jednostavno nisam "minus" osoba,vise sam "plus"
nemam ni najmeru ali eto ne kazem da nekada moze valjati,ako iskrsne neki problem i hitno treba nesto para
Ne, vec bi miloni ostali bez posla..
Nisam o ovome prije razmisljao, ali ima logike
Pa mislim, da nam tom logikom, ne treba nista..
I ja sam tako govorio dok nisam uletio u kredit. Dvije godine nisam mogao izaći iz minusa. Tek od marta tekuće godine sam u plusu i pored rate kredita otkako pazim na šta trošim.
Da, bilo bi otpustenih. Gdje? Pretezno u industrijama koje stancaju realno neesencijalne proizvode, ili bolje receno proizvode koje gura mega-potrosacki lobi.
Ali neko, te stvari pravi i zivi od toga..drndalo wrote: ↑18/07/2020 19:17Da, bilo bi otpustenih. Gdje? Pretezno u industrijama koje stancaju realno neesencijalne proizvode, ili bolje receno proizvode koje gura mega-potrosacki lobi.
Trebam li ja zaista 5 telefona u zadnjih 8 godina? A ja sam jako konzervativan kupac istih. U razvijenim zemljama iPhone kod vecine korisnika ne pozivi ni godinu dana, i daj noviji, bolji, brzi... Da li to zaista postoji potreba za tim brojem? Ili marketing gura pricu, a elitizam je prihvata i servisira?
Treba li Novakovoj zeni zaista 46-a LiuJo torbica? Ili jos bitnije, treba li milionima azijatkinja 4-ta Channel ili Louis Vuitton torbica, ili im je 2-3 dosta?
upravo, nužno zlo. Koristio nekoliko puta kao "pozajmicu" gdje ne moram nikoga moliti za novac a zaista mi je trebalo dok za bez veze stvari zaista može biti samo veliko zlo jer te pare moraš vratiti na kraju