju sa crncima je sistem problem u kojem su crnci živjeli a ne crnci tako je i sa Arapima, nisu Arapi problem nego nego pravila i principi po kojim žive kao i kod tebe. Ja samo navodim rezultate a ne uzrok (rasisti navode uzrok genetski loše crnce što je velika razlika) Znaci ne treba nikakvu djecu otimati Arapima nego ih obrazovati. Prije neki dan je u Nizozemskoj momak iz Nigerije koji je došao da traži azil polio kljucalom vodom lezbejku(žena je u bolnici sa ozbiljnim povredama) jer je to protiv njegovih principa. Isti je problem i sa tobom i tvojim principa po kojima hoćeš da odgajas djecu. Problem je zaostalost i obrazovanje i učenje pravila iz knjige starih 2000 godina.
samo naucnim istrazivanjima u celo

[Image

Image
high_volume

#375 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by high_volume »

A_A_AKCIJA wrote: 12/08/2020 02:02
high_volume wrote: 02/08/2020 03:10 da je društveno uređenje demokratsko, da ne možeš svom djetetu nametati svoju volju
Samo da na brzinu citiram neke od upisa, pa da ih malo dotjeram. Šta bi bilo da je neko napisao:
high_volume wrote: 02/08/2020 03:10 da je društveno uređenje demokratsko, da ne možeš tuđem djetetu nametati svoju volju, makar ga usvojio
Dakle, my friend, ovo se zovu dvostruki aršini, ili, zahvalite se ovim ideolozima što je društvo odabralo Trumpa i ostale idiote, jer je gomila normalnog svijeta prokazana kao ekstemisti i desničari upravo po ovom osnovu...
Tebi, kao članu Islamske zajednice, stravstvenom vjerniku, a i Zajednici, korisnije je da se baviš pitanjima i traženjem odgovora na lopovluk i "prevarluk" finansijama, parama koje vjernici daju imamima i toj kompletnoj organicaciji "poštenja", nego da dotičeš teme na koje te inicira podsvijest kojima svijest nije dorasla, da razmatraš teme koje te plaše jer na njihova pitanja nemaš adekvatan odgovor, jer koristiš primitivizam da obrazložiš svoja shvatanja, koristiš šovinizam da ograničiš tuđa prava. Na stranu što perfidno, ono "pravo seljački", manipuliraš tuđim komentarima razbijajući im kontekst da bi opravdao svoje stavove...

kriminal-pod-krovom-sarajevskog-medzlis ... #p16717061
Post Reply