English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vaučer

#39276 Re: English Premier League

Post by vaučer »

LSD wrote: 29/07/2020 12:44
@Vaučer, ne nego vas lupam po ušima sa argumentima. Ako treba izvuci cemo i potrošnju Liverpoola koji je davao ogromne pare za neko drvo Kerola , pa da vidimo vašu licemjernu pricu o potrošnji...a ovdje glumite neku sirotinju koja nema para, pritom prozivate City da smao oni troše i da su plastika :lol: :lol: smiješno jbt.

Mislim da ti ne razumiješ šta je argument uopće i da imaš problema s praćenjem kompleksnosti materije o kojoj si se došao raspravljati.
skafiskafsnjak

#39277 Re: English Premier League

Post by skafiskafsnjak »

LSD wrote: 29/07/2020 12:52
BHF_Manijak wrote: 29/07/2020 12:48

@LSD, plastika, jasta. Zamisli neki seik kupi Getafe ili Osasunu i postanu takmac Barceloni i Realu, uzimaju im titule. Ne bi ti prica bila da su plastika? Ne bi klinac...
Ne može se to zamisliti jer španci ne prodaju svoje klubove, kao ni njemci svoje - za razliku od engleske bijede koja se davno prodala kojekakvim šeikovima, jenkijima, ruskimj tajkunima itd...pa sad kukaju i svađaju se međusobno ko više troši :lol: :lol: ne daj mi lagati :-)
Malo se pravis mahnit , a ?
Nebitno je prodaju li ne prodaju ali da se desi da prodaju i to urade... Bili bi plastika? Covjek ti lijepo objasnio, a ti se pravis malo... A a ?
LSD

#39278 Re: English Premier League

Post by LSD »

skafiskafsnjak wrote: 29/07/2020 12:49

United je institucija za City i Chelsea,po svemu. Da se ne zavaravamo, igra se zbog para....ali je razlika sto ce u United doci jer su institucija za razliku od usranog Citija.

Ko glumi? Ko sam to ja? O cemu covjece ti pricas ?
Ja u Bosni nesto glumim?

Popij nesto , prohodaj , smiri se..odmori od foruma malo, skodi ti.
Nisam na tebe mislio da glumiš, jbg ti...tacno sam naglasio kome, citam malo :mrgreen: haman da tebi škodi forum.
Ta institucija vec 4 sezone redovno gleda u leđa komšijama, a troše više od njih ;-) toliko o institucijama.
LSD

#39279 Re: English Premier League

Post by LSD »

vaučer wrote: 29/07/2020 12:53
LSD wrote: 29/07/2020 12:44
@Vaučer, ne nego vas lupam po ušima sa argumentima. Ako treba izvuci cemo i potrošnju Liverpoola koji je davao ogromne pare za neko drvo Kerola , pa da vidimo vašu licemjernu pricu o potrošnji...a ovdje glumite neku sirotinju koja nema para, pritom prozivate City da smao oni troše i da su plastika :lol: :lol: smiješno jbt.

Mislim da ti ne razumiješ šta je argument uopće i da imaš problema s praćenjem kompleksnosti materije o kojoj si se došao raspravljati.
Nema ja brate nikakvih problema da vas šamaram argumetima, vec vi imate problema sa primanjem istih...zato mi i replicirate, dakako :nargila:
Logovan

#39280 Re: English Premier League

Post by Logovan »

skafiskafsnjak wrote: 29/07/2020 12:55 Malo se pravis mahnit , a ?
Nebitno je prodaju li ne prodaju ali da se desi da prodaju i to urade... Bili bi plastika? Covjek ti lijepo objasnio, a ti se pravis malo... A a ?
Treba crtati pojedincima.

Godina osnivanja nema veze sa tim da li je klub plastika ili ne.
Gandalf

#39281 Re: English Premier League

Post by Gandalf »

Prije dolaska šeika City je bio u rangu sa West Hamom po nekoj istoriji, uspjesima, ako ne i lošiji. Mnogo se trofeja još mora osvojiti da se dosegne Everton ili Aston Vila. Porediti City sa Unitedom je blasfemija, neozbiljna fora, ali neki to rade stručno, imaju i "argumente" za svoje tvrdnje.
skafiskafsnjak

#39282 Re: English Premier League

Post by skafiskafsnjak »

Gandalf wrote: 29/07/2020 12:58 Prije dolaska šeika City je bio u rangu sa West Hamom po nekoj istoriji, uspjesima, ako ne i lošiji. Mnogo se trofeja još mora osvojiti da se dosegne Everton ili Aston Vila. Porediti City sa Unitedom je blasfemija, neozbiljna fora, ali neki to rade stručno, imaju i "argumente" za svoje tvrdnje.
Ne pokusavaj objasniti onome ko nece da shvati.
Mi.svi grijesimo, on nas samara argumentima. Da mu nacrtas,taj ne bi priznao. Vidis da ima problema unutrasnjih nekih
BHF_Manijak

#39283 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

@LSD, plastika, jasta. Zamisli neki seik kupi Getafe ili Osasunu i postanu takmac Barceloni i Realu, uzimaju im titule. Ne bi ti prica bila da su plastika? Ne bi klinac...
Ne može se to zamisliti jer španci ne prodaju svoje klubove, kao ni njemci svoje - za razliku od engleske bijede koja se davno prodala kojekakvim šeikovima, jenkijima, ruskimj tajkunima itd...pa sad kukaju i svađaju se međusobno ko više troši :lol: :lol: ne daj mi lagati :-)
Ne moze direktno kao kod Engleza, ali moze. Pa Valenciju je drzao neki qrac ili banka nesto indirektno, ali znam da su ih bili kupili.
I ne znam sto smo se Citya svezali, PSG isto mozes uzeti za primjer, Monaco, isti qrac...

Helem valjda postoji razlika izmedju klubova koji su kroz 100-godisnju historiju manje-vise uvijek uspjesni bili ili pri vrhu i izmedju ovih koji su vjecno karina bili, do dolaska sugar daddya, ne zezaj. City ne mozes poredit s Unitedom, Liverpoolom, Realom, Bayernom, Barcelonom... Najbolje to oslikava globalna popularnost. Znas koliko ljude zaboli cuna za Cityem mimo Manchestera?
ZyzzSar

#39284 Re: English Premier League

Post by ZyzzSar »

pitanje za ove sto prozivaju 'plasticne klubove'
hoce li newcastle biti plastika sad kad/ako ih preuzmu ovi bilioneri s obzirom da imaju pa relativno dobru historiju kluba :D
LSD

#39285 Re: English Premier League

Post by LSD »

skafiskafsnjak wrote: 29/07/2020 12:55

Nmeoj se ljutiti - ali opet cu ti ponoviti: Nece se to desiti u Španiji ! NECE , probaj shvatiti tu jednostavnu riječ...a te ŠBB KBB price za Osasunu ili Getafe su cisto nagađanje, centaršut koji je maloprije nabacio BHF...hipoteticka pitanja, a ja ne dajem hipotetičke odgovore na hipoteticka pitanja - smatram to besmislenim.
ZyzzSar

#39286 Re: English Premier League

Post by ZyzzSar »

nije niko lud uzimati klub u spaniji s obzirom na njihove retardirade poreze, a mogucnost zarade u spaniji je mnogoo manja nego u engleskoj
a pored toga barca i real ce uvijek vladati tamo, jer su svakako medju najbogatijim klubovima na svijetu, a i ne treba ignorisati ni ocitu povlascenost kod sudija
skafiskafsnjak

#39287 Re: English Premier League

Post by skafiskafsnjak »

LSD wrote: 29/07/2020 13:01
skafiskafsnjak wrote: 29/07/2020 12:55

Nmeoj se ljutiti - ali opet cu ti ponoviti: Nece se to desiti u Španiji ! NECE , probaj shvatiti tu jednostavnu riječ...a te ŠBB KBB price za Osasunu ili Getafe su cisto nagađanje, centaršut koji je maloprije nabacio BHF...hipoteticka pitanja, a ja ne dajem hipotetičke odgovore na hipoteticka pitanja - smatram to besmislenim.
Bravo majstore, objasnio si mi.
Svaka cast. Prekucao si, bez teksta sam ostao.

Wooowww :thumbup: :thumbup:
zomri

#39288 Re: English Premier League

Post by zomri »

FFP jednostavno za velike klubove znači održanje statusa quo, za male, radi kojih je i uveden nemojmo zaboraviti, to je spas da opstanu. i to je sva poenta.

epilog ove priče će vjerovatno biti sve brže galopiranje prema (polu-)zatvorenoj evropskoj superligi. pod uefinom komandom ili ne.
LSD

#39289 Re: English Premier League

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote: 29/07/2020 13:00 [ City ne mozes poredit s Unitedom, Liverpoolom, Realom, Bayernom, Barcelonom... Najbolje to oslikava globalna popularnost. Znas koliko ljude zaboli cuna za Cityem mimo Manchestera?
Ma niko i ne poredi trofeje i šta su osvojili kroz historiju. Smiješno porediti to.
Nisi u toku...ovdje se kuka uveliko kako samo City troši, kako su oni plastika, a kad im se izvuce podatak kako United više troši od Citya (a nemaju upsjeha kao oni) onda je muk i nevjerica :mrgreen: onda se krene u mitologiziranje sa nekim pricama tipa "United institucija, oni su plastika, vidi ih kakvi su"...pustite tu pricu..

Cista ljubomora i zavist na potrošaćku (kupovnu) moć arapskih prćija ! i to je sva prica moj BHF...samo nece niko to da prizna.
Last edited by LSD on 29/07/2020 13:11, edited 2 times in total.
skafiskafsnjak

#39290 Re: English Premier League

Post by skafiskafsnjak »

ZyzzSar wrote: 29/07/2020 13:00 pitanje za ove sto prozivaju 'plasticne klubove'
hoce li newcastle biti plastika sad kad/ako ih preuzmu ovi bilioneri s obzirom da imaju pa relativno dobru historiju kluba :D
Ne mogu u istu recenicu sa Liverpoolom i Unitedom. Nisu neuspjesni, a vala da su nesto ekstra uspjesi,nisu.

Ligu par puta osvojili tamo nekad priie vise od 100 godina...
skafiskafsnjak

#39291 Re: English Premier League

Post by skafiskafsnjak »

LSD wrote: 29/07/2020 13:08
BHF_Manijak wrote: 29/07/2020 13:00 [ City ne mozes poredit s Unitedom, Liverpoolom, Realom, Bayernom, Barcelonom... Najbolje to oslikava globalna popularnost. Znas koliko ljude zaboli cuna za Cityem mimo Manchestera?
Ma niko i ne poredi trofeje i šta su osvojili kroz historiju. Smiješno porediti to.
Nisi u toku...ovdje se kuka uveliko kako samo City troši, kako su oni plastika, a kad im se izvuce podatak kako United više trođi od Citya (a nemaju upsjeha kao oni) onda je muk i nevjerica :mrgreen: onda se krene u mitologiziranje sa nekim pricama tipa "United institucija, oni su plastika, vidi ih kakvi su"...pustite tu pricu..

Cista ljubomora i zavista na potrošaćku (kupovnu) moć arapskih prćija ! i to je sva prica moj BHF...samo nece niko to da prizna.
Buahhahaa pa lik ti govori da i jesu plastika zbog toga...jer trose, a kurcinu od historije imaju tj igraci dolaze SAMO ZBOG NOVCA.
LSD

#39292 Re: English Premier League

Post by LSD »

skafiskafsnjak wrote: 29/07/2020 13:11

Buahhahaa pa lik ti govori da i jesu plastika zbog toga...jer trose, a kurcinu od historije imaju tj igraci dolaze SAMO ZBOG NOVCA.
:lol: :lol: ma jašta

A npr. Bruno dođe u United je ga voli od srca, od malena u portugalu je navijao za njih... i to došao da igra za kikiriki i zimnicu :mrgreen: toliko su mu dragi.
Ništa onih 55 miliona što se platilo Sportingu, ništa ogromna plata koja se dala njemu u ruke, ništa to :-) samo se u CItyu igra SAMO ZBOG NOVCA :lol: :lol:
Last edited by LSD on 29/07/2020 13:16, edited 1 time in total.
ZyzzSar

#39293 Re: English Premier League

Post by ZyzzSar »

Image
e hajde da vidimo koliko ko trosi zadnjih pet godina :D
koliko ja vidim ovdje je man united jednako plastican koliko i man city ako cemo mjeriti po ovome, i arsenal iza njih
oke, united i arsenal imaju '5 puta' vecu zaradu od citiya, i ocito city je trebo da dobije ban iz evropskih takmicenja barem godinu dana, al svi klubovi engleskoj trose, a ni spanski velikani ne zaostaju
liverpool i chelsea dosta niska potrosnja zadnjih 5 godina, ne znam zasto ljudi jos uvijek imaju neke prigovore za chelsea ovdje na forumu, jos pogotovo sto chelsea ima skroz dobre prihode, u prosjeku je samo united iznad u engleskoj
skafiskafsnjak

#39294 Re: English Premier League

Post by skafiskafsnjak »

LSD wrote: 29/07/2020 13:16

A npr. Bruno dođe u United je ga voli od srca, od malena u portugalu je navijao za njih... i to došao da igra za kikiriki i zimnicu :mrgreen: toliko su mu dragi.
Ništa onih 55 miliona što se platilo Sportingu, ništa ogromna plata koja se dala njemu u ruke, ništa to :-) samo se u CItyu igra SAMO ZBOG NOVCA :lol: :lol:
Sta si se uzbudio? Smiri hormone....
Rekao sam prije, u klubove sa historijom dolaze da igraju zbog toga, a da se ne zavaravamo i zbog novca. Ali ti to ne citas , jer se malo mahnit pravis.

Sta ti je? Da nisi pomijesao tablete?
Plave ujutro, zute navecer ?

Necu ti vise odgovarati, nema smisla.

Aj vozdra.
saint_mirad

#39295 Re: English Premier League

Post by saint_mirad »

Razlika između Uniteda ili Liverpoola i Cityja jeste što su prva dva istorijski klubovi sa globalnim navijačkim bazama, plus evropski pedigre. Oni mogu otići u Severnu Ameriku ili Aziju i napuniti stadion od 100 000 ljudi na prijateljskoj utakmici.

City ne može da napuni sopstveni stadion u nokaut meču Lige šampiona i mora da angažuje influensere da promovišu klub i to u sezoni kad su osvojili rekordnih 100 bodova. :lol:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#39296 Re: English Premier League

Post by un1ted »

Meni nije jasno kako vi ne shvatate poentu i šta bi trebao prestavljati FFP?

Ukoliko neki šeik sutra odluči da kupi Stoke City i odluci da od mesara napravi Barcelonu i upumpa milijardu za dvije godine u igrače, da li bi to uticalo na ostale timove i šta znači za fudbal? Zar ne vidite da se tako gubi svaki smisao razvijanja klubova i ljepote koju predstavlja? Neka svaki klub ulozi onoliko koliko pravila dozvoljavaju, koja su za sve ista.
LSD

#39297 Re: English Premier League

Post by LSD »

skafiskafsnjak wrote: 29/07/2020 13:30
LSD wrote: 29/07/2020 13:16

Sta si se uzbudio? Smiri hormone....
Rekao sam prije, u klubove sa historijom dolaze da igraju zbog toga, a da se ne zavaravamo i zbog novca. Ali ti to ne citas , jer se malo mahnit pravis.

Sta ti je? Da nisi pomijesao tablete?
Plave ujutro, zute navecer ?

Necu ti vise odgovarati, nema smisla.

Aj vozdra.
Ko se uzbudio :lol:

Cista nemoc u argumentovanoj raspravi, pa se onda krene vrijeđati na licnoj bazi :mrgreen: tablete, dijagnoze, hormoni :lol: ima li još šta ?

E moj Skafisnja, dobro je Gerro govorio za tebe, u pravu je sve :thumbup:

hajd cao :run:
skafiskafsnjak

#39298 Re: English Premier League

Post by skafiskafsnjak »

A ljepote :lol:

Image
tuitamo

#39299 Re: English Premier League

Post by tuitamo »

Postavlja se pitanja prava na uspjeh? Da li to smiju imati samo klubovi koji su ranije imali neke uspjehe? U cemu je problem ako neki klub pocinje stvarati svoju historiju sa velikim ulaganjem? Nije li upravo Real kao primjer historije klub u najsvjetlijem periodu bio pod okriljem diktatora?

Komentari za potrosnju su jednostavno nakon velikih transfera svih klubova izblijedili. Svi danas kupuju igrace a s tim i uspjeh. Nakon sto se za dva igraca plati 150mil. (Alisson i VVD) upirati prstom u druge je smijesno. Sad ce reci pa to smo kupili od Coutinha. A za Salaha 42, Manea 41, Firmino 41, Fabinho 45, Wijnaldum 28, Keita 60 - to je donijela roda.

Inace se ne spustam na ovu temu za sredonjoskolkog velikog odmora ali toliko ste ocajni o tome da jedino City trosi da vam uz titule, rekorde, nabijanja tipa 4:0 treba i ovako podijeliti par pljuski.
saint_mirad

#39300 Re: English Premier League

Post by saint_mirad »

tuitamo wrote: 29/07/2020 13:50 Postavlja se pitanja prava na uspjeh? Da li to smiju imati samo klubovi koji su ranije imali neke uspjehe? U cemu je problem ako neki klub pocinje stvarati svoju historiju sa velikim ulaganjem? Nije li upravo Real kao primjer historije klub u najsvjetlijem periodu bio pod okriljem diktatora?

Komentari za potrosnju su jednostavno nakon velikih transfera svih klubova izblijedili. Svi danas kupuju igrace a s tim i uspjeh. Nakon sto se za dva igraca plati 150mil. (Alisson i VVD) upirati prstom u druge je smijesno. Sad ce reci pa to smo kupili od Coutinha. A za Salaha 42, Manea 41, Firmino 41, Fabinho 45, Wijnaldum 28, Keita 60 - to je donijela roda.

Inace se ne spustam na ovu temu za sredonjoskolkog velikog odmora ali toliko ste ocajni o tome da jedino City trosi da vam uz titule, rekorde, nabijanja tipa 4:0 treba i ovako podijeliti par pljuski.
Heh zato ima net spend, opet taj korisni engleski izraz. Evo gore ZyzzStar je postavio neto potrošnju za poslednjih 5 sezona, Liverpool po sezoni neto potroši oko 24 miliona evra. To je sica, a ekipa je trenutno engleski, evropski i svetski šampion.

Niti troše svi isto, niti imaju rezultate koji se očekuju u odnosu na potrošnju.
Post Reply