Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
brazzo19
#101701 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pitanje jedno. S obzirom kada su ove grmljavine najvise stradaju kucanski aparati a posebno tv, routeri, i resiveri od kablovskih. Postoji li neka vrsta zastite ili nesto da se ugradi kod ovog glavnog kabla koji dolazi sa stuba u kucu za kablovsku jer preko njega najvise strada tv ili resiver, dzaba ako tv iskljucim iz struje kada grom kroz kabal sprzi resiver i kroz HDMI kabal koji ide iz resivera sprzi i tv ili u najboljem slucaju samo HDMI ulaz. Znam da je najbolje sve iskljucit fizicki iz tv.a da nema dodira sa kablovima ili resiverom ali nekada se jednostavno desi da ne bude niko kuci ili se zaboravi od silnih kablova iskljuciti nesto i onda dodje do stete kolika god ona bila ...
- Benq
- Moderator
#101702 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne postoji 100% zastita kad je to u pitanju. Zato je najbolje iskljuciti sve iz struje kad je nevrijeme, a dovodni coax izvrnut iz splitera. Na spliteru imas IN (ulaz) i OUT (izlaze), samo skines onaj sa IN i tada si siguran da nece nista pregorit i ne moras nista iskljucivati iz tv-a. To je najbolje raditi svaki put kad izlazis iz kuce a sprema se nevrijeme, sve ostale metode su lutrija.brazzo19 wrote: ↑03/08/2020 09:59 Pitanje jedno. S obzirom kada su ove grmljavine najvise stradaju kucanski aparati a posebno tv, routeri, i resiveri od kablovskih. Postoji li neka vrsta zastite ili nesto kad se ugradi kod ovog glavnog kabla koji dolazi sa stuba u kucu za kabalovsku jer preko njega najvise strada tv ili resiver, dzaba ako tv iskljucim iz struje kada grom kroz kabal sprzi resiver i kroz HDMI kabal koji ide iz resivera sprzi i tv ili u najboljem slucaju samo HDMI ulaz. Znam da je najbolje sve iskljucit fizicki iz tv.a da nema dodira sa kablovima ili resiverom ali nekada se jednostavno desi da ne bude niko kuci ili se zaboravi od silnih kablova iskljuciti nesto i onda dodje do stete kolika god ona bila ...
- kakotakonikako
#101703 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene, srecom, imaju uplate u - Moje uplate za april, maj i juni ali nema u - Pregledu racuna uplata za te mjesece. To kod tebe izgleda neki drugaciji problem. Ponovicu, firma sa reputacijom kao Telemach ne zasluzuje da ima netacne podatke na svom zvanicnom portalu https://mojtelemach.ba/.vkmiro wrote: ↑03/08/2020 09:35Nema više ni na mojim uplatama,bilo nekad a sada nema.kakotakonikako wrote: ↑03/08/2020 09:08Pisano je o ovome ali "jos uvijek rade na tome", a sto je najcudnije u dijelu Moje uplate imaju tacan podatak. Ko u Telemachu rijesi ovo zasluzuje Nobelovu nagradu.![]()
Valjda ce rijesiti ovu gresku na svom zvanicnom portalu https://mojtelemach.ba/ , jer ovako djeluje bas ruzno i neprofesionalno, sto firma sa reputacijom kao Telemach to ne zasluzuje nikako.
![]()
- Telemach
#101704 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kakotakonikako wrote: ↑03/08/2020 10:12Kod mene, srecom, imaju uplate u - Moje uplate za april, maj i juni ali nema u - Pregledu racuna uplata za te mjesece. To kod tebe izgleda neki drugaciji problem. Ponovicu, firma sa reputacijom kao Telemach ne zasluzuje da ima netacne podatke na svom zvanicnom portalu https://mojtelemach.ba/.vkmiro wrote: ↑03/08/2020 09:35Nema više ni na mojim uplatama,bilo nekad a sada nema.kakotakonikako wrote: ↑03/08/2020 09:08
Pisano je o ovome ali "jos uvijek rade na tome", a sto je najcudnije u dijelu Moje uplate imaju tacan podatak. Ko u Telemachu rijesi ovo zasluzuje Nobelovu nagradu.![]()
Valjda ce rijesiti ovu gresku na svom zvanicnom portalu https://mojtelemach.ba/ , jer ovako djeluje bas ruzno i neprofesionalno, sto firma sa reputacijom kao Telemach to ne zasluzuje nikako.
![]()
Zdravo kakotakonikako,
Predlažemo da nam dostavite broj Ugovora u inbox, rado ćemo provjeriti Vašu finansijsku karticu i dostaviti potrebne informacije vezane za Vaš Ugovor.
Na tabu "Pregled računa" imate naznačene izdate fakture dok u rubrici "Moje uplate" iste bi trebale biti evidentirane.
Za sve dodatne informacije smo Vam na raspolaganju.
- Telemach
#101705 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Jim Smorrison,Jim Smorrison wrote: ↑03/08/2020 09:50 Kad vratim neki sadržaj unazad na EON-u, često mi se desi da slika i zvuk nisu sinhronizovani.
Ima i još neko tih problema?
Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Ljubazno Vas molimo da nam dostavite tačne korisničke i adresne podatke, broj Ugovora i kontakt broj, kako bismo evidentirali i što efikasnije riješili problem.
- kakotakonikako
#101706 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo TelemachTelemach wrote: ↑03/08/2020 10:43
Zdravo kakotakonikako,
Predlažemo da nam dostavite broj Ugovora u inbox, rado ćemo provjeriti Vašu finansijsku karticu i dostaviti potrebne informacije vezane za Vaš Ugovor.
Na tabu "Pregled računa" imate naznačene izdate fakture dok u rubrici "Moje uplate" iste bi trebale biti evidentirane.
Ovo je drugi put da predlazete da ispravite rucno podatke vezane za mene. Nije poenta, po meni, u tome, nego da se podaci sami azuriraju na Vasem portalu a ne da ih vi rucno ispravljate. Ocito imate problem sa querry-ima ili sa report-ima. Po meni, to se treba sistemski rijesiti, jer neshvatlivo je da imate tacne podatke ( bar kod mene ) u dijelu - Moje uplate a netacne u dijelu - Pregled racun.
Opet cu ponoviti, ovo su dobronamjerni savjeti i cudi me da vasi programeri ( ili onaj od koga ste kupili software ) ne uspijevaju da to isprave. Davao sam vam i ranije prijedloge: ili povezite podatke u dijelu - Pregled racuna u koloni Placeno sa podacime iz dijela - Moje uplate ( podataka Iznos ) ili da obrisete kolonu Placeno u dijelu - Pregled racuna.
Zaista ruzno djeluje ( ovo vam kazem dobronamjerno i nisam da se to ispravlja rucno u eri informaticke pismenosti ) da imate netacan podatak na vasoj stranici https://mojtelemach.ba/bills/payments .
Srdacan pozdrav i puno uspjeha u vasem radu.
-
brazzo19
#101707 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Doduse na balkonu ispod krova je taj spliter ali treba to praktikovati jer kada iskljucim taj ulazni IN kabal onda ovamo ne moram nista ponaosob iskljucivati jer mi je havarija na spratu znaci 3 sobe tri televizije eon box, telemach modem onda moj dodatni router fixni telefon, racunar ....Benq wrote: ↑03/08/2020 10:07Ne postoji 100% zastita kad je to u pitanju. Zato je najbolje iskljuciti sve iz struje kad je nevrijeme, a dovodni coax izvrnut iz splitera. Na spliteru imas IN (ulaz) i OUT (izlaze), samo skines onaj sa IN i tada si siguran da nece nista pregorit i ne moras nista iskljucivati iz tv-a. To je najbolje raditi svaki put kad izlazis iz kuce a sprema se nevrijeme, sve ostale metode su lutrija.brazzo19 wrote: ↑03/08/2020 09:59 Pitanje jedno. S obzirom kada su ove grmljavine najvise stradaju kucanski aparati a posebno tv, routeri, i resiveri od kablovskih. Postoji li neka vrsta zastite ili nesto kad se ugradi kod ovog glavnog kabla koji dolazi sa stuba u kucu za kabalovsku jer preko njega najvise strada tv ili resiver, dzaba ako tv iskljucim iz struje kada grom kroz kabal sprzi resiver i kroz HDMI kabal koji ide iz resivera sprzi i tv ili u najboljem slucaju samo HDMI ulaz. Znam da je najbolje sve iskljucit fizicki iz tv.a da nema dodira sa kablovima ili resiverom ali nekada se jednostavno desi da ne bude niko kuci ili se zaboravi od silnih kablova iskljuciti nesto i onda dodje do stete kolika god ona bila ...
- Benq
- Moderator
#101708 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upravo tako, kad skines kabal sa ulaza, onda ne moze nista stradat preko coax-a. Jer to obicno ide ovim redoslijedom "Coax - resiver - hdmi port u tv-u najboljem slucaju" i "Coax - modem - i u najgorem slucaju i svi uredjaji koji su spojeni putem utp kablova".brazzo19 wrote: ↑03/08/2020 11:43 Doduse na balkonu ispod krova je taj spliter ali treba to praktikovati jer kada iskljucim taj ulazni IN kabal onda ovamo ne moram nista ponaosob iskljucivati jer mi je havarija na spratu znaci 3 sobe tri televizije eon box, telemach modem onda moj dodatni router fixni telefon, racunar ....
-
brazzo19
#101709 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je to, mami prosle godine tako u stanu nov tv samsung grom sprzio kroz kabala resiver i onda kroz resiver hdmi i kroz hdmi srecom samo hdmi port 1 na tv.u dok sve ostalo radi, znaci najbolje izvrnuti ulazni glavni coax kabal i fizicki iskljuciti uredjaje iz zida iz uticnica tipa tv.a soundbara i resivera onda mislim da nema sanse da mozda sta sprziti grom, ma da treba mislim praktikovati i fidovu sklopku izbaciti na kutiji sa osiguracima ako je bas veliko nevrijeme
- crnivrag
#101710 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a54234/podrska/vije ... klubu.htmlOsvježenje u augustu – ljetnje avanture i novi katalog u Video klubu
Vjerujemo da su mnogi od vas morali da promijene planove za ljetovanje. Mi vam nudimo sasvim adekvatnu zamjenu za zabavu i opuštanje, sa preko 18.000 naslova u Video klubu.
Novi Disney katalog u našem Video klubu, od 1. augusta u ponudi ima naučno-fantastičnu seriju Gabby Duran & The Unsittables, koja će animirati tinejdžere željne dobre Sci-Fi komedije.
Od 3. augusta u Pickbox katalogu gledajte premijeru serije Trovanja u Salisbury, rađenu po istinitom događaju iz 2018. godine, kada su u britanskom gradu Salisbury otrovani ruski tajni agent Sergej Skripalji i njegova ćerka Julija.
U HBO OD katalogu 16. augusta imat ćete priliku da pogledate blokbaster Jumanji: Sljedeći nivo, u kojem se poznata ekipa vraća u davno zaboravljenu igru Jumanji da spasi svog prijatelja. Međutim, pravila su se promijenila, novi likovi su se pojavili, a igra nikad nije bila teža i opasnija.
Nekad samo jedan dobar film ili serija mogu da poprave cijeli dan, zato se prepustite novim naslovima u našem Video klubu.
- Telemach
#101711 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@kakotakonikakokakotakonikako wrote: ↑03/08/2020 10:56Zdravo TelemachTelemach wrote: ↑03/08/2020 10:43
Zdravo kakotakonikako,
Ovo je drugi put da predlazete da ispravite rucno podatke vezane za mene. Nije poenta, po meni, u tome, nego da se podaci sami azuriraju na Vasem portalu a ne da ih vi rucno ispravljate. Ocito imate problem sa querry-ima ili sa report-ima. Po meni, to se treba sistemski rijesiti, jer neshvatlivo je da imate tacne podatke ( bar kod mene ) u dijelu - Moje uplate a netacne u dijelu - Pregled racun.
Opet cu ponoviti, ovo su dobronamjerni savjeti i cudi me da vasi programeri ( ili onaj od koga ste kupili software ) ne uspijevaju da to isprave. Davao sam vam i ranije prijedloge: ili povezite podatke u dijelu - Pregled racuna u koloni Placeno sa podacime iz dijela - Moje uplate ( podataka Iznos ) ili da obrisete kolonu Placeno u dijelu - Pregled racuna.
Zaista ruzno djeluje ( ovo vam kazem dobronamjerno i nisam da se to ispravlja rucno u eri informaticke pismenosti ) da imate netacan podatak na vasoj stranici https://mojtelemach.ba/bills/payments .
Izvinjavamo se ukoliko je došlo do nesporazuma u komunikaciji.
Kolege konstantno rade na provjeri i unapređenju sistema.
Pomogli biste nam ukoliko bi odgovorili na naš poziv za saradnju i dostavili korisničke podatke u inbox.
Podsjećamo, ažuriranje uplata na Moj Telemach portalu se vrši periodično za sve korisnike, uplate ne ažuriramo pojedinačno po Ugovorima.
- hodža
#101712 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li se moze i na koji nacin raskinuti ugovor zbog preseljenja iz stana u kojem je prikljucen paket ??
- crnivrag
- Telemach
#101714 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo hodža,
Žao nam je ukoliko je raskid Vaša konačna odluka.
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite potpune korisničke podatke i kontakt broj, kako bismo provjerili i pružili preciznije informacije na Vaš upit.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
- kakotakonikako
#101716 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@TelemachTelemach wrote: ↑03/08/2020 13:03@kakotakonikakokakotakonikako wrote: ↑03/08/2020 10:56Zdravo TelemachTelemach wrote: ↑03/08/2020 10:43
Zdravo kakotakonikako,
Izvinjavamo se ukoliko je došlo do nesporazuma u komunikaciji.
Kolege konstantno rade na provjeri i unapređenju sistema.
Pomogli biste nam ukoliko bi odgovorili na naš poziv za saradnju i dostavili korisničke podatke u inbox.
Podsjećamo, ažuriranje uplata na Moj Telemach portalu se vrši periodično za sve korisnike, uplate ne ažuriramo pojedinačno po Ugovorima.
Nije doslo do nesporazuma u komunikaciji, komunikacija sa Vama je odlicna. Sve pohvale na tome.
Problem je u netacnom podatku na vasoj stranici https://mojtelemach.ba/bills/payments .
Ponovicu, po treci put, nije problem da vam dostavim korisnicke podatke ( ne plasim se toga, a i zasto bih se plasio ), ali time ne bi ste rijesili SISTEMSKI problem. Neshvatljivo je ( da ne kazem nesto drugo ) da u istoj bazi imate na dva izvjestaja razlicite podatke, da imate tacne podatke ( bar kod mene ) u dijelu - Moje uplate a netacne u dijelu - Pregled racun. Predlozio sam i rjesenja, ali bi najbolje bilo SISTEMSKI ispraviti tu pogresku.
Ove moje primjedbe ( opravdane ) su u svrhu zadrzavanja vase kompanije na visokom mjestu davatelja usluga.
- Benq
- Moderator
#101717 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Niko ne kaze da se plasis (niti imas zbog cega), i konstruktivne kritike su ono sto kompaniju moze uciniti samo boljom, ali u ovom slucaju bi bilo neophodno da im posaljes svoj broj ugovora da provjere gdje je zapelo, jer kod tebe i kod mene npr nije isto i nemamo iste probleme sa portalom.kakotakonikako wrote: ↑04/08/2020 10:36 Problem je u netacnom podatku na vasoj stranici https://mojtelemach.ba/bills/payments .
Ponovicu, po treci put, nije problem da vam dostavim korisnicke podatke ( ne plasim se toga, a i zasto bih se plasio )
- kakotakonikako
#101718 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Po ovome tvome, a ne kazem da si ili nisi u pravu, onda izgleda da podatke unose rucno dva puta : jednom u dijelu - Racuni - Pregled racuna - Placeno a drugi put u dijelu - Racuni - Moje uplate - Iznos. To bi bas bio jako neefikasan i pogresan nacin, ako je tako.Benq wrote: ↑04/08/2020 10:42Niko ne kaze da se plasis (niti imas zbog cega), i konstruktivne kritike su ono sto kompaniju moze uciniti samo boljom, ali u ovom slucaju bi bilo neophodno da im posaljes svoj broj ugovora da provjere gdje je zapelo, jer kod tebe i kod mene npr nije isto i nemamo iste probleme sa portalom.kakotakonikako wrote: ↑04/08/2020 10:36 Problem je u netacnom podatku na vasoj stranici https://mojtelemach.ba/bills/payments .
Ponovicu, po treci put, nije problem da vam dostavim korisnicke podatke ( ne plasim se toga, a i zasto bih se plasio )
Jer nelogicno ako se unese podatak jednom ( a ocito je da je unesen u dijelu - Racuni - Moje uplate - Iznos ), da se on automatski ne prenese na ostala mjesta ( izvjestaje ) koji imaju na stranici https://mojtelemach.ba/bills/payments .
Ako podatke unose dva puta, onda je to krajnje neefikasno i neprofesionalno i moraju na tome poraditi da isprave. Jer to nije neki problem, ako imaju ljude koji znaju svoj posao i ako im je code programa ( stranice ) pristupacan. Inace i programeru pocetniku je poznato da se podatak unosi jednom a onda se prikazuje i koristi na vise mjesta gdje je to potrebno.
A za ovo plasenje - na svu srecu ne plasim se ni sada a ni '92 kada smo ja i meni slicni stali u odbranu Drzave Bosne i Hercegovine.
Sva ova diskusija, ponavljam, je da se ispravi ocita greska, koja nije samo kod mene.
- Benq
- Moderator
#101719 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Druze ovo tvoje se pretvara u lagano trollanje. Pises o problemu koji imas, postujem, ali bar saradjuj. Ne kazem da nisi u pravu, i ne, nisu mi nista rucno podesavali, jer ne podesavaju ni mojim komsijama a uredno im se evidentira na portalu sve. Bilo je korisnika kojim ne radi npr UniFi, dok drugim radi bez problema pa su cak i dokazivali to, i problem se rijesio i ovim korisnicima koji su imali problem s tim. Ne mora svaki problem biti generalne prirode, jednostavno se account negdje ubaguje a dok nemaju tvoje podatke ne mogu ti ni pomoci.
Dalje je do tebe, da li ces se ponavljati ovdje iz posta u post, ili ces uraditi konkretan potez da se taj problem rijesi.
- chakany
#101720 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja se uopće ne zamaram šta mi piše na mojtelemach.ba portalu. Evo i meni stoji da koristim Start paket tamo, a zapravo u paketu mi je uključen Osnovi paket digitalnih kanala, a ne Start kako stoji na portalu. Napisali su mi da im se javim i pošaljem broj Ugovora, onda sam poslao broj Ugovora u PP. Onda poslije toga da šaljem sliku sa mojtelemach portala, da pošaljem e-mail sa kojim se prijavljujem na portal. To mi je bilo previše, nisam poslao, ali i ne zanima me, nije moja greška, nego njihova. Meni je bitno da imam kanale koje imam u Ugovoru, kraj priče.
Šta piše na portalu, uopće me ne zanima.
Šta piše na portalu, uopće me ne zanima.
- hodža
#101721 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Selim se u kucu u kojoj vec postoji aktivan prikljucak. A gazda stana koji sam rentao zahtijeva da odjavim prikljucak, jer zeli drugog operatera
Nazalost, konacna je odluka jer gazda stana zeli drugog operatera, a na adresi na kojoj nastavljam da zivim vec ima prikljucak koji se koristi.
Sta drugo da radim sa ugovorom i opremom ?
Koji su to tacno podaci koji Vam trebaju ?
- Telemach
#101722 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Žao nam je ukoliko je raskid Vaša konačna odluka.hodža wrote: ↑04/08/2020 20:25
Selim se u kucu u kojoj vec postoji aktivan prikljucak. A gazda stana koji sam rentao zahtijeva da odjavim prikljucak, jer zeli drugog operatera
Nazalost, konacna je odluka jer gazda stana zeli drugog operatera, a na adresi na kojoj nastavljam da zivim vec ima prikljucak koji se koristi.
Sta drugo da radim sa ugovorom i opremom ?
Koji su to tacno podaci koji Vam trebaju ?
![]()
![]()
Dostavite nam tačne korisničke podatke, broj Ugovora i kontakt broj na koji Vas možemo pozvati.
Naš Tim za posebnu brigu o korisnicima će Vas pozvati u najkraćem roku, u nastojanju da pronađemo najbolje rješenje u Vašem slučaju i detaljnije Vas upozna s procedurama.
Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.
-
tap3ah75
#101723 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ajde da zamolim da mi zaštićeni član foruma pod nickom: crni vrag ubuduće NE odgovara na bilo kakva moja pitanja u slučaju da me nešto zanima ili bilo čega da me interesuje ili bilo kakvog problema kojeg mogu imati sa mojim kablovskim operaterom.
Popušim ban zbog tnx na post - to niđe nema.
Eto ako može samo to.
Hvala
-
febo_acm
#101724 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
da li još uvijek važi ono kada se aktivira hbo 12km/mjesec da se može deaktivirati tek nakon 6 mjeseci?
- Benq
- Moderator