Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- dječak sa šibicama
#24101 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam cuo da je Zuka majci poklonio bubreg prije par godina. Ne znam je li istina.

- Kamper
#24102 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
dječak sa šibicama wrote: ↑22/07/2020 16:46 Ja sam cuo da je Zuka majci poklonio bubreg prije par godina. Ne znam je li istina.
![]()
Bio je pozitivan na koronavirus, a njegovo zdravstveno stanje prethodnih dana se pogoršalo. Zukić je ranije, tokom života, donirao organ svojoj majci, pa je korona virus sada žestoko zahvatio jedini preostali organ. Nakon vijesti o njegovoj smrti, njegovi prijatelji podijelili su informaciju kako je Zuka u izolatoriju skinuo svoj kiseonik kako bi pomogao jednoj pacijentici nakon čega je pao u nesvijest.
-
Zoya
#24103 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kakva duša od čovjeka moraš biti da uradiš ove stvariKamper wrote: ↑22/07/2020 16:55dječak sa šibicama wrote: ↑22/07/2020 16:46 Ja sam cuo da je Zuka majci poklonio bubreg prije par godina. Ne znam je li istina.
Bio je pozitivan na koronavirus, a njegovo zdravstveno stanje prethodnih dana se pogoršalo. Zukić je ranije, tokom života, donirao organ svojoj majci, pa je korona virus sada žestoko zahvatio jedini preostali organ. Nakon vijesti o njegovoj smrti, njegovi prijatelji podijelili su informaciju kako je Zuka u izolatoriju skinuo svoj kiseonik kako bi pomogao jednoj pacijentici nakon čega je pao u nesvijest.
-
MUNAFIK
#24104 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
splinter wrote: ↑22/07/2020 15:46 Apropo testiranja i retestiranja, evo jedan slučaj iz neposredne blizine. Mislim poznajem osobu odlično, pominjao sam i raniej ovdje da je pozitivna ( nebitan spol za ovu priču ).
Dakle nakon nekoliko prisutnih ali ipak slabijih simptoma ( na prvom mjestu gubitak osjetila mirisa i grebuckanje u grlu ) uradi se testiranje i dobije se pozitivni rezultat. Nakon toga rađeno je nekoliko puta retestiranje i svaki put test je bio pozitivan. Ali čini mi se da je ta osoba upala u posljednji krug retestiranja (poslije 14.dana) a da se u posljednje vrijeme ista više ne rade.
Cijelo vrijeme izrazito blaga klinička slika, blago povišena temp pa lagani kašalj, pa nekolliko dana bez ikakvih simptoma, ništa posebno.
Nakon nekih 17-18 dana mimo svih predviđanja klinička slika se naglo pogoršava i nastupa nimalo jednostavna upala pluća ( u toku ).
Sigurno da ovo nije izolovan slučaj, možda rijedak jeste ali ipak prisutan u praksi.
Istovremeno nekoliko ljudi koji su bili pozitivni, a neki su imali i poprilično jaku kliničku sliku, poslije 14 dana se upućuju na posao bez ikakvog retestiranja. Razlika je u par dana samo kada je rađeno prvo testiranje kod ove gore pomenute osobe u odnosu na ostale koji su bili pozitivni prvi put ali su kažem upali u taj novi protokol te im se više ne rade retestrianja a ljudi se vraćaju na posao.
I kakvu je terapiju imala ta osoba prije pogorsanja???
-
splinter
#24105 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam tačno. Al mislim da je sličan protokol za sve oboljele sa slabom kliničkom slikom.
-
laik1981
#24106 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Slican je protokol za osobe koje nemaju neke ranije zdravstvene probleme. Terapija se prilagodjava ako je neophodno. Neko ne smije skidati temperaturu voltarenom ili ibuprofenom. Nadam se da gore rade detaljne anamneze svakog bolesnika i da svakom pacijentu pristupaju kao zasebnom slucaju, da ne trpaju po defaultu te standardne terapije. Ove tragedije gdje mladji ljudi umiru postaju pomalo karakteristicne za Podhrastove.
- GAU8
#24107 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Koji si ti bolid u PM.Tambure wrote: ↑22/07/2020 15:47 raja nosite maske i rukavice obavezno. bjezite jedni od drugih, ne pricajet s ljudima ... kad ste kuci svi se drzite jedni podalje od drugih ne komunicirajte. ko ima malu djecu nedajte im vani, ne drzite otvorene prozore jer virus putuje zrakom --- znaci hermetički se zatvorite u kucu i ne kontaktirajte ... spasimo jedni druge
-
splinter
#24108 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2200125 se
Evo potvrde onoga posta od danas. Mislim da je najmanje 30% a vrlo moguće i više pozitivno poslije 14 dana, a takvi se kod nas više ne testiraju i masovno vraćaju na posao i medu ostalu populaciju
Evo potvrde onoga posta od danas. Mislim da je najmanje 30% a vrlo moguće i više pozitivno poslije 14 dana, a takvi se kod nas više ne testiraju i masovno vraćaju na posao i medu ostalu populaciju
-
dzipalo
#24109 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Oni koji ga poznaju (neko je spominjao i na forumu) kazu da nije bas covjek zdrav, imao je dosta operacija eto i to s bubregom i dosta poroka, tako da ovo nije slika i prilika zdravog covjeka i zdravog nacina zivota.pici wrote: ↑22/07/2020 15:54ovo je tek početak... jebat će nam prvo nasH mentalitent majku majcinu a onda korona... sad za bajram obavezno bajramska sjela i teferiče... ko nebidne to radio nije pravi tj legitimni musliman... selamduh_sa_sjekirom wrote: ↑22/07/2020 15:49 https://www.klix.ba/sport/u-sarajevu-p ... /200722074
Strašno!
1984.godište, aktivni sportista...
![]()
![]()
Ali bez obzira, vecina nas ne vodi zdrav zivot tako da je vrlo moguce da zavrsimo kao i taj momak ako fasujemo koronu.
-
MUNAFIK
#24110 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Momak nije bio zdrav kako se pokusava reci... i ja sam sad saznao od doktora jednog... Nezdrav nacin zivota i raznorazni preparati za 'bildanje' oslabili su mu organizam, a uz to donirao je i bubreg i drugi nije mogao da izdrzi infekciju.dzipalo wrote: ↑22/07/2020 18:11Oni koji ga poznaju (neko je spominjao i na forumu) kazu da nije bas covjek zdrav, imao je dosta operacija eto i to s bubregom i dosta poroka, tako da ovo nije slika i prilika zdravog covjeka i zdravog nacina zivota.pici wrote: ↑22/07/2020 15:54ovo je tek početak... jebat će nam prvo nasH mentalitent majku majcinu a onda korona... sad za bajram obavezno bajramska sjela i teferiče... ko nebidne to radio nije pravi tj legitimni musliman... selamduh_sa_sjekirom wrote: ↑22/07/2020 15:49 https://www.klix.ba/sport/u-sarajevu-p ... /200722074
Strašno!
1984.godište, aktivni sportista...
![]()
![]()
Ali bez obzira, vecina nas ne vodi zdrav zivot tako da je vrlo moguce da zavrsimo kao i taj momak ako fasujemo koronu.
Treba se cuvati, ali ovi nekontrolisani medijski izvjestaji sa naglasenim PANICNIM tonom ne doprinose nicemu.
Ljude treba informisati objektivno sa konkretnim detaljima ako vec objavljujemo da je neko umro... Ovako se samo siri strah, a sve cise ljudi radi neobjektivnih izvjestavanja pocinje sumnjat u sve...
- Tesla Edison
#24111 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Preventiva:
1. Što više limunade i vitamina c
2. Što više vitamina D, ima ga sad puno u novom Hell energetskom piću a ima i u tabletama
3. Što više na otvorenom i na suncu
4. Ako ste negdje blizu bazena i kupate se, što više ronite, time povećavate kapacitet pluća
5. Opet limunada
6. Opet vitamin D
7. Spucajte po jedan Ibuprofen 400 mg svaka dva dana (morao sam ga spomenuti, za mene je to tableta iz raja izašla
)
8. Ne koristite JGS
9. Ne idite na džumu bez obzira na mjere, a ako baš želite, gledajte da budete napolju, nikako u džamiji
10. Ne idite na mise
11. Pijte limumadu
12. Opet vitamin D
13. Ne čitajte Klix
14. Ne gledajte N1
15. Ne idite na temu Teorije zavjere
16. Limunada
17. Vitamin D
18. 1.
19. 2.
20. 3.
21. 4....
.
.
.
.
.
2. Što više vitamina D, ima ga sad puno u novom Hell energetskom piću a ima i u tabletama
4. Ako ste negdje blizu bazena i kupate se, što više ronite, time povećavate kapacitet pluća
5. Opet limunada
6. Opet vitamin D
7. Spucajte po jedan Ibuprofen 400 mg svaka dva dana (morao sam ga spomenuti, za mene je to tableta iz raja izašla
8. Ne koristite JGS
9. Ne idite na džumu bez obzira na mjere, a ako baš želite, gledajte da budete napolju, nikako u džamiji
10. Ne idite na mise
11. Pijte limumadu
12. Opet vitamin D
13. Ne čitajte Klix
14. Ne gledajte N1
16. Limunada
17. Vitamin D
18. 1.
19. 2.
20. 3.
21. 4....
.
.
.
.
.
-
splinter
#24112 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Momak je bio zdraviji od 80% ljudi koje možeš sresti svakodnevno oko sebe. Ova bolest nekada baš i napada ljude koji su u sportu i treningu i ostavlja mnogo jace posljedice nego po običan svijet, pisalo se već o tome .MUNAFIK wrote: ↑22/07/2020 18:37Momak nije bio zdrav kako se pokusava reci... i ja sam sad saznao od doktora jednog... Nezdrav nacin zivota i raznorazni preparati za 'bildanje' oslabili su mu organizam, a uz to donirao je i bubreg i drugi nije mogao da izdrzi infekciju.dzipalo wrote: ↑22/07/2020 18:11Oni koji ga poznaju (neko je spominjao i na forumu) kazu da nije bas covjek zdrav, imao je dosta operacija eto i to s bubregom i dosta poroka, tako da ovo nije slika i prilika zdravog covjeka i zdravog nacina zivota.
Treba se cuvati, ali ovi nekontrolisani medijski izvjestaji sa naglasenim PANICNIM tonom ne doprinose nicemu.
Ljude treba informisati objektivno sa konkretnim detaljima ako vec objavljujemo da je neko umro... Ovako se samo siri strah, a sve cise ljudi radi neobjektivnih izvjestavanja pocinje sumnjat u sve...
U sjeni ove i još nekih smrti nažalost dogodio se još jedan smrtni ishod kod relativno mlađe osobe, tvsoka temp , kašalj, nestalo ga za 2dana, svi simptomi. Međutim spletom okolnosti nije testiran na Covid-19 i vjerovatno neće biti ni upisan tako.
- Tesla Edison
#24113 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma infekcija nije opasna ako se ne razvije Covid. Kad se Covid razvije, nek mu je Bog na pomoći.
- Diwan
#24114 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hebo te covidTESLA_EDISON wrote: ↑22/07/2020 18:57 Ma infekcija nije opasna ako se ne razvije Covid. Kad se Covid razvije, nek mu je Bog na pomoći.
- zateznistub
#24115 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam koliko je tačno, ali dobrih info od čovjeka koji nema razloga da me laže i da priča gluposti, navodno da je ovaj šmrkao koku. Pošto kupio- po to i prodao
-
Nadzorna_ploca
#24116 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne mogu covjeka mirno ni u zemlju spustiti da se na ovom forumu ne izmahala ko je i sta je. 
-
laik1981
#24117 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Haj da ne izlazimo sa nekim licnim poluinformacijama. Nije lijepo.
- geralt
#24118 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jesi li to ono u maju napisao da se u julu vise necemo ni sjecati korone? Mene bi bilo stid napisati ista vise na temi poslije takve provale.MUNAFIK wrote: ↑22/07/2020 18:37Momak nije bio zdrav kako se pokusava reci... i ja sam sad saznao od doktora jednog... Nezdrav nacin zivota i raznorazni preparati za 'bildanje' oslabili su mu organizam, a uz to donirao je i bubreg i drugi nije mogao da izdrzi infekciju.dzipalo wrote: ↑22/07/2020 18:11Oni koji ga poznaju (neko je spominjao i na forumu) kazu da nije bas covjek zdrav, imao je dosta operacija eto i to s bubregom i dosta poroka, tako da ovo nije slika i prilika zdravog covjeka i zdravog nacina zivota.
-
BadBoy
#24119 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne treba dugo da ovi "relativizatori" izmigolje.MUNAFIK wrote: ↑22/07/2020 18:37Momak nije bio zdrav kako se pokusava reci... i ja sam sad saznao od doktora jednog... Nezdrav nacin zivota i raznorazni preparati za 'bildanje' oslabili su mu organizam, a uz to donirao je i bubreg i drugi nije mogao da izdrzi infekciju.dzipalo wrote: ↑22/07/2020 18:11Oni koji ga poznaju (neko je spominjao i na forumu) kazu da nije bas covjek zdrav, imao je dosta operacija eto i to s bubregom i dosta poroka, tako da ovo nije slika i prilika zdravog covjeka i zdravog nacina zivota.
Taman da mu je falilo pola glave, korona je nepotrebno odnijela jedan mladi život. Može li tako?
- Bloo
- Globalna šefica
#24120 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Diwan wrote: ↑22/07/2020 19:09Hebo te covidTESLA_EDISON wrote: ↑22/07/2020 18:57 Ma infekcija nije opasna ako se ne razvije Covid. Kad se Covid razvije, nek mu je Bog na pomoći.
14 dana
- Tesla Edison
- spinel_
#24122 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hell i vitamin D , daj baTESLA_EDISON wrote: ↑22/07/2020 18:53 Preventiva:
5. Opet limunada
6. Opet vitamin D
7. Spucajte po jedan Ibuprofen 400 mg svaka dva dana (morao sam ga spomenuti, za mene je to tableta iz raja izašla)
8. Ne koristite JGS
10. Ne idite na mise
11. Pijte limumadu
12. Opet vitamin D
13. Ne čitajte Klix
14. Ne gledajte N1
16. Limunada
17. Vitamin D
18. 1.
19. 2.
20. 3.
21. 4....
.
.
.
.
.
Ako neko zeli da bas iskoristi taj vitamin to je naravno sunce. U hrani je deficitaran i ne zadovoljava nikakve potrebe iako ga ima kao npr u ribljem ulje. Stoga ako bas zelis D3 to su tablete i to od najmanje 1000 IU po potrebi i vise 2000 npr
- Ironmen
#24123 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To su te nove smjernice WHO kao sto jedan forumas kaze zar nisi cito bilo na klixu.splinter wrote: ↑22/07/2020 15:46 Apropo testiranja i retestiranja, evo jedan slučaj iz neposredne blizine. Mislim poznajem osobu odlično, pominjao sam i raniej ovdje da je pozitivna ( nebitan spol za ovu priču ).
Dakle nakon nekoliko prisutnih ali ipak slabijih simptoma ( na prvom mjestu gubitak osjetila mirisa i grebuckanje u grlu ) uradi se testiranje i dobije se pozitivni rezultat. Nakon toga rađeno je nekoliko puta retestiranje i svaki put test je bio pozitivan. Ali čini mi se da je ta osoba upala u posljednji krug retestiranja (poslije 14.dana) a da se u posljednje vrijeme ista više ne rade.
Cijelo vrijeme izrazito blaga klinička slika, blago povišena temp pa lagani kašalj, pa nekolliko dana bez ikakvih simptoma, ništa posebno.
Nakon nekih 17-18 dana mimo svih predviđanja klinička slika se naglo pogoršava i nastupa nimalo jednostavna upala pluća ( u toku ).
Sigurno da ovo nije izolovan slučaj, možda rijedak jeste ali ipak prisutan u praksi.
Istovremeno nekoliko ljudi koji su bili pozitivni, a neki su imali i poprilično jaku kliničku sliku, poslije 14 dana se upućuju na posao bez ikakvog retestiranja. Razlika je u par dana samo kada je rađeno prvo testiranje kod ove gore pomenute osobe u odnosu na ostale koji su bili pozitivni prvi put ali su kažem upali u taj novi protokol te im se više ne rade retestrianja a ljudi se vraćaju na posao.
-
breba
#24124 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da sam vec postavljao ovaj protokol sa East Virginia Med School. Navodno imaju velik uspjeh sa liječenjem ovim protokolom. A ovo su im preporuke za preventivu kao i kućnog liječenja blazih oblika.spinel_ wrote: ↑22/07/2020 19:50Hell i vitamin D , daj baTESLA_EDISON wrote: ↑22/07/2020 18:53 Preventiva:
5. Opet limunada
6. Opet vitamin D
7. Spucajte po jedan Ibuprofen 400 mg svaka dva dana (morao sam ga spomenuti, za mene je to tableta iz raja izašla)
8. Ne koristite JGS
10. Ne idite na mise
11. Pijte limumadu
12. Opet vitamin D
13. Ne čitajte Klix
14. Ne gledajte N1
16. Limunada
17. Vitamin D
18. 1.
19. 2.
20. 3.
21. 4....
.
.
.
.
.Mislim sve i da ga ima to je u neznatnim kolicinama,
Ako neko zeli da bas iskoristi taj vitamin to je naravno sunce. U hrani je deficitaran i ne zadovoljava nikakve potrebe iako ga ima kao npr u ribljem ulje. Stoga ako bas zelis D3 to su tablete i to od najmanje 1000 IU po potrebi i vise 2000 npr

https://www.evms.edu/covid-19/covid_car ... linicians/
-
mijonja
#24125 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Znam da je proljetos Hrvatska bila uvela sličnu praksu, ali su oni bolesne "prograšavali" ozdravljenim nakon 28 dana bez retestiranja.
I ovdje, kod nas, su nalgasili da bi pacijenti, koji i dalje pokazuju simptome, trebali biti retestirani...
I ovdje, kod nas, su nalgasili da bi pacijenti, koji i dalje pokazuju simptome, trebali biti retestirani...