Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Connaisseur Karlin

#12151 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

The 51st State wrote: 09/08/2020 20:37
Connaisseur Karlin wrote: 09/08/2020 20:30
The 51st State wrote: 09/08/2020 20:28

klasicno pretjerivanje, ako je pljuvanje problematiziranje odredjenih ideoloskih kompomemti feminizma koje koketiraju sa sirovim liberalizmom i urusavanjem svih postojecih drustvenih normi onda ok.
vama sve smeta na ovoj temi

vecina nas nismo uopce aktivne feminstkinje, i ne pretjerujemo sa nekakvim radiklanim razmisljanjima ,a koja mogu narusiti balans u rlacicjama musakraca i zena

vi muskraci na teu upravo to radite , jer, ne smije se kritikovati muski rod :oops:
Volio bihda pokazes primjer te genralizacije u mom skucaju, a koji nije u saljivom tonu.
Zene uopste ne poskatram kao neki antipod nego kao dio covjecanstva koje treba apsolutno respektovati i uvazavati jer su glavni stubovi drustva.
jos nisam primjetila muskraca na temi koji podrzava zene jer se bore sa ociglednim problemima u svijetu :)
The 51st State

#12152 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

Connaisseur Karlin wrote: 09/08/2020 20:39
Connaisseur Karlin wrote: 09/08/2020 20:30

vama sve smeta na ovoj temi

vecina nas nismo uopce aktivne feminstkinje, i ne pretjerujemo sa nekakvim radiklanim razmisljanjima ,a koja mogu narusiti balans u rlacicjama musakraca i zena

vi muskraci na teu upravo to radite , jer, ne smije se kritikovati muski rod :oops:
Volio bihda pokazes primjer te genralizacije u mom skucaju, a koji nije u saljivom tonu.
Zene uopste ne poskatram kao neki antipod nego kao dio covjecanstva koje treba apsolutno respektovati i uvazavati jer su glavni stubovi drustva.
jos nisam primjetila muskraca na temi koji podrzava zene jer se bore sa ociglednim problemima u svijetu :)

Nema ociglednih problema ima samo percepcija i agendi za nametanje tih percepcija pakada bi bilo postenja cijeki svjetski femi pokret bi mogo da se bavi samo indijom naredih sto godina, ali kurko.
Last edited by The 51st State on 09/08/2020 20:42, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#12153 Re: Danasnji "feminizam"

The 51st State wrote: 09/08/2020 20:40

Nema ociglednih problema ima samo percepcija i agendi za nametanje tih percepcija
BRAVO, tako je :oops:

kao sto rekoh, nijedan muskrac na temi nije pokazao zrno volje ni razummijevanja,a jos manje postovanja ka zenama :thumbup:

samo muskraca koji nema problema sa zenama, nema problema priznati povijense greske, i kritikovati musi rod :)
The 51st State

#12154 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

Connaisseur Karlin wrote: 09/08/2020 20:42

Nema ociglednih problema ima samo percepcija i agendi za nametanje tih percepcija

kao sto rekoh, nijedan muskrac na temi nije pokazao zrno volje ni razummijevanja,a jos manje postovanja ka zenama :thumbup:

samo muskraca koji nema problema sa zenama, nema problema priznati povijense greske, i kritikovati musi rod :)
Place indija za vama kako rekoh u editovanom postu.
Connaisseur Karlin

#12155 Re: Danasnji "feminizam"

The 51st State wrote: 09/08/2020 20:42

Place idnijaza vama kako rekoh ueditovanom postu.
da, kurko , ovo ono, fantasticno obrazlozenje :-)

dzaba se ti i ostali opravdavate , nemate vi dovoljno velika jajca i samopouzdanja u sebe :-D
The 51st State

#12156 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

Connaisseur Karlin wrote: 09/08/2020 20:46

dzaba se ti i ostali opravdavate , nemate vi dovoljno velika jajca i samopouzdanja u sebe :-D
Nemate ni vi velike sise i zenstvenost pa nikom nista :mrgreen:
zposao

#12157 Re: Danasnji "feminizam"

Post by zposao »

Uz dužno poštovanje - sereš ko foka.

Tvoj diskurs je ono što muškarci na ovoj temi kritiziraju kao femi-naci. Čista malicioznost prema muškom spolu i nespremnost na uvažavajući razgovor.

Podsjeti me na stand up Hannah Gadsby. Antiintelektualizam, antihumanizam, antihumor.
Connaisseur Karlin

#12158 Re: Danasnji "feminizam"

The 51st State wrote: 09/08/2020 20:48

ocekivala sam debilan odgovor, naravno, nisam se razocarala :D
Connaisseur Karlin

#12159 Re: Danasnji "feminizam"

zposao wrote: 09/08/2020 20:49

Uz dužno poštovanje - sereš ko foka.

Tvoj diskurs je ono što muškarci na ovoj temi kritiziraju kao femi-naci. Čista malicioznost prema muškom spolu i nespremnost na uvažavajući razgovor.

Podsjeti me na stand up Hannah Gadsby. Antiintelektualizam, antihumanizam, antihumor.
jos jedan ucviljenko koji nema ni pameti ni znanja na temi :D
The 51st State

#12160 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

Connaisseur Karlin wrote: 09/08/2020 20:50

na debilnu konstataciju ocekivan odgovor, ali haj makar se nisi razocarala i to je nesto.
Last edited by The 51st State on 09/08/2020 20:55, edited 1 time in total.
saint_mirad

#12161 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Tita mi, ova Karlinka je veća antireklama za feminizam od onih ludih feminazis što su im pazušne dlake ofarbane u zeleno i što autistično skriče.
Bloo
Globalna šefica

#12162 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

zposao wrote: 09/08/2020 20:36
Bloo wrote: 09/08/2020 20:22
Clanak jeste polovican vjerovatno futavo preveden, tu se slazem...standardno klixovski.
Vjerujem da na UN Women BiH stranici mozes naci dosta interesantnih publikacija
https://eca.unwomen.org/en/digital-library/publications

Sto se tice verbalnog nasilja, ne mora to biti dobacivanje...KS
imas psihicko nasilje u porodici i na poslu (da i muskarci su tome izlozeni) i u skoli i u drustvu....

Ti si glup i nesposoban, nikad od tebe nista nece biti, ni dijete ne znas napraviti a da nije kljasto, glupane jedan da ti nije mene crko bi od gladi, ja ti ovaj hljeb dajem, jel ti jasno....ni kurac ti nije ni za sta...da se nisam udala za tebe vjerovatno bi kurce pusio migrantima ispod mosta da imas da jedes..a i onaj nas sin je debil na tebe.ni jebeni TV ne znas popraviti..niskoristi jedna....i otac tvoj je jedva docekao da odes od kuce...na moje si dosao jel ti jasno? moje...ima da radis ono sto ti ja kazem....
mogu ja ovako ad nauseam...
E to ti pričam.

Na psihičko nasilje niko nije imun. Zavisi od čovjeka do čovjeka kako ce se nositi. Znam slucajeva muskaraca koji su se ubili najvjerovatnije zbog psihickog maltretiranja u kuci ili prevare žene. A fizicko nasilje najvise trpe žene iz jednostavnog razloga sto su muskarci prirodno jaci fizicki. Mada i tu ima ludih žena koje se ne libe udariti muškarca, a da se on iz ko zna kojeg razloga ustrucava ili boji ne dopustiti joj to.

Ono sto je nedopustivo je ovako amaterski obrađivati temu nasilja u clancima na internetu. To je amaterizam totalni.

Uglavno, razumjeli smo se. :thumbup:
Hajd barem je samo sebe ubio, a ne standardno i sebe i nju. :mrgreen: Malo crnjaka.
Sto se tice procenata,na osnovu onog sto sam ja iscitala u vise studija (a nije klix clanak) zene su procentualno vise zrtve nasilja u braku (ovih vrsta nasilja nabrojanih dolje) iz vise razloga. Cak ti i u onom sto sam citirala sa MUP KS stranice stoji da organi reda i drzava su svjesni problema.

To sto se na ovoj temi iznese da su sene zrtve nasilja u vecem procentu od muskaraca nije napad na tebe niti na muskarce generalno vec ukazivanje na jedan problem koji postoji odvajkada. I protiv kojeg se trebamo boriti zajednicki.

Ja jer sam zena. Ti jer si suprug, sin, otac, buduci djed i pradjed :mrgreen: ...

Nejasna mi je reakcija pojedinih forumasa koji na iznesene podatke reaguju kao da su oni ti koji zlostavljaju, koji ne daju curicama da se skoluju ili pak NE ZNAJU NIKOG iz svoje sredine....zasto reaguju kao da su uvrijedeni, da je sve laz i zavjera...?

jer eto dana su nam sva prava na papiru...i on u gradu ne zna nijednu curicu koja se ne skoluje...nek ode malo u ruralna podrucja gdje roditelji placaju kaznu sto dijete ne ide u skolu vec radi na polju. I da! ovdje ukljucujem i romsku populaciju...jer i Romi su gradani BiH...i njihove curice i zene isto su zrtve svih tih nasilja kao i neka Bosnjakinja, Hrvatica, Srpkinja, Ostalka (?) :D .......

Podaci iz 2002. godine-....
Populacija izmedu 25 i 35 godina
...u urbanim sredinama Bosne i Hercegovine bez završene osnovne škole je 7,75 posto muškaraca i čak 22,21 posto žena! U suburbanim područjima, bez osnovnog obrazovanja je 16,3 posto muškaraca i 45,5 posto žena, dok su u ruralnim područjima ovi postoci i veći! Tamo je bez osnovne škole 24,7 posto muškaraca, dok je žena nevjerovatnih 47,5 posto!

Razlozi:
"Nekada je u zakonu pisalo da četverogodišnja škola ne smije biti udaljena više od četiri kilometra od mjesta stanovanja učenika, a osmogodišnja više od osam. Danas toga u zakonu nema. Također, veliki broj škola je porušen a da nove nisu izgrađene, pa sad djeca treba da idu i u desetinama kilometara udaljene škole. Naravno da to roditelji ne dozvoljavaju jer se plaše mnogočega, počevši od mina, pa nadalje. Zato oni radije svoju djecu ostavljaju kod kuće, a naročito žensku, što je u nekim mjestima u BiH i tradicija. A oni što bi svoju djecu i pustili da vozare opet nemaju para za autobus. Mada je obaveza škola da plaćaju prevoz učenika, vrlo često one to ne rade jer za to ni one nemaju pare. Trebam li reći da ni autoprevoznici ponekad neće da voze djecu. Iz kojih razloga, ne znam."

Nisi ovdje krivi muskarci per se, vec drzava i mozemo reci patrijarhat. Zasto on? Referiram se na ono sto sam ti ranije postavila...ako imaju dvoje djece, poslat ce musko u skolu.
A drzava? Drzava je karina sama po sebi i zahtijeva puno duzi post od ovog....
zposao

#12163 Re: Danasnji "feminizam"

Post by zposao »

Connaisseur Karlin wrote: 09/08/2020 20:52

Iskreno...žao mi te.
Očito je da imaš nekih problema iz proslosti (vjerovatno sa muškarcima) koji ti ne dopuštaju da normalno diskutuješ.

Želim ti da riješiš svoje probleme.
Srdačan pozdrav
Connaisseur Karlin

#12164 Re: Danasnji "feminizam"

The 51st State wrote: 09/08/2020 20:54

na debilnu konstataciju ocekivan odgovor, ali haj makar se nisi razocarala i to je nesto.
ma nisi ti kapacitet, od tebe nisam nesto kvalitetno ni ockeivala :)
Connaisseur Karlin

#12165 Re: Danasnji "feminizam"

zposao wrote: 09/08/2020 20:56

Iskreno...žao mi te.
Očito je da imaš nekih problema iz proslosti (vjerovatno sa muškarcima) koji ti ne dopuštaju da normalno diskutuješ.

Srdačan pozdrav
vi ovdej napdate zene na temi , a vecina nas ne podrzava radiklane feminstiinje, ne podrzavamo nesto sto narusava balans u MZ relacijama

to poavljam veceras drugi put

ali, dzaba

iskreno, meni je nije jasno kako sbi dozvolis da budes tako tup :thumbup:
The 51st State

#12166 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

Connaisseur Karlin wrote: 09/08/2020 20:56
The 51st State wrote: 09/08/2020 20:54

ma nisi ti kapacitet, od tebe nisam nesto kvalitetno ni ockeivala :)
Ma sve ok, tvoja ocekivanja su visoka, pa se nisam ni nadao da ce moji upisi zadovoljiti tvoje istancane kriterije, :-)
Connaisseur Karlin

#12167 Re: Danasnji "feminizam"

saint_mirad wrote: 09/08/2020 20:55 Tita mi, ova Karlinka je veća antireklama za feminizam od onih ludih feminazis što su im pazušne dlake ofarbane u zeleno i što autistično skriče.
e ako si ti sinonim msukraca, muskarcine , tad ti predlazem da ga si odrezes :D
saint_mirad

#12168 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Connaisseur Karlin wrote: 09/08/2020 21:02
saint_mirad wrote: 09/08/2020 20:55 Tita mi, ova Karlinka je veća antireklama za feminizam od onih ludih feminazis što su im pazušne dlake ofarbane u zeleno i što autistično skriče.
e ako si ti sinonim msukraca, muskarcine , tad ti predlazem da ga si odrezes :D
Samo da pitam moderaciju, hoce li reagovati na neukusne uvrede ovog tipa ili je ovakav diskurs inače dozvoljen pa da joj odgovorim kako zaslužuje?

Ne želim da dobijem ban jer ona ne zna ništa bolje od ad hominema.
zposao

#12169 Re: Danasnji "feminizam"

Post by zposao »

Bloo wrote: 09/08/2020 20:55
To sto se na ovoj temi iznese da su sene zrtve nasilja u vecem procentu od muskaraca nije napad na tebe niti na muskarce generalno vec ukazivanje na jedan problem koji postoji odvajkada. I protiv kojeg se trebamo boriti zajednicki.

Ja jer sam zena. Ti jer si suprug, sin, otac, buduci djed i pradjed :mrgreen: ...

Nejasna mi je reakcija pojedinih forumasa koji na iznesene podatke reaguju kao da su oni ti koji zlostavljaju, koji ne daju curicama da se skoluju ili pak NE ZNAJU NIKOG iz svoje sredine....zasto reaguju kao da su uvrijedeni, da je sve laz i zavjera...?

jer eto dana su nam sva prava na papiru...i on u gradu ne zna nijednu curicu koja se ne skoluje...nek ode malo u ruralna podrucja gdje roditelji placaju kaznu sto dijete ne ide u skolu vec radi na polju. I da! ovdje ukljucujem i romsku populaciju...jer i Romi su gradani BiH...i njihove curice i zene isto su zrtve svih tih nasilja kao i neka Bosnjakinja, Hrvatica, Srpkinja, Ostalka (?) :D .......
Ja nemam obrambenu reakciju na ocakve podatke jer ne doživljam aktivizam kojim se ukazuje na probleme žena kao napad na sebe.

Upravo suprotno, suosjećam i sa životinjom a kako ne bi sa ljudskim bićem. Svaka žena i svaki čovjek zaslužuju živjeti u slobodi i dostojanstvu a država i društvo su ih dužni zaštititi.

Već sam rekao, mene samo smeta dilentatizam kod ovakve tematike koji se često može vidjeti u medijima.

Bombardira nas nekakva amaterska feministička ideologija, a na terenu situacija je još gora i nikog nema od tih silnih aktivista da pomogne ženama.

Mene hebe to podcjenjivanje priglupim člancima iz kojih apsolutno ništa ne znaš.

Bio je prije godinu dvvije slucaj iz hercegovine gdje je otac predator prema vlastitioj malodobnoj kćeri, a majka se jadna sama bori da istina izađe na vidjelo. Treba li spominjati kako je cijeli sustav zakazao. I sve te aktivisticke grupe.

Mene hebe jebavanje u mozak jeftinim forama, a nemam nista protiv ukazivanja na prave probleme i djelovanja na rjesavanju.
zposao

#12170 Re: Danasnji "feminizam"

Post by zposao »

Connaisseur Karlin wrote: 09/08/2020 20:58

Iskreno...žao mi te.

Srdačan pozdrav
vi ovdej napdate zene na temi , a vecina nas ne podrzava radiklane feminstiinje, ne podrzavamo nesto sto narusava balans u MZ relacijama

ali, dzaba

Ko "vi"?
I ko napada žene?

Ja nisam vidio napad na žene nego napad na feminističku idologiju mržnje prema muškom rodu. Ti se identifikuješ sa tom ideologijom pa se osjecas napadnuto.
Connaisseur Karlin

#12171 Re: Danasnji "feminizam"

zposao wrote: 09/08/2020 21:09
Connaisseur Karlin wrote: 09/08/2020 20:58

Iskreno...žao mi te.

Srdačan pozdrav

ali, dzaba

Ko "vi"?
I ko napada žene?

Ja nisam vidio napad na žene nego napad na feminističku idologiju mržnje prema muškom rodu. Ti se identifikuješ sa tom ideologijom pa se osjecas napadnuto.
vi ste svaku zenu na ovoj temi optuzili da se identificira sa doticnom ideologijom :D
zposao

#12172 Re: Danasnji "feminizam"

Post by zposao »

@Connaisseur Karlin

Izmišljaš i pišeš neistine.
vjeshalica

#12173 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Connaisseur Karlin wrote: 09/08/2020 19:56
saint_mirad wrote: 09/08/2020 19:54
Connaisseur Karlin wrote: 09/08/2020 19:47 svaki muskarac, na ovo temi, koji pise nesto nerazumno protiv zena, upravo ima licni problem sa zenama ( ne, nije ad hominem) :)
Svaka žena koja piše nešto protiv muškaraca je debela i nedojebana. :-D

Ja logike i govana.
Moj alogika i vasi postovi su dokaz da sam u pravu :D

ipak, tebi nesto nedostaje u vezi zena ;-)
Nedostaje mu mogucnost dominacije kakvu je on zamislio u mozdanim vijugicama
saint_mirad

#12174 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Nedostaje mu mogucnost dominacije kakvu je on zamislio u mozdanim vijugicama
Jesi li to išla na nekakav kurs instant-psihologije ili misliš da deminutivima ubodeš moj krhki, muški ego? :mrgreen:
MarlboroGold

#12175 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

omar little wrote: 08/08/2020 21:56 aj sve, ali sto empatija :? negativno je u zivotu biti empatican?
Naravno da nije ako je opravdana. Čak i da je opravdana ista se jednostavno ne uklapa u kapitalizam.
Post Reply