USA - Izbori za predsjednika 2020

Post Reply
detroit-mercy

#2426 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by detroit-mercy »

ultima_palabra wrote: 10/08/2020 16:57
detroit-mercy wrote: 10/08/2020 16:12 Demokrati rano proglasavaju pobjedu, nece ovo biti ni malo lagani izbori. Samo onako sto ja vidim, vozeci kroz kroz grad/state, jako puno onih znakova po dvoristima Trump/Pence 2020, puno vise nego sto se moglo vidjeti za vrijeme proslih izbora.
Mislim da ove ankete su samo sviranje kurcu :mrgreen: .
Michigan? Tamo se Trumpova kampanja prestala reklamirati, previse zaostaju valjda.

Ne bih proglasavao pobjedu zato sto je puno nepoznanica u vezi sa virusom, postom, brojem otvorenih biralista... ovi ce izbori biti drugaciji nego prijasnji.
Ovo je bila moja observacija, malo sta vidim po komsiluku i sta cujes od ljudi. Dosta bijelih ce glasati za njega to ti mogu reci, ruralni krajevi su svakao njegovi :mrgreen:.
Lincoln-Burrows

#2427 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Lincoln-Burrows »

Ženski dio mi izgleda kvalitetniji kod family of Trump.

Image

Image
ultima_palabra

#2428 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

detroit-mercy wrote: 10/08/2020 17:03
ultima_palabra wrote: 10/08/2020 16:57
detroit-mercy wrote: 10/08/2020 16:12 Demokrati rano proglasavaju pobjedu, nece ovo biti ni malo lagani izbori. Samo onako sto ja vidim, vozeci kroz kroz grad/state, jako puno onih znakova po dvoristima Trump/Pence 2020, puno vise nego sto se moglo vidjeti za vrijeme proslih izbora.
Mislim da ove ankete su samo sviranje kurcu :mrgreen: .
Michigan? Tamo se Trumpova kampanja prestala reklamirati, previse zaostaju valjda.

Ne bih proglasavao pobjedu zato sto je puno nepoznanica u vezi sa virusom, postom, brojem otvorenih biralista... ovi ce izbori biti drugaciji nego prijasnji.
Ovo je bila moja observacija, malo sta vidim po komsiluku i sta cujes od ljudi. Dosta bijelih ce glasati za njega to ti mogu reci, ruralni krajevi su svakao njegovi :mrgreen:.
Ma oni su glasna manjina, sjecas koliko su protestvovali protiv guvernerke, a zena ima approval konstantno preko 60%.
jeza u ledja

#2429 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Koliko je bilo znakova za Sandersa (i sad ih vidim) pa opet tropa.

Mislim da se mozemo sloziti prije svega da ce izbori biti nepredvidivi.

A Michigan od svih ovih drzava najvise naginje Bidenu. Ako ne uzme MI nece pobjediti to je sigurno.
muhafuca

#2430 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by muhafuca »

jeza u ledja wrote: 10/08/2020 15:19
muhafuca wrote: 10/08/2020 09:31
jeza u ledja wrote: 09/08/2020 23:28

Ooh, kinky. Nisam znao da te to pali. :igra1:
od kada je biti gay kinky?

ako ti neko nije javio - mozes slobodno izaci iz ormara - prosla su ta vremena
Hajd bogati ne dosadjuj vise.
Imas ignore opciju / klikni

nisi valjda senilan poput Bidena da se ne mozes toga sjetiti

iako sjedis 24/7 na forumu.
muhafuca

#2431 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by muhafuca »

Point. wrote: 10/08/2020 14:34
muhafuca wrote: 10/08/2020 10:50
Point. wrote: 10/08/2020 09:49

Sama cinjenica da ti je Trump profesor za Bidena u bilo cemu govori dovoljno, ne moras se zahmetiti. Sunce ti poljubim, govoris ko da je Trump u cvatu svoje mladosti a ne samo 4 godine mladji od Bidena. Razlika je sto je Trump ostao u mentalnom razvoju 4-godisnjaka. To ako ne mozes da vidis, do tebe je.
U odnosu na Bidena, Trump izgleda kao da jeste u cvatu mladosti.

To ako ne vidis i ne cujes kad pratis ... onda pod hitno ocnom ljekaru i na ispiranje usiju.

U kriticnoj si fazi.
Ono kad ti Trumpovac da si u kriticnoj fazi, znas da si na dobroj strani. Pajdo, podrzavas lika koji savjetuje da se pije jebena tecnost za sudje protiv korone ili sta je vec savjetovao. Ne bih ti preporucio ocnom ljekaru nego kod nekog sto se bavi mozgom i psihom.

Biden zna za BiH i naci je na karti za razliku od Trampoline. To bi za bosance i hercegovce trebalo biti najbitnije.
ovako otvoreno lagati i praviti se nemusht u korist Bidena moze samo neko ko je placen za to.

nadam se da jesi i da ovo sto ispoljavas nije samo jednostavna mentalna zaostalost.

I pusti ti bosance nek svako razmislja svojom glavom o cemu god hoce i na koji god nacin hoce.

Pricaj u svoje ime i svoje misljenje ako imas iznosi.

Mani pusti grupisanja i tjeranja u torove gdje ti nekome pametujes kako treba o cemu razmisljati.
ultima_palabra

#2432 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

Obicno za Trumpa ovoliko navijaju oni koji vole rusku politiku i odgovara im rast njihove moci i utjecaja.
The 51st State

#2433 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by The 51st State »

Ovaj je za fbi foreign counter inteligence unit :D
bunk

#2434 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by bunk »

U osnovi chetniksi ce biti yebani ko god pobijedio u SAD.
Jer je Americka administracija rijesila da im je dosta zayebancije sa bacuskama iz majcice na ovim koordinatama.
Licno preferiram Bidena iz 2 razloga.
Potpredsjednik Obame .
Siguran sam da ce u roku 24 mjeseca od preuzimanja funkcije rijesiti sve sto nas koci da se do kraja iscupamo iz ovog drmanja kaveza od strane gorespomenutih bacuski i svih nasih domacih izdajnika kojima je majcica rusija u srcu(ili njen novac).
karanana

#2435 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by karanana »

u roku od 24 mjeseca od preuzimanja pozicije, biden jedino sto moze uraditi je riknuti. zato su ovoliko i napeti i ozbiljni sa cekanjem i nestrpljenjem koga ce najaviti kao potpredsjednicu jer su sanse da ta osoba preuzme mjesto predsjednika i u prve 4 godine a da ni ne govorimo u 8 godina.

niko od predsjednika nece u neko dogledno doba uraditi ista po pitanju situacije ovde. linije i sfere interesa su ja mislim vec nacrtane i dogovorene. i ja imam osjecaj da ce, po tom dogovoru, bih lagano da klizne pod rusku sferu zajedno sa srbijom.

u sad-u se nesto opasno valja. imam osjecaj da ce biti frka ko god da pobijedi.
jeza u ledja

#2436 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

muhafuca wrote: 10/08/2020 20:23

Ne koristim tu opciju. Jednostavnije je da ti kazem da ne dosadjujes.
bunk

#2437 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by bunk »

karanana wrote: 10/08/2020 20:49 u roku od 24 mjeseca od preuzimanja pozicije, biden jedino sto moze uraditi je riknuti. zato su ovoliko i napeti i ozbiljni sa cekanjem i nestrpljenjem koga ce najaviti kao potpredsjednicu jer su sanse da ta osoba preuzme mjesto predsjednika i u prve 4 godine a da ni ne govorimo u 8 godina.

niko od predsjednika nece u neko dogledno doba uraditi ista po pitanju situacije ovde. linije i sfere interesa su ja mislim vec nacrtane i dogovorene. i ja imam osjecaj da ce, po tom dogovoru, bih lagano da klizne pod rusku sferu zajedno sa srbijom.

u sad-u se nesto opasno valja. imam osjecaj da ce biti frka ko god da pobijedi.
NIkad se to desiti nece(ruski uticaj)
Cro sa desne strane u NATO,CG sa lijeve strane u NATO.
Do the mat.
I da ,ni u SAD se nece nista desiti ,izbori ce biti odrzani i onaj koji pobijedi ce biti inaugurisan.
Trust me.
Kakve zavjere i pm.
A glede Bidena,sam je neki dan obecao da ce ako udje u BK pokrenuti akciju za zavrenje ove nase price,izguglaj mora biti.
A kada amerikanci nesto obecaju sa tako visoke pozicije onda ce to i ispuniti.
muhafuca

#2438 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by muhafuca »

jeza u ledja wrote: 10/08/2020 20:51
muhafuca wrote: 10/08/2020 20:23

Ne koristim tu opciju. Jednostavnije je da ti kazem da ne dosadjujes.
ma mozes ti govorit sta hoces.

ako ne zelis da ti ljudi odgovaraju na postove

nemoj pisati postove.
jeza u ledja

#2439 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Haiku?
bunk

#2440 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by bunk »

Nesto mu izmumljaj :lol: :lol:
Point.

#2441 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Point. »

muhafuca wrote: 10/08/2020 20:27
muhafuca wrote: 10/08/2020 10:50

U odnosu na Bidena, Trump izgleda kao da jeste u cvatu mladosti.

To ako ne vidis i ne cujes kad pratis ... onda pod hitno ocnom ljekaru i na ispiranje usiju.

U kriticnoj si fazi.
Ono kad ti Trumpovac da si u kriticnoj fazi, znas da si na dobroj strani. Pajdo, podrzavas lika koji savjetuje da se pije jebena tecnost za sudje protiv korone ili sta je vec savjetovao. Ne bih ti preporucio ocnom ljekaru nego kod nekog sto se bavi mozgom i psihom.

Biden zna za BiH i naci je na karti za razliku od Trampoline. To bi za bosance i hercegovce trebalo biti najbitnije.
ovako otvoreno lagati i praviti se nemusht u korist Bidena moze samo neko ko je placen za to.

nadam se da jesi i da ovo sto ispoljavas nije samo jednostavna mentalna zaostalost.

I pusti ti bosance nek svako razmislja svojom glavom o cemu god hoce i na koji god nacin hoce.

Mani pusti grupisanja i tjeranja u torove gdje ti nekome pametujes kako treba o cemu razmisljati.
Ono kad ti Trumpovac priča o laganju i mentalnoj zaostalosti. Neprocjenjivo. I onda ide standardna plaćen za to. :lol: Pajdo, koliko je tebi ljeta iskreno?

Ovdje je u pitanju lagana matematika. Biden je prijatelj BiH i svako ko ima bilo šta patriotsko u sebi će podržati ovog dokazanog prijatelja Bosne i Hercegovine dok za ovim drugim mohanom vlaže Šešelj i ostala beogradska izabrana bratija. Trumpe Srbine, kako mu ono tepaju. Pa ti biraj pajdo.
dale cooper

#2442 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by dale cooper »

bunk wrote: 10/08/2020 20:37 U osnovi chetniksi ce biti yebani ko god pobijedio u SAD.
Jer je Americka administracija rijesila da im je dosta zayebancije sa bacuskama iz majcice na ovim koordinatama.
Potpredsjednik Obame .
Siguran sam da ce u roku 24 mjeseca od preuzimanja funkcije rijesiti sve sto nas koci da se do kraja iscupamo iz ovog drmanja kaveza od strane gorespomenutih bacuski i svih nasih domacih izdajnika kojima je majcica rusija u srcu(ili njen novac).
Bojim se da si preoptimističan što se toga tiče. Mislim da se američka vanjska politika gradi na duže vremenske periode i neovisno od
toga ko trenutno sjedi u bijeloj kući. Bez obzira na razne njegove mahinacije i ispade, kada se sve uzme u obzir i Trump je vrlo malo
odstupio od tih parametara. Što se tiče Bidena, bio je 8 godina potpredsjednik, mogao je i sam pokrenuti neku inicijativu vezanu
za nas u tom periodu, ali nije bilo ništa značajnije osim ovih deklerativnih izjava podrške. Tako da mislim da su nerealna očekivanja
da će Biden mahnuti čarobnim štapićem i rješiti naše ovdašnje probleme. Osim toga zadnji put kada su ameri imali neku jaču političku
inicijativu u BiH (sa aprilskim paketom) znamo kako je to neslavno završilo.

Biden je meni bolji iz samo jednog jedinog razloga...nije Trump. :mrgreen:
ultima_palabra

#2443 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

Odstupio je malo, ali ako bude ponovo izabran, odstupice puno vise. Takav narcis bi shvatio jos 4 godine kao odrijesene ruke da radi sta hoce.

U prve dvije godine je bila poneka pametna glava u kabinetu, i bilo je puno manje skandala i sranja. Sad su ostali samo klimoglavci i jastrebovi.
dale cooper

#2444 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by dale cooper »

ultima_palabra wrote: 10/08/2020 23:28 Odstupio je malo, ali ako bude ponovo izabran, odstupice puno vise. Takav narcis bi shvatio jos 4 godine kao odrijesene ruke da radi sta hoce.

U prve dvije godine je bila poneka pametna glava u kabinetu, i bilo je puno manje skandala i sranja. Sad su ostali samo klimoglavci i jastrebovi.
Ne želim ni zamisliti još četiri godine Trumpa, ali pretpostavljam da bi pokušao nešto Trumpovski i na vanjsko političkom planu. :mrgreen:
jeza u ledja

#2445 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Ne mora on nista pokusavati, desavanja ce mu sama pokucati na vrata. U tome je fazon. Corona je najbolji primjer.

Prije toga stvari tipa Arapsko proljece, 9/11, financijska kriza iz 2008-e, i milion drugih stvari, od brzih do sporih promjena pod uticajem ekonomskih kretanja, tehnologije, politickih promjena kursa vani, itd, na koje aktuelna administracija nije nuzno imala puno, ili ikako uticaja. Pitanje je reakcije na te stvari.

Jer svijet nece stati samo zato sto se Americi ceifne, niti ce se kojekakvi diktatori i budalasi prestati laktati. Cak naprotiv - nedjelovanje vide kao slabost.
detroit-mercy

#2446 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by detroit-mercy »

bunk wrote: 10/08/2020 20:37 U osnovi chetniksi ce biti yebani ko god pobijedio u SAD.
Potpredsjednik Obame .
Siguran sam da ce u roku 24 mjeseca od preuzimanja funkcije rijesiti sve
sto nas koci da se do kraja iscupamo iz ovog drmanja kaveza od strane gorespomenutih bacuski i svih nasih domacih izdajnika kojima je majcica rusija u srcu(ili njen novac).
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: cuj za 24mjeseca pravna drzava :mrgreen:. Na lisiti prioriteta Biden-u cemo biti na jedno 2000tom mjestu.
Btw, a i da bilo sta napravi, zelembaci ce sa svojim koalicionim partnerima ili ti braci po kradji sjebati :mrgreen:, za to se ne trebas sikirati, vec vidjeno :mrgreen: .
detroit-mercy

#2447 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by detroit-mercy »

jeza u ledja wrote: 10/08/2020 17:54 Koliko je bilo znakova za Sandersa (i sad ih vidim) pa opet tropa.

Mislim da se mozemo sloziti prije svega da ce izbori biti nepredvidivi.

A Michigan od svih ovih drzava najvise naginje Bidenu. Ako ne uzme MI nece pobjediti to je sigurno.
Ja ih u ovoj mjeri nisam vidio. Sad da se beze ne pregonimo, ne bih bio ni malo iznenadjen ni da ridji pobijedi. Sve je moguce, daleko je ovo od easy victory za demokrate.
jeza u ledja

#2448 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Bojim se da se slazem sa dale cooperom i detroitom u vezi Bidena i Bosne.

Mislim, ko zna, moguce je, ali nadam se da shvatate da americki predsjednik ima precih problema od Bosne.

Medjutim, ako se nesto desi, ako bude stani pani, zakuha se....eh, u tom slucaju sam siguran da bi nas Trump pustio niz vodu, a Biden ne.

I slazem se isto sa posljednjom rijeci da ce u slucaju novog mandata Trumpova politika brze zaokretati u gadnom smjeru, jer su svi ozbiljni ljudi iz administracije (a koje je Trump prvobitno postavio jer veze nema o vodjenju vlasti) nogirani. Trenutno administracija radi na pola ugasena, a napola sa kolekcijom nekvalifikovanih likova koji su tu privremeno jer nisu dobili odobrenje Senata za poziciju.
detroit-mercy

#2449 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by detroit-mercy »

Point. wrote: 10/08/2020 22:09
muhafuca wrote: 10/08/2020 20:27

Ono kad ti Trumpovac priča o laganju i mentalnoj zaostalosti. Neprocjenjivo. I onda ide standardna plaćen za to. :lol: Pajdo, koliko je tebi ljeta iskreno?

Ovdje je u pitanju lagana matematika. Biden je prijatelj BiH i svako ko ima bilo šta patriotsko u sebi će podržati ovog dokazanog prijatelja Bosne i Hercegovine dok za ovim drugim mohanom vlaže Šešelj i ostala beogradska izabrana bratija. Trumpe Srbine, kako mu ono tepaju. Pa ti biraj pajdo.
Haj ne lupetaj beze, vlazio je Seselj i mnogi pa su dobili kurcinu u dupe. Eto, americku administraciju interesuje sta Seselj ili pickousti trabunja.
Bosanci treba da biraju onoga koga oni smatraju da treba biti izabran. Ono sto mozes da uradis je da izadjes i izaberses po svom nahodjenju. Ne kao prosli puta javna podrska kandidatu pa hladan tus.
Eto ti iz Svedske ces rec sta Bosanci treba da rade.
jeza u ledja

#2450 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Mislim da on govori o Bosancima generalno, ne samo o ovim u Americi s pravom glasa.
Post Reply