Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Veigar

#18976 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Veigar »

costacurta wrote: 22/07/2020 21:16
The 51st State wrote: 22/07/2020 20:55 Restrukturianje javnog sektora i smanjenje budzetske oligarhije im je imperativ, i sa ovim parama samo kupuju vrijeme.
Uz to prijeko im je potrebno smanjenje zavisnosti od turisticke sezone, moj neki kont ako zele da zadrze standard bez vecih turbulencija u buducnosti.
A šta mogu ponuditi Evropi osim turizma, realno?
Koliko god smiješno zvučalo ali BiH je u izuzetno povoljnom položaju, blizina EU, školovani i sposoban kadar itd nažalost uhljupi koje sjede u MVP i drugi nesposobni političari i predstavnici zakonodavne vlasti nisu u stanju to iskoristiti.
Hrvatska kao članica EU mora poštivati regulative. Većina biznisa je izvan granica EU, nažalost u nekim slučajevima je i nije tako sjajno ali ja znam kod nas na TK firme iz Austrije u kojima su ljudi zadovoljni primanjima. Sve se izvozi, i to za US, GB, D, H itd. Ali problem je što npr Austijanci hoće da se šire i naravno naši klošari omah nalaze sebe tu, traže, opstruiraju, ucjenjuju itd. Umjesto da stvore uslove, da Austrijanac sam da preporuku Samsungu kako bi i oni ušli kod nas sa proizvodnjom naši klošari od političara radi par milja maraka ne vide te poslovne prilike i mogućnosti ekspanzije proizvodnje na taj način.
Isti posao koji radi Austrijanac i Bosanac plaća se u raziličitom iznosu od 1000€. Austrijanac ima platu 1700€ a Bosanac 750€. Za naše uslove 1500KM, muž i žena ukupno 3000KM top da žive. U Hrvatskoj je to malo.
Znači povoljniji smo.
Kina je već pred kolapsom, nije više ni povoljna niti jeftina radna snaga. Pogoni su pred gašenjem i selidbom. Ne isplati se više. Indija ne posjefuje kvalifikovanu radnu snagu, daleko, skup transport itd. Eh sad.... nemamo mi ljude sposobne da ikoriste ovaj GAP, neizvjesnost, da se nametnemo EU. Samo pflege i pucfrau :roll:
Ja sam na samom početku pandemiju upravo o tome govorio, ako znadnemo iskoristiti ovaj momenat odlično ćemo proći. Sve su prilike da ne znamo, al bum još vidjeli.
Kolinda

#18977 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Kolinda »

Challenger_ wrote: 23/07/2020 00:15
sherbett wrote: 23/07/2020 00:12Prica onRobinu je krenula par postova kasnije
Iako ne kuhim paralelu izmedju Andeeja i Robina :skoljka:
Pa tako ga par forumaša predstavlja. Kao heroja sedmodnevne briselske bitke.
Evo i najjača oporbena stranka u HR mu čestita na dobrom poslu u Briselu ali eto ti iz "Bosne" se našao komentirati njegovu ulogu...
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#18978 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Challenger_ »

Kolinda wrote: 23/07/2020 14:52Evo i najjača oporbena stranka u HR mu čestita na dobrom poslu u Briselu ali eto ti iz "Bosne" se našao komentirati njegovu ulogu...
Što će ti Bosna pod navodnicima?

Dobar posao su obavili svi predstavnici mediteranskih EU zemalja, a kako mediji izvještavaju, tu bitku su iznijeli Španci, Talijani i Francuzi.

Mene ne obavezuje nikakva gej ili strejt fascinacija jednim mediokritetom da takvu stvar previdim i trepćem okicama.
Challenger_

#18979 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Challenger_ »

Banksy wrote: 23/07/2020 08:30:lol:

Pa baš te nešto ovo pogodilo... :mrgreen:
Pala ti teza pa sad prelaziš na insinuacije. OK. Tresnula si se u Andriju pa si subjektivna. Eto ti kontra-insinucije.
Challenger_

#18980 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Challenger_ »

BTW, jako mi je drago, IZUZETNO MI JE DRAGO, što su mediteranske zemlje u ovoj stvari odnijele prevagu nad onim drugim.
sinuhe

#18981 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sinuhe »

Valjda je Evropska komisija ubijedila sjeverne zemlje da prihvate ponudjeno uz neke ustupke.
Kolinda

#18982 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Kolinda »

Challenger_ wrote: 23/07/2020 15:58
Kolinda wrote: 23/07/2020 14:52Evo i najjača oporbena stranka u HR mu čestita na dobrom poslu u Briselu ali eto ti iz "Bosne" se našao komentirati njegovu ulogu...
Što će ti Bosna pod navodnicima?

Dobar posao su obavili svi predstavnici mediteranskih EU zemalja, a kako mediji izvještavaju, tu bitku su iznijeli Španci, Talijani i Francuzi.

Mene ne obavezuje nikakva gej ili strejt fascinacija jednim mediokritetom da takvu stvar previdim i trepćem okicama.
Kad sam napisao "Bosna" mislio sam na BiH i vaše često zlonamjerno nazivanje države Bosna a ne BiH pa je zato pod navodnicima...

Eto red je da tebi vjerujem a ne svim političkim strankama u HR i to vladajućim i oporbenim koji bez razlike kažu da je AP napravio odličan posao...
Challenger_

#18983 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Challenger_ »

Kolinda wrote: 23/07/2020 16:52Kad sam napisao "Bosna" mislio sam na BiH i vaše često zlonamjerno nazivanje države Bosna a ne BiH pa je zato pod navodnicima...

Eto red je da tebi vjerujem a ne svim političkim strankama u HR i to vladajućim i oporbenim koji bez razlike kažu da je AP napravio odličan posao...
Oslobodi se plurala, krda, ja ovdje predstavljam samo sebe a ne krdo. I, po pravilu, sa rijetkim izuzecima pišem BiH a ne Bosna. Niko od tebe ne traži da išta vjeruješ.

Mene zanima šira slika a u toj široj slici Španija, Italija i Makron. Ako zapazim Andriju u kadru, javiću ti.
Kolinda

#18984 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Kolinda »

Challenger_ wrote: 23/07/2020 17:00
Kolinda wrote: 23/07/2020 16:52Kad sam napisao "Bosna" mislio sam na BiH i vaše često zlonamjerno nazivanje države Bosna a ne BiH pa je zato pod navodnicima...

Oslobodi se plurala, krda, ja ovdje predstavljam samo sebe a ne krdo. I, po pravilu, sa rijetkim izuzecima pišem BiH a ne Bosna. Niko od tebe ne traži da išta vjeruješ.

Mene zanima šira slika a u toj široj slici Španija, Italija i Makron. Ako zapazim Andriju u kadru, javiću ti.
Evo nasekirO se AP jer ga ti nisi vidio :-)
high_volume

#18985 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by high_volume »

Katarina Peović već na prvom Saboru novog saziva, počela bezosjećajno rešetati HDZ-ovce

Banksy

#18986 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Još jedna stepenica...

Boris Milošević: Za društvo je važno da se Srbin brine o ljudskim pravima

https://m.vecernji.hr/vijesti/boris-mil ... ma-1417952

Nakon punih deset godina Hrvatska će imati ponovno potpredsjednika Vlade iz redova manjina, SDSS Boris Milošević.

"Radikalna desnica više nema utjecaj ni u Vladi ni u HDZ-u. I to je dobro za Hrvatsku" rekao je Milošević.

Prijedlog je usuglašen sa mnom i ja sam očekivao da će to biti Milošević. Poznamo se, pravnik je i mislim da može dati doprinos na ovoj dužnosti o kojoj smo razgovarali proteklog tjedna", dodao je premijer Plenković.

Last edited by Banksy on 23/07/2020 17:40, edited 1 time in total.
costacurta

#18987 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by costacurta »

istra_hr wrote: 23/07/2020 09:50 8)
može pitanje?
Čemu tolika "briga" za Hrvatsku ekonomiju, financije, dug ...?
Jugoslavije nema, tj. ova Hrvatska postoji od '92. godine - dakle 28 godina
Vječno pitanje-briga-savjeti i slično u stilu: "Hrvatska propada, ima velik dug, nećete uspjeti sami-propadate 100%

... a, živi smo, još uvijek, nismo propali - niti ekonomski niti u sportu, čak dapače
Zar nemate svojih problema?
Očito ne

Lp iz sunčanog Poreča :-D https://www.google.hr/url?sa=i&url=http ... AdAAAAABAD
Nalaziš se na stranici klix.ba, koja ima svoj forum. Na forumu ljudi diskutuju/tiraju o svemu i svačemu, jedna od tema na pdf je dešavanje u Hrvatskoj. Ne sviđa ti se? Imaš Index i ine hrvatske forume. Ti niti si admin niti moderator tako da moš isto ko i mi, samo pisati o čemu ti je ćef. Imaš pravo biti arogantna/tan, glumite veličine nama sa prostora ex ju, neku klasu pokondirenu, iako smo vam itekako bitni u ekonomskom smislu al život je bič pa tako ste možda glumci za nas al za Švabe ste tek auslender švajne, što je tas na vagi. :D
No međutim,
To ne mijenja činjenicu da ste u qurcu, niste ko Grci ali na dobrom ste putu. Čak vam je i Orban odmjerio katastarski.
BiH ima tu nesreću da ima komšiluk nedajboženikom pa nam je ionako težak život uz vas još teži.
Al doći će sve na svoje. Lakopo.
I da,
Tu Jugoslaviju što spominješ sa podozrenjem trebaš ustati na pomen iste, jer qariinu bi se javljo iz sunčanog Poreča da vas nije maršal ispoštovao, al ne lezi vraže.
Kolinda

#18988 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Kolinda »

high_volume wrote: 23/07/2020 17:04 Katarina Peović već na prvom Saboru novog saziva, počela bezosjećajno rešetati HDZ-ovce

To ona luda što bi uzela štednje sa računa građana, pa i koalicija koje je dio se ogradila od nje, najlakše je lupati a da nemaš ni trun odgovornosti...
istra_hr

#18989 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by istra_hr »

costacurta wrote: 23/07/2020 17:40
Nalaziš se na stranici klix.ba, koja ima svoj forum. Na forumu ljudi diskutuju/tiraju o svemu i svačemu, jedna od tema na pdf je dešavanje u Hrvatskoj. Ne sviđa ti se? Imaš Index i ine hrvatske forume. Ti niti si admin niti moderator tako da moš isto ko i mi, samo pisati o čemu ti je ćef. Imaš pravo biti arogantna/tan, glumite veličine nama sa prostora ex ju, neku klasu pokondirenu, iako smo vam itekako bitni u ekonomskom smislu al život je bič pa tako ste možda glumci za nas al za Švabe ste tek auslender švajne, što je tas na vagi. :D
No međutim,
To ne mijenja činjenicu da ste u qurcu, niste ko Grci ali na dobrom ste putu. Čak vam je i Orban odmjerio katastarski.
BiH ima tu nesreću da ima komšiluk nedajboženikom pa nam je ionako težak život uz vas još teži.
I da,
Tu Jugoslaviju što spominješ sa podozrenjem trebaš ustati na pomen iste, jer qariinu bi se javljo iz sunčanog Poreča da vas nije maršal ispoštovao, al ne lezi vraže.
:thumbup:
Nije mi bila namjera nikog vrijeđati ni omalovažavati
Ali... totalno krivo si me procijenio, u svojoj zadnjoj rečenici. Totalno krivo
Lp
https://ibb.co/wCxVbfz
Bloo
Globalna šefica

#18990 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bloo »

može pitanje?
Vječno pitanje-briga-savjeti i slično u stilu: "Hrvatska propada, ima velik dug, nećete uspjeti sami-propadate 100%

... a, živi smo, još uvijek, nismo propali - niti ekonomski niti u sportu, čak dapače
Očito ne

Lp iz sunčanog Poreča :-D https://www.google.hr/url?sa=i&url=http ... AdAAAAABAD
No međutim,
I da,
1. Razlika izmedu bosnischen svajne i kroatische svajne je u tome sto hrvatska piggy ne treba vizu.
2. Apliciranja zakljucaka koje si izveo iz ponasanja i djelovanja hrvatskih politicara na forumase koji kuckaju iz 'rvacke je djetinjasto. Generalizacije nisu nikada ok. Hoces da ona tee posmatra kroz prizmu Baketovog ponasanja?
3. Kako se ponasa bosanski forumas kada mu bosanski forumas secira drzavu, a nekim slucajem prvi forumas misli da je ovdje divno i bajno jer mu je SDA majka ili pak, cak i bez tog scenarija kada se kaze da je BiH u kurcu... bude drama kao da si mu licno majku spomenuo.
4. Ovdje ljudi (cast izuzecima) ne diskutuju, vec se nasladuju kako je sranje u Srbiji, Hrvatskoj, MAdzarskoj....ovdje nema analiza, vec samo mahalsko dobacivanje.
Bloo
Globalna šefica

#18991 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bloo »

high_volume wrote: 23/07/2020 17:04 Katarina Peović već na prvom Saboru novog saziva, počela bezosjećajno rešetati HDZ-ovce

Bilo bi jos veselije gledati da su prosle jos neke zene koje pripadaju jos krajnjijoj (is this a word?) ljevici sa primjesama feminizma. :mrgreen:
Taman da se dodatno zakuha jer trenutno u Hrvatskoj su poprilicno glasni odredeni pojedinci sa nebuloznim izjavama o abortusu (tipa..cujmo i glas djece koja su prezivjela abortus itd.) u kombinaciji sa prerojavanjem zrtvaca u drugom svjeCkom.
animals

#18992 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

Bloo wrote: 25/07/2020 08:07
može pitanje?

Očito ne

No međutim,
I da,
1. Razlika izmedu bosnischen svajne i kroatische svajne je u tome sto hrvatska piggy ne treba vizu.
2. Apliciranja zakljucaka koje si izveo iz ponasanja i djelovanja hrvatskih politicara na forumase koji kuckaju iz 'rvacke je djetinjasto. Generalizacije nisu nikada ok. Hoces da ona tee posmatra kroz prizmu Baketovog ponasanja?
3. Kako se ponasa bosanski forumas kada mu bosanski forumas secira drzavu, a nekim slucajem prvi forumas misli da je ovdje divno i bajno jer mu je SDA majka ili pak, cak i bez tog scenarija kada se kaze da je BiH u kurcu... bude drama kao da si mu licno majku spomenuo.
4. Ovdje ljudi (cast izuzecima) ne diskutuju, vec se nasladuju kako je sranje u Srbiji, Hrvatskoj, MAdzarskoj....ovdje nema analiza, vec samo mahalsko dobacivanje.
U sridu si pogodila..
Ne samo ovdje..
Puno je onih koji mrze i tu pronalaze statifikaciju za svoje neuspjehe u zivotu..
costacurta

#18993 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by costacurta »

animals wrote: 25/07/2020 10:23
Bloo wrote: 25/07/2020 08:07
No međutim,
I da,
U sridu si pogodila..
Ne samo ovdje..
Puno je onih koji mrze i tu pronalaze statifikaciju za svoje neuspjehe u zivotu..
Mani patetike,
Ja mrzim jer sam 93. bio gladan zahvaljujući ustašama iz HZHB a koje je pomagala tadašnja legalna vlast RH.
Mrzim jer je vojska RH pomagala HVOu i VRS sukobima između ARBiH, a danas kenjate kako ste ustvari oslobodioci i kako nas je Hrvatska spasila. :roll:
Mrzim zbog slučaja i egzekucije vozača kamiona u Tuzlanskom konvoju spasa koji ni do danas nije rasvijetljen.
Izgradili Hercegovinu na našoj muci pljačkajući konvoje a danas pričate kako ste ustvari poduzetni, snalažljivi i uspješni u biznisu. Koliko ste sposobni najbolje pokazuje primjer Aluminija. Uspjeli ugasiti proizvodnju svjetski traženog brenda još ostali dužni ni sami ne znaju koliko.
Ja sam obišao svijet uzduž i poprijeko, bio na mjestima na kojima ti nećeš za tri života moći biti ne zato što nemaš lovu već zato što nemaš dozvolu fizičkog pristupa ne pomaže nikakva šahara ni putovnica, sarađivao sa osobama koje ti moš vidjeti samo na vijestima, ja kad ulazim u US carinik me ništa ne pita, ulazim na šalter za US citizens a imamn BiH pasoš i o kakvom onda neuspjehu i frustraciji pričaš?!
Arogancija, egoizam, ponižavanje, nema problem sa tim ako si ljepši od mene, pismeniji, školovaniji, bogatiji. Jesi li ti išta od toga? Ne bih rekao
Aj bok
animals

#18994 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

costacurta wrote: 25/07/2020 14:40
Mani patetike,
Ja mrzim jer sam 93. bio gladan zahvaljujući ustašama iz HZHB a koje je pomagala tadašnja legalna vlast RH.
Mrzim jer je vojska RH pomagala HVOu i VRS sukobima između ARBiH, a danas kenjate kako ste ustvari oslobodioci i kako nas je Hrvatska spasila. :roll:
Mrzim zbog slučaja i egzekucije vozača kamiona u Tuzlanskom konvoju spasa koji ni do danas nije rasvijetljen.
Izgradili Hercegovinu na našoj muci pljačkajući konvoje a danas pričate kako ste ustvari poduzetni, snalažljivi i uspješni u biznisu. Koliko ste sposobni najbolje pokazuje primjer Aluminija. Uspjeli ugasiti proizvodnju svjetski traženog brenda još ostali dužni ni sami ne znaju koliko.
Ja sam obišao svijet uzduž i poprijeko, bio na mjestima na kojima ti nećeš za tri života moći biti ne zato što nemaš lovu već zato što nemaš dozvolu fizičkog pristupa ne pomaže nikakva šahara ni putovnica, sarađivao sa osobama koje ti moš vidjeti samo na vijestima, ja kad ulazim u US carinik me ništa ne pita, ulazim na šalter za US citizens a imamn BiH pasoš i o kakvom onda neuspjehu i frustraciji pričaš?!
Arogancija, egoizam, ponižavanje, nema problem sa tim ako si ljepši od mene, pismeniji, školovaniji, bogatiji. Jesi li ti išta od toga? Ne bih rekao
Aj bok
Izgleda da se Vucic probudio u tebi..
zborite istu spiku... :skoljka:
Hektorijan

#18995 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hektorijan »

@costacurta

Tako je. Armija RBiH "preteca isila", a krivousti preko teritorije Hrvatske dozvolio prolazak mudzahedina. Ako je Armija RBiH "preteca isila", sta je onda hvo (i hv) koji su s istom saradivali?

Sto se izbjeglica tice i busanja u prsa kako su pokazali humanost i prihvatili bosnjacke izbjeglice, ne treba zaboraviti da je sve to uredno platio - arapski svijet.

Kada smo vec kod pljacke humanitarnih konvoja, pljackali su oni i oruzje namijenjeno nama od arapskog svijeta, Turske i Irana, a vole nam srati po glavi kako su nas "naoruzavali". A Turke, Irance i Arape (muslimane) bez cijeg oruzja bi se danas u Karlovcu pisalo cirilicom, vole vrijedati.

Politicko vodstvo hrvata u Bosni je u ratni sukob uslo kalkulantski i neiskreno, zbog cega je hrvatski narod prosao onako kako je prosao.

Istinska opredijeljenost za Bosnu i Hercegovinu i naklonjenost prema Bosnjacima iskazivala se tako sto je se svo vrijeme suradivalo s srbima i trgovalo s istim. Naftom i oruzjem. hvo i vrs su zajednicki i koordinirano dijelovali protiv Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Hvo i hrvatski civili su imali slobodan prolaz preko teritorije pod kontrolom bosanskih srba. I obrnuto. Hvo je ratovao, ali istinski ratovao protiv vrs iskljucivo 1992, (Kupres i Posavina). Od pada prevashodno spomenutih, na sceni je bila saradnja.

I nakon udruzenja (washingtona), odnos prema Bosnjacima je bio neiskren. Jedan primjer je Bihac, koji je zamalo pao zbog toga sto je hvo napustio liniju, pa su se chetalji usetali haman do bolnice. Tu je i Kupres, u kojeg su prvi Bosnjaci usli.

Da sada ne govorim o narativu o tome kako su oni spasili Krajinu, a Bosnjaci iste Krajine na leda vezali i vrs i vrsk, stvarajuci preduslove i za bljesak i za oluju.

Na stranu zlocini hvoa, to je sve dokumentirano i osudeno.

Sreca pa su se Bosnjaci srednje Bosne i srednje i sjeverne i srednje Hercegovine digli na vrijeme i sahranili tzv. "herceg bosnu" i sudbinu namjenenu Bosnjacima u istoj.
Last edited by Hektorijan on 25/07/2020 15:00, edited 1 time in total.
animals

#18996 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

Sto se tice suradnje sa VRS, zar to nisu radili i Bosnjaci, u Kladusi..
Hrvati nisu nigdje ratovali protiv Hrvata, ali Bosnjaci protiv Bosnjaka jesu..
ko je kriv za to , ocijeni sam..
Point.

#18997 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Point. »

animals wrote: 25/07/2020 15:00 Sto se tice suradnje sa VRS, zar to nisu radili i Bosnjaci, u Kladusi..
Ti Bošnjaci i izdajice u Kladuši su dobile što su i zaslužili. Suradnja HVO sa vrs nije rezultirala u HRHB kako su hercegovački jastrebovi maštali, HVO je svakako dobro prošao kako su zaslužili za otvaranje fronta kontra ARBiH.
Hektorijan

#18998 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hektorijan »

animals wrote: 25/07/2020 15:00 Sto se tice suradnje sa VRS, zar to nisu radili i Bosnjaci, u Kladusi..

Jesu. To je nas stid i nasa sramota, kao i krivica. Sva sreca pa su babini neutralizovani.
costacurta

#18999 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by costacurta »

animals wrote: 25/07/2020 14:51
costacurta wrote: 25/07/2020 14:40
Mani patetike,
Aj bok
Izgleda da se Vucic probudio u tebi..
zborite istu spiku... :skoljka:
Nisam shvatio, al' nije ni važno
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19000 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by _BataZiv_0809 »

istra_hr wrote: 23/07/2020 20:53 :thumbup:
Nije mi bila namjera nikog vrijeđati ni omalovažavati
Ali... totalno krivo si me procijenio, u svojoj zadnjoj rečenici. Totalno krivo
Lp
https://ibb.co/wCxVbfz
Istra je zakon :thumbup: mislim da se nigdje drugo u Hrvatskoj ne drzi toliko do antifasistickog i NOB naslijedja. Bio sam jesenas prvi put nakon mnogo godina i bas sam se odusevio, samo mi je jako daleko. :-) definitivno bi tu mogao zivjeti
Post Reply