Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Zijo77

#30126 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zijo77 »

svjezi_ustipak wrote: 02/08/2020 11:53 Gospodine Zijo dobro ste protumačili značenje riječi "masakr". Broj žrtava će biti veliki. Taj ogroman broj žiuvahnih i zdravih ljudi koje vidite će biti malo manje živahan i puno manje zdrav uskoro. Možda vi ne vidite da neko pada mrtav, ali uskoro ćete imati priliki da i u najbližoj okolini čujete za nekoga koga dobro znate kako je umro ili je u kritičnom stanju radi covid.

Ovaj čovjek se zvao Almer Hašimbegović. Imao je 51 godinu i umro je od COVID juče.
Gospodine Ustipak, kada se upotrijebi riječ "masakr" u ratu podrazumijeva se da će na 100 biti 50 ubijenih i 30 ranjenih. Dakle, vi predviđate da će nas 50% umrijeti od korone. Do sada znam samo jednu poznatu osobu da je bila na Podhrastovima i znam da se oporavila.
Poturanje pojedinačnih primjera oboljenja i smrti nema za cilj ništa drugo nego širenje panike i straha. Opet kažem, na desetine hiljada ljudi savkodnevno gledam na sarajevskim ulicama i ne vidim da padaju mrtvi. Dapače, djeluju mi vrlo živahno. Znam situaciju u dvije firme sa više stotina uposlenih, bez mrtvih i zaraženih. Kada će masakr da znam, da bježim?
Edin H.

#30127 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

high_volume wrote: 02/08/2020 16:39
Edin H. wrote: 02/08/2020 16:21 Englezi razmatraju da opale tarabu na izlazak iz kuce svim osobama preko petobanke.
Kakva besmisao :-) Kao da ih u povratku ne mogu zaraziti ukućani mlađi od 50 koji imaju pravo na izlazak.

Ovakva ili slična ograničenja kretanja treba da vrijede za sve, bez ikakvih razlika u godinama ili drugih, jer coronavirus ne razlikuje ljude po godinama
Razlikuje u procentu smrnosti i ozbiljnijih posljedica.
breba

#30128 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

Dio Australije, Viktorija, uvodi policijski od 8 do 5. Izlazak samo jednoj osobi iz porodice radi nabavke i sličnih esencijalnih stvari u krugu od 4 kilometra od prebivališta.

Imaju oko 400 slucajeva dnevno, 49 na intenzivnoj i 30 na reapiratorima.

Čudno da Australija ne može da podnese ovaj pa i mnogo veći broj pa uvode ove restriktivne mjere.

Bez zabune, ne zagovaram slične mjere nigdje nego stavljam ovdje pa da vidimo kroz nekoliko sedmica rezultate.

https://www.news.com.au/national/victor ... 19a707d94d
GAU8

#30129 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Zijo77 wrote: 02/08/2020 16:55
svjezi_ustipak wrote: 02/08/2020 11:53 Gospodine Zijo dobro ste protumačili značenje riječi "masakr". Broj žrtava će biti veliki. Taj ogroman broj žiuvahnih i zdravih ljudi koje vidite će biti malo manje živahan i puno manje zdrav uskoro. Možda vi ne vidite da neko pada mrtav, ali uskoro ćete imati priliki da i u najbližoj okolini čujete za nekoga koga dobro znate kako je umro ili je u kritičnom stanju radi covid.

Ovaj čovjek se zvao Almer Hašimbegović. Imao je 51 godinu i umro je od COVID juče.
Gospodine Ustipak, kada se upotrijebi riječ "masakr" u ratu podrazumijeva se da će na 100 biti 50 ubijenih i 30 ranjenih. Dakle, vi predviđate da će nas 50% umrijeti od korone. Do sada znam samo jednu poznatu osobu da je bila na Podhrastovima i znam da se oporavila.
Poturanje pojedinačnih primjera oboljenja i smrti nema za cilj ništa drugo nego širenje panike i straha. Opet kažem, na desetine hiljada ljudi savkodnevno gledam na sarajevskim ulicama i ne vidim da padaju mrtvi. Dapače, djeluju mi vrlo živahno. Znam situaciju u dvije firme sa više stotina uposlenih, bez mrtvih i zaraženih. Kada će masakr da znam, da bježim?
Nabere se bogme tih "pojedinačnih", posebno u zadnjih 10ak.dana.
Problem kod ove kapric grupe ljudi poput tebe je to što ne postoji racionalan pristup. Postoje samo dvije krajnosti, jedna je ponašati se kao da je sve apsolutno isto kao prije izbijanja epidemije, ili se zatvoriti u kuću ili još bolje u podzemni bunker. Međutim u stvarnosti postoji bezbroj načina kako postupati u ovoj situaciji, koji su između te dvije krajnosti.
He1972

#30130 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by He1972 »

biglebovski wrote: 02/08/2020 11:59
svjezi_ustipak wrote: 02/08/2020 11:53
Zijo77 wrote: 02/08/2020 11:50

Gospodine Uštipak, kada se upotrijebi riječ "masakr" podrazumijeva se veliki broj žrtava. Kada izadjem vani, vidim ogroman broj zdravih i živahnih ljudi. Bolje rečeno, vidim mase koje se gibaju i niko ne pada mrtav. Dakle, ne treba pretjerivati i dizati paniku.
Gospodine Zijo dobro ste protumačili značenje riječi "masakr". Broj žrtava će biti veliki. Taj ogroman broj žiuvahnih i zdravih ljudi koje vidite će biti malo manje živahan i puno manje zdrav uskoro. Možda vi ne vidite da neko pada mrtav, ali uskoro ćete imati priliki da i u najbližoj okolini čujete za nekoga koga dobro znate kako je umro ili je u kritičnom stanju radi covid.

https://www.facebook.com/almer.h?__tn__ ... Gs_MTUHESU

A tek smo krenuli...
Jesi li spreman da krivično odgovaraš za širenje panike i straha ukoliko broj žrtava ne bude veliki?
sumnjam ja da je on svjež ovo je poprilično ubuđavio uštipak :lol:
piupiu

#30131 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by piupiu »

breba wrote: 02/08/2020 17:03 Dio Australije, Viktorija, uvodi policijski od 8 do 5. Izlazak samo jednoj osobi iz porodice radi nabavke i sličnih esencijalnih stvari u krugu od 4 kilometra od prebivališta.

Imaju oko 400 slucajeva dnevno, 49 na intenzivnoj i 30 na reapiratorima.

Čudno da Australija ne može da podnese ovaj pa i mnogo veći broj pa uvode ove restriktivne mjere.

Bez zabune, ne zagovaram slične mjere nigdje nego stavljam ovdje pa da vidimo kroz nekoliko sedmica rezultate.

https://www.news.com.au/national/victor ... 19a707d94d
Viktorija ima više od 400 slučajeva dnevno, ima preko 700 trenutno, zato su i uveli mjere. Ostale su im države unutar Australije udarile balvan na granici, ni avioni ne slijeću u Melbourne. A u Novom Južnom Velsu (čitaj Sydney od 5.2 miliona stanovnika + mali regionalni gradovi) juče 12 novih slučajeva.

Ova brojka od 400 se odnosi na 400 ljudi koji su u bolnicama. Smrtnost im je prilično niska, s obzirom da imaju 25 miliona stanovnika (200 mrtvih na 25 mil) Oni pokušavaju da se izoluju kao Novi Zeland, zato im je zabranjeno putovati do 2021., i oni koji su vani, mjesecima ne mogu ući nazad u Australiju, jer imaju restrikcije na broj putnika koji može sletjeti u svaku od država.

Imaju top zdravstveni sistem, drive-in testiranja, posebne COVID klinike na sve strane... ali... ne nose maske, okupljaju se, imaju pub-klastere... i svaka država donosi mjere za sebe. Tako da...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#30132 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

PREDSJENIK VS DOKTOR
|
Fauci kazao da je epidemiološka situacija u SAD-u gora nego u Evropi, Trump tvrdi da to nije tačno

Glavni medicinski stručnjak Bijele kuće Anthony Fauci je svjedočio pred Kongresom da je u Sjedinjenim Američkim Državama primjetan porast slučajeva za razliku od Evrope koja uspijeva ukrotiti zarazu. Predsjednik Amerike Donald Trump je negirao doktorove tvrdnje kazavši da je razlog toga veliki broj testiranja.
tako ti je kad zaba vidzela kako se konji potkivaju pa i ona digla nogu, inace narandzasti idiJot je studiro medicinu 11 godina i bio na specijalizaciji kod asima kurjaka sa indexom 7.24... ma strucnjak mr pr scr dr prr
svjezi_ustipak

#30133 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by svjezi_ustipak »

Zijo77 wrote: 02/08/2020 16:55

Sve će Vam se samo kazati gospodine Zijo. Kako je krenulo vrlo brzo.

Želim Vam svu sreću.

Pozdrav
Benjo34

#30134 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Benjo34 »

Po Njemačkim medijima se već ponovo provlači termin "lockdown" i nije isključeno da država ode ponovo u isti. Ponovo uvođenje toga je kraj za ekonomije europe, ali isto tako je i činjenica da se virus ponovo ubrzano širi. Mislim da nakon ove godine zaista će svijet bit neprepoznatljiv.

Amerika je poništila sav rast od ekonomske krize 2008, eurozona također. Kina bilježi rast ali obzirom da je export bazirana ekonomija, jako uderac će doživiti i sama. Nažalost od optimistr dolazim u fazu blagog pesimizma.
NelsonM

#30135 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NelsonM »

last mohicans wrote: 02/08/2020 14:07 Glavni teret je na sestrama, iako nisu ni doktori neoptereceni. Sada dolaze i sestre sa drugih klinika kao potpora. O tome se trebalo razmisljati prethodnih 5 mjeseci, da se obezbijedi dovoljno kapaciteta i kadra,ali oni su bili čak u januaru spremni,po Helininim riječima. Ne vode glavnu riječ samo infektolozi, nego i ansteziolozi,pulmozi, mozda i internisti u nekim slučajevima. Studentske pohode nije trebalo dozvoliti, ali to je Zahiragina raja. A za Nurkovice si upravu,mislim da su se obogatili na ovim pohodima. To im je ova vlast omogucila.
Koliko ja znam pulmolog jos nijedan nije na Podhrastovima. Infektolozi i anesteziolozi su jedini koji moraju stalno biti tamo, bar 1 dezurni, s tim da ce uskoro ukinuti nocne dezure infektolozima. Od tih nekoliko dodatnih, salju ponekad interniste, cesce su biohemicari, psihijatri i tako to, koga zapadne i kao sto rekoh cesto odbijaju da udju kod pacijenata. Sestre i sa ovim sto ih je oko 6 ispalo zbog zaraze moraju biti s infekcija, i da koliko sam cula njima je najgore jer moraju cesce ulaziti. E sad Sebija je sebi postavila sefove klinika sve svoje pijune, koji ce lagati da njoj udovolje i nece stititi svoje uposlenike. S razlogom, s obzirom da znaju da ce izgubiti posao. Nekoliko njih su novinari pokusali kontaktirati, ali niko ne smije nista reci.
daddy-kool

#30136 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Haj da raščistimo neke stvari čisto da se priča usmjeri u neku konstruktivnu stranu.

1. Lockdown se neće desiti iz milion razloga, primarni su ekonomski i politički. Osim toga NE POSTOJI SISTEM koji bi proveo lockdown, ona iluzija sistema u martu i aprilu je pukla kao balon od sapunice nakon podilaženja IVZ i glasačkoj bazi; korupciji, bahatosti, nezananju i nedoraslosti situaciji raznih štabova i CZ; nedostatku materijalnih i ljudskih resursa (koje su btw mogli nabaviti jer je bilo vremena i novca).
2. Mjere se neće pooštriti, jer policija i inspekcije očigledno i postojeće odbijaju provoditi.
3. Broj zaraženih će rasti, nema razloga da uspori jer jedini način kontrole ove epidemije je ljudsko ponašanje, a ono je nepromijenjeno. Može ići na gore, uskoro će škole i fakulteti krenuti, hladniji period te više vremena provedeno u zatvorenim prostorijama.
4. Ljudski i materijalni resursi se ubrzano troše, posebno ljudski. Treba pratiti popunjenost Covid bolnice, prostor je relativno lako proširiti ali ljude naći nije.
5. Šta će biti, biti će, u svakom slučaju "kome ba da se mi prilagođavamo".

Ne znam da li ima zemlja u Evropi sa više novozaraženih po broju stanovnika, ali nazad nam nema.
Ukratko, mo'š nas jebat'.
He1972

#30137 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by He1972 »

Ko vlada engleskim neka pročita:

https://www.msn.com/en-us/health/medica ... d=msedgntp

Izgleda da veliki procenat ljudi već ima urođeni imunitet, te čak i ne osjete da su uopšte bili zaraženi, neki tek osjete blage simptome....

8-)
zubi

#30138 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

He1972 wrote: 02/08/2020 19:38 Ko vlada engleskim neka pročita:

Izgleda da veliki procenat ljudi već ima urođeni imunitet, te čak i ne osjete da su uopšte bili zaraženi, neki tek osjete blage simptome....

8-)
Ti kontas ti si taj 100% ?

:P
He1972

#30139 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by He1972 »

zubi wrote: 02/08/2020 19:40

8-)

čestitam, vidovita džemila je zubi, pogađaš misli, nemam šta da mislim zubatac, prebolio i sad svirim qrtzu :kiss: :thumbup:
zubi

#30140 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

He1972 wrote: 02/08/2020 19:45

8-)

čestitam, vidovita džemila je zubi, pogađaš misli, nemam šta da mislim zubatac, prebolio i sad svirim qrtzu :kiss: :thumbup:
Aaaaaaaa i ja cestitam, jedino (ako si procitao clanak) rekose da imunitet traje par mjeseci, pa pazi ipak kako sviras...
He1972

#30141 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by He1972 »

zubi wrote: 02/08/2020 19:53
He1972 wrote: 02/08/2020 19:45

Aaaaaaaa i ja cestitam, jedino (ako si procitao clanak) rekose da imunitet traje par mjeseci, pa pazi ipak kako sviras...
nisi sve pročitao ili nisi dobro preveo, nije tačno, ljudi navode da dobar dio populacije ima vjerovatno razvijenu rezistenciju na korona viruse koji izazivaju običnu prehladu, te t-ćelije prepoznaju i covid-19 i neutrališu ga, pročitaj ponovo
last mohicans

#30142 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

NelsonM wrote: 02/08/2020 19:02
last mohicans wrote: 02/08/2020 14:07 Glavni teret je na sestrama, iako nisu ni doktori neoptereceni. Sada dolaze i sestre sa drugih klinika kao potpora. O tome se trebalo razmisljati prethodnih 5 mjeseci, da se obezbijedi dovoljno kapaciteta i kadra,ali oni su bili čak u januaru spremni,po Helininim riječima. Ne vode glavnu riječ samo infektolozi, nego i ansteziolozi,pulmozi, mozda i internisti u nekim slučajevima. Studentske pohode nije trebalo dozvoliti, ali to je Zahiragina raja. A za Nurkovice si upravu,mislim da su se obogatili na ovim pohodima. To im je ova vlast omogucila.
Koliko ja znam pulmolog jos nijedan nije na Podhrastovima. Infektolozi i anesteziolozi su jedini koji moraju stalno biti tamo, bar 1 dezurni, s tim da ce uskoro ukinuti nocne dezure infektolozima. Od tih nekoliko dodatnih, salju ponekad interniste, cesce su biohemicari, psihijatri i tako to, koga zapadne i kao sto rekoh cesto odbijaju da udju kod pacijenata. Sestre i sa ovim sto ih je oko 6 ispalo zbog zaraze moraju biti s infekcija, i da koliko sam cula njima je najgore jer moraju cesce ulaziti. E sad Sebija je sebi postavila sefove klinika sve svoje pijune, koji ce lagati da njoj udovolje i nece stititi svoje uposlenike. S razlogom, s obzirom da znaju da ce izgubiti posao. Nekoliko njih su novinari pokusali kontaktirati, ali niko ne smije nista reci.
Zar pulmolog ne liječi jake upale pluca kao sto su kod covida? Ja sam iz gostovanje Zehre Dizdarevic i ovoga članka http://rs.n1info.com/Svet/a587337/Nemac ... atora.html
zaključio da aktivno učestvuju ili bi trebali učestvovati u liječenju.
Nemački stručnjak za plućne bolesti Tomas Foshar (Thomsa Voshaar) izjavio je da je bolest KOVID-19 domen pulmologa koji imaju najviše iskustva u lečenju virusnih i bakterijskih upala pluća i ocenio da se pacijenti zaraženi korona virusom bez medicinskog opravdanja prečesto i prerano priključuju na uredjaje za mehaničko disanje.Foshar, koji je predsednik nemačkog Udruženja pulmoloških klinika, naglasio je u intervjuu za Frankfurter algemajne cajtung (FAZ) da je angažman virusologa i epidemiologa neophodan i dobar i da bi svakako bilo od ogromne pomoći kada bi se uskoro znalo koliko mutacija virusa Sars-CoV-2 postoji.

"Ali konkretno oboljenje i njegov tretman su domen stručnjaka za plućne bolesti, a ne anesteziologa ili stručnjaka za intenzivnu negu. Pulmolozi se svakodnevno bave virusnim i bakterijskim upalama pluća. Ne postoji lek za KOVID-19, i stoga je bitno kliničko iskustvo pulmolga. To javnost i politika nisu u dovoljnoj meri registrovali", rekao je Foshar.

Foshar je primetio da mehaničko ventiliranje pacijenata zaraženih korona virusom, njihovo preuranjeno intubiranje, često nije medicinski opravdano.
daddy-kool

#30143 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Bez izmjena zakona, MUP KS je onemogućen da sankcioniše nepoštivanje mjera koje je donio Krizni štab
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... tab-578226
He1972

#30144 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by He1972 »

daddy-kool wrote: 02/08/2020 20:16 Bez izmjena zakona, MUP KS je onemogućen da sankcioniše nepoštivanje mjera koje je donio Krizni štab
ima dizginemo, nem're nam picija ništa, hahahaha :izet:
zubi

#30145 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

He1972 wrote: 02/08/2020 20:04 nisi sve pročitao ili nisi dobro preveo, nije tačno, ljudi navode da dobar dio populacije ima vjerovatno razvijenu rezistenciju na korona viruse koji izazivaju običnu prehladu, te t-ćelije prepoznaju i covid-19 i neutrališu ga, pročitaj ponovo
Vidi ovo

Unfortunately, a few recent studies have found that antibodies to this particular coronavirus can fade away pretty quickly especially in people who have had mild cases of Covid-19. This has worried many researchers: because the antibody response appears to fade quickly, the scientific community is not sure how long a person who has been infected with this virus will stay protected from a new infection.

A to ko ima urodjenu otpornost, ove T celije, ko to zna...
daddy-kool

#30146 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

He1972 wrote: 02/08/2020 20:20
daddy-kool wrote: 02/08/2020 20:16 Bez izmjena zakona, MUP KS je onemogućen da sankcioniše nepoštivanje mjera koje je donio Krizni štab
ima dizginemo, nem're nam picija ništa, hahahaha :izet:
:thumbup:

Trebalo bi par protesta ili masovih partija organizivati pod parolom "Ne može nam korona ništa", "Nećete nas zatvarati", "Hoćemo da živimo", "Korona je izmišljena". Malo dodat' gas.
breba

#30147 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

Off topic, ako ko želi da malo odmori od korone :-D
Uživo povratak SpaceX astronauta.
https://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/#public
Izvin'te.
NelsonM

#30148 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NelsonM »

last mohicans wrote: 02/08/2020 20:11 Zar pulmolog ne liječi jake upale pluca kao sto su kod covida? Ja sam iz gostovanje Zehre Dizdarevic i ovoga članka http://rs.n1info.com/Svet/a587337/Nemac ... atora.html zaključio da aktivno učestvuju ili bi trebali učestvovati u liječenju.

Trebalo bi naravno, cak ima vise smisla oni nego mnogi drugi, ali hoce tek sad da uvedu jednog da pomaze, dosad nije bio nijedan. Mislim nema ih na kcusu bas puno, ali u svakom slucaju mislim da je bilo vise u pitanju neko interno prepucavanje. Problem je sa tim nekim granama da se nisu davale specijalizacije i sad ima dosta ljudi sa 60g pred penziju, koje je opasno i slati gore i onda imaju ovi novi specijalizanti, jako malo je posebno ove generacije 30-40g ( dosta ljudi znam koji su cekali po hitnoj i domovima zdravlja da se otvore konkursi za specijalizacije i na kraju otisli vani).
He1972

#30149 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by He1972 »

zubi wrote: 02/08/2020 20:22
He1972 wrote: 02/08/2020 20:04 nisi sve pročitao ili nisi dobro preveo, nije tačno, ljudi navode da dobar dio populacije ima vjerovatno razvijenu rezistenciju na korona viruse koji izazivaju običnu prehladu, te t-ćelije prepoznaju i covid-19 i neutrališu ga, pročitaj ponovo
Vidi ovo

Unfortunately, a few recent studies have found that antibodies to this particular coronavirus can fade away pretty quickly especially in people who have had mild cases of Covid-19. This has worried many researchers: because the antibody response appears to fade quickly, the scientific community is not sure how long a person who has been infected with this virus will stay protected from a new infection.

A to ko ima urodjenu otpornost, ove T celije, ko to zna...
koliko vidim u ovom dijelu govori za ljude koji su preležali covid 19 ne spominje ljude koji su otpornost razvili na corona virusima koji izazivaju prehladu
piupiu

#30150 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by piupiu »

NelsonM wrote: 02/08/2020 20:53
last mohicans wrote: 02/08/2020 20:11 Zar pulmolog ne liječi jake upale pluca kao sto su kod covida? Ja sam iz gostovanje Zehre Dizdarevic i ovoga članka http://rs.n1info.com/Svet/a587337/Nemac ... atora.html zaključio da aktivno učestvuju ili bi trebali učestvovati u liječenju.

Trebalo bi naravno, cak ima vise smisla oni nego mnogi drugi, ali hoce tek sad da uvedu jednog da pomaze, dosad nije bio nijedan. Mislim nema ih na kcusu bas puno, ali u svakom slucaju mislim da je bilo vise u pitanju neko interno prepucavanje. Problem je sa tim nekim granama da se nisu davale specijalizacije i sad ima dosta ljudi sa 60g pred penziju, koje je opasno i slati gore i onda imaju ovi novi specijalizanti, jako malo je posebno ove generacije 30-40g ( dosta ljudi znam koji su cekali po hitnoj i domovima zdravlja da se otvore konkursi za specijalizacije i na kraju otisli vani).
Eeee, blago nama.
Locked