HDR opcija trenutno nije u funkciji putem EON box uređaja.
Ista se nalazi u postavkama EON box-a, ali se ne vrši nikakva promjena odabirom iste.
Moderator: Benq
HDR opcija trenutno nije u funkciji putem EON box uređaja.
Kružić ispod OK dugmeta -> Zupčanik u gornjem desnom uglu ekrana -> Display -> HDR.
Zdravo brazzo19,
.kakaljin wrote: ↑20/07/2020 09:59 Poštovani, @Telemach
Ima li ikave naznake da se makar favorit lista kanala napravi na total tv jer ovakvo diktiranje redoslljeda kanala nije uredu.
Mislio sam da se favorit liste i pravljenje redosljeda kanala po zelji korisnika podrazumjeva u resiverima za satalitsku gdje je to postojalo od davnina.
Zdravo kakaljin,kakaljin wrote: ↑20/07/2020 09:59 Poštovani, @Telemach
Ima li ikave naznake da se makar favorit lista kanala napravi na total tv jer ovakvo diktiranje redoslljeda kanala nije uredu.
Mislio sam da se favorit liste i pravljenje redosljeda kanala po zelji korisnika podrazumjeva u resiverima za satalitsku gdje je to postojalo od davnina.
Nije to ta favorit lista na koju ja mislim, vec da favorit lista i da gledam i listam samo te kanale iz favorit liste, a ne ovako epg da gledam to mi izadje kada klknem fav dugme na daljinskom.Telemach wrote: ↑20/07/2020 12:37Zdravo kakaljin,kakaljin wrote: ↑20/07/2020 09:59 Poštovani, @Telemach
U favorit listu imate mogućnost staviti cca 20 kanala na Total TV platformi.
Pritiskom na tipku Meni odaberite opciju podešavanja i potvrdite tipkom OK, potom odaberite opciju korisničke postavke i Vaš izbor potvrdite pritiskom na tipku OK.
Nakon toga je potrebno da odaberete opciju omiljeni program i izbor potvrdite pritiskom na tipku OK.
Odaberite programe koje želite dodati ili ukloniti, koristeći navigacijsku tipku na daljinskom upravljaču.
Kada odaberete omiljene programe i potvrdite sa tipkom OK, izmjene sačuvajte pritiskom na plavu tipku na daljinskom upravljaču.
Pritiskom na tipku fav možete pogledati listu omiljenih programa.
Ako gledate neki program i želite ga dodati na listu omiljenih programa dovoljno je da na daljinskom upravljaču pritisnete na navigacijsku tipku prema dolje, a potom pritisnete crvenu tipku na daljinskom upravljaču.
Za sve dodatne informacije smo Vam na raspolaganju.
Ukoliko u narednom periodu dođe do konkretnih promijena vezano za Vaš upit, rado ćemo Vas obavijestiti i dostaviti upute za podešavanje.
Nadam se da ce sto prije jer sam tek potpisao ugovor na 24 mjeseca i ne bi zelio da mi ugovor protekne u ne mogucnosti da napravim listu kanala po zelji. Jer tek sam prikljucio,a vec nisam u potpunosti zadovoljan uslugom, a zelio sam biti.
Zdravo kakaljin,kakaljin wrote: ↑20/07/2020 15:45Nadam se da ce sto prije jer sam tek potpisao ugovor na 24 mjeseca i ne bi zelio da mi ugovor protekne u ne mogucnosti da napravim listu kanala po zelji. Jer tek sam prikljucio,a vec nisam u potpunosti zadovoljan uslugom, a zelio sam biti.
Jer vama to ne predstavlja problem da uradite kao sto ste i ovo uradili da ne dozvolite pravljenje sopstvene liste kanala.
Zdravo typeOnegative,typeOnegative wrote: ↑20/07/2020 17:07 Slobodno možete dodati da poprave hdr i dolby 5.1 zvuk na boxu, iako teško da će od toga ista biti. Već sam nekoliko puta ukazivao na to, al prođe vremena ali niko nit me obavijesti niti popravi.
Pa kako su federalnu prebacili sa broja 2 na 68goran387 wrote: ↑21/07/2020 11:47 @kakaljin , da ti ja odgovorim u vezi totala jer ovo što odgovara službeni predstavnik ovdje na forumu je odgovor koji mora napisati .
Na totalovom resiveru ne možeš slagati favorit listu jer vlasnik kodiranja ( nds videoguard ) je tako složio sw u resiveru da to neće nikad biti moguće uraditi i druga stvar mjesto na listi je jako bitno većini operatera a i samih kanala tako da se pozicija na listi stiče raznim beneficijama samog kanala i ugovora koji ima sa vlasnicima totala.
Jedino kad dodju Cam moduli u ponudu ( a intenzivno se radi na tom ) tad ćeš moći staviti modul u Tv ili neki bolji satelitski receiver i slagati listu po svojoj želji ( prebacivati , brisati nepotrebne kanale itd )
Zar se ti nikad ne raspitas o karakteristikama odredjene usluge prije nego je uzmes? Isto kao da odes u neku radnju tehnicke opreme, i kazes "daj mi onaj tv od 500KM", pa se poslije zalis zasto nema neke funkcije koje si pretpostavljao da bi taj tv trebao imati.
Nije čovjek tražio nikakvu specijalnu uslugu, već da kanale poreda po svojoj želji, valjda se to podrazumjeva da može, ali očito ne može , baš čudno.Benq wrote: ↑21/07/2020 12:20Zar se ti nikad ne raspitas o karakteristikama odredjene usluge prije nego je uzmes? Isto kao da odes u neku radnju tehnicke opreme, i kazes "daj mi onaj tv od 500KM", pa se poslije zalis zasto nema neke funkcije koje si pretpostavljao da bi taj tv trebao imati.
Nemoj me pogresno shvatit, ali sam si kriv, trebao si se raspitati (poslati im upit na mail, pp..) u vezi tih finesa koje tebi trebaju prije nego si odlucio uzeti uslugu.