Odlican je fastback, ali ovdje kod nas ih izgleda nema. Ja jednog vidio bordo boje, austrijske table cini mi se....Me_again wrote: ↑07/08/2020 17:48 Back on the track, oko ovih azijskih nakaza.....
https://youtu.be/vAiDs0EZzHs
Azijske nakaze
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#601 Re: Azijske nakaze
-
Milenkov buraz
#602 Re: Azijske nakaze
Da, baš tako. Što bi rek'o Senad u onom filmu, ovo ti kurcu ne valja.nepass1 wrote: ↑07/08/2020 06:05Izbaci tv i u 80'im smo
- Industrialyzer
#603 Re: Azijske nakaze
Pa svezali smo se price oko S klase zato sto je to model koji predstavlja smjer u kojem ce ici ostatak auto industrije, odnosno vecina proizvodjaca. I ti pises kako je nebitno jer nijedan forumas nece imati S klasu i da se ne trudi da objasni nekome nestoMe_again wrote: ↑07/08/2020 17:42Najlakse je citati i ne razmisljati ?Industrialyzer wrote: ↑07/08/2020 17:34 Prica se razvila zbog toga sto ce sad 80% novih i pristupacnijih modela ici ovim putem.
Najlakse je citati i ne razmisljati![]()
No comment....
Ovdje se radi o digitalizaciji unutrasnjosti, a ne konkretno o novoj S klasi.
-
citroen xm
#604 Re: Azijske nakaze
Pa već je pošlo prije S klase. C4 Cactus je već imao to debilno rješenje da je sve preko displeja. S klasa je naravno donijela daleko više tehnologije.
To rješenje je po meni osuđeno na propast, a živi bili pa vidjeli. Zaboravljate da se trendovi mijenjaju i tako što se neki vraćaju na staro, a takođe ovo ne bi bio ni prvi niti poslednji promašaj u auto industriji.
To rješenje je po meni osuđeno na propast, a živi bili pa vidjeli. Zaboravljate da se trendovi mijenjaju i tako što se neki vraćaju na staro, a takođe ovo ne bi bio ni prvi niti poslednji promašaj u auto industriji.
-
citroen xm
#605 Re: Azijske nakaze
E vidiš, ovo što si sada iznio na pomalo šaljiv način govori dosta toga. Paradoks je da je mobitel zabranjeno koristiti u vožnji zbog opasnosti. Ali su zato isto to ugradili u auto pa preko velikog telefona podešavaš sve i takođe skrećeš pažnju sa saobraćaja. Licemjerno zar ne?konektovan wrote: ↑07/08/2020 17:38 Moze biti kobno gledanje i u mobitel dok vozis, moze biti kobno gledanje i u sise pored puta, i guzove,.....ali jok, tablet je najveci problem...![]()
![]()
- konektovan
#606 Re: Azijske nakaze
To ce u neki vakat biti sve na glasovne komande, kakvo crno vracanje na staro, nisu lade rive u pitanju hebote. Ljudi uveliko koriste auto pilot u voznji, i druge tehnologije, za koje smo misliii da nikad nece doci....citroen xm wrote: ↑07/08/2020 18:05 Pa već je pošlo prije S klase. C4 Cactus je već imao to debilno rješenje da je sve preko displeja. S klasa je naravno donijela daleko više tehnologije.
- konektovan
#607 Re: Azijske nakaze
Ja kad klimu ( manuelnu) podesavam, moram pogledati...kad hocu promijeniti radio stanicu....nije ni kod analognih bezopasno ceprkanje.citroen xm wrote: ↑07/08/2020 18:09E vidiš, ovo što si sada iznio na pomalo šaljiv način govori dosta toga. Paradoks je da je mobitel zabranjeno koristiti u vožnji zbog opasnosti. Ali su zato isto to ugradili u auto pa preko velikog telefona podešavaš sve i takođe skrećeš pažnju sa saobraćaja. Licemjerno zar ne?konektovan wrote: ↑07/08/2020 17:38 Moze biti kobno gledanje i u mobitel dok vozis, moze biti kobno gledanje i u sise pored puta, i guzove,.....ali jok, tablet je najveci problem...![]()
![]()
- B6Redhell
-
Me_again
#609 Re: Azijske nakaze
Opusti se malo, kvaris mi pogled na moreIndustrialyzer wrote: ↑07/08/2020 17:56Pa svezali smo se price oko S klase zato sto je to model koji predstavlja smjer u kojem ce ici ostatak auto industrije, odnosno vecina proizvodjaca. I ti pises kako je nebitno jer nijedan forumas nece imati S klasu i da se ne trudi da objasni nekome nestoMe_again wrote: ↑07/08/2020 17:42Najlakse je citati i ne razmisljati ?Industrialyzer wrote: ↑07/08/2020 17:34 Prica se razvila zbog toga sto ce sad 80% novih i pristupacnijih modela ici ovim putem.
Najlakse je citati i ne razmisljati![]()
No comment....![]()
Ovdje se radi o digitalizaciji unutrasnjosti, a ne konkretno o novoj S klasi.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#610 Re: Azijske nakaze
fali mitraljez na tom willys-u 

- Industrialyzer
#611 Re: Azijske nakaze
Vjerujem da imas instikt za ovo boldiranocitroen xm wrote: ↑07/08/2020 18:05 Pa već je pošlo prije S klase. C4 Cactus je već imao to debilno rješenje da je sve preko displeja. S klasa je naravno donijela daleko više tehnologije.
#citroen
-
NediM17
#612 Re: Azijske nakaze
Ali su azijske nakaze vjecne, i begajte s tom nakazom od s klase na drugu temu. 
-
tempuser
#613 Re: Azijske nakaze
Uradiće "naslijepo" isto kao što će naslijepo na digitalnoj klimi sa običnim dugmadima temp sa 18 podići na 22 stepena.artur morgan wrote: ↑07/08/2020 13:53 Evo vam jedan test da provjerimo ovo što @tempuser tvrdi da se osnovne funkcije na displeju mogu raditi bez gledanja. Sve ovo morate uraditi bez gledanja....pošto jbg. nemate još ove Mečkine tablete u autima ko ni jauradite sledeće sa mobitelom,
sve bez gledanja u mobitel,
udaljite mobitel od sebe 30 cm, otključajte mobitel, uđite u viber i pronađite treću poruku po redu ?
Bez gledanja iz pet pokušaja...
pa napišite koliko puta ste pogodili i jeli isto kao sa gledanjem![]()
Sve što je predvišeno da se radi naslijepo je tako i ergonomski rješeno, a to su mjenjač i funkcije na tzv ablenderima i na volanu.
- Ommadawn
#614 Re: Azijske nakaze
O jebote koji se bauk stvara oko ovog svega, digitalizacija, folovi golovi...
Jeste, i ja sam dinosaur koji voli da je to sve konzervativno, ti dugmići, zajebancije ali opet ne bježim ni od te nove tehnike.
Gotovo sam spreman na to da će mi slijedeće auto imati taj “tablet” i neću više šaltati prva druga treća četvrta peta i šesta, nego ponovo P, D, R, N.
Nego odosmo daleko od teme.
Kao veliki ljubitelj Honde, moram reći da mi se ovi zadnji modeli nikako ne sviđaju.
Jeste, i ja sam dinosaur koji voli da je to sve konzervativno, ti dugmići, zajebancije ali opet ne bježim ni od te nove tehnike.
Gotovo sam spreman na to da će mi slijedeće auto imati taj “tablet” i neću više šaltati prva druga treća četvrta peta i šesta, nego ponovo P, D, R, N.
Nego odosmo daleko od teme.
Kao veliki ljubitelj Honde, moram reći da mi se ovi zadnji modeli nikako ne sviđaju.
-
Concord
#615 Re: Azijske nakaze
Displeji, glasovne komande i gestikulacije rukom su buducnost automobilizma. Vec sad kod nekih proizvodjaca sa europskog kontinenta govorite autu na koliko ce da podesi klimu, kakvo caprkanje po displeju. I da, sve ce to doci jednog dalekog dana i u azijate 
-
citroen xm
#616 Re: Azijske nakaze
Ok, vidjećemo. Predajem se, svakako neću u ovom životu voziti S klasu.
A i ne gubi mi se vrijeme u beskonačnom repliciranju. Svakako sam sebi nabavio jedan tenk koji od struje ima žice do svjetala. 
-
tempuser
#617 Re: Azijske nakaze
Ovo priča je za mene Deja Vu već 25 godina svaki put kad se masovno uvede neka novotarija.Ommadawn wrote: ↑07/08/2020 19:58 O jebote koji se bauk stvara oko ovog svega, digitalizacija, folovi golovi...
Ne valjaju el. prodizači, to se kvari...
Ne valja klima, skupo za odrzavanje, a nije zdravo...
Ne valja turbo motor (bez obzira benz ili dizel), turbine crkavaju svako malo...
Ne valja ABS, opasno je da elektronika upavlja kočnicama, šta ako otkaže..
Ne valja Air Bag, skup popravak poslije sudara, zna se sam ispaliti, mora se redovno mijenjati...
Elem prava je istina da se zapravo kritikuje sve što kritičarima u tom trenutku nije dostupno...
-
artur morgan
#619 Re: Azijske nakaze
@tempuser
Ni tebi nije dostupan infotainment iz S klase ili Tesle, da bi mogao tvrditi da su sve te novotarije sasvim ok i prakticne za rukovanje. Posebno ne mozes po automatizmu to opravdavati na osnovu iskustva sa svojim vozilom jer kod ovih vozila infotainmenti su sve veci i sve slozeniji jer nude dosta vise opcija zbog vise opreme u tim vozilima sto moze samo otezati njihovu upotrebu u voznji, zahtjevat od vozaca da svako malo gleda u njega, i da mora sve preko njega raditi. Sve veci i bogatiji infotainmenti sa aspekta rukovanja sa njim i pri tome sigurne voznje ce predstavljati po meni sve veci izazov za autoindustriju
Ni tebi nije dostupan infotainment iz S klase ili Tesle, da bi mogao tvrditi da su sve te novotarije sasvim ok i prakticne za rukovanje. Posebno ne mozes po automatizmu to opravdavati na osnovu iskustva sa svojim vozilom jer kod ovih vozila infotainmenti su sve veci i sve slozeniji jer nude dosta vise opcija zbog vise opreme u tim vozilima sto moze samo otezati njihovu upotrebu u voznji, zahtjevat od vozaca da svako malo gleda u njega, i da mora sve preko njega raditi. Sve veci i bogatiji infotainmenti sa aspekta rukovanja sa njim i pri tome sigurne voznje ce predstavljati po meni sve veci izazov za autoindustriju
-
citroen xm
#620 Re: Azijske nakaze
Joj filozofije...tempuser wrote: ↑08/08/2020 10:04
Ovo priča je za mene Deja Vu već 25 godina svaki put kad se masovno uvede neka novotarija.
Ne valja turbo motor (bez obzira benz ili dizel), turbine crkavaju svako malo...
Ne valja Air Bag, skup popravak poslije sudara, zna se sam ispaliti, mora se redovno mijenjati...
Elem prava je istina da se zapravo kritikuje sve što kritičarima u tom trenutku nije dostupno...
-
tempuser
#621 Re: Azijske nakaze
Naravno da nije, ali ja nisam mentalni sklop koji ce ga zbog toga kritikovati i traziti dlaku u jajetu!artur morgan wrote: ↑08/08/2020 11:45 @tempuser
Ni tebi nije dostupan infotainment iz S klase ili Tesle, da bi mogao tvrditi da su sve te novotarije sasvim ok i prakticne za rukovanje. Posebno ne mozes po automatizmu to opravdavati na osnovu iskustva sa svojim vozilom jer kod ovih vozila infotainmenti su sve veci i sve slozeniji jer nude dosta vise opcija zbog vise opreme u tim vozilima sto moze samo otezati njihovu upotrebu u voznji, zahtjevat od vozaca da svako malo gleda u njega, i da mora sve preko njega raditi. Sve veci i bogatiji infotainmenti sa aspekta rukovanja sa njim i pri tome sigurne voznje ce predstavljati po meni sve veci izazov za autoindustriju![]()
Moje iskustvo je bazirano na aktuelnom modelu E klase.
Napisah ranije, a napisacu i ponovo, stimanje analognih komandi jednako zahtjeva gledanje, sve sto je predvidjeno da se rafi naslijepo je tako ergonomski i funkcionalno rjeseno i na toj S klasi! Probaj naslijepo na dugmice podesiti Clinatronica na fauveu iz 98. godine! Oces sipak, gledaces u njega isto kao sto bi gledao u inforaiment!
-
tempuser
#622 Re: Azijske nakaze
Ti rece neces se upustati raspave!citroen xm wrote: ↑08/08/2020 11:51Joj filozofije...tempuser wrote: ↑08/08/2020 10:04
Ovo priča je za mene Deja Vu već 25 godina svaki put kad se masovno uvede neka novotarija.
Elem prava je istina da se zapravo kritikuje sve što kritičarima u tom trenutku nije dostupno...![]()
Nije to nikakva filozofija, to je nazivanje ociglednih stvari pravim imenom!
-
citroen xm
#623 Re: Azijske nakaze
I ne raspravljam, samo primjećujem.
-
tempuser
#624 Re: Azijske nakaze
Jah...
Jbte, ljudi sve informacije digli u nivo očiju da ne obaraš poged, navigaciju pratiš između instrumenata u koje ionako treba non-stop gledaš, sve super vidljivo, gro komandi prebacili na MF ablendere, volan da ne skidaš ruke s volana i "miševe" da ih možeš na sljepo koristiti i ne valja, ali zato 3 koluta za grijanje i radio negdje dolje oko kugle mjenjača za koje moras oboriti glavu i pogled da ih koristiš valjaju!

Primjeti onda da ja tu vašu šuplju slušam veš 25 godina!
-
citroen xm
#625 Re: Azijske nakaze
Čiju šuplju?
Čitav forum trpi tvoju filozofiju godinama pa ništa.
Ovo je E klasa koja ima i fizičku dugmad i displej gore. Na novoj S klasi za pola displeja pa skoro i čitav takođe moraš oboriti pogled.
Na Golfu 4bkoja je prevaziđeno auto jesu komande dole, ali da bi podesio šta treba jedino što trebaš oboriti je ruka. Sve ostalo radiš na osjećaj i to vrlo dobro.
Čitav forum trpi tvoju filozofiju godinama pa ništa.
Ovo je E klasa koja ima i fizičku dugmad i displej gore. Na novoj S klasi za pola displeja pa skoro i čitav takođe moraš oboriti pogled.
Na Golfu 4bkoja je prevaziđeno auto jesu komande dole, ali da bi podesio šta treba jedino što trebaš oboriti je ruka. Sve ostalo radiš na osjećaj i to vrlo dobro.