Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

skoronikako

#44351 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Celik je Zenica.
Nivelacija

#44352 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Mostar ima Velež
Split ima Hajduk
Zagreb ima Dinamo
Tuzla ima Slobodu
Banja Luka ima Borac
Zenica ima Čelik

Čelik je simbol grada.
Čelik je Zenica.
Kikibombona

#44353 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

NK Celik je simbol i najvažnija sportska institucija dusmanskog SDA-ovskog ZDK. Gradjani Zenice, Čelikovici i Robijasi, pune dusmanski ZDK budzet.

Da li je ZDK-SDA uplatio 1km za najvažniju sportsku instituciju u ZDK?

...

Da li je iko iz SDA sekte, ona slina Kaknjo ili bilo ko drugi, pozvao dusmanski ZDK da pomogne najvecem sportskom kolektivu u kantonu?

KS redovno pomaze Zelju i Sarajevo.

...

Nemojte nas praviti budalama, svi znamo da je SDA tumor Zenice, Celika i Bosne i Hercegovine. To sto jebemo pleme seljacko Kasumovicu, vi necete iskoristiti za ove izbore. Ne mogu zamisliti da ce neki Robijas glasati za SDA poganu sektu nakon svega sto su uradili nasem klubu, gradu i drzavi.
avenija

#44354 Re: Zeničani

Post by avenija »

Vidjeti organizovanu grupu gradjana u Zenici neukaljanu, cistog obraza, bez interesa osim jedinog ispravnog, odlicnog ugleda zbog djelovanja bez incidenata zadnjih godina sa masom humanitarnih akcija, neprocjenjivo 8-) 8-)
Dok su svi ostali ugaseni, mrtvi, jedina svijetla tacka u citavom gradu koji su digli glas protiv rezima Kasumovica, gasenja simbola i osnivanja novih fantomskih klubova 8-)

UG Robijasi :bih: :bih: :bih:
belfy

#44355 Re: Zeničani

Post by belfy »

Ja_Ja wrote: 07/08/2020 20:31
belfy wrote: 07/08/2020 18:19 o 'ljebe... ja se zapetljavam, a ti ne mozes odgovoriti na obicno pitanje...

velis u UG je bio G - Grad. tada Zenica nije bila Grad nego opstina. a ako si to mislio parafrazirano onda si samo potvrdio ono sto sam ja govorio...

elem, nakon ovoga da podrzaJes mi je malo jasnije sa kim pricam. podrzaJi i dalje...

ziv i zdrav ti bio. :kakoste:
Koji si ti fenomen i bukvalista. Ti od toliko napisanih stvari nasao da me ispravljas o tome da li smo u to vrijeme bili grad ili opstina, ili zbog lingvistickog lapsusa. Jadan li si ti i tvoja logika.
covjece, stvarno nisam mislio da ti se vise javljam, ali da ti kazem ovako - veoma je lako ukazati na pogresnost onoga sto govoris. na stranu sto je jos lakse ukazati na nepismenost. lingvisticki lapsus velis... no, ti nisi odgovorio niti na jedno od dva jednostavna pitanja koja sam ti postavio, pa sam se vec bio ohladio od rasprave. ovo sada odgovaram samo da pokazem koliko sam jadan ja, a tek moja logika... huh!
Kikibombona

#44356 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Da li je realno da seljak iz vakufske vukojebine dodje u Zenicu, nazove Bilino polje Covid-19, te se zalaze za gasenje NK Celik od kada je preuzeo Grad!????

Zamislite da se slicno desi u Sarajevu, da neko iz Orahovice dodje na poziciju u Novom Sarajevu, da uz supacki osmijeh kaze da Grbavicu treba nazvati Covid-19 a Zeljeznicar ugasiti.

Ili ne daj bože da se slicno desi u Splitu. Kozu bi mu oderali.

...

Jedino mi dopustamo da podmukla seljacina pisa po nama.

...

NK Celik nema cijenu. 75 godina svega i svačega, da ne govorim, ispast ce da patetisem. Uprkos svim problemima, klub koji sve ove godine, u cijeloj drzavi, ima najvecu podrsku publike. Vecu od uspjesnih klubova poput Zeljeznicara, Sarajeva, Zrinjskog, Borca itd. Grad fudbala u BiH.

...

FK Sloboda ima isti dug kao NK Celik pa niko ziv ne razmatra gasenje. Ali mi trebamo dozvoliti da nam seljober ugasi klub, da u nekakvoj kafancurini, sa seljacima, napravi FK Patriot koji ce igrati na nasem Bilinom polju. I da nam se smiju u facu i likuju. Pogledajte pojedine komentare na FB, neskrivena mrznja prema NK Celik.
clio_dci120

#44357 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Zasto sami ne skontaju kako biti profitabilni? Samo daj, ali niko ne bi marke zaradio.
Kikibombona

#44358 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

clio_dci120 wrote: 08/08/2020 15:53 Zasto sami ne skontaju kako biti profitabilni? Samo daj, ali niko ne bi marke zaradio.
Kako ce biti profitabilni kada je drzava na koljenima, kada je ekonomija unistena, kada nema privrede!!??? Nema novca, drzava zivi na kredit. Da li cemo drzavu gasiti jer nije profitabilna, dati da se odvoji ko zeli, razdijeliti komsijama i susjedima? Ima li nesto iznad novca, nesto sto nema cijenu ili sto je skupo za nas?

NK Celik je od rata naovamo pod kontrolom politike. Politika je napravila dug i politika neka rjesava ono sto je unistila. Kasumovic je bio SDA dok se NK Celik unistavao. Cak je postavljen od SDA da vodi klub u jednom periodu.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#44359 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Koji je to klub na Balkanu osim Dinama ZG (pogledajte koliko njima Grad Zagreb izdvaja novca) iole profitabilan?

Pa je li sad treba čitav sport u regionu ugasit jer nema profita?
clio_dci120

#44360 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ma najpostenije bi bilo napraviti referendum, pa sta gradjani Zenice odluce tako da bude. Samo i tu za organizaciju treba novac, ali svakako takva pitanja rjesavati samo na taj nacin. Mozda je tako i najpostenije.
clio_dci120

#44361 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ma ne treba citav sport ugasiti, ali manje vise svi trebaju dobiti jednako. A ne neko da dobije nekoliko stotina hiljada i ima mnogo vece prihode iz svog poslovanja, dok na drugu stranu gimnasticarski klub dobije mnogo manje, a i gotovo da nema prihoda iz poslovanja.
Ako je neko kritikovao Fudu na forumu, to sam bio ja, sjeti se mojih okrsaja sa smartom oko stimanja tendera Glovisu, ali isto tako sada je pitanje Celika ispolitizovano do kraja. Briga SDA za Celik, ali pod krinkom gradjanske zabrinutosti hoce sada da prave proteste i nered, da bi nekad ponovo opet krcmili Celik kako hoce.
Na kraju, svako iznosi svoje misljenje, pa zato forum i sluzi. Neko misli da treba grad treba placati dugove, neko misli da ne. Samo za sve ovo vrijeme, nisam vidio plan ni priblizno slican onom koji su imali Tarik i kompanija. A kada su ih otjerali, svi su sutili, niko se nije pocesao. Kod ovih sve na emociju i daj pare od grada, nikakav plan, nista. Pa na onome nedavno odrzanom sastanu sa Kasumovicem nista smisleno nisu predlozili.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#44362 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Koliko sam ja shvatio sad traze 350 milja i vele ako to dobiju dalje im budzet i grad ne treba?
Nivelacija

#44363 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Traze da grad plati dug iza investitora kojeg je grad doveo. Taj dug je bio 1,4 miliona KM iza Fudinog investitora. Oni su pregovorima spustili na 348 000 KM.
Kada se to plati dug prema svim igracima je 0 i ne moze te blokirati niko da odigras utakmicu u kantonu kao npr zbog duga sto je blokiran na Grbavici.

Ne traze novce za redovno poslovanje oni ce citavu sezonu izgurati nego samo da se plati dug iza Fudinog investitora koji su oni smanjili za milion KM da bi mogli na miru igrati sezonu a ne sa omcom oko vrata i stalnim prijetnjama neodigravanja utakmice.

Clio ne jedi govna, imas na radio Zenit dva pressa pa kada preslusas onda pametuj a ne kao Smajo Doglod pojma nemas a lupas.

Kanton je upravo izabran zbog minimalnih troskova kako ne bi bili veliki redovni troskovi i kako bi se novci usmjerili u stabilizaciju stanja kojeg je grad napravio kroz upravljanje klubom i dovodjenjem investora.
Kikibombona

#44364 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

clio_dci120 wrote: 08/08/2020 16:07 Ma najpostenije bi bilo napraviti referendum, pa sta gradjani Zenice odluce tako da bude. Samo i tu za organizaciju treba novac, ali svakako takva pitanja rjesavati samo na taj nacin. Mozda je tako i najpostenije.
Prvo na referendum staviti cvijece na mostovima, nove automobile i plate za gradsku upravu, industrijske zone u pojedinim malinjacima, seoske puteve i sve ostalo sto zenicki neimar finansira. E onda moze i Celik. Ako je vec referendum, onda iskoristiti da se sto vise pitanja otvori i pitaju gradjani.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#44365 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Da i ja sam tako shvatio jučerašnji press, ali kako znamo da nema nekih drugih potraživanja osim nastalih za vrijeme turske okup...uprave?
Kikibombona

#44366 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Nivelacija wrote: 08/08/2020 16:23 Traze da grad plati dug iza investitora kojeg je grad doveo. Taj dug je bio 1,4 miliona KM iza Fudinog investitora. Oni su pregovorima spustili na 348 000 KM.
Kada se to plati dug prema svim igracima je 0 i ne moze te blokirati niko da odigras utakmicu u kantonu kao npr zbog duga sto je blokiran na Grbavici.

Ne traze novce za redovno poslovanje oni ce citavu sezonu izgurati nego samo da se plati dug iza Fudinog investitora koji su oni smanjili za milion KM da bi mogli na miru igrati sezonu a ne sa omcom oko vrata i stalnim prijetnjama neodigravanja utakmice.

Clio ne jedi govna, imas na radio Zenit dva pressa pa kada preslusas onda pametuj a ne kao Smajo Doglod pojma nemas a lupas.

Kanton je upravo izabran zbog minimalnih troskova kako ne bi bili veliki redovni troskovi i kako bi se novci usmjerili u stabilizaciju stanja kojeg je grad napravio kroz upravljanje klubom i dovodjenjem investora.
Klub u kantonu moze igrati uz minimalne troškove. Ako nista, igrat ce navijaci besplatno. Samo gasenja nema.

...

Tarik i ekipa su spustili dug koji je napravio Fudin mafijas iz Turske na 350 000. To je njegova obaveza da ispaliti i da se izvini gradjanima sto je lopova doveo u klub.

...

Ko je sad Smajić Doglod Tita ti!??? Ja kao da ne zivim u ovom gradu, ne poznajem tu novu zenicki elitu.
Nivelacija

#44367 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Bata
Pa vidi oni su sveli sve na papir tacno i rekli koliko treba da krenu u sezonu i da rade na miru cijelu godinu. Vise nema tereta premijer lige da se prave novi dugovi.
Spremili su milion akcija sa navijacima i sponzorima od crnocrvenog zida do fan shopa kojeg Čelik nema 15 godina. Ukoliko se neko novi pojavi to su minimalna sredstva jer je ovih 348 000 obuhvaćeno sigurno 90%.
Taj dug je bio prije samo mjesec dana 1.4 miliona. Ljudi vide ko su i koliko je iskren nijet i svi im izlaze u susret osim pojedinaca bliskih znas vec kome.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#44368 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ok, od grada ce dobiti 150 hiljada koliko sam shvatio, sta ide dalje? Bice sjednica GV iduce sedmice? Zna li se koje su tacke?
Nivelacija

#44369 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

To ne znam, ne znam ni kad je sjednica, prica se iduce sedmice, protesti su valjda na dan sjednice pod svim epidemiološkim mjerama jer momci sve postuju sve zakone, pravila, krizne stabove, Max 100 ljudi na jednom protestu..ali ako bude potrebe na pressu rekose bit ce 50 razlicitih lokacija po 1 protest u isto vrijeme.
Sad svi cekaju Fudu da li ce ici u dalje gasenje i naum da neki drugi klub zauzme Čelikovo mjesto i stadion ili ce shvatiti tek nakon protesta da nece ici sta je zamislio.
zona072

#44370 Re: Zeničani

Post by zona072 »

Nikakav problem, gasi ali neko za to mora odgovarati. Pa kakva se to poruka šalje, praviš 25. godina kriminal i onda samo to sve ode niz vodu :-) , tako što klub ode u stečaj.

Grad je dužan ili bi barem trebao da pomogne klubu da dođe na nulu i kada dođe na nulu odvojiti klub od gradskog budžeta, s tim da bi bilo okej prepustiti klubu čitavu infrastrukturu stadiona Bilino Polje, te da grad pomaže ili plaća održavanje iste infrastrukture zajedno sa terenom (travom) da se možda smanji mogućnost bilo kakvih budućih malverzacija. Ja stvarno ne vidim zašto bi to bio problem. Pa kad klub dođe na 0 i sa nekakvom infrastrukturom da se proba praviti neki profit ili barem održavanje "pozitivne nule". Na kraju krajeva kada se klub dovede na "nulu", odlučiti da li će N.K. Čelik biti profesionalni ili amaterski klub. Ali kada se dođe na tu famoznu nulu i otvori račun, jednom zauvijek prestati finansirati i davati pare više nego što je predviđeno budžetu za sve sportske kolekitve u gradu. Također se mogu složiti da svaki sportski kolektiv koji se odluči biti profesionalan ne treba više finansirati.
Generalno je u svijetu sporta, pogotovo fudbala mnogo sumnjivih načina finansifranja, plaćanja, pranja para, gubitaka, minusa, novčanih injekcija i slično. Negdje u svijetu ima i biznismena ili grupe biznismena koji imaju odgovornost prema društvu pa finansiraju neki sportski kolektiv (npr. Medveščak hokej, opet Zagreb kao primjer). Premalo je ovo sportsko tržište da bi se mogao praviti neki veliki finansijski profit i projekat, to je vrlo teško jer se talentovan igrač ne može zadržati ni u kadetima, a kamoli potpisati neki dugogodišnji ugovor pa uz eventualni transfer prodati. Treba također zaboraviti da će Čelik ikada igrati važnu ulogu u "bejha" fudbalu/nogometu, što ne znači da ne treba pokušavati. To je neko moje mišljenje, na kraju krajeva nije to 100 miliona nisu to neke kapitalne pare da se ne bi moglo pomoći, meni se više čini da se ganja politička pozicija, da neko radi Čelika ne ispadne magarac, možda malo i egoizma i sujete i inata svih strana. Možda gradonačelnik želi da mu se ljube stope, ko će znati on meni na sve liči samo na normalnog insana ne liči.
Kikibombona

#44371 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

zona072 wrote: 08/08/2020 17:03Nikakav problem, gasi ali neko za to mora odgovarati. Pa kakva se to poruka šalje, praviš 25. godina kriminal i onda samo to sve ode niz vodu :-) , tako što klub ode u stečaj.
Nema od toga nista drug. BiH je mafijaska drzava, a mafija kontrolise pravosudje. Pokradene su milijarde i to je to.

...

Ostatak komentara je odlican. Sve potpisujem. Sport u BiH, narocito posrnuloj Zenici, nije profitabilan. Nema ekonomije, sve se raspalo. NK Celik amaterizirati, neka igraju nasa djeca, juniori u Kantonalnoj ligi. To je prilika za talentovanu djecu da se pokazu i odu u bolji klub ako imaju talenta.

Kada se popravi ekonomija drzave i grada, popravit ce se NK Celik.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#44372 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Ja bih zakonom zabranio udruženja gradjana, to je fora iz bivšeg sistema koja u ovom vremenu ne moze funkcionisati :D. Zakon o sportu...kad ce :skoljka: ?
Kikibombona

#44373 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Bobi wrote: 08/08/2020 18:23 Ja bih zakonom zabranio udruženja gradjana, to je fora iz bivšeg sistema koja u ovom vremenu ne moze funkcionisati :D. Zakon o sportu...kad ce :skoljka: ?
Nema od toga nista Boberman. Ko ce finsnsirati u Zenici sportove poput rukometa, odbojke, kosarke, atletike i drugih sportova? U tome nema novca i kapitalisti ne vide interes.

E sad, koliko je dobro i zdravo da sporta nemamo nikako, prosudite sami.

...

Ja sam za to da sport egzistira u granicama mogućnosti. Neka Zenica izdvaja kao drugi gradovi u BiH i to je to. Amaterizirati, finsnsirati omladinske pogone. Ne samo za Celik vec i ostale sportove. Bazirati se na djecu posto za vrhunski sport nemamo novac.

I meni je van pameti da pojedini igrači Celika zaradjuju stotine hiljada maraka za nikakvu igru. Feno je jedne prilike rekao da mu duguju 150 000 maraka. Kolike su njima plate ako su dugovi tako veliki? 10 000km? A tri pasa ne znaju povezati, nakon pola sata ne mogu potrcati. Ne ide.

...

Ovo sto je sada uradio NK Celik je prava stvar. Davno su trebali izaci iz preskupe PL BiH. Dugovi se gomilaju a rezultati nikakvi. Ako nemamo novca igrat cemo Kantonalnu ligu sa kadetima i juniorima. Vise volim gledati nase klince kako se bore nego nekakve dosljake sto igraju za ogromne plate a ne znaju dupli pas odigrati.
sale07

#44374 Re: Zeničani

Post by sale07 »

clio_dci120 wrote: 08/08/2020 16:13 Ma ne treba citav sport ugasiti, ali manje vise svi trebaju dobiti jednako. A ne neko da dobije nekoliko stotina hiljada i ima mnogo vece prihode iz svog poslovanja, dok na drugu stranu gimnasticarski klub dobije mnogo manje, a i gotovo da nema prihoda iz poslovanja.
Ako je neko kritikovao Fudu na forumu, to sam bio ja, sjeti se mojih okrsaja sa smartom oko stimanja tendera Glovisu, ali isto tako sada je pitanje Celika ispolitizovano do kraja. Briga SDA za Celik, ali pod krinkom gradjanske zabrinutosti hoce sada da prave proteste i nered, da bi nekad ponovo opet krcmili Celik kako hoce.
Na kraju, svako iznosi svoje misljenje, pa zato forum i sluzi. Neko misli da treba grad treba placati dugove, neko misli da ne. Samo za sve ovo vrijeme, nisam vidio plan ni priblizno slican onom koji su imali Tarik i kompanija. A kada su ih otjerali, svi su sutili, niko se nije pocesao. Kod ovih sve na emociju i daj pare od grada, nikakav plan, nista. Pa na onome nedavno odrzanom sastanu sa Kasumovicem nista smisleno nisu predlozili.
A jesi dosadan s tom gimnastikom.Idi bori se da Bog da dobio milion.
Čuj svi trebaju dobiti isto :roll:
belfy

#44375 Re: Zeničani

Post by belfy »

@Kikibombona bez ikakve primjese zlonamjernog bih da te pitam da li si se bavio kojim sportom u Zenici i ako jesi kojim?
Post Reply