Prijatelju ja napisah priroda,biologija.
Ti mislis na planet Zemlju opcenito.
Ali to je ono zadnje,samounistenje.
Priroda posaje virus i izbrise onog koji nanosi najvecu stetu..
Moderator: O'zone
Prijatelju ja napisah priroda,biologija.
I ja sam na to pomislio jer ipak znamo način funkcionisanja ove naše septičke jame od države.oldtajmer wrote: ↑18/07/2020 10:46zar je neko mislio da cemo nabavljati lijekove ovako bez posrednika,tj. bez ugradnjewinpin wrote: ↑18/07/2020 10:29Bosna Hercegovina neće nabavljati lijekove za liječenje oboljelih od koronavirusa kroz veliku europsku nabavku lijekova pokrenutu sredinom prošlog mjeseca.
BiH nije dostavila podatke o svojim potrebama do trenutka raspisivanja nabavke, potvrđeno je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) iz Europske komisije i Ministarstva vanjskih poslova.
BIRN-u BiH je objašnjeno da BiH, zbog složenosti administrativnog sustava, nije na vrijeme poslala popis lijekova za europski javni poziv za nabavku lijekova za koje se smatra da pomažu u liječenju infekcije COVID-19.![]()
Ne znam sto moderacija dopusta komentare pusaca vodenih falusa u bruda-hanama, prvo jer su glupi pa sve ostalo...zasto tebi ne ide u glavu da postoje ljudi koji ne zgubidane u pusihanama, koji su formirali zivot bez zlatnih kasika i nekakvih dzipova i rada na budzetskim sisama? Niste valjda tolika bijeda bili u zadnjih 100 godina da ste spali na slaufanje? Dok vas 5 slaufate jedan kurac, ja pola drzave obidjem, sjednem ko grof,popijem kafu na milion mjesta i jedem kosto bi jela u gradu za sitne pare...i ne blejim ko tele oko sebe i ne laprdam debilizme....kod vas se zivot sveo da vam babo nacrnci 20 maruna dnevnice i da dadne djetetu da mu ugodi, a glupak ostavi nadnicu lokalnom brudi kojem se divi na skupom autu...i naravno masta da ima isto,a u kuci more lizat zidove...a o tome da ce biti raspala rak rana za 20 godina najmanje je bitno...RandomAndCasual wrote: ↑17/07/2020 22:48Kurac na vodi se obicno vjerovatno pusi popola ili utroje, al tebi koji si vjerovatno sa zlatnom kasikom u ustima odrastao nikad ne bi palo na pamet da se i to moze.vjeshalica wrote: ↑17/07/2020 20:02 Za 5KM dnevno pusenja kurca na vodi, mozes kupiti sta hoces i pri tome ne ostavljati pare lokalnim brudama vlasnicima i ne unistavati svoje zdravlje
Omladina do 25 truhla ko leš,sa milion mahana na sebi,ne zato jer neko zdere janjetinu,vec zato sto su sami glupi
Ne moze glupak da osmisli sebi zivot i kupuje one kurcine na vodu i bleji oko sebe ko tele...a materi ostavio iza sebe posteljinu,sudje i nered kuci ima sluga da ga sluzi
Sve to snjurom ubiti treba,cuj pusi jer je sirotilja...poserem se takboj sirotilji u nargilu pa nek je pari cijeli dan
Al mi opet ne ide u glavu da ne mozes skontat da niko ne bi sjedio i cuclao kabal svaki dan da ima za nesto bolje i da mu kapa sa drzavne sise. Pozamasno redovno i zagarantovano.
Jel ti Bogati kad se provezes u svom djipu na putu za vikendicu ili na jezero il sta vec, i vidis djecu kako cuclaju kabal stvarno pomislis "vidi ti onih burzuja da je i meni onako" ?
vjeshalica wrote: ↑18/07/2020 13:03Ne znam sto moderacija dopusta komentare pusaca vodenih falusa u bruda-hanama, prvo jer su glupi pa sve ostalo...zasto tebi ne ide u glavu da postoje ljudi koji ne zgubidane u pusihanama, koji su formirali zivot bez zlatnih kasika i nekakvih dzipova i rada na budzetskim sisama? Niste valjda tolika bijeda bili u zadnjih 100 godina da ste spali na slaufanje? Dok vas 5 slaufate jedan kurac, ja pola drzave obidjem, sjednem ko grof,popijem kafu na milion mjesta i jedem kosto bi jela u gradu za sitne pare...i ne blejim ko tele oko sebe i ne laprdam debilizme....kod vas se zivot sveo da vam babo nacrnci 20 maruna dnevnice i da dadne djetetu da mu ugodi, a glupak ostavi nadnicu lokalnom brudi kojem se divi na skupom autu...i naravno masta da ima isto,a u kuci more lizat zidove...a o tome da ce biti raspala rak rana za 20 godina najmanje je bitno...RandomAndCasual wrote: ↑17/07/2020 22:48Kurac na vodi se obicno vjerovatno pusi popola ili utroje, al tebi koji si vjerovatno sa zlatnom kasikom u ustima odrastao nikad ne bi palo na pamet da se i to moze.vjeshalica wrote: ↑17/07/2020 20:02 Za 5KM dnevno pusenja kurca na vodi, mozes kupiti sta hoces i pri tome ne ostavljati pare lokalnim brudama vlasnicima i ne unistavati svoje zdravlje
Omladina do 25 truhla ko leš,sa milion mahana na sebi,ne zato jer neko zdere janjetinu,vec zato sto su sami glupi
Ne moze glupak da osmisli sebi zivot i kupuje one kurcine na vodu i bleji oko sebe ko tele...a materi ostavio iza sebe posteljinu,sudje i nered kuci ima sluga da ga sluzi
Sve to snjurom ubiti treba,cuj pusi jer je sirotilja...poserem se takboj sirotilji u nargilu pa nek je pari cijeli dan
Al mi opet ne ide u glavu da ne mozes skontat da niko ne bi sjedio i cuclao kabal svaki dan da ima za nesto bolje i da mu kapa sa drzavne sise. Pozamasno redovno i zagarantovano.
Jel ti Bogati kad se provezes u svom djipu na putu za vikendicu ili na jezero il sta vec, i vidis djecu kako cuclaju kabal stvarno pomislis "vidi ti onih burzuja da je i meni onako" ?
Izgleda da neke i retestiraju, dok neke ne retestiraju. Kako li samo biraju? Mozda retestiraju samo hospitalizovane?U preostalih osam pozitivnih slučajeva radi se o retestiranju.
A samo 30-40 vise testova a brojka toliko veca...laik1981 wrote: ↑18/07/2020 13:41 https://faktor.ba/vijest/nova-testiranj ... jevu/90984Izgleda da neke i retestiraju, dok neke ne retestiraju. Kako li samo biraju? Mozda retestiraju samo hospitalizovane?U preostalih osam pozitivnih slučajeva radi se o retestiranju.
Ujutro 34, za dva sata 84. Odakle li samo iskoce..
Jest, to sigurno upucuje na muljanje i zavjeru... niposto na javasluk i neorganizovanostLajavikrelac wrote: ↑18/07/2020 14:23 Znači da neko debelo mulja i laže samo što i gdje je pitanje za milion dolaraČuo sam info da ljudi čekaju rezultate i po deset dana, dok dobiješ rezultat ti si već ozdravio. Ludnica...
![]()
Imali 50 hiljada viska u budzetu za danas pa ispunili kvotu.
Gdje sam pominjao zavjeru? Kojom logikom se cifre mijenjaju od podne do podne i to tempom da nam i deset puta jači kapaciteti pozavide? Neko mulja i petlja ili da opravda traljav posao, sebe, oko sebe ili šta već jebe mi se iskreno što, ali će nam se to odbiti od glavu...zubi wrote: ↑18/07/2020 14:29Jest, to sigurno upucuje na muljanje i zavjeru... niposto na javasluk i neorganizovanostLajavikrelac wrote: ↑18/07/2020 14:23 Znači da neko debelo mulja i laže samo što i gdje je pitanje za milion dolaraČuo sam info da ljudi čekaju rezultate i po deset dana, dok dobiješ rezultat ti si već ozdravio. Ludnica...
![]()
![]()
Znas li sta se podrazumjeva pod terminom zavjera? Udruze se dvije ili vise osobe (dakle, zavjerenici) da nesto tajno, ispotiha organizuju, dogovore, daleko od ociju javnosti a sto ide njima u prilog, zarad nekih svojih skrivenih interesa... dakle kad pricas o muljanju i laganju, pricas o zavjeri, jer je ideja da to radi vise ljudi, koji su se udruzili, zavjeriliLajavikrelac wrote: ↑18/07/2020 14:41Gdje sam pominjao zavjeru? Kojom logikom se cifre mijenjaju od podne do podne i to tempom da nam i deset puta jači kapaciteti pozavide? Neko mulja i petlja ili da opravda traljav posao, sebe, oko sebe ili šta već jebe mi se iskreno što, ali će nam se to odbiti od glavu...zubi wrote: ↑18/07/2020 14:29Jest, to sigurno upucuje na muljanje i zavjeru... niposto na javasluk i neorganizovanostLajavikrelac wrote: ↑18/07/2020 14:23 Znači da neko debelo mulja i laže samo što i gdje je pitanje za milion dolaraČuo sam info da ljudi čekaju rezultate i po deset dana, dok dobiješ rezultat ti si već ozdravio. Ludnica...
![]()
![]()
Ne znam sto moderaciju uopste uvlacis. Ja sam ti odgovorio tonom i rjecnikom koji si ti koristio, jer si pokazao na kojem si niskom nivou, pa hajde reko da ti ne opterecujem te dvije mozdane celije sto imas.vjeshalica wrote: ↑18/07/2020 13:03Ne znam sto moderacija dopusta komentare pusaca vodenih falusa u bruda-hanama, prvo jer su glupi pa sve ostalo...zasto tebi ne ide u glavu da postoje ljudi koji ne zgubidane u pusihanama, koji su formirali zivot bez zlatnih kasika i nekakvih dzipova i rada na budzetskim sisama? Niste valjda tolika bijeda bili u zadnjih 100 godina da ste spali na slaufanje? Dok vas 5 slaufate jedan kurac, ja pola drzave obidjem, sjednem ko grof,popijem kafu na milion mjesta i jedem kosto bi jela u gradu za sitne pare...i ne blejim ko tele oko sebe i ne laprdam debilizme....kod vas se zivot sveo da vam babo nacrnci 20 maruna dnevnice i da dadne djetetu da mu ugodi, a glupak ostavi nadnicu lokalnom brudi kojem se divi na skupom autu...i naravno masta da ima isto,a u kuci more lizat zidove...a o tome da ce biti raspala rak rana za 20 godina najmanje je bitno...RandomAndCasual wrote: ↑17/07/2020 22:48Kurac na vodi se obicno vjerovatno pusi popola ili utroje, al tebi koji si vjerovatno sa zlatnom kasikom u ustima odrastao nikad ne bi palo na pamet da se i to moze.vjeshalica wrote: ↑17/07/2020 20:02 Za 5KM dnevno pusenja kurca na vodi, mozes kupiti sta hoces i pri tome ne ostavljati pare lokalnim brudama vlasnicima i ne unistavati svoje zdravlje
Lajavikrelac wrote: ↑18/07/2020 14:52 Ti si gori od ove paničarke sto puta! Vidi se da si na budžetu pa im gladiš jajca i opravdavaš po forumu! Eto u BIH je sve ideala, sve funkcioniše ko podmazano, zdravstvo i nabavke su za primjer, pa smo mi zli jezici ljubomorni....
U državi u kojoj ako nisi podoban ne možeš biti ni portir on priča o nekom redu i hijerarhiji...
Misko, niko ne sumnjam u raspad sistem u zdravstvu, to i mala djeca vide i znaju... ja samo sumnjam da smo mi SPOSOBNI i za kakva muljanja i sakrivanja, i za kakve urote i zavjere... mi kad krademo i lazemo, to radimo tako transparentno i tako ocito, nista tu nije sakriveno, svi vide i svi sve znaju... al niko ne haje i nista ne poduzima...Lajavikrelac wrote: ↑18/07/2020 15:02 Kod nas ne mogu i neće da koordinišu putari iste firme na 10 kilometara dionice kad se desi odron pa naprave kolaps saobraćaja, a izražava čuđenje što neko sumnja na raspad sistema u zdravstvu...![]()
I eto ti motiva za muljanje sa brojevima.Lajavikrelac wrote: ↑18/07/2020 15:08 Za muljanja i malverzacije smo svjetski šampioni! To znam iz prve ruke. Što naši uhljebi, budžetlije i stranački puleni znaju smuljati to je za izučavanje na fakultetima. Samo kažeš magičnu riječ koja otvara pećinu sa blagom - tender
A da neko ima korist od ove pandemije, oooo ima, ima....![]()