Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Forummeho

#7001 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Forummeho »

Loki2k9 wrote: 29/07/2020 16:58
Forummeho wrote: 29/07/2020 16:36 Paypal je prebacio sve u Bosni na svoj PP kurs i jos uzimaju 9bam po transakciji, to nisu prije radili i moze se rijesiti ako ih licno nazoves i trazis da ti oni ne vrse transakciju po svom kursu. Malo ce se praviti ludi ali moze se to srediti, samo treba zivaca.

E sad pitanje. Koliki je limit za auto-withdrawal na intesinoj VISA kartici?
Iskreno, ne znam ciji je kurs gori, Paypal-ov ili od Raiffeisen banke.

Pa kod mene VISA vrsi konverziju, Intesa banka, i kurs je mnogo bolji nego na PP
Loki2k9

#7002 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Loki2k9 »

Forummeho wrote: 29/07/2020 17:04
Forummeho wrote: 29/07/2020 16:36 Paypal je prebacio sve u Bosni na svoj PP kurs i jos uzimaju 9bam po transakciji, to nisu prije radili i moze se rijesiti ako ih licno nazoves i trazis da ti oni ne vrse transakciju po svom kursu. Malo ce se praviti ludi ali moze se to srediti, samo treba zivaca.

E sad pitanje. Koliki je limit za auto-withdrawal na intesinoj VISA kartici?

Pa kod mene VISA vrsi konverziju, Intesa banka, i kurs je mnogo bolji nego na PP
Kod mene je Visa Electron Raiffeisen banke i ta banka vrsi konverziju. Nikako mi nije jasno po kojem kursu konvertuju, a posljednja dva mjeseca su me toliko odrali da vise ne znam sta da radim, zvao, isao u poslovnicu, neznalice rade. Sad je PP prebacio da oni konvertuju pa cemo vidjeti je li to ista gore, ali dolar je pao, nikad gori u posljednjih godinu i po... Mi koji primamo u dolarima na PP u dobrom smo gubitku.
Forummeho

#7003 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Forummeho »

Loki2k9 wrote: 29/07/2020 17:14

Kod mene je Visa Electron Raiffeisen banke i ta banka vrsi konverziju. Nikako mi nije jasno po kojem kursu konvertuju, a posljednja dva mjeseca su me toliko odrali da vise ne znam sta da radim, zvao, isao u poslovnicu, neznalice rade. Sad je PP prebacio da oni konvertuju pa cemo vidjeti je li to ista gore, ali dolar je pao, nikad gori u posljednjih godinu i po... Mi koji primamo u dolarima na PP u dobrom smo gubitku.
Pa vjerovatno banka nema veze s tim, To je do paypala, kako je pocela kriza, oni su prebacili na svoju konverziju u bosni i srbiji
Loki2k9

#7004 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Loki2k9 »

Forummeho wrote: 29/07/2020 23:11
Loki2k9 wrote: 29/07/2020 17:14

Pa vjerovatno banka nema veze s tim, To je do paypala, kako je pocela kriza, oni su prebacili na svoju konverziju u bosni i srbiji
Ne, ne, do ovog mjeseca je banka konvertovala, tek sredinom jula sam vidio da ce od sad to raditi Paypal. Dakle sljedeca konverzija koja ce se desiti 1.8. prilikom automatskog povlacenja je njihova. Ovo se jos jednom desilo, krajem prosle ili pocetkom ove godine, pa sam kontaktirao PP i vratili su na prijasnje stanje, dakle da banka konvertuje, ali Raiffeisen dere pa mi je izgleda isto.
spree

#7005 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by spree »

Ja sam prebacio da ni konverziju vrši raiffeisen, ali nemam pojma koliko uzimaju i da li to na izvodu ide fakticki u jednoj promjeni? Kontao sam uzeti stvar za 176$ i po njihovom prodajnom kursu je to ispod 300km. Ukoliko carina bude trazila izvod hoće li na njemu fakat pisati ispod 300km?
DON_eARL

#7006 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by DON_eARL »

spree wrote: 23/08/2020 19:14 Ja sam prebacio da ni konverziju vrši raiffeisen, ali nemam pojma koliko uzimaju i da li to na izvodu ide fakticki u jednoj promjeni? Kontao sam uzeti stvar za 176$ i po njihovom prodajnom kursu je to ispod 300km. Ukoliko carina bude trazila izvod hoće li na njemu fakat pisati ispod 300km?
Na izvodu budu dvije stavke, iznos u stranoj valuti i pretvoreno u KM po kursu, te ovu naknadu od 1% za konverziju.

Image
Nostromo

#7007 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Nostromo »

Želim liku da platim uslugu putem PPa, odaberem opciju send/request, unesem njegov mail, unesem sumu koju šaljem, odaberem karticu kojom već godinu dana plačam na Ebayu, a zadnji put sam prije mjesec dana platio FB reklamu. Sve OK, PP provrti malo i javi

We are sorry, but we could not complete this payment, because it has been denied by the card issuer. Please retry with a different card or funding option to continue with the payment.

Kartica je MC, maloprije sam provjerio, prolazi u Konzumu. :)
Pomagajte ako možete.
Mehemed
Vozim: automobil

#7008 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Kontaktiraš banku i oni ti to riješe. Sigurnosne stvari, moraju ti odobriti
vjesticanametli

#7009 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

Promijenis banku jer se danas s ovom tehn niko ne zeza osim sugave rbb koja nece u bih da investira nista......oci bi im izbili u at da rade sta rade kod nas......fuj

Ps ko ima sef nek vidi cijene 8) digli su a sute hahahah tipicno za supke :D
Nostromo

#7010 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Nostromo »

Dakle, nazovem Raiffeisen, kaže baba da su suspendovali sva internet plaćanja iz "sigurnosnih razloga", mogu mi otključati karticu na 10 minuta da poplačam šta imam, pa će je opet blokirati. Pitam kada će riješiti "sigurnosni problem", baba odgovara sa "ne znam", ali do daljnjeg nema internet transakcija. I još mi kaže da trebam biti sretan što štite mene i moju karticu. :-)
Nema druge, nego mijenjati banku.

Šta mi preporučujete, koja banka i koja kartica, onako iz iskustva?
Thx.
vjesticanametli

#7011 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

😂😂 pa handre vas
Ja sam u intesi i nikada nikakav prob
denis007

#7012 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by denis007 »

Nostromo wrote: 27/08/2020 10:19 Dakle, nazovem Raiffeisen, kaže baba da su suspendovali sva internet plaćanja iz "sigurnosnih razloga", mogu mi otključati karticu na 10 minuta da poplačam šta imam, pa će je opet blokirati. Pitam kada će riješiti "sigurnosni problem", baba odgovara sa "ne znam", ali do daljnjeg nema internet transakcija. I još mi kaže da trebam biti sretan što štite mene i moju karticu. :-)

Thx.
Ista stvar. Pocelo je sa Ali, sad je sve blokirano. Vjerovatno se desio problem sa zloupotrebom kartica i to je sad je ogroman problem. Ni ja nisam imao problema sa Raiffeisen, ali mi je ovo uvijek padalo napamet jer su oni jedna od banaka koje ne pruzaju nikakvu zastitu te vrste. Bio sam lijen da mijenjam. Neke banke vec odavno imaju opcije privremenog "otkljucavanja" preko sms+internet bankarstvo ili da mogu prosto logovanjem u moj akaunt preko neta to privremeno odobrim.i sl. sto rijesava problem. Na nekoj drugoj temi procitah kao mozes nesto tamo poptisati, ali to je potpis tipa: pristajem da me neko namagarci ko najgoru budalu, oni nemaju nista s tim tako da je najbolje promjeniti banku ili biti strpljiv da oni omoguce neku normalnu uslugu zastite za sta nisam siguran da moze bas brzo da se uradi.
Nostromo

#7013 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Nostromo »

denis007 wrote: 27/08/2020 14:00
Nostromo wrote: 27/08/2020 10:19 Dakle, nazovem Raiffeisen, kaže baba da su suspendovali sva internet plaćanja iz "sigurnosnih razloga", mogu mi otključati karticu na 10 minuta da poplačam šta imam, pa će je opet blokirati. Pitam kada će riješiti "sigurnosni problem", baba odgovara sa "ne znam", ali do daljnjeg nema internet transakcija. I još mi kaže da trebam biti sretan što štite mene i moju karticu. :-)

Thx.
Ista stvar. Pocelo je sa Ali, sad je sve blokirano. Vjerovatno se desio problem sa zloupotrebom kartica i to je sad je ogroman problem. Ni ja nisam imao problema sa Raiffeisen, ali mi je ovo uvijek padalo napamet jer su oni jedna od banaka koje ne pruzaju nikakvu zastitu te vrste. Bio sam lijen da mijenjam. Neke banke vec odavno imaju opcije privremenog "otkljucavanja" preko sms+internet bankarstvo ili da mogu prosto logovanjem u moj akaunt preko neta to privremeno odobrim.i sl. sto rijesava problem. Na nekoj drugoj temi procitah kao mozes nesto tamo poptisati, ali to je potpis tipa: pristajem da me neko namagarci ko najgoru budalu, oni nemaju nista s tim tako da je najbolje promjeniti banku ili biti strpljiv da oni omoguce neku normalnu uslugu zastite za sta nisam siguran da moze bas brzo da se uradi.
Uparvo tako, iz Raiffeisena su mi poslali formular da popunim i potpišam, ali to ni Hitleru nebih dao da potpiše. :-)
U slučaju kompromitovanja kartice  i nastanka bilo kakve štete preuzimam neograničenu odgovornost ,
te izjavljujem da Banka neće snositi nikakvu odgovornost za navedeno niti će biti obavezna da refundira
otudjena sredstva (odgovornost).
Leverage

#7014 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Leverage »

Jedan od sretnijih dana u mom životu je kad sam zatvorio račun u Raiffeisen banci, rado se sjećam tog 16. augusta 2016. godine.
taba34212

#7015 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by taba34212 »

_Reds_ wrote: 31/03/2020 20:11
RedBey wrote: 31/03/2020 19:05 Nešto se očito dešava s PayPalom. Pisao sam im 3 puta da mi sender ne može poslati novac zbog nekih regulation compliance problema (error 14764), a oni mene uvjeravaju da nema problema s uplatama korisnicima u Bosni i Hercegovini. Ne znam više šta da radim, a ni Payoneer ni Skrill nisu ništa bolji, čak štaviše gule na provizijama.
I ja im slao, odovaraju mi nekim glupostima teskim.
Jesi li uspio dobiti odgovor ili pronašao rješenje? Upravo imam isti problem, ne može mi poslati novac sa business accounta na moj private account iz US. Dobije poruku: to comply with government regulations this transaction has been declined
taba34212

#7016 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by taba34212 »

taba34212 wrote: 28/08/2020 22:13
RedBey wrote: 31/03/2020 19:05 Nešto se očito dešava s PayPalom. Pisao sam im 3 puta da mi sender ne može poslati novac zbog nekih regulation compliance problema (error 14764), a oni mene uvjeravaju da nema problema s uplatama korisnicima u Bosni i Hercegovini. Ne znam više šta da radim, a ni Payoneer ni Skrill nisu ništa bolji, čak štaviše gule na provizijama.
Jesi li uspio dobiti odgovor ili pronašao rješenje? Upravo imam isti problem, ne može mi poslati novac sa business accounta na moj private account iz US. Dobije poruku: to comply with government regulations this transaction has been declined

Evo ja sam uspio. Zbog nekog razloga auto-withdraw je bio isključen, ponovo sam ga uključio, sender je pokušao opet poslati novac i prošlo je.
_Reds_

#7017 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

taba34212 wrote: 28/08/2020 22:13
Jesam, moras biti uporan u pisanju i tvrditi da je do njih.
TouringBiker
Grijem se na: Struju

#7018 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by TouringBiker »

Mehemed wrote: 16/06/2020 09:14 Ako nije na računu odna nije ni poslan, transfer novca na paypalu je instant, odnosno u roku nekoliko sekundi nakon što pošiljaoc klikne send u tebe je na računu. SAMO sa VISA karticom možeš primati novac, ako ti je Master card ili neka druga nećeš moći povući novac na karticu a možda ga ni primiti nikako na account.
Ovo više ne važi, ja sam prije koristio PayPal uz Raiffeisen Visa Electron (a imao sam i Raiffeisen Maestro tj Mastercard debit i ona nije radila sa PP), sad imam Unicredit Mastercard debit karticu i sa njom najnormalnije i plaćam i na nju mi ležu pare sa PP
TouringBiker
Grijem se na: Struju

#7019 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by TouringBiker »

Thx.
Meni se taj problem javio i sa Mastercard debit karticom i Visa Classic Unicredit banke. Kontaktirao sam banku i dobio od njih slijedeci odgovor:

"S ciljem sprječavanja eventualnih zloupotreba platnih kartica prilikom korištenja na internetu, UniCredit Bank koristi sistem za nadzor kartičnih transakcija, koji na osnovu niza zadanih parametara, u stvarnom vremenu prepoznaje rizičnost transakcije te usmjerava korisnika da telefonskim pozivom Banci kroz dodatnu identifikaciju potvrdi autentičnost transakcije.

Razumijemo da određeni broj klijenata, nije u mogućnosti ili ne želi verifikaciju izvršiti putem telefona. Banka je svjesna ovog ograničenja, te trenutno radimo na razvoju mogućnosti dodatne autentifikacije eCommerce plaćanja putem slanja jednokratnog passworda klijentu putem SMS-a ili e-mail-a. Planiramo ovu funkcionalnost imati aktivnu do kraja godine, te se iskreno nadamo da će to olakšati klijentima poslovanje sa Bankom.

Jako nam je žao ukoliko Vam je proces verifikacije izazvao neugodnosti, ali iskreno se nadamo da razumijete namjeru i obavezu Banke da zaštiti račune klijenata od potencijalnih zloupotreba.

Ukoliko u narednom periodu namjeravate kupovati preko interneta i ne želite da radite dodatnu verifikaciju transakcije prije njenog konačnog izvršenja, stoji Vam na raspolaganju da pronađemo rješenje za Vas, te sugerišemo da popunite zahtjev u prilogu.

Predlažemo Vam sljedeće mogućnosti:

 da upišete određeni vremenski period u okviru kojeg će se sve internet transakcije procesirati bez zahtjeva za dodatnu provjeru
 da navedete trgovce kod kojih najčešće kupujete preko interneta, te da izuzmemo transakcije kod istih od zahtjeva za provjeru
 da navedete IP adresu računara sa kojeg ćete vršiti kupovinu, te da transakcije sa tog računara budu oslobođene provjere.

Naravno, možete i kombinovati ponuđene mogućnosti, odnosno odabrati više ponuđenih opcija koje Vam odgovaraju. Nakon što nam potpisan zahtjev dostavite na ovu e-mail adresu, Vaše buduće transakcije putem interneta ćete moći obaviti bez dodatne provjere s Bankom."

Ja sam im nakon toga uputio ispunjen formular sa tri IP adrese, kucnom, kod roditelja i na poslu, i trazio da sa te tri adrese omoguce transakcije bez provjere trajno.

Nakon toga mi se ISTO javilo kad sam pokusao platiti preko PayPal-a Raiffeisen Mastercard shopping karticom. Otisao sam na njihov sajt, onlajn formular za prituzbe, i napisao da zahtjevam isto kao sto je Unicredit napravila, i za Visa Electron debit i za Shopping, da se omoguci placanje bez provjera sa tih IP adresa. Sad cekam da mi se jave...
Vezirbh

#7020 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Vezirbh »

TouringBiker wrote: 30/08/2020 15:33

Thx.
Meni se taj problem javio i sa Mastercard debit karticom i Visa Classic Unicredit banke. Kontaktirao sam banku i dobio od njih slijedeci odgovor:

"S ciljem sprječavanja eventualnih zloupotreba platnih kartica prilikom korištenja na internetu, UniCredit Bank koristi sistem za nadzor kartičnih transakcija, koji na osnovu niza zadanih parametara, u stvarnom vremenu prepoznaje rizičnost transakcije te usmjerava korisnika da telefonskim pozivom Banci kroz dodatnu identifikaciju potvrdi autentičnost transakcije.

Razumijemo da određeni broj klijenata, nije u mogućnosti ili ne želi verifikaciju izvršiti putem telefona. Banka je svjesna ovog ograničenja, te trenutno radimo na razvoju mogućnosti dodatne autentifikacije eCommerce plaćanja putem slanja jednokratnog passworda klijentu putem SMS-a ili e-mail-a. Planiramo ovu funkcionalnost imati aktivnu do kraja godine, te se iskreno nadamo da će to olakšati klijentima poslovanje sa Bankom.

Jako nam je žao ukoliko Vam je proces verifikacije izazvao neugodnosti, ali iskreno se nadamo da razumijete namjeru i obavezu Banke da zaštiti račune klijenata od potencijalnih zloupotreba.

Ukoliko u narednom periodu namjeravate kupovati preko interneta i ne želite da radite dodatnu verifikaciju transakcije prije njenog konačnog izvršenja, stoji Vam na raspolaganju da pronađemo rješenje za Vas, te sugerišemo da popunite zahtjev u prilogu.

 da upišete određeni vremenski period u okviru kojeg će se sve internet transakcije procesirati bez zahtjeva za dodatnu provjeru
 da navedete trgovce kod kojih najčešće kupujete preko interneta, te da izuzmemo transakcije kod istih od zahtjeva za provjeru
 da navedete IP adresu računara sa kojeg ćete vršiti kupovinu, te da transakcije sa tog računara budu oslobođene provjere.

Naravno, možete i kombinovati ponuđene mogućnosti, odnosno odabrati više ponuđenih opcija koje Vam odgovaraju. Nakon što nam potpisan zahtjev dostavite na ovu e-mail adresu, Vaše buduće transakcije putem interneta ćete moći obaviti bez dodatne provjere s Bankom."

Ja sam im nakon toga uputio ispunjen formular sa tri IP adrese, kucnom, kod roditelja i na poslu, i trazio da sa te tri adrese omoguce transakcije bez provjere trajno.

Nakon toga mi se ISTO javilo kad sam pokusao platiti preko PayPal-a Raiffeisen Mastercard shopping karticom. Otisao sam na njihov sajt, onlajn formular za prituzbe, i napisao da zahtjevam isto kao sto je Unicredit napravila, i za Visa Electron debit i za Shopping, da se omoguci placanje bez provjera sa tih IP adresa. Sad cekam da mi se jave...
Uskoro cemo im morati javljati kad idemo u shopping i u koje shopping centre i u koje gradove te na koje bankomate cemo podizati novac i u koje vrijeme radi mogucih zloupotreba. Koje su to nebuloze
boshniak

#7021 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by boshniak »

Da li se može promijeniti valuta u kojoj paypal naplaćuje tročkove povlačenja novca. Prije je bilo 5USD, sad mi prikazuje 9KM, i takođe mi prikazuje iznos koji će se prebaciti na račun u KM-ovima a ne u USD. Podešeno mi je da plaćanja budu po kursu banke, može li podesiti da i isplate budu po kursu moje banke.
dorkcic

#7022 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dorkcic »

TouringBiker wrote: 30/08/2020 15:33

Thx.

Koji govnari jebote, ima li i jedna banka da je normalna, kakve su sad ovo gluposti
zemomak

#7023 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zemomak »

Jesu kome legle automatski?!
vjesticanametli

#7024 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Ev meni sad doso mail....biJo automaCki
Mehemed
Vozim: automobil

#7025 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Jesu, imao nešto sitno par dolara cashbacka na balanceu i prošlo.
Post Reply