Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
bunk

#23701 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Hame_ wrote: 17/07/2020 23:35
bunk wrote: 17/07/2020 15:49 Priroda ima samo jedan odgovor na nase ludosti.
Virusi.
Ma nemoj?

Večeras može preokrenuti sve kontinente i da se glavama nađemo u lavi.

To je priroda, a ne virusčići i mi.

*Al' vi ne znate što Ja znam.
Prijatelju ja napisah priroda,biologija.
Ti mislis na planet Zemlju opcenito.
Ali to je ono zadnje,samounistenje.
Priroda posaje virus i izbrise onog koji nanosi najvecu stetu..
Casual's

#23702 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Casual's »

GAU8 wrote: 18/07/2020 06:40
Casual's wrote: 17/07/2020 23:27 Image

Bec prije par dana
Ovo nije tačno.
Bec sinoc.

Image

Ne lupetaj!
neko_sa_strane

#23703 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

winpin wrote: 18/07/2020 10:14 Otkrili toplu vodu..Bravo :mrgreen: :mrgreen:

Svjetska zdravstvena organizacija
WHO preporučio nove mjere zaštite: Izbjegavati temperature više od 25 stepeni

,
Što više čitam njihova obavještenja sve sam uvjereniji da pojma nemaju.
neko_sa_strane

#23704 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

oldtajmer wrote: 18/07/2020 10:46
winpin wrote: 18/07/2020 10:29
Bosna Hercegovina neće nabavljati lijekove za liječenje oboljelih od koronavirusa kroz veliku europsku nabavku lijekova pokrenutu sredinom prošlog mjeseca.

BiH nije dostavila podatke o svojim potrebama do trenutka raspisivanja nabavke, potvrđeno je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) iz Europske komisije i Ministarstva vanjskih poslova.

BIRN-u BiH je objašnjeno da BiH, zbog složenosti administrativnog sustava, nije na vrijeme poslala popis lijekova za europski javni poziv za nabavku lijekova za koje se smatra da pomažu u liječenju infekcije COVID-19.
zar je neko mislio da cemo nabavljati lijekove ovako bez posrednika,tj. bez ugradnje :?
I ja sam na to pomislio jer ipak znamo način funkcionisanja ove naše septičke jame od države.
NediM17

#23705 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

Trenutni hit mi je izlazak zarazenih iz izolacije od 14 dana bez retesriranja. Gledam sinoc Crnogorci to digli na 21 dan, iako i to nije nikakva garancija.
Mogy87

#23706 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Pandemija Covid-19 virusa donijela je nove izazove za cijelu Bosnu i Hercegovinu, ali i populaciju djece oboljele od raka i njihovih porodica. Ionako imunokompromitovani uslijed teških dijagnoza, i još težeg i zahtjevnijeg medicinskog tretmana, djeca oboljela od raka jedna su od najugroženijih grupa bh. društva uslijed rizika koje nosi širenje zaraze.

Direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" Fikret Kubat u razgovoru za Fenu je istaknuo da je od samog početka pandemije koronavirusa to udruženje prilagodilo svoje aktivnosti novonastaloj situaciji i fokusiralo se na potrebe djece i roditelja u ovoj situaciji, pogotovo djece koja su trenutno na liječenju, jer su oni jedna od najugroženijih kategorija društva u ovim trenucima.

- Naš inicijalni odgovor je bio zbog nestašice dezinficijenasa i zaštitnih maski, koji našoj djeci trebaju i van pandemije. Obezbijedili smo, zajedno sa našim donatorima, 150 paketa pomoći sa higijenskim potrepštinama, dezinfekcionim sredstvima i zaštitnim maskama za naše porodice širom FBiH. Naš program psihosocijalne podrške nije prekinut te smo sve prebacili online i putem telefona su naši psiholozi bili sve vrijeme u kontaktu sa našim mališanima i njihovim roditeljima, bili su dostupni za sve njihove nedoumice, jer su u ovakvoj situaciji briga i strah prve emocije koje se javljaju - kazao je Kubat.

Saosjećajnost sa djecom
Aktivnost koju su pokrenuli u toku pandemije je kampanja “Heroji su među nama”, smatrajući da se fokus sa ugroženih kategorija u pandemiji pomjerio na rješavanje drugih problema i upravo tom kampanjom su htjeli skrenuti pažnju na djecu oboljelu od raka, njihove potrebe i probleme.

- Liječenje ne prestaje sa pandemijom, djeca i dalje obolijevaju, i dalje prolaze sve iste procedure kao i prije pandemije, i dalje imaju iste probleme. Sve to je pogoršano dodatnim strahom i brigom vezanim za koronavirus. Vrlo je bitno da ih društvo ne zaboravi i da budemo njihova podrška i u ovim najtežim vremenima – naglasio je Kubat.

Potcrtao je da se kampanja pokazala kao veoma uspješna.

- Ljudi su se povezali i pokazali suosjećajnost s djecom, pozivali humanitarni broj 17010. Zaista su pokazali da se djeca oboljela od raka mogu osloniti na njih - kaže Kubat

Djeci oboljeloj od raka potrebna je snažna volja, ljubav, podrška, hrabrost, a pandemija koronavirusa je dodatno utjecala na to njihovo stanje.

- Suočavanje i borba s rakom zahtijevaju mnogo psihičke i fizičke snage, mnogo odricanja, žrtvi. Potrebno je neizmjerno mnogo razumijevanja, ljubavi i podrške, bodrenja. Djeci je teško, ali je posebno teško njihovim roditeljima koji su u potpunosti svjesni situacije, mogućnosti i rizika koje nose sa sobom bolest i liječenje. Potrebno je mnogo hrabrosti i snage da ostanu čvrsti cijelim tim trnovitim putem. Koronavirus je donio sa sobom nove strahove i brige. Inače je svaka infekcija velika prijetnja za djecu i ishod liječenja, ali koronavirus je nešto novo, neistraženo i samim tim još veća prijetnja. Ono što nije novo za našu djecu i njihove roditelje jeste izolacija. Oni provode po nekoliko godina u izolaciji, sputani te pod zaštitnim maskama štiteći se od utjecaja vanjskog svijeta, jer im je narušen imuni sistem - kazao je direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

Sigurno okruženje
Roditeljska kuća od početka pandemije ne radi, odnosno djeca sa odjeljenja ne silaze u nju. To je odluka Kriznog štaba KCUS-a koju u Udruženju poštuju, sve u interesu djece i zaštite njihovog zdravlja.

-Što se tiče samih uslova u Roditeljskoj kući, oni su kao i uvijek besprijekorni i u potpunosti prilagođeni trenutnoj situaciji. Sve vrijeme redovno se dezinfikuje visokokvalitetnim sredstvima i tretmanima. U komunikaciji sa roditeljima i djecom dolazimo do saznanja da im ona mnogo nedostaje, da im fali u ovim teškim danima i da bi sve lakše bilo da mogu sve one dane, kada nemaju nikakve obaveze na odjeljenju, provesti u njoj, jer to je mjesto gdje imaju svoj mir i gdje mogu da se odmore od svega. To je mjesto gdje su djeca bezbrižnija i gdje na trenutak zaborave sve ono teško što ih prati - naglašava Kubat.

Inače, kako navodi, dobili su informacije da Roditeljska kuća u Banjoj Luci sve vrijeme pandemije nesmetano radi i djeca koja se liječe na Kliničkom centru u Banja Luci borave tamo. Isto tako sve roditeljske kuće u regionu i Evropi sve vrijeme funkcionišu bez obzira na vanrednu situaciju.

- Stoga se i mi nadamo da će Roditeljska kuća u Sarajevu ponovo otvoriti svoja vrata djeci i roditeljima kojima je ona zaista i prijeko potrebna – naglasio je.

Kubat navodi da u četiri godine postojanja i funkcionisanja Roditeljske kuće nije bilo nikakvih problema, niti ugroženja zdravstvenog stanja djece koja su boravila tamo.

Podvlači da imaju odličnu saradnju sa Hematoonkološkim odjeljenjem i striktno se pridržavaju njihovih preporuka i savjeta i zahvaljujući toj saradnji stvorili su jedno sigurno okruženje za male pacijente.

Također, Kubat vjeruje da je ovo vrijeme kada svaki pojedinac može doprinijeti popravljanju opšteg stanja i kada zajednički možemo učiniti više za ugrožene kategorije društva, pogotovo za djecu oboljelu od raka.

- Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' je svoje aktivnosti prilagodilo novonastalnoj epidemiološkoj situaciji, u cilju da pruži što efikasniju i kompletniju podršku našim članovima u ovim teškim vremenima - poručuje Kubat.
vjeshalica

#23707 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vjeshalica »

RandomAndCasual wrote: 17/07/2020 22:48
vjeshalica wrote: 17/07/2020 20:02 Za 5KM dnevno pusenja kurca na vodi, mozes kupiti sta hoces i pri tome ne ostavljati pare lokalnim brudama vlasnicima i ne unistavati svoje zdravlje
Omladina do 25 truhla ko leš,sa milion mahana na sebi,ne zato jer neko zdere janjetinu,vec zato sto su sami glupi
Ne moze glupak da osmisli sebi zivot i kupuje one kurcine na vodu i bleji oko sebe ko tele...a materi ostavio iza sebe posteljinu,sudje i nered kuci ima sluga da ga sluzi
Sve to snjurom ubiti treba,cuj pusi jer je sirotilja...poserem se takboj sirotilji u nargilu pa nek je pari cijeli dan
Kurac na vodi se obicno vjerovatno pusi popola ili utroje, al tebi koji si vjerovatno sa zlatnom kasikom u ustima odrastao nikad ne bi palo na pamet da se i to moze.

Al mi opet ne ide u glavu da ne mozes skontat da niko ne bi sjedio i cuclao kabal svaki dan da ima za nesto bolje i da mu kapa sa drzavne sise. Pozamasno redovno i zagarantovano.

Jel ti Bogati kad se provezes u svom djipu na putu za vikendicu ili na jezero il sta vec, i vidis djecu kako cuclaju kabal stvarno pomislis "vidi ti onih burzuja da je i meni onako" ?
Ne znam sto moderacija dopusta komentare pusaca vodenih falusa u bruda-hanama, prvo jer su glupi pa sve ostalo...zasto tebi ne ide u glavu da postoje ljudi koji ne zgubidane u pusihanama, koji su formirali zivot bez zlatnih kasika i nekakvih dzipova i rada na budzetskim sisama? Niste valjda tolika bijeda bili u zadnjih 100 godina da ste spali na slaufanje? Dok vas 5 slaufate jedan kurac, ja pola drzave obidjem, sjednem ko grof,popijem kafu na milion mjesta i jedem kosto bi jela u gradu za sitne pare...i ne blejim ko tele oko sebe i ne laprdam debilizme....kod vas se zivot sveo da vam babo nacrnci 20 maruna dnevnice i da dadne djetetu da mu ugodi, a glupak ostavi nadnicu lokalnom brudi kojem se divi na skupom autu...i naravno masta da ima isto,a u kuci more lizat zidove...a o tome da ce biti raspala rak rana za 20 godina najmanje je bitno...
el_bake007

#23708 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by el_bake007 »

vjeshalica wrote: 18/07/2020 13:03
vjeshalica wrote: 17/07/2020 20:02 Za 5KM dnevno pusenja kurca na vodi, mozes kupiti sta hoces i pri tome ne ostavljati pare lokalnim brudama vlasnicima i ne unistavati svoje zdravlje
Omladina do 25 truhla ko leš,sa milion mahana na sebi,ne zato jer neko zdere janjetinu,vec zato sto su sami glupi
Ne moze glupak da osmisli sebi zivot i kupuje one kurcine na vodu i bleji oko sebe ko tele...a materi ostavio iza sebe posteljinu,sudje i nered kuci ima sluga da ga sluzi
Sve to snjurom ubiti treba,cuj pusi jer je sirotilja...poserem se takboj sirotilji u nargilu pa nek je pari cijeli dan
Kurac na vodi se obicno vjerovatno pusi popola ili utroje, al tebi koji si vjerovatno sa zlatnom kasikom u ustima odrastao nikad ne bi palo na pamet da se i to moze.

Al mi opet ne ide u glavu da ne mozes skontat da niko ne bi sjedio i cuclao kabal svaki dan da ima za nesto bolje i da mu kapa sa drzavne sise. Pozamasno redovno i zagarantovano.

Jel ti Bogati kad se provezes u svom djipu na putu za vikendicu ili na jezero il sta vec, i vidis djecu kako cuclaju kabal stvarno pomislis "vidi ti onih burzuja da je i meni onako" ?
Ne znam sto moderacija dopusta komentare pusaca vodenih falusa u bruda-hanama, prvo jer su glupi pa sve ostalo...zasto tebi ne ide u glavu da postoje ljudi koji ne zgubidane u pusihanama, koji su formirali zivot bez zlatnih kasika i nekakvih dzipova i rada na budzetskim sisama? Niste valjda tolika bijeda bili u zadnjih 100 godina da ste spali na slaufanje? Dok vas 5 slaufate jedan kurac, ja pola drzave obidjem, sjednem ko grof,popijem kafu na milion mjesta i jedem kosto bi jela u gradu za sitne pare...i ne blejim ko tele oko sebe i ne laprdam debilizme....kod vas se zivot sveo da vam babo nacrnci 20 maruna dnevnice i da dadne djetetu da mu ugodi, a glupak ostavi nadnicu lokalnom brudi kojem se divi na skupom autu...i naravno masta da ima isto,a u kuci more lizat zidove...a o tome da ce biti raspala rak rana za 20 godina najmanje je bitno...

https://en.wikipedia.org/wiki/Psychological_projection
laik1981

#23709 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

https://faktor.ba/vijest/nova-testiranj ... jevu/90984
U preostalih osam pozitivnih slučajeva radi se o retestiranju.
Izgleda da neke i retestiraju, dok neke ne retestiraju. Kako li samo biraju? Mozda retestiraju samo hospitalizovane?

Ujutro 34, za dva sata 84. Odakle li samo iskoce..
zubi

#23710 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

laik1981 wrote: 18/07/2020 13:41 Ujutro 34, za dva sata 84. Odakle li samo iskoce..
Ih, pa to je bar lako... neko je rekao uh majku mu, malo ovo 34... kol'ko da stavimo? A onda je ovaj drugi rekao, ma stavi 84... ha ja....
AmirBaa

#23711 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

laik1981 wrote: 18/07/2020 13:41 https://faktor.ba/vijest/nova-testiranj ... jevu/90984
U preostalih osam pozitivnih slučajeva radi se o retestiranju.
Izgleda da neke i retestiraju, dok neke ne retestiraju. Kako li samo biraju? Mozda retestiraju samo hospitalizovane?

Ujutro 34, za dva sata 84. Odakle li samo iskoce..
A samo 30-40 vise testova a brojka toliko veca...
Casual's

#23712 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Casual's »

Obzirom da je u proteklih 20 dana prosjecno 200 novozarazenih, a danas ih je 30 oporavljenih, znaci ovih cca 170 kupe bageri?
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#23713 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

Znači da neko debelo mulja i laže samo što i gdje je pitanje za milion dolara :-? Čuo sam info da ljudi čekaju rezultate i po deset dana, dok dobiješ rezultat ti si već ozdravio. Ludnica... :-)
zubi

#23714 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Lajavikrelac wrote: 18/07/2020 14:23 Znači da neko debelo mulja i laže samo što i gdje je pitanje za milion dolara :-? Čuo sam info da ljudi čekaju rezultate i po deset dana, dok dobiješ rezultat ti si već ozdravio. Ludnica... :-)
Jest, to sigurno upucuje na muljanje i zavjeru... niposto na javasluk i neorganizovanost :thumbup:
Last edited by zubi on 18/07/2020 14:30, edited 1 time in total.
Milenkov buraz

#23715 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

A šta ako je COVID19 odgovor prirode na sva sranja koja čovjek pravi. Eto kažu ide posebna grupa naučnika u Kinu da skontaju kako i gdje je virus prešao jer jednostavno nema dokaza da je na onoj pijaci u WUhanu. Ako znamo da bilje komuniciraju, prenose inforamcije jedna drugoj, onda ne bi bilo daleko od istine da je ovo odgovor prirode na sva naša sranja koja kao vrsta pravimo, zato i jeste ovako virus nepredvidiv, čudan, kada pomisliš evo prolazi on udari jače, simple as that.
zomri

#23716 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zomri »

zubi wrote: 18/07/2020 14:00
laik1981 wrote: 18/07/2020 13:41 Ujutro 34, za dva sata 84. Odakle li samo iskoce..
Ih, pa to je bar lako... neko je rekao uh majku mu, malo ovo 34... kol'ko da stavimo? A onda je ovaj drugi rekao, ma stavi 84... ha ja....
Imali 50 hiljada viska u budzetu za danas pa ispunili kvotu.
Domaci izdajnik

#23717 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

zubi wrote: 18/07/2020 14:29
Lajavikrelac wrote: 18/07/2020 14:23 Znači da neko debelo mulja i laže samo što i gdje je pitanje za milion dolara :-? Čuo sam info da ljudi čekaju rezultate i po deset dana, dok dobiješ rezultat ti si već ozdravio. Ludnica... :-)
Jest, to sigurno upucuje na muljanje i zavjeru... niposto na javasluk i neorganizovanost :thumbup:
Gdje sam pominjao zavjeru? Kojom logikom se cifre mijenjaju od podne do podne i to tempom da nam i deset puta jači kapaciteti pozavide? Neko mulja i petlja ili da opravda traljav posao, sebe, oko sebe ili šta već jebe mi se iskreno što, ali će nam se to odbiti od glavu...
zubi

#23718 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Lajavikrelac wrote: 18/07/2020 14:41
zubi wrote: 18/07/2020 14:29
Gdje sam pominjao zavjeru? Kojom logikom se cifre mijenjaju od podne do podne i to tempom da nam i deset puta jači kapaciteti pozavide? Neko mulja i petlja ili da opravda traljav posao, sebe, oko sebe ili šta već jebe mi se iskreno što, ali će nam se to odbiti od glavu...
Znas li sta se podrazumjeva pod terminom zavjera? Udruze se dvije ili vise osobe (dakle, zavjerenici) da nesto tajno, ispotiha organizuju, dogovore, daleko od ociju javnosti a sto ide njima u prilog, zarad nekih svojih skrivenih interesa... dakle kad pricas o muljanju i laganju, pricas o zavjeri, jer je ideja da to radi vise ljudi, koji su se udruzili, zavjerili :D...

osim, naravno, ako ne mislis da je to zapravo JEDAN mastermind, koji sjedi u sobi, na krilu mu perzijska macka, a on trlja ruke i sam povlaci konce...
Domaci izdajnik

#23719 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Ti si gori od ove paničarke sto puta! Vidi se da si na budžetu pa im gladiš jajca i opravdavaš po forumu! Eto u BIH je sve ideala, sve funkcioniše ko podmazano, zdravstvo i nabavke su za primjer, pa smo mi zli jezici ljubomorni....

U državi u kojoj ako nisi podoban ne možeš biti ni portir on priča o nekom redu i hijerarhiji...
Last edited by Domaci izdajnik on 18/07/2020 14:53, edited 1 time in total.
RandomAndCasual

#23720 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by RandomAndCasual »

vjeshalica wrote: 18/07/2020 13:03

Ne znam sto moderaciju uopste uvlacis. Ja sam ti odgovorio tonom i rjecnikom koji si ti koristio, jer si pokazao na kojem si niskom nivou, pa hajde reko da ti ne opterecujem te dvije mozdane celije sto imas.

Kablove si isto ti prvi spomenuo pa ne znam sta sad kukas sto ti je neko odgovorio na to.

Kablove nit cuclam niti podrzavam jer nisu bili aktualni kad sam bio mlad, al opet za razliku od tebe kontam da je to nesto sto je mladima sad furka pa nek cuclaju sta me briga.

Najbitnije,

Ti ako si iz burzujske porodice i sve ti servirano u zivotu bilo, ne moras sad srat po ljudima koji nisu imali tu privilegiju.

Vozaj se po drzavi jedi fancy hranu gdje hoces, postaj po instagramu onome ko hoce da te gleda, a pusti sirotinju nek bar kahvu popije s mirom kad vec nije te srece da je iz burzujske familije ko ti pa da ih babo i mati uvale negdje preko stele.
zubi

#23721 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Lajavikrelac wrote: 18/07/2020 14:52 Ti si gori od ove paničarke sto puta! Vidi se da si na budžetu pa im gladiš jajca i opravdavaš po forumu! Eto u BIH je sve ideala, sve funkcioniše ko podmazano, zdravstvo i nabavke su za primjer, pa smo mi zli jezici ljubomorni....

U državi u kojoj ako nisi podoban ne možeš biti ni portir on priča o nekom redu i hijerarhiji...
:lol: :lol: :lol:
Nisi me citirao pa ne znam jel se na mene komentar odnosi, ali pretpostavicu da jeste :P

Reci da smo sistem prepun javasluka i neorganizovan, je zapravo iznalazenje opravdanja?? To je isto kao reci "sve ideala, sve funkcioniše ko podmazano, zdravstvo i nabavke su za primjer"

Wow, covjek svasta nauci na ovom forumu :thumbup:
Domaci izdajnik

#23722 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Kod nas ne mogu i neće da koordinišu putari iste firme na 10 kilometara dionice kad se desi odron pa naprave kolaps saobraćaja, a izražava čuđenje što neko sumnja na raspad sistema u zdravstvu... :roll:
zubi

#23723 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Lajavikrelac wrote: 18/07/2020 15:02 Kod nas ne mogu i neće da koordinišu putari iste firme na 10 kilometara dionice kad se desi odron pa naprave kolaps saobraćaja, a izražava čuđenje što neko sumnja na raspad sistema u zdravstvu... :roll:
Misko, niko ne sumnjam u raspad sistem u zdravstvu, to i mala djeca vide i znaju... ja samo sumnjam da smo mi SPOSOBNI i za kakva muljanja i sakrivanja, i za kakve urote i zavjere... mi kad krademo i lazemo, to radimo tako transparentno i tako ocito, nista tu nije sakriveno, svi vide i svi sve znaju... al niko ne haje i nista ne poduzima...
Domaci izdajnik

#23724 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Za muljanja i malverzacije smo svjetski šampioni! To znam iz prve ruke. Što naši uhljebi, budžetlije i stranački puleni znaju smuljati to je za izučavanje na fakultetima. Samo kažeš magičnu riječ koja otvara pećinu sa blagom - tender :mrgreen:

A da neko ima korist od ove pandemije, oooo ima, ima.... :mrgreen:
laik1981

#23725 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Lajavikrelac wrote: 18/07/2020 15:08 Za muljanja i malverzacije smo svjetski šampioni! To znam iz prve ruke. Što naši uhljebi, budžetlije i stranački puleni znaju smuljati to je za izučavanje na fakultetima. Samo kažeš magičnu riječ koja otvara pećinu sa blagom - tender :mrgreen:

A da neko ima korist od ove pandemije, oooo ima, ima.... :mrgreen:
I eto ti motiva za muljanje sa brojevima.
Locked