Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Connaisseur Karlin

#2801 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Connaisseur Karlin »

https://www.youtube.com/watch?v=P87cvMz ... =emb_title
Popularni britanski youtube TV kanal ‘Third Phase of Moon’ napravio je novi dokumentarac o bosanskim piramidama pod naslovom: ‘Da li je ovo pokušaj zataškavanja najvećeg arheološkog otkrića u historiji’?

Nekoliko analitičara iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država nepristrasno analizira otkrića, mjerenja i datiranja projekta istraživanja Bosanske doline piramida. Zaključuju da knjige historije treba mijenjati zahvaljujući otkriću najvećih i najstarijih piramida na svijetu otkrivenih u Visokom, BiH.
https://magazinplus.eu/bosanske-piramid ... historiji/
The 51st State

#2802 Re: Bosanska dolina piramida

Post by The 51st State »

Connaisseur Karlin wrote: 27/07/2020 19:03 https://www.youtube.com/watch?v=P87cvMz ... =emb_title
Popularni britanski youtube TV kanal ‘Third Phase of Moon’ napravio je novi dokumentarac o bosanskim piramidama pod naslovom: ‘Da li je ovo pokušaj zataškavanja najvećeg arheološkog otkrića u historiji’?

Nekoliko analitičara iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država nepristrasno analizira otkrića, mjerenja i datiranja projekta istraživanja Bosanske doline piramida. Zaključuju da knjige historije treba mijenjati zahvaljujući otkriću najvećih i najstarijih piramida na svijetu otkrivenih u Visokom, BiH.
Pseudo jutube kanal.
Ommadawn

#2803 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

Connaisseur Karlin wrote: 27/07/2020 19:03 https://www.youtube.com/watch?v=P87cvMz ... =emb_title

Zahvaljujući otkriću najvećih i najstarijih piramida??

Kakvom otkriću? Pretpostavljati i dokazati postojanje su dvije različite stvari.
high_volume

#2804 Re: Bosanska dolina piramida

Post by high_volume »

Image

Fotografija iz privatnog albuma, snimljena na "Piramidi Mjeseca", 2006. godine, negdje pri dnu ovog uzvišenja, na njenoj južnoj strani.

Može li neko objasniti kamenu strukturu, liči na uredno popločanu površinu s određenom namjenom.

Ova lokacija nije evidentirana kao istorijska, u smislu spomenika, zaštite, itd.
Ommadawn

#2805 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

high_volume wrote: 28/07/2020 09:22 Image

Fotografija iz privatnog albuma, snimljena na "Piramidi Mjeseca", 2006. godine, negdje pri dnu ovog uzvišenja, na njenoj južnoj strani.

Može li neko objasniti kamenu strukturu, liči na uredno popločanu površinu s određenom namjenom.

Ova lokacija nije evidentirana kao istorijska, u smislu spomenika, zaštite, itd.
Uzmi oveći kamen, udri ga macolom, sastavi dijelove, proučavaj i vidjet ćeš uredne strukture.
high_volume

#2806 Re: Bosanska dolina piramida

Post by high_volume »

Ommadawn wrote: 28/07/2020 09:29 Uzmi oveći kamen, udri ga macolom, sastavi dijelove, proučavaj i vidjet ćeš uredne strukture.
Pravilo pristojnog ponašanja u komunikaciji je otprilike ovako: Ako znaš odgovor, napišeš ga, ako ne znaš, prešutiš pitanje, ne lupetaš gluposti i ne ponašaš se kao primitivci u vrijeme Dikana, koji su slična pitanja rješavali buzdovanom.
Ommadawn

#2807 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

high_volume wrote: 28/07/2020 09:39
Ommadawn wrote: 28/07/2020 09:29 Uzmi oveći kamen, udri ga macolom, sastavi dijelove, proučavaj i vidjet ćeš uredne strukture.
Pravilo pristojnog ponašanja u komunikaciji je otprilike ovako: Ako znaš odgovor, napišeš ga, ako ne znaš, prešutiš pitanje, ne lupetaš gluposti i ne ponašaš se kao primitivci u vrijeme Dikana, koji su slična pitanja rješavali buzdovanom.
Šta sam ti ja nepristojno napisao?

Napisao sam ti ono što je meni geolog rekao kada sam ga pitao za te uredno postavljane strukture.

Analiza se ne vrši na ho-ruk, nego detaljnim proučavanjem.
nosara

#2808 Re: Bosanska dolina piramida

Post by nosara »

Bistri, vrijedni ljudi ni od cega u Medjugorju napravili fabriku novca, ovo bi samo na kontroverzama moglo poluciti isto.

Ali, treba dumati, raditi, napraviti pricu... Lakse je sjediti, srat i cekat donacije.
Ommadawn

#2809 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

nosara wrote: 28/07/2020 09:51 Bistri, vrijedni ljudi ni od cega u Medjugorju napravili fabriku novca, ovo bi samo na kontroverzama moglo poluciti isto.

Ali, treba dumati, raditi, napraviti pricu... Lakse je sjediti, srat i cekat donacije.
Ma naravno. Neće se Bošnjo, koji samo sevdah ćuti, ugledati na Švabu ili Japanca.
Connaisseur Karlin

#2810 Re: Bosanska dolina piramida

Ommadawn wrote: 28/07/2020 09:43

Napisao sam ti ono što je meni geolog rekao kada sam ga pitao za te uredno postavljane strukture.

Geologe je reako da su uredne strukture !? Sto to tocno znaci!? :?
Connaisseur Karlin

#2811 Re: Bosanska dolina piramida

The 51st State wrote: 28/07/2020 08:35

Pseudo jutube kanal.
daaa, na rubu znanosti , kak' bi to horvati rekal' :D ( imaju dotcni program na HRT)

Kako si :kiss: :-D
Ommadawn

#2812 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

Connaisseur Karlin wrote: 28/07/2020 10:20
Ommadawn wrote: 28/07/2020 09:43

Geologe je reako da su uredne strukture !? Sto to tocno znaci!? :?
Ogromna stijena koja popuca i onda nastaju pukotine koje onda neki samoprozvani arheolog proglasi kao “postavljano ljudskom rukom”.
broj dva

#2813 Re: Bosanska dolina piramida

Post by broj dva »

Na rubu znanosti je nekad rjetko neko novo odkrice ali mnogo ceste tu je samo kanjon neznanja i hostaplerstva.
Revolucionar ★

#2814 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Revolucionar ★ »

Ja sam igrom slucaja obisao sve ove otkope, i mjesta na kojima su ovi piramidasi vrsili radove. Efekat je na prosjecnog turistu i posjetitelja isti - fascinantno je. Pri tom ne ulazim uopce u osnovanost price da su piramide, bilo bi glupost ne iskoristiti priliku da se ta prica unovci. Ne vjerujem ja ni da je neko rascijepio Ajvatovicu, pa je turisticki i spiritualno lijepo otici.
The 51st State

#2815 Re: Bosanska dolina piramida

Post by The 51st State »

Ommadawn wrote: 28/07/2020 09:29
high_volume wrote: 28/07/2020 09:22 Image

Uzmi oveći kamen, udri ga macolom, sastavi dijelove, proučavaj i vidjet ćeš uredne strukture.
okle macola.
Ommadawn

#2816 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

Kupiš u Robotu. Ne znam ima li u Kerometalu.
Haris.ba

#2817 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Haris.ba »

lethalthreat

#2818 Re: Bosanska dolina piramida

Post by lethalthreat »

Simpatični smo mi ljudi, bezrezervno vjerujemo u ublehe da se po zaseocima ukazuju božanstva, da se molitvom mogu pomjeriti stijene, da će sa popijenim gutljajem vode proraditi čuna i ostale “dokazane” teoreme, međutim kada je ovo u pitanju i pored svih pronalazaka (namjerno ne koristim termin “dokaza”), i dalje je mnogima neoborivo vjerovanje da tu nema apsolutno ništa, pa čak ni da se izrazi mrvica sumnje … Mentalitet je čudo.

Piramida ili ne, ovdje se svakako dešava nešto što je zagolicalo čitav mainstream establishment i poprilično poljuljalo temelje konvencionalne istorije. Sve i da nema nikakve piramide, opet vidim veliki potencijal kao “čudo prirode” – najpiramidalnije prirodno brdo na svijetu, zašto to ne iskoristiti na pravi način? Ljudi davno unovčili kanjone, vodopade, plaže… prodaju maglu ljudima i uzimaju ih lopatom. Ali jok, nama su bukvar i čitanka dovoljni.

Bosno moja, nema te nigdje :bih:
Revolucionar ★

#2819 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Revolucionar ★ »

U Visokom je SDA-balijsko okupatorska klika sjebala sto se god sjebati moglo. Do tog famoznog "otkrica" "piramide" Visoko je bila jedna neperspektivna kasaba bez postenog poslovnog prostora koji nije izgradjen za vrijeme Jugoslavije, obicni poligon za izivljavanje nad birackim tijelom. Do tad si normalno vidjao konje i zaprege kako seru glavnom ulicom, a turista ako je i zalutao dosao je odnekud u posjetu rodbini, ili neki jugonostalgicar da trazi koznu jaknu ili komad mesa.

Trebate shvatiti da je historijski Visoko grad krcat arheoloskim nalazistima, rusevinama i artefaktima. Ali koliko vas zapravo zna nabrojati i jedno od tih, jer ce vam jedina aluzija na Visoko pored pecenice i kože biti piramida. To samo govori u svrhu da je covjek izgradio brend, a to je skupo i tesko u uslovima kakvi postoje u BiH. U Visokom imate krunidbeno mjesto bosanskih kraljeva koje su posteni Bosnjaci opasali garazama i stalama i na cijim rusevinama napasaju stoku. U Visokom imate rusevine starog kraljevskog grada Visoki. Put do istog je kozija stazica kroz siblje. Rusevine tog grada danas sluze za opijanje omladine, foto šutinge instagramuša i kao vidikovac na grad Visoko. Od ulaganja u ova dva nalazišta se istice postavljanje jarbola i zastava. Kroz Visoko su pobacane nekropole stecaka, neolitska nalazista prastarih naselja, zeljezne halke, rimski putevi, srednjevjekovne utvrde, franjevacki samostan, unistena jevrejska sinagoga, jevrejsko groblje, otomanska arhitektura i mnogo drugih lokacija za koje niko ne zna, jer niti grad niti ljudi vode racuna o istim. Mi ne postujemo svoju historiju. Evo dokazuje se ni da nam izmisljena historija isto ne znaci nista.

Eh sad, kad povucete crtu u odnosu na gore pobrojana nalazista i stvarnu historiju, "piramidioti" su u Visoko od pocetka price doveli dobrih pola miliona turista. Lokacije u koje su ulozili novac su postali parkovi kojih se ne bi postidjele ni evropske drzave. Kada u jeku sezone imas ljude koji organizuju dolaske turista iz Zapadne Evrope bas u mali grad Visoko u centru BiH, onda znas da si napravio posao. Sasvim je bahato reci da uticaj piramidiotske price nije ponajvise uticao na razvoj Visokog, a ne politicke klike i njihove zajebancije. U Visoko vise nije sramota doci, a u ZDK koji je jedan od jadnijih kantona u BiH ruze definitivno ne cvjetaju. Toliko, pametnom je i isaret dovoljan. Poslovne ideje u propalom carstvu se ne smiju propustat
Ommadawn

#2820 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

lethalthreat wrote: 28/07/2020 10:52 Simpatični smo mi ljudi, bezrezervno vjerujemo u ublehe da se po zaseocima ukazuju božanstva, da se molitvom mogu pomjeriti stijene, da će sa popijenim gutljajem vode proraditi čuna i ostale “dokazane” teoreme, međutim kada je ovo u pitanju i pored svih pronalazaka (namjerno ne koristim termin “dokaza”), i dalje je mnogima neoborivo vjerovanje da tu nema apsolutno ništa, pa čak ni da se izrazi mrvica sumnje … Mentalitet je čudo.

Piramida ili ne, ovdje se svakako dešava nešto što je zagolicalo čitav mainstream establishment i poprilično poljuljalo temelje konvencionalne istorije. Sve i da nema nikakve piramide, opet vidim veliki potencijal kao “čudo prirode” – najpiramidalnije prirodno brdo na svijetu, zašto to ne iskoristiti na pravi način? Ljudi davno unovčili kanjone, vodopade, plaže… prodaju maglu ljudima i uzimaju ih lopatom. Ali jok, nama su bukvar i čitanka dovoljni.

Bosno moja, nema te nigdje :bih:
Poprilično poljuljalo temelje konvencionalne istorije?
U jebote. Ovo fakat nešto ozbiljno.
Nivelacija

#2821 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Nivelacija »

Naravno da je ozbiljno, posjeti tunele pa se javi, ako je iko ismijavao negativne jone, energiju, auru ja sam..isto kao sto i ti radis.
Tuneli su cudo.
lethalthreat

#2822 Re: Bosanska dolina piramida

Post by lethalthreat »

Ommadawn wrote: 28/07/2020 11:02 Poprilično poljuljalo temelje konvencionalne istorije?
U jebote. Ovo fakat nešto ozbiljno.
Oko drago, ti si meni pojam ozbiljnosti.
Veigar

#2823 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Veigar »

Sanjarko wrote: 23/07/2020 22:59
Ommadawn wrote: 23/07/2020 20:31
Sanjarko wrote: 23/07/2020 16:50

Mozda zato sto obicni narod osiromasuje polako sve vise i vise. Bogati koji su manjina sve vise se bogate a siromasni sve vise osiromasuju i razlika izmedzu njih u bogatstvu se povecava.
A inace u drzavama gdje vlada teokratija nema neke ogromne razlike izmedju bogatih i siromasnih?
Gdje ja teokratiju spomenu? Sta ja imam s njom? Po meni solidno, dobro ili imucno imovinsko stanje, jednako prosperitetu ekonomskom, a to vecinom vuce obrazovanje sa sobom, i to solidno, dobro, veoma dobro, izvrsno, a ono povlaci sa sobom vecu intaligenciju. Obrazovan covjek, intaligentniji covjek.

Da bi bio obrazovan treba imat love. Nikad moj komsija ne bi fakultet zavrsio u inostranstvu da mu deda nije dao lovu za to. Ni moj rodzo ne bi zavrsio fakultet da nisu skupili lovu za isti.
Ja sam završio školu u insotranstvu bez dedinih i babinih para? Nije sve crno i bijelo.
Tromblon

#2824 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Tromblon »

Drago mi je što pijuni hobotnice ne miruju i što su drski, bezobrazni, što i dalje ismijavaju, nipodoštavaju, srozavaju i sa strahom provjeravaju imaju li masku u džepu i šta će se sutra desiti.

Ali, počet će i oni postavljati pitanja.
dajdza-ze

#2825 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dajdza-ze »

Pratim temu.
Post Reply