Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

clio_dci120

#44326 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Nivelacija wrote: 06/08/2020 21:24
Kikibombona wrote: 06/08/2020 21:06
N.N. wrote: 06/08/2020 18:35 Ni jednog sportskog kolektiva u prvoj ligi u ovoj nakaradnoj drzavi.
Golemo vala. U usta vam se naserem. Pičke.
Pazi samo seljaka po FB kako likuju radi gasenja Celika. Tacno im drago.

Jebali su nam milu majku.
Imas ih i ovdje, samo sto su se isparili za Sarajevo.
Vratit ce nas Kaknjo, kad napravi ekonomski preporod. Ja bi i sada kod njega u Arel za 400 stoje na crno, ako ikako moze. Nadam se da cemo se moci vratiti. Poyyy.
belfy

#44327 Re: Zeničani

Post by belfy »

Ja_Ja wrote: 06/08/2020 21:44
belfy wrote: 06/08/2020 20:53
Ja_Ja wrote: 06/08/2020 20:40 Pa Celik su i vodili zadnjih 25 godina oni koji su vodili grad. Nisu to bili svemirci. Jedni te isti ljudi vodili i grad i klub.
jarane... ako nisi shvatio ono sto sam rekao onda pitaj. ili da ti olaksam ovako - da li Celik propada od kako ga ne vode ljudi koji su birani iz grada? imas li ti kakvih problema sa razumijevanjem?

rekoh ti da ne valja pisati tako, a sam si rekao da pises bezveze... hebiga, onda jedino da se prihvati da ti je svaki upis takav i da nema potrebe za odgovorom, jel tako?
Ne, ali imam problema sa tom vrstom balavog nacina komuniciranja. To me onako ponekad iritira ali brzo shvatim gdje pisem. Nisam se uopste kriticki osvrtao na cjelinu tvog posta vec samo na onaj dio gdje "zakljucujes" da klub treba prepustiti onima koji su ga i doveli ovdje gdje je danas tj. gradu. Grad je odgovoran ali im nikada vise ne treba dati klub na upravljanje. Grad treba da poplaca racune koje je napravio i da se makne "iz kuhinje". To je bila poenta mog odgovora tebi.
opet problemi sa razumijevanjem napisanog, a ja sam balav...

evo, da to svedemo na najjednostavnije da ti bude lakse. ti kazes da Grad treba da poplaca racune koje je napravio. znajuci da je Celik udruzenje gradjana, a ne osnovano od strane Grada odgovori mi samo na jedno pitanje: "kako je Grad napravio te racune?"
Ja_Ja

#44328 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

jasko_ba wrote: 07/08/2020 11:37 Ma ima itekako, eto uzmimo Babajica za primjer, ne vidim da se ikako zali na njegov rad osim botova. Vidim da je usao u Vijece sa 677 glasova, a broj biraca 102.466 :-) Neviđen problem izabrati jos 15 takvih. Naravno nije jebena Finska da moze biti idealno od kandidata, ali definitivno imas izbor. U suprotnome nek Kelesture, Emine i slicni haraju i dalje. :roll:
Volio bih da si upravu. Ja nisam optimista po tom pitanju. Pa i kad dodje do Babajica. Ima solidnih ideja, ali radi u zabokracini od partije, pa se i on njise na sve strane. Evo i zadnji primjer oko "prodaje" imena stadiona. Imao sam osjecaj da Fudo nije preformulisao onu njegovu ideju da se on totalno sjebo i da bi sve propalo. Konfuzan je bio gotovo podjednako kao i ovi nasi momci jucer na pres konferenciji. Ljudi nikako da nauce da ne pricaju iz glave vec da sebi fino na papir stave sta zele reci i da hronoloski, smireno kazu sta imaju i da nakon pitanja formuliraju odgovore na iste.
Ja_Ja

#44329 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

belfy wrote: 07/08/2020 14:41 opet problemi sa razumijevanjem napisanog, a ja sam balav...

evo, da to svedemo na najjednostavnije da ti bude lakse. ti kazes da Grad treba da poplaca racune koje je napravio. znajuci da je Celik udruzenje gradjana, a ne osnovano od strane Grada odgovori mi samo na jedno pitanje: "kako je Grad napravio te racune?"
Hajde belfy da se ne pravimo ludi. Pa to je bar u poslijednjih X godina apsolvirano ovdje na temi. Dosadili smo i bogu i narodu sa pisanjem o tome. Niko vama ne spori cinjenicu da grad "legalno-pravno" nema odgovornosti prema klubu i da mogu da urade ovo sto rade. Tj. da dignu ruke i da kazu "nije nas problem". Jer s legalne strane tj. na sudu se ne moze dokazati da je npr. 2005 godine Fuad Kasumovic dosao na poziciju u klubu na molbu Huseina Smajlovica koji ga je to isto pitao prvo privatno, pa onda i na jednom od sastanaka lokalne SDA. Kao sto ne mozes ni da dokazes da je UO kluba u to vrijeme biran licno od strane tog istog Smajlovica, a da su oni kasnije "donijeli" odluku da se Kasumovic postavi na tu poziciju. S te strane se mi razumije u potpunosti. Ali isto tako ono oko cega valjda nebi trebalo da bude bilo kakve zabune jeste i taj finansijski dio rada kluba. Ako je gradonacelnik kao predstavnik grada (jer u drugom slucaju nebi imao kapacitet da to uradi) postavio upravni odbor, i vodstvo kluba, pa im onda dao novac, gradonacelnik tj. grad preuzima moralnu odgovornost za njihov rad.

Period turcina u klubu je najindikativniji za gore navedeno. Gradonacelnik je licno doveo "investitora", rekao je javno da ili investitor ulazi u klub ili klub ide u stecaj. Investitor je usao u klub na osnovu pritiska gradonacelnika/grada. Gradonacelnik/grad je finansirao klub tokom perioda ulaska invesitora (pripreme, avionske karte, donacije, itd.), da bi na kraju "investitor" otisao i ostavio klub u jos vecim dugovima. Za mene je te dugove napravio grad jer je grad insistirao da taj "investitor" udje u klub.

Iskreno ne razumijem zasto vas nekoliko koji pisete razumnije stvari ne zeli da prepozna poveznicu izmedju grada i kluba.
belfy

#44330 Re: Zeničani

Post by belfy »

mene kad si svrstao u te neke "vama" si ofulao u potpunosti. a pogotovo zakljuckom. nakon onog mog posta o poveznici izmedju Grada i Celika ti sada, meni, i to obracajuci se nekima "nama", pokusavas to objasniti...

posto si sada ovim zavrtio samo jos jedan krug da bih trebao ponovo pisati sve sto vec jesam ja cu te zamoliti da nakon citanja ovog mog odgovora, koji ce biti opet najjednostavnije pretocen u pitanje procitas jos jednom moj prvi post u kojem se osvrcem na vezu izmedju Grada i Celika.

dakle, pitanje je sljedece: "da li bi ti, kada bi imao svoje udruzenje gradjana, vise volio da imas u njegovom vrhu ljude koji imaju pozicije vezane za Grad ili ne i zasto?"
notsure

#44331 Re: Zeničani

Post by notsure »

Nakon 4 godine niko od nabrojanih ovdje nije robijao.
Ozbiljan tužilac samo da pročita i provjeri ovo i imao bi posla godinu dana. Robijaši, kad idući put izađete na ulicu evo kome trebate doći pod prozor

https://zurnal.info/novost/19723/crveno ... -nk-celik-

https://zurnal.info/novost/19727/tuzila ... u-nk-celik

I nakon 4 godine:
https://zurnal.info/novost/23155/na-spi ... ske-uprave
Ja_Ja

#44332 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

belfy wrote: 07/08/2020 15:38 mene kad si svrstao u te neke "vama" si ofulao u potpunosti. a pogotovo zakljuckom. nakon onog mog posta o poveznici izmedju Grada i Celika ti sada, meni, i to obracajuci se nekima "nama", pokusavas to objasniti...

posto si sada ovim zavrtio samo jos jedan krug da bih trebao ponovo pisati sve sto vec jesam ja cu te zamoliti da nakon citanja ovog mog odgovora, koji ce biti opet najjednostavnije pretocen u pitanje procitas jos jednom moj prvi post u kojem se osvrcem na vezu izmedju Grada i Celika.

dakle, pitanje je sljedece: "da li bi ti, kada bi imao svoje udruzenje gradjana, vise volio da imas u njegovom vrhu ljude koji imaju pozicije vezane za Grad ili ne i zasto?"
Sada samo sam sebe zapetljavas. Nije uopste bitno sta bih ja volio ili ne. Objasnjeno ti je sve vezano i za odgovore i za pitanja koja si imao.

NK. Celik je UG, u kojem je ovo G godinama bio GRAD, putem svojih ljudi. Grad mora na jedan ili na drugi nacin biti odgovoran za one koje su direktno ili indirektno postavljali na pozicije.

Nakon ove presice danas, i bez obzira koliko je Vladanov nastup bio "sirov" da tako kazem. Ja ga u potpunosti podrzajem i spreman sam da ucestvujem u spasavanju kluba na jedan ili drugi nacin.

https://www.zenit.ba/robijasi-zivot-cem ... 5hx73Jf4yA
Casual's

#44333 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Nekima na ovoj temi zbog takvih "sirovina" se još gaće tresu. Podrška za Vladana, nastupa srcem a ne bukvarom.
Rothmans

#44334 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

"dje si vladane vlasino " :lol: mislim da od celika nema nista i da je to gotova prica, al mi ne bi bilo zao da se lopovi s kravatom sacekuju na ulici ,sto ovaj veli .neka korist i od huligana...
Kikibombona

#44335 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Ja_Ja wrote: 07/08/2020 17:18Nakon ove presice danas, i bez obzira koliko je Vladanov nastup bio "sirov" da tako kazem. Ja ga u potpunosti podrzajem i spreman sam da ucestvujem u spasavanju kluba na jedan ili drugi nacin.

:thumbup: :thumbup:

Ne smijemo ovo pustiti.

Neka ljakani vrate Celiku Bilino polje ako je budzet namijenjen iskljucivo za seoske puteve.
Nivelacija

#44336 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Dobro je sto se ide na proteste. Znaci grad jos mrtav nije.
Nekoga ko je u fotelji 30 godina samo se tako i moze odlijepiti iz fotelje jer je ovaj kameleon naucio mijenjati boje i kozu kroz 30 godina pa i zajebati svoju vlastitu stranku sve radi fotelje :mrgreen:

Robijaši UG :thumbup:
belfy

#44337 Re: Zeničani

Post by belfy »

Ja_Ja wrote: 07/08/2020 17:18
belfy wrote: 07/08/2020 15:38 mene kad si svrstao u te neke "vama" si ofulao u potpunosti. a pogotovo zakljuckom. nakon onog mog posta o poveznici izmedju Grada i Celika ti sada, meni, i to obracajuci se nekima "nama", pokusavas to objasniti...

Sada samo sam sebe zapetljavas. Nije uopste bitno sta bih ja volio ili ne. Objasnjeno ti je sve vezano i za odgovore i za pitanja koja si imao.

NK. Celik je UG, u kojem je ovo G godinama bio GRAD, putem svojih ljudi. Grad mora na jedan ili na drugi nacin biti odgovoran za one koje su direktno ili indirektno postavljali na pozicije.

Nakon ove presice danas, i bez obzira koliko je Vladanov nastup bio "sirov" da tako kazem. Ja ga u potpunosti podrzajem i spreman sam da ucestvujem u spasavanju kluba na jedan ili drugi nacin.

o 'ljebe... ja se zapetljavam, a ti ne mozes odgovoriti na obicno pitanje...

velis u UG je bio G - Grad. tada Zenica nije bila Grad nego opstina. a ako si to mislio parafrazirano onda si samo potvrdio ono sto sam ja govorio...

elem, nakon ovoga da podrzaJes mi je malo jasnije sa kim pricam. podrzaJi i dalje...

ziv i zdrav ti bio. :kakoste:
Kikibombona

#44338 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

UG Robijasi :thumbup: :thumbup:

Imam veliko povjerenje u ove momke. Nikad bolja ekipa u historiji grupe. Jedina organizovana skupina ljudi koja ima muda reci politicarima: MATER VAM JEBEMO.

I odlican nastup Vladana. Jedva čekam da mu cestitam.
belfy

#44339 Re: Zeničani

Post by belfy »

Kikibombona wrote: 07/08/2020 08:13 Neki dan sam se posvadjao sa komsijama radi NK Celik. Nemam nista protiv da je neko ravnodušan prema NK Celik, da smatra gasenje kao najbolju opciju, ali imam protiv kada vidim/osjetim da se raduje i likuje radi moguceg gasenja. Zivis u Zenici a mrzis NK Celik, radujes se mogucem gasenju. Ljakanu simboli grada ne znace apsolutno nista, cak osjeca odbojnost i mrznju prema svemu sto predstavlja identitet grada.

Nazalost, vecinu grada cine ljakani. Oni su 100% saglasni da NK Celik treba ugasiti. Sutra ce podrzati gasenje BNP i svega ostalog sto grad cini gradom. Tuzno je da mi koji smo rodjeni ovdje ne branimo ono sto su nam ostavile prethodne generacije.
suti, dobro je dok nisi dio vecine...
Kikibombona

#44340 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Opet cudak citira :D

Citam komentare na Zenit radio FB, 99% ljudi podrzava Robijase. :thumbup: To recimo ne bude slucaj kada se oglasi neko iz uprave kluba. Robijasi imaju kredibilitet, nisu se prodali politici, nemaju licni interes osim opstanka NK Celik.

Gradska uprava je od rata naovamo slupala stotine miliona maraka a Zenica nije postala bolje mjesto za zivot. Perspektivna mladost napusta kasabu i radi u drugim gradovima. Ovdje nema investicija, nema posla, nicega. Jos samo da ugase NK Celik i da ljakani budu zadovoljni.

Picke smo ako dozvolimo, mi kojima NK Celik nesto znaci.

https://youtu.be/bkwWCeV9Bjo
Ja_Ja

#44341 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

belfy wrote: 07/08/2020 18:19 o 'ljebe... ja se zapetljavam, a ti ne mozes odgovoriti na obicno pitanje...

velis u UG je bio G - Grad. tada Zenica nije bila Grad nego opstina. a ako si to mislio parafrazirano onda si samo potvrdio ono sto sam ja govorio...

elem, nakon ovoga da podrzaJes mi je malo jasnije sa kim pricam. podrzaJi i dalje...

ziv i zdrav ti bio. :kakoste:
Koji si ti fenomen i bukvalista. Ti od toliko napisanih stvari nasao da me ispravljas o tome da li smo u to vrijeme bili grad ili opstina, ili zbog lingvistickog lapsusa. Jadan li si ti i tvoja logika.
allem_77

#44342 Re: Zeničani

Post by allem_77 »

Može se primijetiti kako pojedini forumaši koriste Čelik u predizbornu kampanju.
Ne znam hoće li ove traktate o Čeliku nastaviti pisati i poslije izbora?
likce

#44343 Re: Zeničani

Post by likce »

UG Robijasi :thumbup: :thumbup:

Svaka cast momcima na iskrenoj borbi, ko poznaje ovog Vladana neka mu kaze da se kandiduje za gradonacelnika, mislim da bi imao dobar prolaz....

A Fudo, gornjovakufska seljacina dabogda crko, je... mu ma... seljacku kao i svima ostalima koji zlo misle i nanose ovom gradu a narocito SDA-u
Casual's

#44344 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Gledaj vijecnika, niko da se oglasi, sve im seljacko svima.
Daft Haruki

#44345 Re: Zeničani

Post by Daft Haruki »

Boli ih cundara da proste dame u vjecu. Hah
Za njih je godisnji do izbora . Ljeto je i korona. A pare su redovne. HALOooo
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#44346 Re: Zeničani

Post by anex »

Almir se oglašavao i pisao kad niko nije....u više navrata.
Napisat će i sada nešto sigurno... Nije da ga branim al tako je...

Od koga to još očekujete da se oglasi?
Šta se ima neko oglašavati ko ne zna ni šta je Čelik...npr. ovi Naidini, Kelešture i sl. Veze oni nemaju šta je fudbal... Nit im je ìsta sveto....

Samo se nadam da će(mo) robijaši poduzeti nešto konkretno, očekujem u najmanju ruku da umjesto kafića kod bazena bude kratar slićan Bejrutu.... Ovaj N.P. kao da je iz ramine stranke...prava gnjida. Uš.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#44347 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Evo Ekrem Ćosić piše saopštenje...nije mogao odmah prekjučer jer je toliko vezan uz Čelik pa ga je sve ovo pogodilo više nego što je trebalo.
kamberovica polje

#44348 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Jimmy McNulty wrote: 08/08/2020 09:38 Evo Ekrem Ćosić piše saopštenje...nije mogao odmah prekjučer jer je toliko vezan uz Čelik pa ga je sve ovo pogodilo više nego što je trebalo.
Ekrem je još prije 4 godine predložio prodaju stadiona. Vizionar čojk.
Casual's

#44349 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ekrem je govorio da se stadion dadne u "zolog" za neki kredit, to se ne zaboravlja.
Kikibombona

#44350 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Za SDA-ovce i Kaknjevce koji koriste frku kako bi preko ledja NK Celik namakli poneki poencic za sektu:

Koliko je ZDK uplatio novca NK Celiku u trenucima kada se bori za zivot?

Popisam SDA, Kaknju i dusmanski ZDK. Jedino su oni gori od ljakana Fuada Kasumovica.
Post Reply