Gospodine Ustipak, kada se upotrijebi riječ "masakr" u ratu podrazumijeva se da će na 100 biti 50 ubijenih i 30 ranjenih. Dakle, vi predviđate da će nas 50% umrijeti od korone. Do sada znam samo jednu poznatu osobu da je bila na Podhrastovima i znam da se oporavila.svjezi_ustipak wrote: ↑02/08/2020 11:53 Gospodine Zijo dobro ste protumačili značenje riječi "masakr". Broj žrtava će biti veliki. Taj ogroman broj žiuvahnih i zdravih ljudi koje vidite će biti malo manje živahan i puno manje zdrav uskoro. Možda vi ne vidite da neko pada mrtav, ali uskoro ćete imati priliki da i u najbližoj okolini čujete za nekoga koga dobro znate kako je umro ili je u kritičnom stanju radi covid.
Ovaj čovjek se zvao Almer Hašimbegović. Imao je 51 godinu i umro je od COVID juče.
Poturanje pojedinačnih primjera oboljenja i smrti nema za cilj ništa drugo nego širenje panike i straha. Opet kažem, na desetine hiljada ljudi savkodnevno gledam na sarajevskim ulicama i ne vidim da padaju mrtvi. Dapače, djeluju mi vrlo živahno. Znam situaciju u dvije firme sa više stotina uposlenih, bez mrtvih i zaraženih. Kada će masakr da znam, da bježim?